- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz 4nick8 #98302 üzenetére
F1 Pro és Pro Max - "klasszik" szitakötő logó
F1 MOBA - gémer sárkányszerű szitakötő logó
R1 nincs logó
emlékszem én anno részben azért is vettem a Pro Max-ot a MOBA helyett mert jobban tetszett az OG logó, nem annyira edgelord.VXE R1SE 15 000-es ára nagyon durva. ha beválik ennyiért végre lehet mást ajánlani a belépő szinten az aggastyán G305 helyett.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Yamaha R1
tag
válasz 4nick8 #98302 üzenetére
Igen, különbözőek a logók.
Volt szerencsém kipróbálni az összes F1 modellt pár hete, és kimondottan jónak tűntek. A Maxgaming is bízhat a dologban, mert ők is elkezdték forgalmazni. Nem lenne rossz, ha itthon is lehetne kapni, mert ár/érték arányban ez tényleg BB lehet.
-
13 sanyika
tag
Sziasztok!
3 vagy 4 éve vettem egy logitech g pro egeret.Sajnos megadta magát.Látom,hogy ilyen egér már nincs.Sajnálom,mert méretileg megfelelt.Nézegettem van olyan,hogy G pro (hero),ez ugyanaz,mint amit vettem pár éve?Vagy van g203,Már nem játszom,csak megszoktam a régi egerem ergonómiáját.Melyiket vegyem srácok?Köszi! -
4nick8
őstag
válasz FireKeeper #98304 üzenetére
Ez azért annyira nem jön be:
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #98307 üzenetére
Billentyűzetes tapasztalatok alapján a Yandex Image Translate eléggé jó kínai → angol fordításban (leszámítva persze a kínaiak speciális szóhasználatát bizonyos kifejezésekre).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
FireKeeper
nagyúr
válasz 4nick8 #98307 üzenetére
ez micsoda, VGN hub? abban elvileg kéne lennie angol nyelvnek is. mondjuk igaz, hieroglifákkal kell megtalálni, fogaskerék ikon a beállítások, földgolyó a nyelv
amúgy az F1-hez van lamzu driveréhez hasonló lightweight szoftver is, amin mindent be lehet állítani, kivéve a firmware frissítést, ahhoz kell hub. sajnos tudtommal az R1-hez még nincs ilyen dedikált cucc, de remélem lesz. a HUB-ot amúgy se szeretem, mert synapse/G-hub féle bloatware érzésem van tőle a maga 500MB-jával, míg a sima driver 10MB.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Egen, olyasmi érzés használni, mintha egy korongot fognál. Vagy hogy mondjam.
Csúszkálással nem volt nálam probléma, de emlékeim szerint jár hozzá némi grip tape is.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
FireKeeper
nagyúr
új Huano kapcsolók, bár hogy melyik milyen az jó kérdés, mert a hirdetés nevében 90, 100 és 120M változatok vannak, viszont a termék leírásban és a típust kiválasztva, a zöldre nem 100 hanem 10M élettartamot mond.
-
4nick8
őstag
válasz FireKeeper #98310 üzenetére
Yes!
Google translate rulez.
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Szeretnék egy vezeték nélküli egeret. 2 közül kéne választanom. EVGA X20 vagy Razer Deathadder V2. Melyik lenne a bölcsebb döntés? Van-e érdemei különbség vajon a 2 között a formát és a gombokat leszámítva vagy dönthetek nyugodtan a kinézet altal? Köszönöm!
-
-
Ivy.4.Ever
őstag
Kipróbálni hol lehet jobb fajta egereket? Ahogy néztem media, alza már csak saját márkás ipari hulladékot rak ki szemlére, pedig nem is vagyok válogatós
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Ivy.4.Ever #98318 üzenetére
A formát sem tudod kikeresni a kiállított példányok között?
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz PROTRON #98319 üzenetére
Hogy érted? Select distinct van vagy 4-5 model kiállítva. Legfőképp szimmetrikus egér kéne bal kézre, aminél nem zavar az oldalsó gomb, hogy a tenyér oldalán van. Ezt mérések alapján nehéz megállapítani, ill sejtésem van, de azért nem rendelgetnék be egy csomót hogy aztán eladjam.
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Tudna valaki olyan kapcsolót, vagy egeret ajánlani, aminek nagyon alacsony, ilyen 40-45g környéke, a klikkelés súlya?
Elkezdett fájni az ujjam. Sokat használom az egeret: netezésre; játékra; word-; exel-; hang-; kép-; videószerkesztésre is.
Vettem feszültségmérőt. A jelenlegi G400-asomnak kb 80-90g karmos fogással, de ha a legvégét használom, akkor az erőkar miatt ez már csak 45g. Viszont úgy meg baromi kényelemetlen használni, mert nagyon távol van a vége a kényelmes fogástól + csúszik le folyamatosan a tenyerem az egérről.
Vásároltam egy csomó Omron kapcsolót az Aliról:
D2FC-F-7N
D2FC-F-7N (10M)
D2FC-F-7N (20M)
D2FC-F-7N (10M) (OF)
D2FC-F-7N (20M) (OF)
D2FC-F-K (50M)
D2FC-F-K (50M)-RZ
D2FC-F-K 60MN
D2FC-FL-NH
De mindnek 60g környékén van a klikkje. Ami még mindig jobb, mint ami most van, de jó lenne ha ez kevesebb lenne. -
válasz Kal-El #98321 üzenetére
Könnyebb nem igazán lesz, de magától az egértől is függ a klikkelési érzet.
Eddig a legkönnyedebb kombó, amit próbáltam, az a Cooler Master MM710 volt Omron D2F-01F-fel és a Vaxee Zygen NP-01, a gyári Huano Black Shell Pink Dotjával (egyébként alapvetően is ezt a két kapcsolót favorizálom, főleg, hogy nekem is romon vannak az ízületeim).Mindkét egér király egyébként claw griphez, ha nem 15 vagy 28 cm-es kezed van.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
tibbike01
őstag
Sziaszok,
1. Mennyi a keret?
max 10ezer
2. Használtpiac játszik?
igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
igen
4. Mire használnád az egeret?
általános böngészés, 0 játék
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
jobb kézzel Ujjbegyes fogás - fingertip grip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
közép méret, de inkább kisebb, mint nagyobb
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
nem játszok
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
bluetoothos legyen és ne 2.4ghzBluetoothos (nem usb stickes) silent egeret keresek, ami nem esik szét a kezemben, nem nagy, de nem is kicsi és jóféle a fogása.
[ Szerkesztve ]
-
kisqpi
lelkes újonc
válasz kisqpi #98290 üzenetére
Felhozom a dolgot újra, elsikkadhatott
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni egér választásban. Az összefoglalót végig olvastam, megnéztem az ajánlott egereket is, de sokkal okosabb nem lettem. Valószínűleg nem az én igényeim a célközönség, de sokan vagytok ebben a topokban, sokat láttatok és tapasztaltatok.
1. Mennyi a keret? 30k környéke
2. Használtpiac játszik? nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? csak EU
4. Mire használnád az egeret? klasszik munka, outlook, szövegszerkesztés, böngészés. Játékra PS van, CAD / Photosop nincs
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm (1-2-2)
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 18-18,5
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Jelenleg egy Logitech M590-et gyűrök 4 éve. Kiszolgált már. Kicsit nehéznek találom, de szuper egér volt fénykorában.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Bluetooth-tal működjön. Se vezeték, se dongle. A dönthető görgők nem szükségesek, nem vagyok nagy gomb programozós típus...
Mit szeretnék:
Olyan egeret használni, amit jó megfogni, érzed az összeszerelés és anyaghasználat minőségét, nem laggol, nem nyekereg. Macbook Pro M3-al lesz használva, illetve hurcibálós egérre van szükség, táskába be, táskából ki.
Előre is köszi a válaszokat és az ajánlást! -
FireKeeper
nagyúr
válasz kisqpi #98324 üzenetére
razerek szoktak tudni BT módot is, de azokból újan 30 alatt nem kapsz értelmeset sztem. Cooler Master-ből sajna a leginkább ajánlható MM712 palmra tuti nem jó.
esetleg bedobom a Darmoshark M3 4k-t, vagy M3s Pro-t maxgamingről, mint opció.
-
kisqpi
lelkes újonc
válasz FireKeeper #98326 üzenetére
Nagyon köszi a választ, tudok emelni a kereten.
Tudsz mondani kérlek konkrét típusokat? -
4nick8
őstag
válasz FireKeeper #98326 üzenetére
Keychronok tudnak BT-t. Az nem jó neki?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz FireKeeper #98325 üzenetére
Nekem omron helyett ennek a 60m-ese van a finalmouse-ba de puhának azt se mondanám.
A gumis rész inkább előfeszítést ad. -
kisqpi
lelkes újonc
válasz FireKeeper #98330 üzenetére
Utána nézek a keychronnak. Abból az M3 sima vagy a Mini az ajánlott?
-
kisqpi
lelkes újonc
válasz FireKeeper #98332 üzenetére
Most, hogy nézegettem munka közben az egerésző kezem, a palm / fingertip környékén vagyok vegyesen.
Ebben az esetben módosul bármi is?
Emelhetjük a keretet 40k-ra is, ha ott találhatóak a gyémántok.
Logitech G Pro vagy Razer DeathAdder V2 Pro? Ezek elég nagynak tűnnek.A táskában hurcibálás is kérdés nálam
-
FireKeeper
nagyúr
válasz kisqpi #98333 üzenetére
hát a legjobb opció mindig az ha el tudsz menni egy üzletben és kipróbálni. persze általában egy idő után rááll a kezed szinte bármilyen formára, de nem mindegy milyen sokáig tart ez, illetve mennyire érzed komfortosnak hosszú távon. a razerekhez nem igazán értek, a logiból ha már, akkor G Pro X superlight-ot érdemes, bár az elég drága ahhoz képest ami - gyári talpai elég gagyik, illetve a kapcsolók is. ezekre mind van persze aftermarket megoldás, de nyilván egy 40ezres egérhez nem szeretne az ember pótalkatrészeket rendelgetni.
táskában hurcibálásra én azt javasolnám hogy rendel hozzá aliexpressről egy ilyesmi tokot (pár ezer ft max). vannak konkrét egérhez igazított, illetve univerzális fajták is, ha már kinézted milyen egér kell. én is ilyenben hordom melóba a sajátom.
-
mqm
senior tag
-
FireKeeper
nagyúr
-
-
Celithrandi
addikt
válasz PROTRON #98340 üzenetére
nos tehát amit én keresek az egy új egér
Jelenleg Logi G604 et használok, de meglehetősen nehéz. Formában, méretben, kattintási erőben, hangban, dpi ben mindenben megfelel. De nehéz és nehezen "csusszan". Esetleg egy optomechanikus kapcsoló sem lenne ördögtől való. + előny ha AAA elemmel megy és nem beépített aksival mert nem szeretek kábelen tölteni egeret aminek az a lényege hogy nincs kábele. Köszii9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz Celithrandi #98341 üzenetére
Egy pontos kézméret (csuklótól középső ujj hegyéig + tenyér szélessége, hüvelykujjal együtt) és fogási stílus még mindig kelleni fog.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #98343 üzenetére
Kíváncsiságból ezeket teszteltem a hetekben. de egyik se nyerte el a tetszésemet.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Mephike
őstag
válasz Celithrandi #98344 üzenetére
A Superlighttal mi volt a gond? (Nekem tudom mi a bajom vele, csak kíváncsiságból kérdezlek.)
-
Celithrandi
addikt
válasz Mephike #98345 üzenetére
nagyon rossz a fogása és nagy erő kell a kattintáshoz + hangos is a katt + erősen túlárazott főleg a 2. Neked mi a bajod vele?
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
17 cm széles?
?
Nekem viszonylag nagy kezem van, és az 20,2 x 10,5 cm.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Celithrandi #98346 üzenetére
A formája amolyan biztonsági játéknak tűnik, semmi olyat nem mutat, amit ne láttunk volna már ezer más ambi egérnél. Illetve az ára és a tudása nagyon nincs összhangban. Szokásos Logi termék, ahol a "márkát" meg kell fizetned.
Illetve én már megfizettem a tanulópénzt a Razer és a Logitech márkák esetében, szóval kétlem, hogy valaha is lesz termékem az említett két cégtől. Persze ez én vagyok, és el tudom fogadni ha valaki másnak ezekre van szüksége. -
Mindegy, a lényeg, hogy 19 cm hosszú, így nagyjából neked is azok passzolnak a kezedhez, mint nekem.
Különböző claw gripekhez ezek mostanság a legjobbak: [link]
Annyi különbséggel, hogy az
"Ergo vonalon a Pulsar Xlite V2 mini, a Zowie EC3-CW vagy a Vaxee Zygen NP-01s Wireless is elég komfortos szokott lenni clawhoz a kézméreteddel."
résznél inkább sima Xlite V2 (vagy most már a közepes méretű Xlite V3), EC2-C(W) és Zygen-NP-01.
Nem igazán rúg itt labdába a GravaStar.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Synthwave #98347 üzenetére
tenyér szélessége, hüvelykujjal
nem mondtad, hogy zárt ujjakkal 10cm. Pedig nekem viszonylag kis kezem vani9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások