Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HZoli87

    veterán

    Üdv az Uraknak / Hölgyeknek!

    Eljött az idő, hogy a szüleim új gépet kapjanak (régi: Athlon 64, 1 GB memória, Radeon 9600, XP), így rám hárult ez a csodálatos feladat, hogy összeállítsam nekik.

    Azt már eldöntöttem, hogy az iPonból lesz rendelve a gép, összeszereléssel és teszteléssel.

    Új gépen Windows 7 Professional 64 bites kiadása fog futni, a monitor egy FullHD-és BenQ. Játékok egyáltalán nem kerülnek rá, pasziánsz bőven jó nekik. Inkább CPU számítási teljesítményben legyen erősebb a konfiguráció, GPU másodlagos. GPU-val szemben támasztott igényeim, hogy támogassa a Windows Aero felületet, YouTube-on vígan fussanak a 720p / 1080p-és videók. DVD / Matroska (1080p) lejátszás (Media Player Classic) ne okozzon neki gondot. Körülbelül ennyi.

    Összeállítottam 2 db AMD-és és 2 db Inteles konfigurációt. Szeretném ha ránéznétek, és ha kompatibilitási hibát fedeznétek fel, akkor kijavítanátok. Persze minden egyéb más javaslatot is szívesen fogadok.

    Ha jól olvastam az itteni teszteket, akkor CPU-ban az Intel, GPU-ban pedig az AMD erősebb. Fogyasztásban az Inteles előrébb jár, főleg terhelés alatt.

    Az árat 120-130 ezer Ft környékére lőttem be.

    Thermaltake házat azért választottam, mert a képek alapján jól szellőzik (elől is, hátul is van hely 2 db 12 cm-es ventilátornak). A számítógép asztal oldalról zárt, így olyan hűtés kellene, ami elölről szívja be a levegőt és hátul pedig távozik. Intel CPU gyári hűtője milyen (teljesítmény és hang)? Azt halottam, hogy az AMD gyárija hangosabb.

    Intel egyes konfigurációja (Ivy Bridge) most nálam a befutó, mert ha jól tudom a HD4400 gyengébb, mint a HD4000..

    Köszönöm a segítséget.

    Zoli

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák