- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
Ármester
válasz JegesEmber20 #26150 üzenetére
Egyelore nem ismerunk mas boltot.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
RexpecT
addikt
válasz JegesEmber20 #26152 üzenetére
Miért jelent amúgy gondot, hogy csak a Merlinnél kapható?
-
tusi74
őstag
válasz JegesEmber20 #26150 üzenetére
A Merlin nagyon jó bolt, mi a gond vele? Nekem is ők szerezték be az MX Board 3.0-t.
-
Werkly
őstag
Sajnos PS/2 portról nem funkcionál a Cougar 200K. Bekapcsolásra kéne a Space gomb de felejtős. Ha PCI USB kártya lenne a gépben és APM-ben engedélyezném a Wake Up funkciót akkor bekapcsolná?
-
ViZion
félisten
válasz tusi74 #26156 üzenetére
A nagyon jó azért túlzás. Nah, anno több terméket rendeltem egyszerre, elvileg raktáron voltak. Valamire várni kellett, sebaj. Erre -mivel lelkesen minden szarról jön mail- írják, h x tétel megérkezett, a másik beszerzés alatt. Majd több hétig így váltogatták egymást a cuccok, gondolom mindenből 1 db-ot hoztak, valaki rárendelt, odaadták annak, enyém meg várt. Volt pár kellemetlen hangú mailom nekik, mire megjött minden. Szal. ha egy-két terméket rendelsz, főleg ami nem kapós, akkor jó bolt. Több terméknél a nagytalpú Isten mentsen meg tőlük. 2 terméknél többet soha az életben nem fogok rendelni onnan. Egyébként legtöbb cucc túlárazott, de az másik téma.
Nem, nem egyedi eset. Nem vagyok kiválasztott, több topikban is panaszkodtak rájuk. Talán kicsit összeszedték magukat az elmúlt fél-egy évben, de ajánlottnak nem mondanám őket, inkább utolsó lehetőségnek. Igen, én is ott vettem a bill-t, azt 2 héten belül küldték.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
haxiboy
veterán
válasz ViZion #26158 üzenetére
Nekem szerencsére nem volt velük problémám. Igaz csak 1 hűtőt rendeltem, de sehol máshol nem tudták értelmes áron, belátható időn belül beszerezni.
Probléma nem volt csak sokat kellett várni amíg megérkezett, igaz alapból rendelni kellett külföldről, de végül megjött és minden happy.Viszont ajánlani őket...nem tudom, nagyon sok terméket csak náluk lehet kapni mert hajlandóak külföldről berendelni, ezenkívül van olcsóbb és "nagyobb" alternatíva.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
MaTpr0F
senior tag
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy a CM Quickfire TK bill.-ben pontosan milyen kapcsoló van? Azt tudom hogy barna mx, csak hány pines, stb? Mert ebayen elég sokféle van és addig nem akarom elkezdeni szétszedni, amíg nincs itt a csere.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
qisqaqas
senior tag
válasz MaTpr0F #26160 üzenetére
Kapcsolobol van sokfajta. A cherry es cherry szeru kapcsoloknak mindig ket pinje van. Nem egeszen ertem a kerdest. Ha szegedi vagy vagy kornyeki meg tudlak dobni egy cserevel.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
nyunyu
félisten
válasz haxiboy #26163 üzenetére
PCB mountedhez vajon hozzaadjak az U alaku acel kapcsot, ami a ket szelso lyukba kerul? Vagy ez azon belul is cikkszam fuggo? *
Azt hasznaljak az egyoldalas nyakokon a szintbeli oszlop/sor keresztezodesek athidalasara.
Ezen a kepen be van szerelve a kapocs.*: Cikkszam fuggo: MX1A-abcd
a: kapcsolo tipusa (G: Brown, 1: Black, L: Red, stb.)
b: altalaban 1
c: gyari "extrak": N: semmi, J: acel kapocs, D: dioda, R: piros LED, G: zold LED...
d: kapcsolo hazanak kialakitasa: N fekete haz extra muanyag labak nelkul (plate), W: labakkal (PCB), A: atlatszo haz labak nelkul (plate MX RGB), B: atlatszo labakkal (PCB MX RGB)Bal oldalon MX1A-F1NN, jobb oldalon MX1A-11JW.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Mr.ReD
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi billentyűzetről mi a véleményetek?
http://ozonegaming.com/product/strike-pro/
Mondjuk magyar kiosztással nem gyártják.....
GoT
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Logitech K120 billentyűzetet. Ismertem már, a munkahelyemen is ilyet használok. Ennek viszont valamiért kicsit hangosabb, és kevésbé stabilabb a space és az enter billentyűje. (lehet ezáltal is hangosabb)
Mivel még benne vagyok a 14 napos elállásban, gondolkozom, hogy lecserélem.
Tudtok ajánlani valami hasonló karakterű, egyszerű billentyűzetet?Hogy minden infó meglegyen, az összefoglalóban feltett kérdésekre a válaszok:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
10000 Ft2.Használt szóba jöhet-e?
Nem.3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Otthoni használat, amibe esetenként munka is beletartozik (legtöbbször rajzolós CAD program: billentyűparancsok sokszori használata, sok space leütés ; néha gépelés)4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Ehhez nem igazán értek, ami 10000 Ft-ba belefér, és azon belül megfelelő minőségű.5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
A mostani és korábban is használt billentyűzetem Logitech K120. Hasonlót keresek, ami halkabb. Numpadra szükségem lenne. Extra gombok, világítás stb nem kell. Ennek a K120-nak van két kis lábacskája, így meg lehet dönteni, kényelmesebb rajta gépelni. Hasonló megoldás jó lenne a keresett billentyűzeten is.6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Igen.Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz MaTpr0F #26167 üzenetére
Mire gondolsz szétszedés alatt? Leszedni a tetelét a kapcsolónak, hogy kivehesd a rugót és a stemet? Hajlított műszerészcsipesszel meg lehet csinálni, de felesleges mert a legtöbb billentyűzet plate mounted és nincs kivágva a megfelelő járat ahhoz hogy hozzáférj a két kis fülhöz.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
eagleberg
tag
válasz nyunyu #26145 üzenetére
Most, hogy láttam ezt a képet jutott eszembe, hogy ilyen NEC-et nemrég szedtem össze a kuka mellől. Megnyomkodtam és érdemesnek tűnt hogy felvegyem. Ez ilyen mechanikus féle dolog? Nem is néztem még meg alaposan. Na majd reggel megnézem, amikor beférek a garázsba...
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
-
-
nyunyu
félisten
válasz MaTpr0F #26174 üzenetére
Ha a billzeted gyartojatol nem tudsz, akkor kb. eselytelen, annyira szabalytalan meret a 6.5U szokoz.
Kupakgyartoknal jellemzoen csak 6.25U van, nemelyik foglalkozik az oldschool winkeyless 7U-val is, meg egy-ket helyen latni a Razereken rendszeresitett 6U-t is.
CMet meg vegkepp nem ertem, miert varialja minden billzeten az also sort:
CM Storm QuickFire Ultimate: 6U
CM Storm QuickFire Rapid-i: 6.25U
CM Storm QuickFire TK: 6.5U[szerk:]
Hmm, Maxeknak van Corsairekre/L G710-re/CM Storm TK-re valo 6.5U szokoze: 4$+10$ szallitas.
Ha tegnap kerdezted volna, akkor felezhettuk volna a szallitasi koltseget, de ma mar nem tudom hozzacsapni a rendelesemhez, mert kozben kiszallitottak.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz MaTpr0F #26176 üzenetére
WASDnak csak 6.25U-ja van, oco Keycoolbol sem lattam mast, de azt nem lattam meg darabra kimerve, csak komplett 84/87/104 gombos keszletkent.
Gateron gyart PBTbol 3U, 6U, 6.25U, 7U-t, de azokat maceras darabra venni, mivel vagy TaoBao/enjoypbt shopjabol tudod rendelni, vagy valamelyik geekhackes groupbuy szervezot kell megkerni.
6.5U-juk viszont nincs.
De az nem OEM profil, hanem Cherry.Esetleg meg SPnel kene szetnezni, de ok jellemzoen nem olcsoak, meg amugy sem akarnak 1-2 darabbal foglalkozni, max a korabbi megrendeleseikbol megmaradt keszletbol lehet valogatni.
Nekik viszont megint egyedi profiljaik vannak, mas gyarto kupakjaival nem tudod keverni, sot azt is meg kell nezni, hogy a sajatjukhoz a megfelelot rendeld, mert van 3-4 kulonbozo formaju kupak szeriajuk...[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz MaTpr0F #26176 üzenetére
Honnan rendelsz majd?
Jah, maxkeyboard. OK, meglesem mik vannak.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nandow
aktív tag
Erre esetleg valaki?
-
nyunyu
félisten
Van egyaltalan olyan (membranos) billzet, aminek nem csattog a szokoze, ha nem a kozepet nyomjak?
MS Ergo4000-nek ez pl. sarkalatos pontja volt.
Uj koraban az egyik leghalkabb billzet volt, de a szokoze akkor is durvabban csattogott, mint nemelyik mechanikusnak.Esetleg az ollos billzeteknel kene szetnezni, hiszen azoknal az ollo biztositja a gombok stabilizalasat, illetve kisebb a gombok fuggoleges utja, mint a tobbi billzetnel, igy nem tud akkora szintkulonbseg kialakulni a szokoz ket vege kozott, ha nem kozepen utod, igy nem akad meg lenyomas kozben. (En pl. mindig a jobb veget utom a szokoznek.)
Masik otlet a szilikonzsir/spray lenne, meg kene kenni a stabilizalo mechanizmust (drot?), meg a surlodo muanyag feluleteket.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Mechanikus HUN kiosztású billentyűzet háttérvilágítás nélkül tudtok ilyet?
Nagyon kevés felelhet meg ezeknek a kritériumoknak.
-
senior tag
Sziasztok!
Új billentyűzet vásárlása előtt állok. A kiszemelt billentyűzet a Razer Deathstalker (27 ezer) vagy Deathstalker Chroma (31 ezer). Azért gondolkodom ezen a két típuson, mert az ilyen chiclet stílusú billentyűzeteket szeretem. Van valakinek tapasztalata ezzel a billentyűzettel? Régebben volt Razer egerem és fejhallgatóm, és elég rossz minőségűek voltak.
Esetleg még szóba jöhet mechanikus, de csak kék kapcsolós, viszont abból nincs túl nagy választék. Maximum 40 ezret tudnék rászánni. -
CoolBoy323
nagyúr
Cougar 200K arrived at home
-
Domonkos
Ármester
válasz Ron Swanson #26184 üzenetére
A razert annyira mi sem szeressuk, de ha irnal par gondolatot arrol, hogy mik lennenek az igenyeid, valoszinuleg kaphatsz par jobb tippet!
Amugy en mindenkit igyekszem lebeszelni arrol hogy tobb mint 10k-t fizessen egy nem mecha billentyuzetert. Par kiveteltol eltekintve semelyik membranos billentyuzet nem kiemelkedo; es sokszor a tartossagot is figyelembe veve rosszabbulj jarhat az ember, ha mondjuk par even belul ujra meg kell vegy a klavit...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
ViZion
félisten
Nah, ennyit a megnézem és rendelünk dologról... az a retek maxkeyboard nem tölt be, csak karikázik. Net jó, másik gépen sem tölt be, ehh... kaptyákbe.
-
Werkly
őstag
Bár nem annyira idevaló kérdés! Szerintetek egy ilyen kártya behelyezése után USB-s csatlakozású keyboard PS/2 aljzatba csatlakoztatva tudná indítani a gépet? Nem wake üzemmódból hanem "hidegindításból"? Vagy azt kizárólag az alaplap gyári PS/2 csatijából mehet? Bár én az utóbbira tippelek!
-
ViZion
félisten
válasz Werkly #26190 üzenetére
BIOS képeket tegyél már fel, vagy valami. Adatlapodon levő deszkáról van szó?
-
ReFleXx
addikt
Ma en is megkaptam a Cougar 200K-t, persze ebbol is sikerult egy defekteset kifogni.
Ami feltunt hogy a space klattyog az egyik oldalon nyomva, illetve ahogy megneztem a klattyogos oldalon a space 1-2mm-el fentebb all mint a masik oldala vagy mint a tobbi gomb.
Lekaptam a gombot es a space alatt ket oldalt van 1-1 ollos mechanika, na az egyik oldali mechanikanal a 4 rogzito pöcök helyett csak 3 van de latszik hogy gyarilag sem volt meg, mar torotten rakhattak a billbe, mert ahogy festettek a bill keretet azert szorodott az ollokra is a festekbol es a pocok helye is festekes.... (jol olvasod kicsit raszort a festek az ollokra)
Most felcsereltem a ket oldalon levo ollot, igy legalabb a jobb oldal klattyog, en amugy is a baloldal fele nyomom a spacet.
Egyelore nem tudom hogy van-e ertelme belemenni a vasarlastol elallasba/cserebe, meg ha helyi uzlet lenne akkor ok, de postaval rendeltem.
Hmm egy dolog jutott meg most eszembe, lehet hogy kicserelem azt a hibas ollos mechanikat valami ritkan hasznalt gomb alatt levovel.Egyebkent egesz franko kis bill, jatek alatt kb 30perc alatt hozzaszoktam, utana mar felsem tunt hogy egy egeszen mas billen vagyok mint az elmult 12evben.
Jah, Cougar 200k tulajok, nalatok nem all ferden a space btw?
[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
ReFleXx
addikt
-
dobragab
addikt
Üdv!
A laptopom billzetével kapcsolatban lenne kérdésem.
Az A betű alá beragadt egy kis kosz, gondoltam, semmi gond, leszedtem a billentyűt, ahogy már több másik billentyűvel is gond nélkül megcsináltam. Visszarakni már nem sikerült, mert letörött róla két pöcök. Kínomban az Á billentyűt raktam a helyére, és az A meg az Á helyén van, már ami ott tartja.
Tudja valaki, lehet-e egyáltalán ilyen billentyűt kapni? Ha igen, hol?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- steelseries apex pro us hibatlan
- Eladó Razer Ornata Chroma billentyűzet!
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- SteelSeries Apex Pro TKL Billentyűzet, új ára 90eFt felett! 12 hó jótállás! HATALMAS AKCIÓ!!
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs