- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz FuRiONight #50152 üzenetére
A True kellemesen taktilis, majd ezt követően erőteljesen keményedik fel, így a véletlenszerű bottom out valószínűsége alacsony.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ricinus13
senior tag
Ugyan én nem szakértő, de egy barna CK550 tulajdonosa vagyok. Nagyon hangos, még a barna is, kattog rendesen, ez engem nem zavar, sőt, de a körülötted lévőket biztosan fogja. Emellett kipróbáltam ma az említett Trust-ot, nekem kicsit gagyinak tűnt a CK550-hez képest, nem vészes, de azért érezhető a különbség. Viszont csendes. Ugyanakkor ha jól tudom akkor a CK550-ből is van piros kapcsolókkal szerelt. Remélem segített egy kicsit
-
dqdb
nagyúr
Nagy általánosságban:
Outemu blue > clicky (blue) > lineáris/taktilis (red, brown) > csendesített (silent red, silent brown) > Zilent
Aztán ezt a gépelési stílus, kupak vastagsága, a ház anyaga, a házban lévő légrés nagysága, az asztallap anyaga, O-gyűrű, van-e deskmat vagy nincsen kérdéskör jelentősen módosíthatja.
-
BullKoxa
őstag
válasz Frawly #50141 üzenetére
Helló. Kérdezni szeretném a hangja számodra milyen ? Jelenleg nekem egy Roccat IskuFX van , szerintem ez egy sima billentyűzet, ehez képest nagyon hangos a tiedé ( normál billentyűzethez képest) ?
Ha hangos akkor nekem is azt hiszem valami silent red-t kell majd vennem. Itt írtak valami Rush-t , németet vennék. Ezt is dicsérik itt a szakik. Csak majd meg kell néznem a szállítás mennyi lenne a márka honlapjáról .
-
ricinus13
senior tag
Nem tudom mennyire van neked közel de BP-en az Allee-ban a Bestbyte-ban van kiállítva egy jó pár billentyűzet. Ha nem is pont azok vannak amik neked bejönnek, azért meg tudod nyomkodni őket. Nekem egyértelműen a piros kapcsolósok voltak a legcsendesebbek, a kék a leghangosabb a barna meg a kettő között valahol.
-
Frawly
veterán
válasz BullKoxa #50157 üzenetére
Meglehetősen halk, majdnem néma, azt kell mondjam. Alig van egy kis halk kattanás, mikor benyomod a billentyűt. Egyedül akkor van hangja, ha nagy elánnal püfölöd a gombokat, de akkor sem a mechanikus kapcsoló hangos rajta, hanem ahogy a kupak éle ráüt a fémvázra, elérve a „padlót”. A teljesen néma, gumidómos billentyűknél valami kicsivel hangosabb, de nem vészes.
Pedig MX Brown van ráírva a dobozása, nem silent brown. Egy dolgot vegyél figyelembe, hogy nagy a gombok nyomásútja, magas gombok vannak rajta, és mélyre kell őket lenyomni, emiatt olyan érzés, mintha írógépen írnál, csak annál sokkal puhább érzés. Ha alacsony profilú, kis nyomástávú billentyűzetekhez vagy szokva, mint én voltam a laptopokon, azok után szokni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Deftyyy
tag
Üdv! Régóta keresek a logitech g105ös billemhez bal oldalsó control gombot, mert letörött a "pöcse"
Nem tud véletlen valaki, akár utángyártottat is? Válaszotokat előre is köszöntem. -
R3nts
senior tag
Sziasztok! Tanácsot kérnék, milyen vezeték nélküli billentyűzetet ajánlanátok, egérrel együtt:szempontok:billentyűzetmegvilágítás fontos lenne, Win10-en kiterjesztett-asztal módban lenne használva 3840x1080p-n.Nem fontos hogy kifejezetten gamer egér legyen hozzá, de néha játékra is lenne használva, a bill. és az egér is, a TV-n (a kiterjesztett asztal másik fele) Mindkét megjelenitő(monitor, TV) HDMI-vel van a PC-n, 1920x1080p.Nincs UHD/4K megjelenítő. Bluetooth-os vagy wi-fi-s cucc egyaránt érdekel, hacsak nincs hátránya valamelyiknek, ami miatt hanyagoljam.
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Egon
nagyúr
Ide is beírom, hátha más is hasonló cipőben jár (azaz igényli a magyar kiosztást, világítást és csendességet), mint én.
Csuklótámasszal és postaköltséggel kb. 136 dollárra jön ki ez a cucc keycap nélkül, erre rájön az ÁFA (vám szerencsére nem). A nyunyu által régebben linkelt MX Red Silent developer kit 40 EUR, plusz 10 EUR a postaköltség. Ez így összesen kb. 65K-ra jön ki (ebből durván 5K a csuklótámasz, ha valakinek az nem kellene).Biztos jó a cucc, de személy szerint nagyonmax. 50K-t szánnék erre a projektre (az sem kevés, nem akarok demagóg lenni, de sokan fél- (vagy akár háromnegyed) gépet vesznek ennyiből.
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz FuRiONight #50165 üzenetére
Mesélj, várom az olyan alternatívákat, amelyek ennél olcsóbban teljesítik az alábbi elvárásokat:
- magyar kiosztás,
- háttérvilágítás,
- MX silent kapcsolók."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vacs
veterán
válasz FuRiONight #50165 üzenetére
Én is olyat keresek ami:
- magyar
- rgb-s
- halk
- és az se baj ha nem 50.000-be kerül(^)(>.<)(^)
-
FuRiONight
őstag
Nem jól èrtelmezted: azt írtam, hogy ebben az àrban vannak jobb/minősègibb billentyűzetek. Pl. Èn Feladtam a magyar nyelvet ès az ISO kiosztàst cserèbe egy jobb/minősègibb eszközt; gèpelèsre van iso kiosztàsú magyar billem.
UI: HA nem fontos az RGB, ott van mèg a varmilo.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Uraim hetek óta ilyet keresek.
GMMK lehet az ami nektek megfelelő, cherry mx red silent kapcsolókkal és gyári GMMK kupakokkal, viszont a fórum állítása szerint azok a kupakok nem jó minőségűek, szóval arra számítani kell, hogy kupakot kell cserélni. Viszont jó minőségű magyar kiosztású világítós kupak nincsen a piacon. -
Domonkos
Ármester
válasz smallmer #50169 üzenetére
>...viszont a fórum állítása szerint azok a kupakok nem jó minőségűek, szóval arra számítani kell, hogy kupakot kell cserélni.
Azert ezt a "nem jo minosegu" dolgot egy picit finomabban is lehet venni, mert ami a topik kemenymagjanak "nem jo minosegu", az is jobb lesz, mint barmelyik kommersz billentyuzeten talalhato. Noha valo igaz, hogy tenyleg messze van meg a legjobbtol.
De ennyi penzert en is egy kicsit jobbat varnek. Foleg annak fenyeben, hogy a ducky es varmilo is "megfelelo" (de meg ok sem premium) minoseget adnak hasonlo aron.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
simii16
aktív tag
Uraim,
Rosszul látok vagy valóban nem létezik mezei, membrános vagy ollós, numpad nélküli értelmes billentyűzet?
Sokáig egy Genius i200-at használtam, az megfelelő volt teljesen az igényeimnek, de feladta a harcot. Kínomban vettem egy i100-ast, de nagyon nem jön be. (Kis enter, hosszú í az alt mellett...)
Tudnátok ajánlani valamit helyette? 10 ezer forintig keresnék, de azt sem bánnám, ha a feléből meg lehetne úszni. Mechanikus is lehet felőlem (már ha létezik ennyiért), ha nem kattogós mikrokapcsolók vannak benne.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz smallmer #50169 üzenetére
Viszont jó minőségű magyar kiosztású világítós kupak nincsen a piacon.
És gazdaságossági okokból valószínűleg nem is lesz belátható időn belül (bár nagyon szeretném, ha egy gyártó megcáfolna). Nem világítós megoldásból lehet sokkal kisebb befektetéssel jó minőséget gyártani, így olyanból két megoldás is rendelkezésre áll (Varmilo + KBDfans).A GMMK hasonlóan mártogatós technológiával készül, mint az összes többi, de abból is lehet jobbat és rosszabbat gyártani, ezzel kapcsolatban az hangzott el, hogy senki sem tudja, hogy milyen minőséget képvisel a magyar kupakjuk, mert senki sem rendelt még, hogy kiderüljön. A Max-féle tejfölös doboz és egy kategórián belül jónak számító CM kupak a skála két széle, bárhová beeshet a GMMK megoldása, a kupakok vastagsága fotó alapján az utóbbihoz áll közelebb, a felületkezelés minősége pedig idővel derül csak ki.
-
smallmer
őstag
válasz Domonkos #50170 üzenetére
Mindazokról akik a topicba jönnek (közöttük én is) általánosságban elmondható, hogy azért keresnek fel titeket, mert nem tiszta nekik, hogy mit kell figyelni egy billentyűzet vásárlásakor.
Szerintem sokat segítene azt meghatározni akár az összefoglalóban, hogy miben különbözik/miben jobb egy olyan kupak ami a prémium minőséget képviseli, mint a "tucat" kupakok. (halkabb? kevésbé kopik?)
Azt is érdemes lenne meghatározni, hogy mit célszerű figyelni mikor a számunkra megfelelő billentyűzetet keressük. Milyen pluszt adhat egy az átlagnál jobb firmware, mire érdemes odafigyelni?
Többekben felmerülhet a kérdés, hogy ha a kapcsoló megfelelő egy billentyűzeten, akkor kupakcserével szinte mindegy hogy melyik billentyűzetet választjuk?
Lehetne néhány példa, hogy az ajánlott billentyűzetek milyen minőséget képviselnek.
Jelen esetben nálam is versenyben van több billentyűzet, mint Ducky, GMMK, Fnatic, Corsair... , de nem tudom, hogy mi alapján válasszak.
Szerintem ha ezekben kapunk segítséget, akkor mindenkinek hamarabb meglesz a végeredmény. Hetek óta kattogok, mert ha megveszem nem szeretném pár hét után lecserélni. Látszik, hogy nagyon hozzáértőek vagytok és ezért írunk/ írok ilyen gyakran.
-
Domonkos
Ármester
válasz smallmer #50173 üzenetére
Teljesen jogos. Ezek egy resze tenyleg csak a lustasogom/lustasagunk miatt nincs meg. Amiota nem nagyon hoznak lazba a "hagyomanyos" billentyuzetek, azota az ajanlott listat sem igazan bovitettem. En mar kifele jovok ebbol az egeszbol. Szoval ha valaki erez magaban affinitast, hogy ilyet irjon, akkor szoljon, kuldje el es berakom. Esetleg ha a poziciomra palyazik, arrol is targyalhatunk. De logout-os cikket is szivesen beveszek. Bar valoban jo lenne; nem sok profi billentyuzetes cikk szuletik mostansag.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Jelenleg egy kb 3000Ft-os genius billentyűzetete használok. Ezzel igazából nincs is semmi bajom, de túl sok helyet foglal, mert ilyen kihúzhatós izén van az egérrel együtt..Ezt szeretném lecserélni..
1. Lehetőleg 20 ezertől ne legyen sokkal drágább.
2. Inkább újat szeretnék
3. Egy olcsó genius-t, nem fér el mellette rendesen az egér.
4. Játékra meg szokásos dolgokra főként..
5. Mind1 milyen fajta, ezzel is tökéletesen megvoltam évekig.
6. Néztem Pár modellt ami nekem tetszik.. Linkelem őket ár szerinti sorrendben:
[Modecom vulcano]
[Sharkon skiller]
[Gemidas hermes m1]
[Cooler master ck530]
7. Normál magyar kiosztást. Az nem baj ha az ékezetes betűk helyén más karakter van ha megvan a helyük legalább..
8. Normál billentyűzetet NUMPAD rész nélkül.
9. Nem igazán van extra igényem. Ezek közül nekem a cooler master tetszik a legjobban, de az a legdrágább is sajnos..Köszi
[ Szerkesztve ]
-
haiiro_o
tag
válasz Mr.Csizmás #50176 üzenetére
Köszi. Akkor lehet benevezek a CM-re remélhetőleg kitart egy darabig.
-
dbius
veterán
Magyarországról szerintem érdemesebb EU-n belülről megrendelni, pl. innen magát a billentyűzetet, kupakot és akár kapcsolókat is (kivéve mx red silent), a gmmk csuklótámaszt pedig itthon is meg lehet venni több helyen.
Elvileg lenne magyar forgalmazó is a billenytűzethez [link], de csak a kupakot és a csuklótámaszokat listázza, magát a billentyűzetet nem. Lehet érdemes lenne nekik emailt írni, mivel kizárólag nagykerként működnek.
Még egy megjegyzés: mx red silent developer kittel óvatosan, legalábbis abból a szempontból, hogy nem rgb kompatibilis, azaz fekete műanyag a kapcsolók háza és nem átlátszó!!!, a világítást nem fogja átengedni! Erre csak azután döbbentem rá, hogy megérkezett németországból a developer kit...
Az mx red silent developer kitben lévő kapcsolók típusa: DMX3A-L1NN [link]
Az rgb kompatibilis red silent kapcsolók típusa pedig: MX3A-L1NA [link] [link] Szerk: Ebből nincs developer kit, csak "egyenként" vásárolható.
Én megrendeltem a billentyűzetet (teljes méret, iso kiosztás) a német caseking oldaláról magyar kupakszettel, valamint gateron brown kapcsolókkal (illetve rendeltem egy csomaggal a kapcsoló mintákból, hogy kipróbáljam melyik lenne számomra a legjobb) , de amint látható, csak június első felében lesz nekik raktáron. A szállítási költség (DHL) 14 EUR.
Fentiek miatt lehet, hogy nem is rakom bele majd az mx silent developer kit kapcsolóit.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Tudok adni egy billzetnyi (~110db) négyfülű polikarbonát Outemu tetőt, amit Cherry kapcsolókra lehet rápattintani a gyári fekete nejlon helyett, viszont a kapcsoló alján az SMD LED helyét még mindig ki kell fúrni/vágni.
(Outemu Clear 2.2 stemek mellé kaptam, de végül nem használtam őket, mert sokkal merevebbek, mint a Cherry nejlonja, és hangosabb lett tőle a kapcsoló.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
smallmer
őstag
Jól gondolom, hogy te a GMMK mellett tetted le a voksod?
Mi volt nálad a meghatározó tényező?
Én jelenleg a Fnatic Streak illetve GMMK összehasonlítását tervezem. A fnaticnál nagyon tetszenek a média gombok + görgő, míg a GMMK-nál a könnyen cserélhető kapcsolók.
Jelenleg levelezek a Varmilo-val. Elvileg most készül egy kupak készítő a weboldalukon ha bármit újat tudok, azt meg fogom osztani a topiccal.
-
Ringman
nagyúr
110 db Gateron silent red/brown/black KB 43$ alirol.
De van a ttcnek és a kbdfansnak (aliaz) is halk kapcsolója.A gmmk-s csomagban nincs silent switch emlékeim szerint.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dbius
veterán
válasz smallmer #50181 üzenetére
Igen, gmmk mellett döntöttem eléggé hosszas vívódás után. Ha visszakeresel a topikban időről időre kerestem magamnak billentyűzetet.
Nálam az elsődleges szempontok ezek voltak:
- ISO kiosztás
- magyar kupakszett
- legyen világításA topikot régóta követem read-only módban, itt olvastam először a gmmk-ról, aztán a végső lökést az adta meg, hogy hot swappes, azaz olyan kapcsolót rakok bele, amilyet akarok, ha akarom, akkor egyik ilyen, másik olyan, valamint ha egyik másik kapcsoló megzakkan, egyszerűen kicserélem.
Az, hogy milyen minőségű az ABS kupakszettjük, igazából nem érdekel. Számomra az a lényeg, hogy a világítást "átengedi" és van magyarra lokalizált, "gyári" kupakszettjük. Ha lekopik, majd rendelek másikat tőlük, igazán nem egy nagy tétel.
Nézegettem az itt linkelt PBT kupakokat, de hogy is mondjam, hogy senkit se bántsak meg, de pl. a varmilo kinézetre olyan, amit az életbe nem használnék. Elhiszem, hogy jó minőségű, meg minden, de a feliratai, na az olyan, hogy első ránézésre az az érzés alakult ki bennem, hogy ezt valamilyen selejtes gyártósoron csinálták, vagy elcsúsztak a feliratok. Nem is, talán a helyes megfogalmazás inkább az lehetne, hogy magához a kupak méretéhez képest túlzottan nagynak találom a kupakok feliratait. Az ékezetes karakterek feliratai majdnem kiérnek a kupakok éléig, nem tudom megfogalmazni miért, de ez a design nekem egyáltalán nem tetszik, egyszerűen "nem esik jól ránézni". Ha kisebbek lennének a feliratok sokkal ízlésesebb lenne. Hangsúlyozom, ez a saját, szubjektív véleményem
A kínai kupakszett feliratai pl. sokkal emészthetőbbek és ízlésesebbek számomra, de mivel az is csak a kupakok alól engedi kiszűrődni a világítást, szintén kiesik. Na és ahogy említették, ill. ahogy látható a képeken is ezen pedig a feliratok pozícionálása nem sikerült valami jóra.
Az számomra teljesen lényegtelen szempont volt, hogy milyen firmware van a billentyűzethez. Nem programozok, nem játszok csak egy pár játékkal, főként gépelésre fogom használni, ahhoz pedig az alap layer elegendő számomra. A legtöbb firmware pedig enged annyi konfigurálási lehetőséget, amire esetemben esetleg később szükség lehet.
A billentyűzet világítás számomra azért volt fontos, mert sokat használom sötétben, vagy éjszaka egy olyan íróasztalnál, amelyik kihúzható tálcás. A monitor fénye tehát esetemben nem világítja meg a billentyűzetet. Építettem a tálca fölé led szalagot, hogy megvilágítsa a billentyűzetet, de ez sem vált be nekem, túl sok a fény így, nem csak a billentyűzetet világítja meg, hanem a szórt fény is sok, ezért kerestem olyat, amiben alapból van világítás és azt én tudom "testre szabni" még akkor is, ha csak bizonyos korlátok között.
Sokat vacilláltam egyébként a ducky one 2 billentyűzeten is még azelőtt, hogy a gmmk-ról egyáltalán hallottam volna, de nálam a hot swap miatt egyértelműen a gmmk nyer ezzel szemben is (+ a gyárilag magyar kupakszett). Ha változna az igényem, akkor sem kell teljes billentyűzetet cserélnem, elég a kapcsolókat kicserélni.
A kisebbik fiamnak fnatic ministreak tkl van (red silent kapcsolókkal) UK angol kiosztással (kb. év eleje óta). Nekem "érzésre" nagyon jó azon gépelni, minőségileg nagyon egyben van, de magyar kupakot ahhoz is kellett volna "szerezni". Személy szerint a kupakok minőségében nem találtam semmi kivetnivalót. Eléggé igénybe van véve pedig a billentyűzet - főként játékokra használja -, de az eltelt fél év alatt semmi változást nem látok a kupakokon.
Szerk:
(#50183) Ringman: Valóban nincs "silent" kapcsoló a sample packben. Ezt igazából azért rendeltem, hogy "kéznél" legyen, ha valaki a környezetemben/családban ki akarja majd próbálni az egyes kapcsolókat.[ Szerkesztve ]
-
Domestos
tag
válasz Ringman #50183 üzenetére
Gateron silentből én csak PCB mountedet találtam, ami ráadásul nagyon nem illeszkedik az outemu socketekbe, ha le is vágja az ember a plusz két lábat.Redditen azt írják, az MX kapcsolók sem mennek bele. Olcsó plate mounted outemu kapcsolós kínai billentyűzetekre ez a jellemző.
A gmmk-nak vajon milyen socketje van, abba bele lehet tenni a gateron silenteket?
-
dqdb
nagyúr
válasz Domestos #50185 üzenetére
Az Outemu socket csak Outemu kapcsolóval kompatibilis, a lábnál van valami eltérés (csak most nem ugrik be, hogy miért van ez így). A GMMK a Kailh hotswap megoldásához hasonló socketeket használ (a kép alapján ez nem biztosan nem Kailh). Az biztos, hogy plate mount kapcsoló kell hozzá (vagy a csípőfogó használata).
"The patent pending Glorious Modular Mechanical Keyboard (GMMK) is the world’s first mechanical keyboard featuring hot-swappable switches for Cherry, Gateron, and Kailh branded switches."
Idézet a hivatalos oldalról. A first részt húzzuk le, mert az nyilvánvalóan nem igaz, de a többi igen. Itt Kailh Box kapcsol került bele (valamint nem tetszett neki a hangja, ezért kibélelte).[ Szerkesztve ]
-
Radeon_5
aktív tag
Amirol keves infot talaltam akarhol - mik az egymassal kompatibilis switchek?
Foleg a Cherrykkel - ha pl van egy Mill-maxos hotswapped Cherrykkel, milyen Brandelt/tipusu switcheket tudsz beletenni? Akar low profile-okat is, vagy azok mindig teljesen masok?Son of a Bit
-
Egon
nagyúr
Köszi az infókat, nagyon hasznos számomra.
Ha jól számoltam, innen rendelve cca. 35K-ra jönne ki a bill+kupakszett+szállítási költség, ez rögtön barátságosabb (mondjuk a csuklótámaszt kihagytam, az még hozzájön). Most már "csak" olcsó silent kapcsolót kell valahonnan találni, és meg is van a cucc..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Ringman
nagyúr
43$ a gateron aliról, lehet ebayen pár dollárral kevesebb lesz - szóval úgy 50 alatt tudsz maradni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
pengwin
addikt
válasz Domestos #50185 üzenetére
Az Outemu kapcsolók lábai úgy tudom vékonyabbak, mint más kapcsolóké, amik ezért nem mennek bele a karcsú Outemu lábakra szabott Outemu foglalatokba.
Mondjuk nem tudom ez mennyire helytálló, mert én egy adag kiforrasztott lila Outemut raktam a kékek helyére az Outemu foglalatos billentyűzetembe, és gond nélkül fogadta őket, pedig ilyenkor marad kis ón a kapcsolók lábain.
Üdv, pengwin
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Giga K83 MX Red-re az "OEM" kupak miatt a 2mm vastag O-ringeket kéne vennem? Azt hogy honnan meg milyet az ezen kívül mindegy nem?
-
Egon
nagyúr
válasz Ringman #50190 üzenetére
A gateron hogyan viszonyul az MX silent-hez, vagy ugyanarról beszélünk? Lassan kezdem elveszíteni a fonalat...
Egyébként (ha már itt tartunk, a kérdés nyilván nem neked szól) hogyan lehet összerakni ezt a billentyűzetet? Gondolom forrasztani nem kell, akkor egyszerűen be kell pattintani a keycap-eket a házba, vagy hogy kell ezt elképzelni?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
pengwin
addikt
Forrasztani tényleg nem kell.
Először bepattintod a kapcsolókat úgy, hogy a lábaik a foglalatba menjenek, majd rárakod a kapcsolókra a kupakokat. Kész.A Gateron meg nyugodtan kezelhető Cherry minőségűnek, az egyik legjobb minőségű MX-klón kapcsolókat gyártó cég.
Üdv, pengwin
-
Domestos
tag
válasz pengwin #50191 üzenetére
Én is ezt láttam. Vettem egy outemu kék kapcsolós ócsó billentyűzetet, kiszedtem a kék kapcsolókat, aztán simán bele akartam rakni a gateron silent brown, még néhány silent red kapcsolót (ctrl-shift-alt-ra redet, többire brownt használok). Aztán csak lestem, hogy nem mennek bele, mert az outemu lábak kis vékonyak, a gateron lábak meg szélesebbek, laposabbak. Végül belenyomorgattam őket, de senkinek nem ajánlom, nem is lett tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Domestos
tag
Cherryből (MX) csak red van silent tudtommal, ami talán nem is átvilágítós. A Gateron gyárt red és brown silentet is, meg van még a Zeal zilent-je, ami taktilis, amit megint csak a Gateron gyárt, ha jól tudom, de majd javítsatok ki, ha tévednék.
No és persze ott van, hogy plate vagy pcb mouted a kapcsoló, meg hogy a háttérvilágítással kompatibilis-e, az egyik, hogy átvilágít-e, a másik, hogy ha kiáll a led a pcb-n (nem süllyesztett), akkor rámegy-e a ledre a kapcsoló. -
Ringman
nagyúr
a gateron az cherry-klónokat gyárt:
- puhábban (kevesebb súrlódással) jár mint a (retool előtti) cherry kapcsolók - szerintem ez fontosabb, mint a wobble
- jobban lötyög (wobble), mint a cherry - ha nem nyomod le a kapcsolót, akkor kevésbé stabil oldalirányban (ha ez téged zavar, akkor ne ezt válaszd)
- a cherry általában a legkonzisztensebb, azaz itt a legkisebb a szórás abban, hogy ténylegesen mekkora erő kell a lenyomáshoz.a gat silent red és az cherry mx silent lenyomásához elvileg ugyanolyan erő kell.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domestos #50197 üzenetére
Csendes fronton ott van még az Aliaz is, azt is a Gateron gyártja.
Ringman: jobban lötyög (wobble), mint a cherry - ha nem nyomod le a kapcsolót, akkor kevésbé stabil oldalirányban (ha ez téged zavar, akkor ne ezt válaszd)
[link]Egy lazább kupak többet számít a lötyögésnél, mint a Gateron-Cherry eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Pár napja voltak linkek német oldalakra, caseking, amazon stb
Nekem van kint élő ismerősöm, így nem probléma a rendelés.Kérlek legyetek szívesek linkelni nekem (nem para, ha úgy kell összelegózni):
- magyar
- rgb-s
- halk(^)(>.<)(^)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest