- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
-
-
válasz Tsebacsi #98646 üzenetére
Endgame Gear XM2we
Lamzu Atlantis
Pulsar X2 / X2V2 / X2H
Cooler Master MM712
Xtrfy M42 Wireless (a hátrébb kimagasadó tenyértámasszal)
Vaxee XE Wireless
G-Wolves HTS PlusTalán még Xtrfy MZ1 Wireless.
Ergo vonalon esetleg Pulsar Xlite V2 / Xlite V2 mid, Zowie EC2-CW, Lamzu Thorn vagy Vaxee Outset AX Wireless.
Vagy a fentiek vezetékes verziói (a Lamzuknak és az X2-knek nincs).
Leginkább ezek valók a kézméretedhez és fogásodhoz.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Celithrandi #98650 üzenetére
az a baj nincs kép se hogy mennyire lelakott. a fényesre ki van koptatva a coating, akkor cseszheti az ember hogy csak 22 rugó.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Celithrandi
addikt
válasz FireKeeper #98656 üzenetére
nem szempont, megrendeled, ha gond van vele visszaküldöd. Amúgy ezek 30 napon belül visszaküldött eszközök, tehát kicsi az esélye, hogy gond van vele. Ettől függetlenül nekem nem jött be ez az egér, de ha valakinek tetszik ennyiért már reális az ára. Viszont közben már valaki elvitte.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
-
ntropi
újonc
Üdv!
Segítséget kérnék végső döntéshez
1. Mennyi a keret? <45k
2. Használtpiac játszik? Igen
3. eBay, külföldi rendelés? Igen
4. Mire használnád az egeret? Home office mindenes de 99% munka 3 monitoron
5. Hogyan fogod az egeret? Natural fingertip, esélyem sincs másra. Palmos egerek nem elég nagyok de legalább nehezek így fáj, Claw meg alapból erőltetett és fáj
6. Mekkora kezed van? 21x10.5
7. Milyen érzékenységgel használod? 2k de nem állt még be a véglegesHSZek, Reddit, YT stb túrások után mentem több taperolós kört MM-ben és nemrég Pixelbe.
A Lamzu Atlantis (talán v2pro?, pixeles srác nem volt a toppon) fogása/gombjai/görgő nagyon szimpatikus volt.
Nem túl racsnis vagy kemény középső gomb de nem is túl szivacs. Munkában a sok tekeréshez nekem passzolt.
A normál és mini méret között alig éreztem különbséget.. talán a normálnál picit jobban elfért a kisujjam de ez kb placebo szint volt.Langyi volt a pixel felhozatal de a próbáltak sorrendje
Atlantis>Xlite>HSK Ace (régi wired, oldalgomb nélküli modell)>X2
HSK forma meglepett. Pont az a fogás mint természetesen lerakni a kezem az asztalra de a görgője munkához túl kemény és összességébn nem volt annyival jobb Atlantisnál, mint amennyivel drágábbak ezek.
Kipróbáltam volna Thorn vagy inkább Maya-t de srác szerint nem is lesznek kirakva.Érdemes még Maya-t vagy mást megnéznem fentiek alapján vagy engedjem el és Atlantis jó és kész?
Van Pixelen túl még hely ahol lehet tapogatni vagy csak a vegyél 2őt és visszaküldöd ami nemjó maradt?
Köszi! -
nagyúr
válasz Synthwave #98658 üzenetére
Nem, valóban! Nem RGB-re gyűjtök, de azért na, a linkelt egerek 99%-a egyforma, szerintem ugyanarról a kínai gyártósorról jönnek, csak más logóval
Mindenesetre tényleg köszönöm a keresést, rendesen átnézem a lehetőségeket, aztán döntök ahogy döntök, az már az én hülyeségem lesz.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
válasz Tsebacsi #98660 üzenetére
"de azért na, a linkelt egerek 99%-a egyforma,"
Szerintem nézd meg őket jobban. Egyébként egy egérnél akár 1-2 mm diffi vagy pár foknyi szögbeli eltérés is rengeteget számíthat szubjektumra levetítve.
Az Atlantis-XM2we-X2 hármas hasonlít egymásra, tekintve, hogy az XM1 a kiindulási alap. Ami megint csak nem véletlen, ahogy ezen modellek népszerűsége sem, ha claw gripről van szó.
A Cooler Master MM710/711/712/720-szal egyetemben ezek a top pickek ehhez a fogáshoz. Meg a Logi G102/G203/G305/G PRO HERO, de ezek már eléggé elavult konstrukciók.
Az Xlite V2/V3 pedig a Zowie EC szérián alapul.
Ahogy érzed, csak gondoltam, szeretnéd értelmesen költeni a pénzt.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mephike
őstag
válasz Tsebacsi #98660 üzenetére
linkelt egerek 99%-a egyforma
Ez az oldal majd megmutatja, hogy melyik egérnek milyen formája van. -
nagyúr
válasz Synthwave #98661 üzenetére
Természetesen nem kritizálni akartam a kapott listát, csak laikus szemmel nézve mindegyik egyformának tűnik. Ha egymás mellé teszem a Corsairt, a Logit, egy Steelseries-t, vagy az általam linkelt csodaHP egeret, mindegyik más és más. Én régimódi vagyok egér szempontból (is), anno nem volt még ilyen tudományosra véve a dolog, pár gyártó volt, 1-2 használható egérrel, gyakran gyártóként más-más szenzorral azt kész, azt vetted, aminek a szenzora jó volt és nem esett ki az egér a kezedből, a többit pedig megszoktad (jó esetben)
-
nagyúr
válasz Santi22 #98655 üzenetére
A Basilisk az, ami eddigi tapasztalataim szerint fogásra jó lehet, és a formája is tetszik.
A lyuggatott hátsó nekem nemgyerebe, kinézetre sem, és amiket Mediamarktban fogdostam, azok úgy sem nyerték el a tetszésemet.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
válasz Tsebacsi #98663 üzenetére
Aki képben volt, az régen sem így vett egeret. 2007 óta hobbim a téma, így van róla sejtésem.
Egyébként teljesen mindegy, hogy néz ki valami. Célszerszám. Hiába húdenagyonegyedi külsőre a cucc, ha minden létező metrika szerint szuboptimális megoldás. Úgy meg nem ismerhetsz meg soha új és jó dolgokat, ha dogmákhoz ragaszkodsz.
"amiket Mediamarktban fogdostam, azok úgy sem nyerték el a tetszésemet."
Kötve hiszem, hogy ott túl sok értelmes egér ki lenne állítva.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Synthwave #98666 üzenetére
A felsoroltak közül elenyésző, talán 1-2 gyártó, az konzumer bolt, mint tudjuk, de más elérhető hely sajnos nekem nincs.
Az általad mutatottak engem kicsit a régi Microsoft Intellimouse Explorer 3.0-ra emlékeztetnek, nagy divat volt 2002 körül, de nekem mindig kicsúszott a kezemből...
Úgy rémlik akkortájt egy Genius Netmouse Pro-val vitézkedtem. Aztán jött a Logi G500 (első), majd az 518...
De azóta a Steelseries Xai-m is elkezdett már szétmállani, ragadni.
Igyekszem párat kipróbálni a javasoltak közül, csak hogy ne lehessen engem dogmatikusnak nevezni[ Szerkesztve ]
-
ntropi
újonc
dav3-at nem próbáltam de gyanús hogy azt is alapból fingerezném.
Asztalon fixen van az alkarom+csukló és csak ujj és csuklóból mozgatom az egeret, nekem így adja most ki az office relax. Anno CS1.6 nem így ment de az más use caseElőző cégem maces volt és 2 év magicmouse átszoktatott saskaromra. Nem volt jó de meg lehetett szokni, csak nem érdemes.
Próbára kaptam egy MX3S-t de azt is fingertipezem mert másképp túllóg az ujjam mindenen és egyik gomb vagy görgő se esik kézre máshogy. 20+ éve tologatok egereket de csuklót súly miatt most éreztem meg először, így jutottam el ide.
Jó volt fogásra az X2 csak Atlantis kapcsolók/görgő és fogás jobban bejött. Full szubjektív.
-
Yodamest
veterán
válasz Tsebacsi #98667 üzenetére
Nem szabad azért boomernek sem lenni, tudom tudom kemény szavak, de nem jó a múltban ragadni miközben a technológia elszalad mellettünk. Engedd át magad az érzésnek inkább. A Synthwave által ajánlottak közül, amivel eddig dolgom volt:
1. Lamzu Atlantis, most szervizben van (görgő hiba), azt használtam lately és endgame egér, tényleg nagyon jó, nyilván ha a fogás is tetszik, de ez minden egérre igaz. Jók a gombok rajta nagyon.
2. Xtrfy M42, ebből a vezetékest használtam anno, ez is baromi jó, a gombok talán puhábbak mint a Lamzun, főleg az oldalsó, de az Xtrfy is egy megbízható márka, jó cuccokat csinál, nem kell félni tőle.
3. Endgame Gear XM2we, ezt tervezek most venni, de a korábbi vezetékes verzióit használtam és ez is, mint a neve is sugallja endgame egér. Német precizitás és keménység jellemzi, a fő gombjai jó kemények, nekem ez az ami eddig a legjobban bejött így feelingre, mert szeretem érezni, hogy lenyomtam a gombot, mint pl. egy machanikus billentyűzet esetében. A neten gyakorlatilag nem fogsz találni olyan review-t, ahol nem azt mondják, hogy ez az egyik legjobb egér valaha, igen annyira jó. A borítás a legjobb a piacon. (számomra a főgombok is)[ Szerkesztve ]
-
válasz Tsebacsi #98667 üzenetére
Ha mindig az alapján vásároltam volna, hogy mit tudok megtapodni előtte, nem lennék túl több tucat cuccon. Túlspilázod. Megveszed, kipróbálod, ha nem tetszik, elállsz. Egyébként még a Pixelben és az Alza kiállítótermében is lehet tapicskolni pár dolgot. Ezeken a helyeken biztos több értelmes lesz kinn, mint egy MM-ben.
Mindenesetre manapság már Kánaán van a jó egerek világában, szó szerint összehasonlíthatatlan a 15-20 évvel ezelőtti állapotokkal.
"Az általad mutatottak engem kicsit a régi Microsoft Intellimouse Explorer 3.0-ra emlékeztetnek,"
Feltételezem, az Xlite/EC-kre gondolsz. Nem sok közük van a 3.0-hoz, azon kívül legalábbis, hogy ezek is jobbkezesek. Teljesen mások kézben (van itthon Xlite és 3.0 is). A 3.0 ki akar esni a kezemből, az EC2 meg a kedvenc ergo formám.
"Igyekszem párat kipróbálni a javasoltak közül, csak hogy ne lehessen engem dogmatikusnak nevezni"
Nekem végülis nyolc, csak neked akarok jót.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Aztán közben barátkozom ezzel a Lamzu Thorn-al, de a fő gombok csak nem akarnak jók lenni az én ízlésemnek. Filóztam rajta mi lehet ennek az oka, szerintem két dologra vezethető vissza:
1. A mechanikus kapcsolók elhagyása miatt, ez az optikai kicsit amolyan Razeres lett, engem a DA egerekre emlékeztet kicsit az érzete, egy fokkal talán jobb, de nincs meg az a határozottsága a kattanásoknak, amit az Atlantissal megszoktam.
2. Ez pedig egy másik aspektus, szerintem az is baj, hogy elég magas az egér (nagy a háta), a főgombok viszont ahhoz képest elég alacsonyan vannak, tehát van egy elég meredek süllyedése a főgomboknak. Ez azért baj, mert magasról alacsonyra kell "ütni" az ujjaddal, nem tudom jobban megfogalmazni, tehát úgy érzem túl meredek és alacsony a bombok helyzete az ujjaimhoz képest. Sokkal jobban esne, ha magasabban lennének a gombok, nem egy mély lejtőt ütnék, hanem egy kevésbé meredek fennsíkot.
Egy kis játék:Abba gondoljatok bele, sőt ki is próbálhatjátok, a levegőben helyezzétek el a kezeteket, mintha egy egeret fognátok: relaxed claw grip fogás, semmi extra, és olyan a Thorn számomra, mintha a mutató ujjatokkal a hüvelykujjatok síkjáig kellene lenyúlnotok/lekoppintanotok. Érzitek, hogy feszül a kezetek? Na és most ehhez képest, sokkal jobban esik, ha csak mondjuk ugyanabban a reflaxed claw gripben a mutató ujjal csak egy modjuk centit kell lefelé koppintani, tehát nem a lent fekvő hülyelykujjig, csak a táv feléig mondjuk. Ugye hogy mennyivel kényelmesebb? Ráadásul a gombok lefelé görbülése sem segít a dolgon, szerintem jobb lenne a vízszinthez közelebbi gomb meredekség, hogy az ujjbegy ne ilyen 60 fokos szögben érje, hanem nagyobb felületen, teltebben lehessen lenyomni, szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Szellem. #98674 üzenetére
detto, én is befürödtem a Thorn-al. nálam a fő gond azt volt hogy túl magasan volt a klikk nyomáspontja. amúgy fasza egér annak, akinek kézre áll.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
PROTRON
addikt
válasz Szellem. #98674 üzenetére
Lehet bennem van a hiba, de ez a Lamzu Thorn számomra elég messze esett az ergo fától...mondom ezt úgy hogy tényleg ki tudom használni az irodai gépemen az ergo egérkémet...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
h1mpi
félisten
A gyerek kipróbálta a Razer Viper V2 Pro-t és szuperlatívuszokba beszél róla. Tökéletes neki minden szempontból, a fogása is. Gyors, kényelmes.
Fully electric lifestyle!
-
Szellem.
nagyúr
válasz FireKeeper #98675 üzenetére
Szerintem túl lett tolva ez az kérdés náluk. Nagyon különleges akartak, de most kicsit sok lett. Van ilyen. Majd legközelebb. Szerintem néha a kevesebb több. Hiába vette fel a kezem az egér, kicsinek tűnt. És ugyan az volt nekem is a gondom a gombokkal mint neked.
De a legviccesebb az alján az a bazári olcsó bekapcsoló gomb, ami szerintem nem illett oda. -
Szellem.
nagyúr
Szerintem meg a F'kn kínai akart egy különlegeset, valami eltérőt de nem jött be neki.
Már a maga 119mm-el sem lehet normál méretű ergonak nevezni.
Értem és, hogy kínában picik de gyorsak az emberek, de itt európában azért valahogy a disznóevésttől megnőtt a tenyerünk és erre kéne gyártani, ha kínán kívül is el akar adni. -
Yodamest
veterán
válasz Szellem. #98679 üzenetére
Nem titkoltan ilyen claw grip ergot akartak, a megszokott palmos helyett. Fogásra relaxed clawal, ami majdnem palm, de nem fektetem annyira rá az egész tenyeremet, már szinte egész kényelmes, csak közben ahogy tekeredik az egér, valahogy feszül a kezem, azt érzem, hogy akkor már inkább a szimmetrikus jobb lenne.
A klikk nyomáspont, hogy magasan van, azt hogy értitek? Hogy nincs pretravel? Pont az a baj, hogy a púphoz képest nagyon meredek az egér eleje és nekem nagyon lent vannak az ujjaim. Azt érzem, ha kevésbé kellene behajlítanom az ujjam (voltaképp laposabb lenne az egész egér, vagy legalábbis az elülső 2/3-a) az ergonómialilag jobban esne. Hát igen én is befürödtem.
-
4nick8
őstag
lehet találgatni melyik ez a két egér és utána felytegetni az alakokat.
-
nagyúr
válasz Synthwave #98672 üzenetére
Köszönöm, a Pixelbe és az Alza-ba még el fogok menni, de!
Kicsit jobban átgondoltam a helyzetet, és vannak még kritériumok:
A 38mm-es magasság kevés, ahogy a 60-70g súly is, a Razer Viper Ultimate közel olyan, mint az általatok említett egerek nagy része, szimmetrikus, könnyű, ÉS: 38mm magas!
Na ez a baj, ez kevés, a kisujjam lelóg, nem az egér oldalát fogom hanem az asztalon van, a gyűrűsujj lesz a támasz, míg a HPG200-nál minden ujjam felfekszik az egérre. Tény a HP-nál az anyagminőségen bukik el az egész, nap végére beleizzad a kezem, csúszni kezd ez is, és a hüvelykujj gombok kellemetlenül rosszul kattannak, a jobb-bal főgomb legalább csendes. A Razeré oké csak hangos
Szóval a HPG200 43mm, a Tyon 48!!!! Nekem ez a magasság fekszik sajnos. Plusz a gyűrűsujjnak jó lenne egy támasz, és a kisujjnak is, hogy fogni tudjam vele az egeret. Említettem, hogy emelgetni szoktam az egeret, emiatt is kell el, de a súly nem zavar, 120-130g simán belefér.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Yodamest #98682 üzenetére
Hát igen én is befürödtem.
Kétféle ember létezik az egerek területén. Egyiknek tök mindegy mi van a keze alatt, egy fél téglát is elmozgat.
A másik ember keresi azt, ami számára tökéletes. Ez a keresés ilyen dolog. Lesz egér, ami neked/nekik/másoknak nem lesz jó. Az ide gyakran kommentelő emberek többsége már a sokadik egerén van túl és biztos, hogy még továbbra is keresni fogja a neki tökéletes formát. Szóval fogd fel úgy a dolgot, hogy tapasztalatot szereztél. Már tudod, hogy a Lamzu Thorn 2.0 (ha lesz ilyen) nem a Te egered lesz, illetve az optikai kapcsoló sem a Te pályád. Küld vissza vagy add el az egeret és menj a következőre. -
FireKeeper
nagyúr
válasz Tsebacsi #98686 üzenetére
szándékosan ne akarjál nehéz egeret. lehet hogy az elején fura lesz a könnyű, de hidd el, hozzászoksz pillanatok alatt és utána már bottal se piszkálnád a féltéglákat.
-
boogie84
veterán
válasz FireKeeper #98690 üzenetére
Egyetértek. Pár gramm különbséget is észrevesz az ember.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
nagyúr
válasz FireKeeper #98690 üzenetére
Azért írtam hogy nekem a könnyű egér nem fekszik, a kettő amit eddig évekig használtam 130g környéke. A viper pedig kb 70-80 lehet és túl könnyű plusz kicsi.
Esélyes hogy marad a logi-corsair kettősből valamelyik.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
h1mpi
félisten
A Razer Viper V2 Pro esetén annyi észrevétele van a gyereknek, hogy “lassabb” a görgője, mint a G502 Hero-nak.
Sajnos nem tudom most kipróbálni, de ez jellemző ezekre vagy csak más, mint amit eddig megszokott? Köszi!Fully electric lifestyle!
-
Szellem.
nagyúr
válasz FireKeeper #98695 üzenetére
Az a szabadonfutó görgő elég jó megoldás. Nekem sokszor hiányzik és ezt a Logi nagyon jól tudja csinálni. Csak hát ugye féltégla és irreálisan drága. De a tégla mivolta inkább zavaró.
-
h1mpi
félisten
válasz FireKeeper #98695 üzenetére
Ezt írta: Valamikor nem akar fel vagy le menni, mert beakad.
Olvasom Reddit-en, hogy van egy ilyen görgő probléma a Razer egerekkel, de ugye ez teljesen új, szennyeződés nem lehet benne. Be kell fújni a görgő mellé és az megoldja. Azért ez vicc egy 56K-s egér esetébenReddit link:
[link][ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Köszi az ötletet, de működött a Reddites csoda. Belefújt és megjavult. Szép új világ, fújdosni kell egy 50 ezres egeret Én szívem szerint vissza küldeném, hogy csesszék meg a sz@rjukat, de annyira tetszik neki minden más szempontból…
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA