Hirdetés
-
A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
ma Az újdonság kiemelkedően hosszú ideig tartja naprakészen az Androidot és a biztonságot.
-
Metaphor: ReFantazio - Befutottak az első tesztek
gp A beszámolók alapján elmondható, hogy érdemes várni a játékot.
-
Asus X515UA TDP "Tortúra"
lo Idén január óta boldog tulaja vagyok egy Asus X515UA típusú notebook-nak mely a következő specifikácókkal...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krolockgrof
csendes tag
Évek óta kb. nuku fejlődés vagy bárminemű innováció. Előbb-utóbb egyértelmű volt, hogy vissza fog esni az eladás.. Főleg, hogy még a 11-es család is bőven a használható kategórián belül van.. Szerintem alapvetően 13 széria alatti telefonról érdemes váltani, felette elég kicsi az a réteg, akinek megéri..
-
Predatorr
őstag
A oánio OK-kal következik be, nem szükségszerűség. A lábtöbb ember nem érzi szükségét.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Osnyak
kezdő
Innováció nélkül nyilván nem kapnak rá az emberek. Főleg, hogy az előző modellek is bőven használhatók még. A pro modellek kinézete nem tudom mennyi ideje nem változott. Szóval ennyi indok sincs a váltásra. Szerintem így is magasan az övék lesz a legnagyobb profit.
-
joey04
titán
úgy legyen. remélem rájönnek, hogy az ios elandroidosítása nem megoldás, a kamerákat jobban kéne fejleszteni, a DI-t meg el kell felejteni.
-
Dilikutya
félisten
válasz Krolockgrof #1 üzenetére
Megtehetik. A nagy vetélytárs Galaxy S szériát sem feszíti szét az innováció. Az Ultrában sem teng túl az érdemi fejlődés, de a két kisebb modellben semmi. Azokban tán a kamera is évek óta ugyanaz. Én az S20FE-t nem érzem, hogy nyugodt szívvel cserélném bármelyikre is (a FE vonalat elengedtem, lényegében A széria tetejévé degradálódott).
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
cog777
senior tag
En is lassan lecserelem a XR-t, 6 eves, 90%-os az aksija, de nekem mar rovid az uzemideje. Valoszinuleg egy korabbi 15-os vagy a legkisebb 16-ost fogok venni 4-5 evre legalabb.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
RAMb0
tag
válasz Krolockgrof #1 üzenetére
Évek óta (2017) iPhone-om van, az 5S házas SE óta kb. volt egy 8Plus, most meg egy 13 Mini. Átlagban 2-3 évet volt mind nálam. A minit cserélném, bár teljesítmény tekintetében nem kellene, de 3 év után azért elférne egy frissítés, no meg a 79%-os akku kapacitást is meg-megérzem néha, meg egyre kellemetlenebb sokszor a kis kijelzőt olvasni, ha hosszabb írásokat néznék (cikkek, tesztek stb.).
Ami a leginkább feltette az i-re a pontot az volt, hogy szerettem volna helyet varázsolni rajta, mert sok évnyi és több ezer fotóval kezdett betelni a 128 GB, s csak és kizárólag USB 2.0 porton hajlandó az otthoni gépen megjelenni (ja, de USB-C-s Lightning kábelt adnak hozzá, akkor vegyek külön átalakítót? Na ne már...), de akkor is el-eldobálja a kapcsolatot nagyobb mennyiségű adat másolása során. Ez szerintem vérciki, csak azért nem fogok almás notit, vagy asztali gépet venni, hogy az adatmentésem meglegyen direktben a telefonról a gépre (az még kellemetlenebb, hogy a felhős backup már több mint egy éve nem megy, mert akkora az OS, hogy az ingyenes iCloud tárhely nem elegendő, csak a backup miatt nem fogok fizetni érte).
Az új iOS sem fog kis hazánkba több komolyabb újdonságot elhozni (az ikonok színezgetése meg szerintem röhelyes) és van egy erős tippem, hogy az AI funkciók is erősen limitáltak lesznek itthon, így maximum egy 15 Pro-ra váltanék, de mivel ugyanaz az ökoszisztéma, jelenleg nagyobb fantáziát és izgalmat látok az új Pixel-ekben, de még a 8a-ban is. Az RCS támogatás bevezetésével pedig nem is lenne nagy érvágás, ha a párom maradna iPhone-on, mert ugyanúgy használhatja az iMessage-t (Messenger és egyéb társak, köszi, nem kellenek, előbbi nagyon rontja pl. a küldött képeket és videókat is, vállalhatatlan).
Szóval ja, valóban nem sok az innováció, a dedikált kamera gomb meg... nem volt az a hűha érzés. A legtöbb ember nem fogja használni (szerintem). -
joey04
titán
Mivel a sok állíthatóságtól és testreszabhatóságtól már most is döcögösebb és többet is eszik a rendszer mint régen, és erre tesz még egy rá egy lapáttal a sok EU által kierőszakolt nyitás, azt fogja tapasztalni az átlag user, hogy semmivel nem lesz fluidabb és megbízhatóbb mint egy jobban sikerült androidos készülék. Szépen lépkedünk vissza évről-évre.
-
RAMb0
tag
Fotókat és üzeneteket nem mentek fel, meg kb. nulla alkalmazással sem képes menteni már oda. Addig nem is fogok váltani iOS18-ra, míg nincs egy rendes mentésem a telefonról. Nekem utoljára 3 éve a 8 Plus-nál is ilyen gondjaim voltak, hogy eldobálta másolásokkor a kapcsolatot. Vagy túl sok a fájl, de ezt is illő lenne lekezelni.
De a témára visszakanyarodva, nekem nem adnak olyan új dolgokat a legújabb készülékek és az új iOS, hogy minden áron legyen valamelyikből. A stabil rendszer továbbra is vonz, de nagyon más már nem.
-
nozs23
addikt
Le lehet tölteni 3rd party App Store-t. Nem tudom, hogy ez miért lassítaná be a rendszert. Főleg ha nincs is letöltve. A legtöbb személyre szabási funkció pedig úgy el van rejtve, hogy az átlagfelhasználó meg sem találja. Kivétel ez alól a control centre, amit default szétbarmolt az Apple.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Wifin használd. Send Anywhere - File transfer (send-anywhere.com)
-
addikt
Későn kezdtek elandroidosodni , na meg a szinte nulla fejlődés az elődhöz képest.
De így is inkább azon csodálkozom, hogy gyengébbek a számok, nem ez a megszokott, pedig máskor sem sokkal több az előrelépés.[ Szerkesztve ]
Oneplus Nord 4 eladó.! Vivo X Fold3 Pro Unbeatable.
-
callmeakos
veterán
Nem csodálom, nekem sincs ingerenciám váltani 13 Pro Maxról. Hova tovább, egyre jobban érik bennem, hogy almás körökön kívülről kezdjek el nézelődni.
A 16os széria az Apple Inteligence nélkül még annyit se ér, ráadásul nem is érhető el azonnal, és nem is mindenhol. Ha nincs egy 11-12-es szériád akkor nem is érdemes erre váltani, andoridos vonalról meg pláne nem. Láttam twitteren meg threadsen hogy emberek próbálnak flexelni, hogy ő aztán nagyon előrendelte a 16 Pro Maxot, de az jött le, hogy igazándiból a kutyát se érdekli. Mára már egy maxos iPhone se nem a legjobb, se nem a legdrágább. Státusszimbulóm, mint mondjuk a X-volt meg aztán pláne nem.
All→M8
-
janeszgol
félisten
válasz callmeakos #23 üzenetére
Én 13-ról még váltanék a 4 GB ram miatt, de annak a Pro vonaláról már tuti nem.
-
joey04
titán
válasz Elit3Zotya #22 üzenetére
de amúgy ezt droidos majmolást meg félgőzzel csinálják. beletesznek valamit, de kevesebbet tud az adott funkció (és sokszor még bugos is). így aki vált droidról az elégedetlen lesz, aki meg azért használt szifont mert ezek nem kellettek, azoknak meg csak felesleges bonyolítás. szóval senkinek sem jó igazán.
-
roli543
őstag
Én azt is hozzàtenném, hogy egyre tovább használnak az emberek iPhonet, sokan évekig. És nem rohannak egyből leváltani, mert a 2-3-4 éves telefonjuk is tökéletesen működik.
Igen, közben megállt a fejlődés, de sehol máshol nincsenek évről évre nagy ujdonságok…
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
Luser2000
addikt
Látom elmélete sokaknak és sok mindenre van, de az elemző úr miféle adatsorra alapította megállapításait?!? Mivel azok nem a valós eladási / előrendelési adatok, így jócskán félreviheti a matekot. Kb semmit nem ér.
De ő is tudta publikálni, mások is átvették, stb.
Kattintásszám meg volt, kész, lehet tovább menni.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
MMMMMM
tag
en nem tudom h honnan milyen androidos eszkoznel tapasztaltal ilyet de 2016 ota csak csucskategorias telom van (Huawei, most samsung) de soha nem tapasztaltam egyetlen keszuleknel evek utan sem olyat amiket te irsz az android rendszerrol. De persze lehet h iszonyat szerencsés vagyok
-
janeszgol
félisten
Kiemelem a lényeget:
"A szállítási időkből és az általános érdeklődés alapján az elemző 17,1 millió iPhone 16 Pro Max, 9,8 millió iPhone 16 Pro és 7,3 millió iPhone 16 gazdára találással számol, ami 16%-os, 27%-os és 10%-os éves visszaesést jelentene a hasonló iPhone 15 modellek startjával összevetve.
A meglepetést az iPhone 16 Plus szolgáltatja: 2,6 millió előrendeléssel 48%-kal nagyobb népszerűséggel számolhat, mint elődje."Tehát a Plus megítélése jó szar. Szeretném látni azokat az embereket itt, akik anno nagy mellénnyel ágáltak a Mini ellen, és a Plust éljenezték.
-
Atee94
tag
válasz janeszgol #31 üzenetére
Iphone 12 miniből 14,5 milliót adtak el...13 mini tulajként az Apple el is vesztett, mint potenciális vásárlót, mikor kinyírta a mini vonalat, mert az egyetlen ok amiért anno Iphone-t vettem, az a mini volt.
[ Szerkesztve ]
"The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
judas13
addikt
Nem csodálkozom. Max jövőre váltom le én is a13-as minit mert minek is előbb? Mire is cserélném le amúgy méretében?
[ Szerkesztve ]
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
ddaydome
senior tag
Azért vannak újdonságok, csak nem mindig szembetűnő.
A legszembetűnőbb a magasabb fényerejű kijelzők vagy a 120hz elterjedése ( almàn kívűl).
A gyorstöltések terjedése az almàn és a samun kívűl.
Gyorsabb hàlózatok tàmogatàsa.
A kozép kategóriában màr igen jó főkameràk vannak az almàn kívül, mert ott nincs közép kategória.
Gyorsabb tarolók és a ram drasztikus növekedése mindenhol.
Ez így az elmúlt 3 év kb....A mini elhagyàsa sok iPhone használóknak fàj az tény.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
MMiklos86
csendes tag
A szeptember 9-i nagy mutatáson a buzzword az AI volt, ahogy minden más gyártónál is. Aztán a termékben magában nincs AI, de majd valamikor lesz. Idén, jövőre... na ezt már nem mondja meg az Apple.
"- Helló, vedd meg az idei autót, jobb, mint a tavalyi, mert utánfutó is jár hozzá.
- De hát nincs is rajta se vonóhorog, se utánfutó.
- Ó, azt majd rászerelem miután megvetted. Azért csak fizesd ki most.
- Mikor tudom használni az utánfutót?
- Hát azt még nem tudom, majd ha kész lesz..."A félreértés elkerülése végett nem tartom az AI-t olyan fontosnak, a nélkül is meg kellene állnia a készüléknek. Ám éppen az Apple jelenti ki, hogy szerinte nagyon fontos, és ha kifejezetten egy feature-rel reklámozol valamit, majd pont azt tartod vissza, a vásárlók joggal várnak ki a vásárlással, vagy legalábbis nem akarnak teljes árú, de hiányos készüléket venni.
Ráadásul az EU-ban még a későnél is később lesz, ha lesz egyáltalán. Ha az Apple következetes lenne a retorikában (nevezetesen, hogy az EU szabályoknak való megfelés megteremtése miatt csúszik) akkor éppenhogy olcsóbban kellene adnia a terméket, hiszen a véges élettartamú termék használhatóságából jelentős idő telik el egy lényegesnek deklarált feature nélkül. Senki sem kötelezte az Apple-t, hogy egyáltalán forgalomba hozza az eképpen hiányos telefont, de Apple megteszi, még az előtt, hogy befejezte volna.
-
MMiklos86
csendes tag
Érdekes lenne látni, hogy mennyien váltottak iPhone-ról Pixel 9-re. A Google éppenhogy úgy reklámozza magát, mint a sallangmentes, stabil és "tiszta" Androidot, mely legközelebb van az iOS élményhez. Mindezt kiváló kamerával, végre versenyképes hardverrel, teleppel és induláskor is működő AI csomaggal. Ráadásul a Pro és Pro XL modellek egy az egyben megfeleltethetők a 16 Pro és Pro Max-nak (méretben, kijelzőben, tudásban, kamerában).
-
akom
senior tag
A következő fázis: lassítani az előző kiadásokat, ezzel ösztönözve azok lecserélését.
-
aktív tag
-
joey04
titán
Lehet. De mondom, már mindegy, a vezérlőközpont szerkesztésénél amikor válogatok, olyanokat döccen ez is mint állat. Ezért mondtam, hogy az ios nem azért fluidabb (lassan nem) mint az android, mert az almánál annyival jobbak a szakik. Csak egy korlátozott, egyszerűbb rendszer. Ahogy pakolják bele a dolgokat, úgy jönnek a bugok, a dadogás, a gyorsabb merülés.
-
sfefe
addikt
Ja értem...akkor ha van egy telónak több tudása akkor lassú a szifon? Döcög?
Hát nem úgy van, hogy az apple csak úgy add ki vmit amikor azt frankón megcsinálja? Nem úgy mint mint a kínai vackok ahogy mindig is írjátok?
Ja nem bocsánat....az apple nem is tudja meg csinálni mégsem tökéletesre...csak az időt húzza mindenben Ti meg körítést iratok hozzá, hogy miért is...
Amúgy meg nem muszáj használni egy droidos funkciót sem lehet fapadosként is ..
De ezaz állandó sírás.....Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
BusinessGuy
őstag
A tetves EU több problémát okoz a usereknek mintsem előnyt.... GDPR-es bohóckodások, hivásrögzités tiltása - miközben persze mindenki más megteheti csak te nem - , stbstb... Nem csoda ha kevesebben veszik, engem is kb az tart immár vissza hogy közel 15 év droid után visszamenjek IOS-ra egy 16-ossal, hogy az EU-n belüli ostoba szabályozások miatt tiltva lesz minden AI-val kapcsolatos funkció. Ez egész egyszerüen röhejes, és azt is csak találgatni lehet ahogy olvasgatom a fórumokat hogy lesz-e valaha engedélyezve és mikor....
-
ddaydome
senior tag
válasz BusinessGuy #44 üzenetére
Ez egy elég egyszerű gondolat. Tudod a telefonodon, ami egy számítógép, teli van szenzitív adatokkal. Nem àrt tudni, hogy ki az, aki ezt kezeli és hogyan. Ez alkor fontos, ha baj van.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Osnyak
kezdő
Úgy tűnik az S20 FE túl jól sikerült, vagy az utódai nem lettek elég jók. Én még mindig az S20 FE-t nyúzom mivel még nem találtam méltó örököst. Úgy értem, egyik készüléknél sem éreztem, hogy elég nagy ugrás lenne. Az S21 FE még nem volt rossz szerintem. Utána viszont lényegében egy A7x volt az FE széria. Szóval csak a rendes S szériában gondolkodom.
-
Az okostelefonok sokat fogyasztanak, és ahogy fejlődik a kép- meg videófeldolgozás, és jönnek a mindenféle AI cuccok, egyre többet fognak. Egy kis telefonba egyszerűen már nem lehet akkor akkut tenni, hogy egy napig kibírja a telefon.
És erre rátesz majd még egy lapáttal a 2-3 éven belül kötelező, cserélhető akku, mert kb felére fog esni az akkuk teljesítménye, és már a nagy telefonok sem fognak kibírni egy napot.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz BusinessGuy #44 üzenetére
A tetves EU több problémát okoz a usereknek mintsem előnyt
Ez nem igaz. A GDPR épp a felhasználót védi. Igen, téged is. Hívásrögzítésre meg abszolút nincs szüksége egy átlagembernek.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Bathorypeter
tag
Tavaly vettem iphone 25 pro-t,nem érzem hogy váltanom kellene egy plussz gomb miatt,ami jópofa,de úgyis a kijelzőn állithatnák mindent ugyanúgy.Meg ez inkább egy 15 pro S,nem érné meg a váltás anyagilag sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Napelem
- Apple Watch
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szenved a Samsung 3 nm-en
- Gaming notebook topik
- DIGI kábel TV
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja