-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rypejakten
addikt
válasz TechN7ne #47695 üzenetére
az olyan szavak, mint a "VGA-limit" vagy "bővítés" nem ismerősek számodra? szerinted a G2020 nem cserélhető i5-re a későbbiekben? (megjegyzem, biztosan meg is említettem ezt abban az ajánlásomban)
csak teszteket olvasok/unk?
könyörgöm, egy eredendően szakmai fórumon már ez is ciki? ha utánaolvasok az ismeretanyagnak, és a tesztek konklúzióval próbálom alátámasztani az érvelésem?őszintén, mivel segítetted a fórumot a közel 1000 napos regnálásod óta? hány tényekkel és dokumentumokkal megspékelt hozzászólást eresztettél el? mert ahol járok, csak azt látom, hogy lököd a rizsát, de fogalmad sincs, hogy mégis miről.
több topikból szinte kiutáltak, többen vitatkoztak veled, de mégis miért? mert nem bírják elviselni a könnyed profizmusod, a veledszületett hardverismeret burjánzását? nem. csak szimplán annyi eszed van mint két marék molylepkének.
vedd már észre, hogy senkit sem érdekelnek az úgymond tapasztalataid, amíg nincsenek alátámasztva.elnézést kérek a topikot olvasóktól az offért.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz bluyoo #47700 üzenetére
Rendben uram,kérése számomra parancs!
Jelenleg 1600x1200 a max. felbontás amivel rendelkezésre tudok állni,melyik játékra gondoltál?(#47701) Rypejakten Te mivel támasztod alá az ajánlott gépeid kiváló működését,a net ismertetővel vagy saját tapasztalatoddal? Hagyjuk már,ebbe nem kéne bele menni,alátámasztás....
Én próbálok,és bármit kérnek tőlem,szívesen megteszem. Szakmai tapasztalatommal meg jót akarok az embereknek,és nem fikázni bármit is,úgy gondolom,ha valami nem jött be vagy nem tetszett,tanuljanak az én hibámból![ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz TechN7ne #47702 üzenetére
Nem parancs ez!
Csak írtad hogy csinálsz egy "tesztet" , mérést és tényleg érdekelt volna hogy nálad miért és miben ennyire rossz.Hiszen az esetlegesen gyengébb Pentiumokkal kiajánlott konfigokra semmi komolyabb panasz nem volt.Legalábbis nem jöttek vissza a fórumba hogy ....Bazinga!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz bluyoo #47703 üzenetére
Rendben van,milyen felbontásban teszteljek 1600 felbontásig,ami a legkényelmesebb efy 2 magos procinak tapasztalatok szerint? Tudom,hogy FHD lenne az,de sajnos az most nincs,épp most raktam fel a Tom Clancy's Splinter Cell® Blacklist™-t is,hát sajnos bármilyen graf beállításra rakom a volt X3 Athlon-hoz képest szörnyű.
-
bluyoo
nagyúr
válasz TechN7ne #47704 üzenetére
Úgy futtasd ahol gondod van ... hiszen a kis Pentium "fikázása" és gyengeségének kiderítése lenne a cél.
Sajnos a csodás X3 Athlon-al már ugye nem tudod tesztelni. Pedig úgy lett volna az igazi.
Személy szerint ezért olvasom el az oly sokat emlegetett teszteket (lehetőleg nem csak a "reklámteszteket") hiszen a tesztelő veszi a fáradságot és a kérdéses termékeket egymás után tesztelve összehasonlítva vonja le a konklúziót. Mindezt dokumentálja és szerencsénkre közzé is teszi. Hogy mindenki lássa mire és miben a legjobb a kérdéses termék.
Sajnos pl. nekem nem adatik meg hogy tömegesen vásároljam a hardvereket max. az általam összerakott gépek után vonom le a saját következtetésemet. És ugye a tesztek .... és ugye fórumtársak tapasztalatai.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
tranceplanet
addikt
válasz bajtokarpi #47699 üzenetére
LAP: ASROCK B75M-GL R2.0 ~16k
CPU: INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 BOX ~15K
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8 ~16K
VGA: VGA: Sapphire 7770 1GB DDR5 11201-17-20G ~25K ~25K
HDD: Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 ~12K
SSD: KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G ~16K
TAP: CORSAIR VS Series VS450 ~11K
HAZ: SHARKOON Vaya ~8KÖ: ~120K
Akkor az alap játékokhoz 7790 overkill, a 7770 is bőven sok lesz. SSD-vel elégedett leszel, szárnyal tőle a gép. Kétmagos pentium elég bőven erre a felhasználásra.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
bajtokarpi
őstag
-
Rypejakten
addikt
válasz TechN7ne #47702 üzenetére
tapasztalat? nekem is volt Codegen tápon több évig, semmi panaszom nem volt rá, és mégsem ajánlgatom, mert tudom, hogy attól, hogy nekem szerencsém volt vele, másnak tönkrecseszheti a gépét.
el kéne fogadni, hogy ez egy olyan topik, ahol számok vannak, és tesztek, amikre muszáj alapozni. a tapasztalatokkal lehet menni az altopikokba, de ez nem az a hely.
-
Blindfish
tag
Na sziasztok újra! 2 hét múltán megérkezett a nyomorult kis videókártyám! Sikeresen össze raktam, csak dvd lejátszót nem vettem és kértem kölcsön ma már megy a masinám! Majd tehetek fel képet ha gondoljátok! Köszönöm a segítséget! Jövök majd csak telepítek
[ Szerkesztve ]
-
moklys1
aktív tag
Sziasztok. Windows 7 szeretnék telepíteni a nemrégiben vásárolt gépemre. Szerintetek érdemes 25k kiadni egy home e. 64b. oem-ért? Vagy inkább érdemes más megoldásban gondolkodni.
Ti hogyan használjátok? -
HZoli87
veterán
Üdv az Uraknak / Hölgyeknek!
Eljött az idő, hogy a szüleim új gépet kapjanak (régi: Athlon 64, 1 GB memória, Radeon 9600, XP), így rám hárult ez a csodálatos feladat, hogy összeállítsam nekik.
Azt már eldöntöttem, hogy az iPonból lesz rendelve a gép, összeszereléssel és teszteléssel.
Új gépen Windows 7 Professional 64 bites kiadása fog futni, a monitor egy FullHD-és BenQ. Játékok egyáltalán nem kerülnek rá, pasziánsz bőven jó nekik. Inkább CPU számítási teljesítményben legyen erősebb a konfiguráció, GPU másodlagos. GPU-val szemben támasztott igényeim, hogy támogassa a Windows Aero felületet, YouTube-on vígan fussanak a 720p / 1080p-és videók. DVD / Matroska (1080p) lejátszás (Media Player Classic) ne okozzon neki gondot. Körülbelül ennyi.
Összeállítottam 2 db AMD-és és 2 db Inteles konfigurációt. Szeretném ha ránéznétek, és ha kompatibilitási hibát fedeznétek fel, akkor kijavítanátok. Persze minden egyéb más javaslatot is szívesen fogadok.
Ha jól olvastam az itteni teszteket, akkor CPU-ban az Intel, GPU-ban pedig az AMD erősebb. Fogyasztásban az Inteles előrébb jár, főleg terhelés alatt.
Az árat 120-130 ezer Ft környékére lőttem be.
Thermaltake házat azért választottam, mert a képek alapján jól szellőzik (elől is, hátul is van hely 2 db 12 cm-es ventilátornak). A számítógép asztal oldalról zárt, így olyan hűtés kellene, ami elölről szívja be a levegőt és hátul pedig távozik. Intel CPU gyári hűtője milyen (teljesítmény és hang)? Azt halottam, hogy az AMD gyárija hangosabb.
Intel egyes konfigurációja (Ivy Bridge) most nálam a befutó, mert ha jól tudom a HD4400 gyengébb, mint a HD4000..
Köszönöm a segítséget.
Zoli
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz bajtokarpi #47707 üzenetére
ez elég is lenne gw2re.
nekem perpill gtx 560 [pfej..] i52500k kombóm van [most na kellett a pénz az R3-ra ]
gtx 560 is lazán elviszi 1 kőkemény WvW zerg alatt már azért izzad de még életképes.(#47710) moklys1:
win7 már gondolom volt a kezedben.
próbálj ki 1 win8-at nekem tetszett [gyorsult a masina.]
ha a te géped is szereti akkor esetleg megérheti beruházni rá
bár kétlem h bármi microsoftól "idegen" program sírna azért ha nem eredeti.[ Szerkesztve ]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
Blindfish
tag
válasz Rypejakten #47708 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged!! A gépet még nem teszteltem. Nem tudnál mondani nekem egy jó kis benchmarkot?
-
kurtz
aktív tag
válasz HZoli87 #47711 üzenetére
RAM: kingston hyperx 1600mhz cl9 4gb [~8k pénzt fogsz rajta.]
HÁZ: Xigmatek Asgard II [~1k pénzt fogsz rajta.]
HDD: TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100 [~1k pénzt fogsz rajta]
SSD: KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G [~+4k költség]
PSU: 450-500w dedikált vga esetén is elég lenne ezen is lehet fogni 1 kis pénzt VAGY jobb hatásfokú tápot ami hosszú távon kifizetődőbb lehet.
ezeken az alkatrészeket ipon áron olyan 6-8kt meg lehetne fogni és a 8gb rammal ellentétben az ssd jelentős javulást hozna.
ennek a pénznek 1 részét érdemes elkölteni proci hűtőre ha számít a zajszint.
én azért megpróbálnék bele erőlködni 1 VGA-t a konfigba és esetleg haswell pentim procival megtámogatni a rendszert [nem tudom h az általad említett felületet futtatja-e ezt majd a többiek megmondják] a fogyasztás procira nézve csökkenne és a gpu mindenképp erősebb lenne. nem hiszem h netezésre filmezésre akkora erőmű kellene. [pentium + 7770 hasonló árba játékra volt ajánlva pár órája]
a monitorral kapcsolatban: ha még nincs meg akkor menj el a megfelelő topicba biztos tudnak vmi best buy kategóriás monitort ajánlható márkák közül.pontos konfigot a topic lakói majd biztos írnak ha haza érnek addig is távpontnak jó ez szerintem, némi keresgélésnek alapot adhat.
[ Szerkesztve ]
-
Hami94
újonc
Sziasztok!
Egy viszonylag alap gépet szeretnék összerakni, amiben azért benne van a fejlesztés lehetősége. Leginkább netezésre és hasonló alap dolgokra használnám, és linux lenne rajta. Most is van egy gépem, de elég régi szóval a monitoron, billentyűzeten, egéren és esetleg a házon kívül nem hinném hogy bármi használható lenne belőle. Egy AMD Athlon 1GHz van benne például. A keret az olyan 80-100 ezer Ft lenne, de ha van olyan megoldás akkor jobb ha most kevesebbet kell rákölteni és később még lehet fejleszteni.
Köszi előre is,
Hami94 -
membrandj
nagyúr
válasz HZoli87 #47711 üzenetére
Az a táp nem hiszem,hogy egy ajánlott kategória.
Feleslegesen nagy kiadás erre a feladatra.
Gondolom, netre kell kb. a gép.Asrock B75 PRO3-M alaplap 24 hó gar.
Intel Pentium G2030 processzor 36 hó gar.
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória 36 hó gar.
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD meghajtó 36 hó gar.
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író 24 hó gar.
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 24 hó gar.
Sharkoon Vaya 4044951011728 fekete számítógép ház 24 hó gar.
Corsair 450W VS450 CP-9020049-EU tápegység 36 hó gar.
SSD-vel, ami a lényeg, 91k. pcx.huHa erősebb dolog is szóba jöhet, akkor írd le,hogy micsoda.
Ha photoshop, vagy egyéb tervező programok, stb is képbe jönne, akkor mehet a 8GB ram és i5-4570, asrock b85m-pro4.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz Hami94 #47716 üzenetére
Netezésre már bőven elég ez a pénz.
Ezt most írtam előtted:
Asrock B75 PRO3-M alaplap 24 hó gar.
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író 24 hó gar.
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 24 hó gar.
SSD-vel, ami a lényeg, 91k. pcx.huHa nem kell ekkora tárhely, akkor mehet egy 500-as hdd és úgy ~ 88k.
De azt tudnod kell,hogy ez így játékra kb. alkalmatlan.
Ha a házad is jó, akkor -8k.
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
(#47715) kurtz
SSD egyelőre nem kell nekik, később persze majd lehet vele frissíteni a rendszert. Windows 7 számára kell egy 100 GB-os partíció, a többire mindenféle adat kerülne (munka, képek, film, ...).
Tápot én is éreztem, hogy hülyeség, elég lesz egy 450W körüli, jobb hatásfokú és minőségibb.
Házat (Xigmatek Asgard II) majd meglesem, jó lenne ha az előlapján lenne a gyorsabb USB-ből is (3.0). Thermaltake-n van ha jól tudom. Meg a méretét is meg kell néznem, mert 45 magas és 25 cm széles helyre kell kényelmesen beférnie.
Számít a zajszint, bár biztos sokkal csendesebb lesz az új gép, mint a régi.
VGA-ra még rákérdezek náluk, de mondom, semmilyen játék nem fog rákerülni.
Monitor már megvan 1-2 év óta.
(#47717) MZsoltee
Ez is egy vélemény.
(#47718) membrandj
Iponból lesz rendelve a gép (saját és ismerősök jó tapasztalatai miatt), így pcx nem jön szóba.
Celeron / Pentium processzort nem szeretnék a gépbe rakni, i3-ra gondoltam, i5 pedig már egy másik kategória (árban és teljesítményben).
Tápot biztosan cserélem, egy jó fajta, jó hatásfokú darabra (pl. az általad is említett Corsair-re).
A gép használat körülbelül így nézne ki: munka (office), böngészés, torrent, film, dvd készítés (DVD9-ből sima DVD), meg a többi (pontosan nem tudom mit csinálnak rajta). Erősebb CPU szerintem nem kell.
Samsung DVD írókra 2 év gari van? Iponban amit néztem csak 1 volt, ezért raktam helyette LG-t.
-----------
Ez a kérdésem továbbra is áll, hogy elég-e erre a Intel HD4000?
" GPU-val szemben támasztott igényeim, hogy támogassa a Windows Aero felületet, YouTube-on vígan fussanak a 720p / 1080p-és videók. DVD / Matroska (1080p) lejátszás (Media Player Classic) ne okozzon neki gondot. Körülbelül ennyi. "
-
gycs02
tag
Üdv!
Gép csere előtt állok. Egy régi P4-et (Dell, 2Ghz, 2x1 GB RAM, 9600/128 VGA) szeretnék lecserélni. Ami miatt elérkezett a csere az az XP->W7 váltás (no meg a 10 év életkor ), sajna eléggé döcögősen műxik ezzel a konfiggal. Nem egy csúcs kategóriás játékgépre gondoltam, mivel kb.140e körül szeretnék rákölteni. Teljesen általános használatra lenne, plusz néha egy kis játék (persze nem a legújabbak), minél hosszabb gari. Amit kinéztem:ASUS Intel LGA1155 P8B75-M LX microATX
Intel LGA1155 Core i3 3240 3.4GHz 3MB cache BOX
Kingston HyperX DDR3 Blu 1600MHz 8GB KIT (2x4GB) C9
ASUS PCIE GTX650-E 1GD5 1GB
Cooler Master Silencio 450 fekete
Cooler Master Elite Power 600W
xxxx SSD 120 GBVárom a véleményeket, változtatásokat. Lehet-e ennyiből valami jobbat kihozni?
gycs
-
membrandj
nagyúr
válasz HZoli87 #47721 üzenetére
Szerinted az office, a film, vagy a netezés fog használni 4 szálat?
SSD-t ne hagyd ki, az a legfontosabb egy ilyen gépnél.
Tőlem rendelheted bárhonnan, csak gondoltam nézz át még 1-2 helyet,hogy hol olcsóbb.
i3 2 mag , 4 száll. pentium 2 mag, 2 szál.
Win7 foglal kb 15-20 GB-ot.
Filmeket egy g2030 igpje is elbír..
Az a10, a8 poric grafikus teljesítményben jó, de az neked nem kell. Bár i3 se kell ilyen feladatokra.
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz HZoli87 #47721 üzenetére
speciel én nagyon nem szeretem ezt a gépet az asztalba dolgot mert ennyi erővel akár fel is fúrhatnánk az alaplapot az asztal oldalára rá 1 üvegajtót oszt csók [vajon meg lehetne csinálni? full vagány lenne ]
2 hdd: továbbra is fölöslegesnek tartom több okból is.
- nő a fogyasztás.
- csökken a bővítő helyek száma
- + akadály a légáram útjában
- nő a zajszint [nem ssd úgyhogy némi hangja van.]
- wd bőven fölös a toshiba is minőségi cuccot árul olcsóbban. [ha meg maximalista v akkor seagate és kész ]
ha minden kép kell a tárhely [nehogy ne legyen már elég 1tb én 500gbon masszívan torrentezek 24/7be + elfér 3-4 mmorpg is ] akkor is érdemesebb 1 1,5 / 2tbos hddt venni szintén több okból:
- gb/ft aránya egyértelműen jobb lesz.
- minden más ami előbb negatívum volt most pozitívum lesz [kevesebb akadály stb]tegyük fel h 1 telepített rendszer úgy 30gb marad még 20-25 [ssd igényli a kihagyott helyet bár lehet ezt alapból lecsippenti magának erre már nem emlékszek.] amin elférnek a munkához használt adatok a böngésző stb így jóval gyorsabban hozzáférhetőek ezek valamint a gép is gyorsabban üzemékész állapotba kerül.
a gép helyével kapcsolatban: mivel 1 ilyen konfig semmi esetre sem nevezhető erőműnek így nem is melegszik [főleg ha nincs dedikált vga.] érdemes lenne elgondolkodni 1 Mini-ITX Micro-ATX megoldáson így kényelmesen elférne az asztal bármely pontján akár az asztal lapon is ami jót tenne a hűtésnek továbbá a micro atx lapok nem 1x olcsóbbak pár száz pénzzel [az itxekről ugyanez nem mondható el viszont vannak előnyei pl beépített wifi.]
IPON: olyan dolgokat érdemes onnan rendelni amit máshol nem találsz meg és/vagy nem állhat fenn kompatibilitási hiba mivel a kedves [zs]ipon /már bocs../ nem hajlandó kompatibilitási hibák miatt cserélni kb semmit bármi garanciális probléma van kb rád küldi az FBI-t.. súlyos problémák vannak ott a vevőhöz való hozzá állással. pcx ebből [és ár] szempontjából sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz gycs02 #47722 üzenetére
Ettől csak jobbat.
HDD nem is kell?
AMD FX-6300 processzor 36 hó gar.
Gigabyte 970A-UD3 alaplap 36 hó gar.
Gigabyte 7790 1GB DDR5 GV-R779OC-1GD videokártya 36 hó gar.
2x Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória 36 hó gar.
Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtó 36 hó gar.
~145k.Terhelés alatt zajos az amd hűtő, de ezt embere válogatja.
Max cseréled egy 3-4-5k-s hűtőre.
Vagy i5-3470+ asrock b75m-gl r2.0 , ezzel ~155k, de itt csendesebb a gyári hűtő.
-
98bja
senior tag
Sziasztok! Egy ismerösömnek szüksége van egy netezésre szolgáló gépre. 65-70K forint értékben milyen alkatrészeket ajánlotok? Ház és táp is új kell. A lényeg hogy mindenképpen Intel legyen. Köszi elöre is!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez 24 hó gar.
M-Tech FM12A-BK BLUE számítógép ház 12 hó gar.
~65k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
HZoli87
veterán
válasz membrandj #47723 üzenetére
Összeállítok tőlük is pár gépet (pcx)(vásároltam már tőlük, ismerem őket).
Rendben, akkor a HD4000 elboldogul majd a követelményekkel. Persze azért rákérdezek majd, hogy mégsem gondolták-e meg magukat ebből a szempontból.
Összeállítok majd egy SSD-és konfigurációt is (60 / 120 GB-os Kingston) a többin felül, majd elmondom az előnyeit (jó másfél éve használok egy 830-as Samsungot, jó dolog az biztos).
Tápot cseréltem erre, Corsair VS450. DVD írót is cseréltem LG-ről ASUS-ra (erre is 2 év garancia van), utóbbiról jobb véleményen voltak.
Persze, A8-A10 is bőven elég lenne nekik, lehet lesz is, mert ha egy kicsit komolyabb GPU teljesítményre szavaznak, akkor ezek közül választok.
(#47724) kurtz
Saját maguknak csinálták ezt az asztalt, valódi fából. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Megvannak a befogadó méretek, ezzel tudok valamit kezdeni.
Összeállítok SSD+HDD kombót is, majd ő eldöntik.
WD nem sokkal drágább, mint a Toshiba, majd még eldöntöm, Seagate-el rossz emlékeim vannak, 1 hónap alatt 2 db notebook HDD-ét cseréltettem, harmadiknak már más márkából választottam (azóta is hibátlanul teszi a dolgát).
Ház egyelőre marad a Thermaltake szellős háza, van rajta USB 2.0 / USB 3.0 elől, van benne elég hely és 3 év garancia van hozz. Még megnézem az előbb ajánlottat is.
Nekem eddig jó tapasztalataim vannak az iPonról, volt már több garanciális ügyintézésem is volt velük. De összeállítok majd a PCX-ből is egy ilyen és egy olyan konfigurációt (AMD-Intel), ezen ne múljon, egyébként már tőlük is vásároltam, semmi gond nem volt velük.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mit érdemes most venni? Elég a mai játékoknak egy 1156os i5 esetleg i7, még talán húzva is (ha lehet). Vagy inkább 1155, esetleg 1150?? Mindenképp innen az apróról szeretném majd használtan kiszemelni az áldozatot, mivel újra most nincs keret! Éppen emiatt most fejleszteni sem igazán fogok majd az elkövetkező időkben, így a régebbi is megfelelne, amennyiben lehet tuningolni! A válaszotokat előre is köszönöm!
szerk.: a keret 50k körül lenne procira és lapra! Nem tudom mennyire lehetséges ebbe belezsúfolni!
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz HZoli87 #47728 üzenetére
hely problematikára megoldás [igp esetén.]
ASROCK B75M-ITX [kb + 3k a g2030 konfig lapjához képest]
COOLERMASTER RC-120A-KKN1 Elite 120 Advanced [kb + 4k az asgard / vaya stb házakhoz képest]
érdemes lehet minél kisebb házat venni [matx még nem jár többlet költséggel az itx már igen.] mivel hiába elöl és hátul szellőzik a gép a kisugárzó hő akkor is megreked a szűk helyen.ha a 130k ~100k fölötti részét nem a "személyre szabásra" költöd akkor fölösleges dolgok fognak kerülni a gépbe [pl i3 proci meg 8 gb ram ]
-> v meghagyod v olyasmire költöd el aminek haszna is lenne pl:
jó hatásfokú táp [fsp aurum pl egy mezei corsairhoz képest máris könnyebb leszel 10k-val v sharkoon]
esetleg 1 igazán jó minőségű ház [be quit, sharkoon, CM, Fractal Design]
arctic cooling ház ventik pl nem túl drágák és halkak.
ha dvd írás is fontos akkor 1 komolyabb író esetleg külső usb-s dvd író amit fel lehet rakni az asztalra így nem kell állandóan hajolgatni.[ Szerkesztve ]
-
Monyos
aktív tag
üdv!
Egy gimnáziumban most kezdett lánynak kellene összeraknom egy gépet, tanuláshoz , MS Office csomag használathoz. Tehát semmi játék, csak böngészés, illetve Word,Excel,Access használatra.
Mielőtt leadom a rendelést, inkább megkérdezem a ti véleményeteket is:
ALAPLAP: ASROCK FM2A75M-DGS
CPU: AMD A4-4000 3.00GHz FM2 BOX
RAM: KINGMAX 2GB DDR3 1333MHz
TÁP: FSP Hexa 400W
+ vinyó + házEz így összesen ~ 65k .
Ilyen árban esetleg valami más alternatíva? Vagy valamelyik komponens helyett másik?
Előre is köszi!
-
kurtz
aktív tag
válasz Monyos #47734 üzenetére
gimihez: notebook mindenféleképpen. sokkal hasznosabb. [ne áltassuk magunkat hol fog ő excelt gyakorolni otthon ? info emeltezni akartam anno [biosz lett a vége] mégis nagy ívben le.. tam ]
a notebookot elviheti magával jegyzetelhet hozzá vághatja a pasijához tök hasznos.
nekem anno 1 hp510-em volt erre a célra és sokat segített már csak azért is mert nem kellett 5-6 füzetet vinni 1 napra.[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz Monyos #47736 üzenetére
(#47727) membrandj:
~65k.hasonló keretre készült korábban ez a konf hasonló célokra.
[a gépház nem vmi csajos de max lefesti körömlakkal jaj de szenya vagyok ma.][ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
Nah ...
hasonló van épülőbe nekem is, ill. tök ugyanez.
Viszont egy régi ház lesz, megnem mondom milyen, nagy ház, ügye jó lesz az is ?
Ezen az alaplapon van még ide csatlakozó ? Van egy régi dvd rom, még úgy ahogy működik, de ez még idés. Vagy, van valami tényleg lehető legolcsóbb és legjobb dvd rom ill. dvd iró ? -
Rypejakten
addikt
válasz Sterilzona #47739 üzenetére
nem, nincs, manapság csak elvétve találni IDE csatis lapokat.
árgép - ODD.
-
kurtz
aktív tag
válasz Sterilzona #47739 üzenetére
NEC ODD-k jók igazából az alap odd-k mind 3-5k között vannak és nem hiszem h a "xy gyártót rühellem"-en kívül bármi érdembeli különbség lenne közöttük. azt az odd-t vedd amelyikre több garanciát adnak az adott boltban szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Na raktam fel két rövidke videót G2030 procival,két játékot választottam ki,ami elég tré a GPU-hoz képest.
The Bureau
Van mikor lemegy 8fps-re is a játék,miközben a GPU 50,70%-ra van kihasználva.Metro Last Light
20 és 30 fps körül ingadozik,játék kezdetekor kiképzésnél gyakran le is ment 12,13fps-re is.Szerk.: Athlon X3 450-el ezek a játékok stabil 40-45fps t produkáltak,a jelenlegi 7770 karimmal.
[ Szerkesztve ]
-
gycs02
tag
válasz membrandj #47725 üzenetére
Deee csak az van!
Inkább Intel-t szeretnék. De elég lenne az I3 is, az I5 20e + valamilyen másik I3 alternatíva?
A videokártya OK igaz +5.
Nem jelezted, hogy a memória az kitt-e? 2x4-es Kingston kitt ua, mint a 2x 1 db Kingmax. Tényleg jobb a Kingmax?
Az SSD-t most nézegetem, képbe került még Samu evo és a kicsit drágább Kingston hiperx, ez megéri a plusz költséget?
off ezek mind TLC-sek vajon? on
Az általad ajánlott ház + táp kb ua kerül, mint a Silence gyári CM 450-es coolerrel. Azért írtam külön tápot, mert nem tudtam mekkora kell ehhez a konfighoz. A CM ház valamiért nem ajánlott, vagy csak az ára miatt ajánlottad a Sharkon-t? Nekem nem jön be az a ház, s jó lenne ha minél csendesebb lenne a gép.Ezek alapján (PCX) 150e, ez:
Cooler Master Silencio 450 GX450W RC-450-KKA450
Asrock B75M-GL R2.0
Intel Core i3-3245
Gigabyte 7790 1GB DDR5 GV-R779OC-1GD
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz
Kingston 120GB SV300S37A/120GErről és a felvetésekről vélemény?
-
membrandj
nagyúr
válasz Monyos #47734 üzenetére
2GB ram édeskevés , főleg ebben az esetben, mivel itt az IGP a ram-ból csíp le magának, ha jól tudom,akkor minimum 256 MB-ot.
Ha játék nincs, akkor inkább ezt:
~65kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
moklys1
aktív tag
Sziasztok. Mindjárt megüt a guta. Az elsődleges merevlemezem értéke windows élményindex alapján 7.6 és 7.9 volt mielőtt vissza nem állítottam az alaplap default beállításait ((((( Van valami ötlet???
-
membrandj
nagyúr
válasz gycs02 #47745 üzenetére
Sajnos az a baj,hogy az i5 jóval erősebb, az i3 viszont nagyjából az fx 6300 árán van és gyengébb.
Esetleg aprós i5? [link]
Ram-nál azért írtam így, mert olcsóbban jössz ki, mintha kit-ben vennéd. 2db-ot beteszel a kosárba.
Átlag felhasználásra szerintem nem éri meg a drágább ssd. Főleg,hogy ilyen " szűkös" a keret.
Ennyire nem vágom az ssd dolgot, van külön topicja, kérdezz ott rá.
A házat nem ismerem. A tápra írtam,hogy nem ajánlott darab. Azért írtam ezt a ház+ táp kombót, mert így olcsóbban jössz ki.
Akkor legyen ez szerintem:
Asrock B75M-GL R2.0 alaplap 24 hó gar.
Intel Core i5-3470 processzor 36 hó gar.
Gigabyte 7790 1GB DDR5 GV-R779OC-1GD videokártya 36 hó gar.
2x Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória 36 hó gar.
pcx, 148k.Csak 60GB-os ssd, de oda kb az oprendszert kell felrakni ~ 18GB, meg pár programot. Játékokat annyira nem szükséges.
Ez a csendesség kérdés meg relatív. Játék alatt úgy se arra fogsz figyelni, netezésnél meg kb semmi hangja nem lesz.
Ezzel a konfiggal bármelyik új játékkal tudsz játszani full hd-n, nyilván nem 16x élsimítással és társai, de medium/high-on simán elviszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
- Intel 6.- gen i5-ös Gamer PC - Eladó , Számla - Ready !!
- Eladó Core I7 Gaming Asztali Pc
- imac 2019 / 3.7 GHZ 6mag / IntelCore i5 - radeon pro 580X8GB / 36 GB RAM / 2TB FusionDrive
- Csak ma eladó ! Gtx 1070 pc i7 8700 processzorral, m.2 ssdvel
- Gamer PC MSI Geforce Rtx 4070 Ti, Ryzen 9 3900X , 32 GB RAM 3600 MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest