- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
Ha valaki esetleg Zowie S2-C-t akar venni, akkor jövőhéten figyelje az Alzát, ma délután visszaküldtem egyet.
Én felbontottként vettem 21-ért, de konkrétan tényleg csak felbontva volt, használva nem.
2 kör Battlefield után éreztem, hogy nem ez lesz az MM710 utódja és ment vissza a dobozba.
Szóval max 1 órát volt használva, teljesen hibátlan. Gondolom ismét felbontottként fogják -hasonló áron- árulni 2 év garival.#KeepFightingMichael
-
válasz Celithrandi #98351 üzenetére
Akkor értelemszerűen az ergo részt nézed, de claw gripekhez jellemzően a szimmetrikus darabok valók inkább, amiknél a tenyétámasz legmagasabb pontja el van tolva a far irányába, hogy az említett faruk jobban felfekhessen a tenyér tövére, több kontrollt ("locked-in feeling") biztosítva ezzel.
Egyébként sokan vannak/voltak, akik valamit évekig használtak, szerették, de valójában nem volt hozzájuk való, és az új koncepció kipróbálása után megköszönték a tippet.
Nem akarlak ezzel irányba állítani, csak gondoltam, megjegyzem zárójelben. A döntés a tiéd.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz guftabi96 #98352 üzenetére
Az MM710 egyenesági utódja az MM712 lehet, bár néhány grammal nehezebb (brühühü). Viszont teli burkolat + wireless. Meg optikai kapcsoló; sokan szeretik, nekem nem a lieblingem.
Viszont ha tudsz forrasztani (vagy van benned egy kis kísérletezési kedv, és rábíznád valakire a manővert), szerintem érdemes kipróbálnod az MM710-ben a japán Omron D2F-01F kapcsolókat. EZT a klikk feelt sztenderdesíteném.
Feltéve, ha szereted a könnyen aktuálható, nem túlzottan taktilis vagy hangos klikkelést.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz Celithrandi #98355 üzenetére
Mert ezt nem is fogja semmi, legalábbis olyan biztos nem, amiért pénzt is érdemes adni. Nyilván okkal nem lett olyan népszerű, hogy másolják.
Ez egyébként full palm griphez való, semmi máshoz. Tizedik alternatívaként sem jutna eszembe claw griphez ajánlani, még akkor sem, ha a tömegét kivonjuk a képletből.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Synthwave #98357 üzenetére
Van egy csomó egér ami ilyen, csak egyik se felelt meg:
Logitech G502
Logitech G502 X
Razer Basilisk sorozatÉn azóta imádom mióta váltottam erre a formára. Kifejezetten szeretem, hogy pihenhet rajta a hüvelykujjam is. megjegyzem a G502-es sorozat talán a legnépszerűbb gamer egér sorozat a világon.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz Celithrandi #98358 üzenetére
"megjegyzem a G502-es sorozat talán a legnépszerűbb gamer egér sorozat a világon."
Azért a hüvelykujjtámasztól eltekintve az eléggé más forma, és a személyi komfortban akár 1-2 mm, illetve pár fokos ívdifferencia is (nem túlzás) sokat számíthat.
Mellesleg ebből a legnépszerűbb dologból kiindulva a gőzölgő tehénlepény is finom lehet, mert 2 milliárd légy nem tévedhet, érted.
Irodai körökben is megy a Logi MX Masterek áhítata, aztán mégis egy masszívan túlárazott bazalttömb az összes, amibe alsó polcos szenzor megy, de még normális talpakat sem tudnak rárakni.
Korábban évtizedes szinten ment a népbutítás és a haszontalan vagy egyenesen kontraproduktív fícsörök nyomatása a médiában/marketingben (ami szerencsére mára szinte teljesen lelohadt, és elkezdtek értelmes dolgokat forszírozni, mint a pehelysúly, minőségi kábelek/talpak/kapcsolók, reszponzív wireless stb.). A kevésbé "beavatottakból" igen nehéz az efféle berögzüléseket kiírtani. Ahogy az sem véletlen, hogy profi kezekben kb. sehol nem látni ilyeneket, és ennek nem az esetleges szponzoráció az oka.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Oposszum #98359 üzenetére
Ummm...nem tudom, még nem próbáltam G305-ben. Mindenesetre ennek egy picivel magasabb a szára, mint az átlagnak, de pont ezért a pre-travel csökkentésére is jó, viszont egyes modelleknél meg eléggé felkeményítheti a klikkeket (a G-Wolves Hati HT-M Classicban pl. egy rakat fos volt – nem ez a jellemző, de egy zárójeles említést megért).
Hasonlóan lájtos kapcsoló még a Huano Black Shell Pink Dot is.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Synthwave #98360 üzenetére
hát átrágom lehet rendelek valamit teszte. Közben találta itt az apró egy új g604 et a kopottasom helyett. Kap aaa aksit az aa helyet és szerintem kikapok itt ott belül az anyagból majd. Talpat nem tudsz rá ajánlani? Nekem ez irodai egér is amúgy és nagyon kényelmes vele a munka még ha asszony nem is tudja használni mert 4000dpi vel megy a winben
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz Celithrandi #98362 üzenetére
"mert 4000dpi vel megy a winben"
Akkor ott már tetemes cpi-deviáció van, és szépen jitterelget.
114 gramm + elem. Yikes. Már elem nélkül is kétszeres yikes.
Szerintem érdemes lenne elengedni ezt a vonalat, de te tudod.
Egyébként akár egy Keychron M6-ot is ki lehet próbálni, hátha bejön, főleg, ha az office is fókuszban van (high-end szenzor, korrekt kapcsolók és talpak, normális 2,4 GHz, háromeszközös BT 5.1, Type-C dongle, Type-A dongle, a vezetékes módot aktiváló töltőkábel sem határ fos, nagy, 800 mAh-s akksi, két görgő, az elsődleges szabadonfutó, minden PnP állíthatóm, de van szoftver is, és megáll 78 grammnál, ami ÓRIÁSI diffi).
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Synthwave #98363 üzenetére
na ez a keychron már tetszik. Kár, hogy nincs dpi váltó gomb 😥
De a legnagyobb gond, hogy nem kapni itthon egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
válasz Celithrandi #98364 üzenetére
Van, csak az alján.
A cpi-váltással amúgy sem célszerű összezavarni állandóan az izommemóriát, legfeljebb grafikus alkalmazásokban történő finomkijelöléseknél van értelme.
Még nincs, de 50 dollárért már rendelhető, ami ezért a specért kb. az ajándék kategória.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Azt ígérték a boltok, hogy tavasz előtt már fogják árusítani, addig marad a 49+14 dodó szállítás és 3 hét várakozás...
Ellenben az alján van fizikai dpi váltó gomb, meg ugye programozhatóak a gombjai, kivéve a tetején lévőt, mert az egy fizikai kuplung gomb a görgőhöz:
ugye infinity forgás, vagy normál 3 soronkénti görgetés.Tehát ha pl nem használod a jobbra-balra tiltet, akkor arra is be lehet állítani a dpi váltást.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Oposszum
tag
Van most egy HA-n. Csak tesztelve volt, megúszod a szállítási ktg-et külföldről.
-
-
Celithrandi
addikt
válasz Synthwave #98365 üzenetére
az nem játszik. FPS játékban mást használok mint win alatt és kell a dpi váltó gomb. Az alján amúgy is minek van? Mod: ha a görgő megy jobbra és balra és programozható is az nekem ok. A külföldi rendelés viszont nem. Nem láttam a feladó országot, de ha US akkor még vám és vámkezelés is van. Problémás a rendes számla és a garancia, valamint vissza se lehet küldeni ha nem tetszik. Sajnos nekem ez akkor játszik ha lesz alzánál.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Celithrandi #98346 üzenetére
Érdekes amit írsz a kattintás erősségével kapcsolatban. Steelseries Prime-om van, és írtam korábban h foglalkoztat egy Razer Deathadder V3. Végül megvettem. És valóban, a V3-nál könnyebb lenyomni a gombokat, oldalsót is.
Hátha vkinek segít, csak mert formára a kettő hasonló. V3 könnyebb (69g vs 59g), egyszerűbb vele a mozgás. Nem gondoltam volna h ennyit számít 10g súly.Kérdésem lenne azoknak akik értenek hozzá, van értelme emelni az alap 1000Hz-et?
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Celithrandi
addikt
válasz Oposszum #98367 üzenetére
köszi, írtam neki hátha enged belőle, de 18at nekem nem ér meg úgy, hogy se visszaküldés, se számla, se garancia. Nincs kedvem egeret árulgatni ha nem tetszik vagy kukába dobni ha elromlik.
-
válasz Celithrandi #98369 üzenetére
"FPS játékban mást használok mint win alatt és kell a dpi váltó gomb"
A megoldás egyszerű. FPS-ben is ugyanazt kell használni, mint Winben, és akkor a játék indításakor sem kell az alján meggnyomni a gombot. 400 és 3200 cpi-n egyformán lehet 5 vagy 50 cm-en fordulni a 360 fokot, a sens meg egyszerűen átszámolható.
"Az alján amúgy is minek van? "
Nem azért került oda, hogy használat közben folyamatosan váltogassa a user, hanem hogy szoftver nélkül is be lehessen mindent állítani (felbontás, polling rate, debouncing time) az egéren.
"hogy se visszaküldés, se számla, se garancia"
Nyilván garanciával vette a Keychrontól.
18-ért mindenesetre nem fogsz mást találni, ami ezt akár közelítőleg is hozza ezeket a speceket. Szerencse, hogy nekem nem kell ilyen (még ez is kétszer nehezebb, mint amit tartósan használnék), mert akkor már megvettem volna, pláne ennyiért.
Amúgy van EU-s forrás is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz boogie84 #98370 üzenetére
Ha a 165 Hz-es Dellel használnád, akkor nincs. Hacsak nem az a cél, hogy hatványozott sebességgel merüljön az akkud.
-
PROTRON
addikt
válasz Synthwave #98372 üzenetére
Szerintem már nem kell cégér annak a hirdetésnek... : O
Jesszusom...oké, 49 dodó magánszemélynek a rendelés, kínából 14 dodóért vámkezeléssel együtt házhoz viszik (hogy ebből mennyi a legalitás, már más kérdés, mert szerintem magában a 49 dodóban is elfér valamekkora vám költség)...ebből lesz házhozszállítás előtt 82 ajró ha országon belüli garanciális ügyintézést akar az ember?
Még ha a fenti usd összegre rádobok mindent hogy tényleg legális legyen a dolog, még akkor is szállítással együtt max 78 ajró környékén kéne megállnia, amiben van egy tisztességes haszon is...
Tudom nézegessem inkább a Razer eu storeját ha sopánkodni akarok.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Celithrandi
addikt
válasz Synthwave #98372 üzenetére
Hát én anno amikor 600dpi-s egérrel játszottam magasra húzott sensivel akkor nem tudtam célozni. Mióta a sensi 1 és a dpi 22500 tudok célozni. Persze az is lehet hogy a 600dpi egerem a szar szenzor miatt és a magas latency miatt volt pontatlan
Nyilván garanciával vette, de szerintem nem sokat ér egy usa garancia egy ilyen árú terméknél.
A 18al az a bajom, hogy az számla nélkül nekem 24+posta tehát 26. Ha nem tetszik akkor árulgathatom és talán kapok érte 15-18 ezret mert visszaküldeni nem tudom, így ennek az egérnek a tesztelési költsége 10ezer forint kb. Ha tetszik és marad akkor pedig bolti ár felett vettem garancia nélkül használt egeret. Tehát nem a 18ezer a bajom hanem hogy egy tizes ha nem kell.
Az az eu shop eléggé meg van huzatva. Szerintem kivárom hogy legyen itthon, nem sürgős a vétel, vagy ha enged az eladó az árból (nem hiszem hogy annyit fog hogy megérje) akkor megveszem tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Celithrandi #98376 üzenetére
Pár dolog amit tudni kell azért és nem támadásból írom, amit írok:
1. Az egér nekem se ingyen van/volt, kifizettem az árát, ahogy azt a videóban is említem. Ahhoz, hogy a következő videó termékét meg tudjam venni, nagyon jótékonykodni nem tudok.
2. A 18k-s ár szerintem nem túlzó érte, mert már van is aki viszi a mai nap folyamán. Főleg úgy, hogy ezt itt hazánkban még nem árulják, mert nem érkezett be ez az egér még ide.
3. A Keychron garancia természetesen él ilyenkor. De biztos lehetsz abban, hogy amikor kinyitod a dobozt, a benne lévő egér hibátlan, hiszen én kipróbáltam már.
4. A személyes átvételt preferálom mindig, mert ekkor még ki is tudod próbálni a terméket fizetés előtt. Persze érthető ha ez nem megvalósítható.
5. A 10k-s ár, amire vágysz álomszerű, akkor se adnám annyiért el ezt az egeret, ha senkinek sem kellene. Akkor inkább elajándékozom ismerősnek vagy kisorsolom. Maga a szenzor, a kapcsoló az, hogy office egérből alig van választék már drágábbá teszi a szememben ezt az egeret.
6. Sokkal olcsóbb itthon sem lesz az egér, kb. 20-22k indulóárra számíthatsz, ha rossz volt a dollár árfolyam a magyarországi berendeléskor, akkor ez még több is lehet. Illetve itt is kihangsúlyoznám, hogy ez az egér ritkaság a piacon, mert office egér nem készül minden nap, főleg nem ilyen felszereltséggel.
7. Ha megvetted az egeret és mégsem jön be, akkor kiteszed ugyanennyiért és el fogják vinni, max egy ezrest leszedsz az árából és tuti kelleni fog valakinek, az előbb említett okok miatt. De tettél egy próbát és tapasztaltabb lettél. Ez az egérvásárlás/próbálgatás ilyen műfaj, nekem se elsőre lett meg a kedvenc formám. -
PROTRON
addikt
válasz Celithrandi #98376 üzenetére
Engem csak egy apróság érdekelne, a többi az személyes ízlés kérdése:
"18al az a bajom, hogy az számla nélkül nekem 24"
Ezt arra érted hogy lelkiismeretes vagy és saját magad befizeted az áfá-t? Csak mert a hazai adózási szabályok szerint évente 200k hufig magánszemélyek közötti használt műszaki cikk kereskedelem adómentesnek számít.Vagy arra érted, hogy bolt esetén tudnál cégre vásárolni (ahogy én szoktam az "irodai PC-khez") és akkor a főnök visszaadja az áfát, tehát nettó árért vásárolsz 1 év garanciával?
Ez érthető, csak érdekelt hogy mire írod.A többi az egyéni preferencia, ki mennyire értékeli az egerek műszaki tartalmát, ahogy a kollega írja, talált rá érdeklődőt ennyiért is.
Anno én 2013-ban nagyon akartam sok gombos egeret, de istennek se találtam br. 9k huf alatt használható formát és műszaki tartalmat.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz 4nick8 #98378 üzenetére
Én nem mernék ennyire becslésekbe bocsátkozni, mert pl űrlénykénél az M1-A2, tehát a vezetékes ultra-light fehér színűt 11k hufért árulják, miközben a feketét 14200.
A Keychron webshopjában mind a kettőt 27,2-ért hirdeti, de sold out...ugye 14 dodó a szállítás Keychron-tól kínából.Apropó egy kérdés:
Ha kollegám szeretné a frissen vásárolt gaming PC-hez a legolcsóbban megoldani a gyereke számára a minecraft-hoz az egér vásárlást, akkor ha pont a kezébe illik ez a forma, akkor ez az M1 ultra-light műszakilag, anyagminőségileg jó vételnek számít ennyiért? (11k huf)A gyerkőc csak 12 éves és növésben van, meg eddig csak okosmobilon játszott, szal majd kialakul az ízlése és megkeresi magának a pénzt arra amilyet szeretne, csak most kellene valami...
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz PROTRON #98379 üzenetére
Arra értettem, hogy IT cégem van és ez lényegében munkaeszköz. Tehát ha 18+áfa akkor az nekem 18. Ha magánban veszem 18ért akkor a cégből kivett osztalékból veszem ami úgy lesz 18 hogy kb 24 - szja - szocho. Tehát munkaeszközt nagyon nem éri meg kéz alatt venni. Persze lehetne írni adásvételit magánember és cég között, de 18ezer forintról beszélünk De igazából nekem 24 et is megérne ha tudnám hogy tényleg megtartom. De ha nem marad akkor sok a bukta és a macera.
-
Celithrandi
addikt
válasz PROTRON #98380 üzenetére
Szerintem minecrafthoz bérmely irodai wireless egér tökéletes. Én annó azzal játszottam 10 éve és nem gátolt semmiben. Codozni multiban nem tudtam már vele. + ezt tartom a billentyűzetre is. Bármely membrános irodai megfelel minecraftra.
[ Szerkesztve ]
-
4nick8
őstag
válasz Celithrandi #98384 üzenetére
hát ha akkor 400 a dollár akkor több lesz
-
-
PROTRON
addikt
válasz 4nick8 #98383 üzenetére
Valszeg azon az 1 napon, amikor megjelenik arukeresőn és lerabolják a homeoffice irodisták a készletet.
ha BF-kor megrendeltem volna, akkor épp 354 hufért számoltákn a dodót, így magánszemélyként szállítással 22.302 hufra jött volna ki.
Amiből persze lejön hogy még korábban kaptam paypaltól 2,8 dodót amit még nem használtam fel.Persze cégként másak az árak, de az tényleg jó ár hazai kisker garanciával figyelembe véve a lehetőségeket.
#98381 Celithrandi
Akkor jól értettem, csak mivel én alkalmazott vagyok, ezért az "osztalékos" extra dolgokkal nem voltam képben.
Akkor neked tényleg megéri megvárni amíg kapható lesz boltban.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Celithrandi
addikt
-
4nick8
őstag
válasz Celithrandi #98386 üzenetére
Sok idő. Hajókázik és megvárja míg elkészül a következő adag magyar billentyűzet is. Március vége előtt nem hiszem hogy ideérne.
-
válasz boogie84 #98374 üzenetére
"Az adatlapomon lévő konfiggal használom."
Gondoltam, azért írtam azt, amit. Akkor akkumerülés nincs, de 165 Hz-cel továbbra is értelmetlen.
-
válasz PROTRON #98375 üzenetére
~80 euróért is baromi jó ár az a spec.
--------------------------------------------------------------------
(#98376) Celithrandi: "Hát én anno amikor 600dpi-s egérrel játszottam magasra húzott sensivel akkor nem tudtam célozni."
Persze, mivel alacsony szenzorfelbontáson nincs elég mintavételezési pont a magas sensitivityhez, főleg, ha 1080p vagy magasabb monitorfelbontáson játszol.
"Mióta a sensi 1 és a dpi 22500 tudok célozni."
Nem létezik olyan szenzor, ami egy ilyen teljességgel elrugaszkodott értéken akár közelítőleg is precíz vagy anomáliamentes. Az lehet, hogy a korábbinál jobb, de egy korrektül és céltudatosan beállított felbontás/senshez képest biztosan nem.
"Az az eu shop eléggé meg van huzatva"
Ahogy fentebb is írtam, még 80 euróért is kiemelkedően jó a specifikációk fényében. Ennyiért sem veszel más egeret, ami közelítőleg is tudja ezt, pláne ezzel a körítéssel. Az USA árak meg mindig nettóban értendők, ugye, az euró meg már tartalmazza a VAT-ot.
Nem rábeszélni akarlak, te tudod, hogy mit vállalsz be és mit nem, csak tudatosítani, hogy mennyire agresszív árazást alkalmaz a Keychron úgy, hogy ráadásul egy niche évek óta megfogalmazott igényeit tömöríti egy termékbe. Amúgy a többi egere is nagyon korrekt árképzésű, sőt, igazából a jellemzőik fényében kifejezetten olcsók. A cég konkrétan egy éves piaci jelenléttel kettéhugyozta a Logitech-et (akiknek az első kereskedelmi forgalomban kapható egeret köszönhetjük), sok más nagy gyártóval egyetemben.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Celithrandi #98392 üzenetére
Kivéve ha addig találsz jobbat.
-
válasz PROTRON #98380 üzenetére
Boltja van. Szerintem sejti, hogy mennyiért fogja árulni.
A 24k teljesen korrekt ezért.
-
MODERÁTOR
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA