-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonpet84
csendes tag
válasz Rypejakten #38803 üzenetére
Köszönet a gyors válaszért! (:
-
Druidan
csendes tag
válasz LeeEverett #38849 üzenetére
Természetesen megosztom veletek a tapasztalatokat meglátásokat
-
bluyoo
nagyúr
válasz Coolmat #38837 üzenetére
Jobbat mindig lehet találni, persze legtöbbször drágábban. Elsőnek mindegyik konfigot a GTX660 -al csináltam (magamnak én GTX660-at vennék de a 7870 erősebb) majd gondoltam adunk egy kis plusz erőt a VGA-ba mert a keret engedte ......
Az a VGA viszont szinte biztos elírás ...... CPU-val már sajnos jártam így az iPon-nál.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Amire válaszoltam a saját hozzászólásom, melyben minden benne van, amire a gép kéne. Akkor pár jó tanácsot kaptam, ami alapján összeállt egy teljes konfig. (bill, egér, monitor nem kell)
Ami változhat, hogy a ház, táp, és procihűtő kimarad. (ház van használt, táp is - 460w gigabyte superB - cooler esetében egy darabig elmegy a gyári is )
Kérlek, véleményezzétek a lentit. Fontos, hogy már ezzel az árral is kiverem a biztosítékot, így drágább semmiből nem jöhet szóba Előre is köszi a segítséget!Alaplap: Alaplap ASRock H77-Pro4/MVP (Intel s1155)
Proci: CPU Intel Core i5-3470 3.20GHz BOX
VGA: nno3D GeForce N65B-4SDN-E5GS GTX 650 Ti BOOST 2GB DDR5 PCIExpress
RAM: CORSAIR Value 8GB/1600 KIT (CMV8GX3M2A1600C11)
HDD: Toshiba 1TB SATA-III 32Mb HDD (DT01ACA100)
SSD: Samsung 120Gb SSD 840 Series (MZ-7TD120BW)
Táp: Chieftec 500W OEM (CTG-500-80P)
CPU cooler: ALPENFÖHN BROCKEN
Táp: Chieftec 500W OEM (CTG-500-80P)
DVD-RW: SAMSUNG 22x SH-S222 (SATA,fekete)
Ház: XIGMATEK ASGARD PRO -
-
Coolmat
őstag
válasz bluyoo #38856 üzenetére
Én a mostani szériákból inkább az AMD-t favorizálom, mert időtállóbbnak tűnik 3 okból is:
1. Az új konzolokba GCN architektúrás IGP kerül, ebből talán profitál majd a HD7XXX széria is a PC-s portokban.
2. DX11.1 kompatibilitás még jól jöhet, ajánlom Abu erről a témáról írt cikkét (nem könnyű olvasmány).
3. A 192 bites memóriasávszéllel rendelkező GTX660-nál és 660 Ti-nél nem tetszik a flexibilis memóriavezérlő, idézet a GTX660 tesztből:
"A GTX 660 esetében két 64 bites csatornához két-két 2 gigabit, míg a maradék egy 64 bites csatornához négy 2 gigabit kapacitású chip tartozik. A legegyszerűbb és legtöbbet alkalmazott verziója ennek az elvnek az egységes és az elkülönített vezérlés. A GeForce GTX 660 egységes mód mellett az összes memóriavezérlőt használja, de csak 1,5 GB-nyi terület férhető hozzá. Ide kerülnek majd a legtöbbet címzett adatok, és a teljes 144 GB/s-os sávszélesség elérhető. Az elkülönített 512 MB-os részt csak kiterjesztett módban érheti el a rendszer, ám ebben az esetben a memória-sávszélesség 48 GB/s-ra mérséklődik, ami természetesen nem kedvező, és a termék teljesítményét is visszafogja, ha az 512 MB-os részhez hozzá kell nyúlni."
A jövőben ha már kezdik kihasználni a játékok a 2GB VRAM-ot (pl. GTA5 tuti zabálni fogja két pofára), akkor könnyen hátrányba kerülhet emiatt a GTX660 még a 2GB-os HD7850-el szemben is, amin ugye 256 bites memóriavezérlő van.
Persze mindegyik érvem arra bazíroz hogy "mi lesz ha...", és jelenleg jobb ár/érték aránnyal bír a GTX660 a 7850-el szemben, ezért jobban megéri (még) az előbbit ajánlani itt a topikban.
Az Asus GTX660TI meg elírás vagy nem, kötelesek ennyiért adni (úgy tudom csak akkor tagadhatják meg, ha egyértelmű az adatbázis hiba, pl. 1Ft-ot mutat), és jún. 5-e óta már ilyen árszinten mozog a grafikon szerint, úgyhogy biztos javították volna ha hibás adat került volna be.
Kicsit wall of text lett az írásom, sorry
-
marcusa
addikt
válasz Casanova* #38865 üzenetére
Ez mind szép és jó, amit Coolmat leír, és lehet hogy igaz is/lesz, de ezt hallgatjuk már a két kártya megjelenése óta, majd egy éve... és ez alatt az idő alatt a 660 a kezdetihez képest csak közelebb került a 7870-hez teljesítményben, most már majdnem egy szinten vannak. Nem tartom valószínűnek, hogy jelentős hátrányba kerülne a 660 akár 1-2 éven belül. COD-ra meg főleg, ahogy írtad is, 660-at válassz.
:-)
-
Coolmat
őstag
válasz Casanova* #38865 üzenetére
Nem akarlak lebeszélni a GTX660-ról, mert jó az ár/teljesítmény aránya, egyéni belátásodra bízom hogy rááldozol-e többet egy HD7870-re, összegezve jobbra hozzák ki a 7870-et (ez egy közel alapórajeles GTX660 teszt, ami újabb a legtöbb 7870 vs 660 összehasonlításnál), de nézd meg a konkrét játékokat is, hogy amikkel játszani szoktál/fogsz azokban hogy teljesít a két kártya.
-
marcusa
addikt
válasz Coolmat #38867 üzenetére
Khmm.... itt van ugyan erről az oldalról egy aktuális teszt, amit linkeltél az tavaly szeptemberi...
http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_770/27.htmlA teszt ellenére összességében a 7870 1-2% kal erősebb, de ár/teljesítményben a 660 a jobb...
[ Szerkesztve ]
:-)
-
Casanova*
veterán
ezekkel szemezgetek. SAPPHIRE HD7870 OC és ASUS GTX660 OC egy árba van a kettő.
nem tudni,hogy majd az új cod gémet melyik vga teljesíti jobban. lényegtelen az a pár fps különbség... meglátom melyikre esik a választásom! nem sürgős...(#38870) membrandj : 3 év ,az igen csak 3 év. szerintem GTX 660 csak jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
bluyoo
nagyúr
válasz Coolmat #38864 üzenetére
Én elhiszem ezeket a konzolos dolgokat .... meg a "flexibilis memóriavezérlő"-s VRAM ..... stb. de nekem most a GTX560 is elég szóval .... nem hiszem hogy a 7870 vagy akár a GTX660 kevés lenne (legalábbis a kerethez mérten).
"Persze mindegyik érvem arra bazíroz hogy "mi lesz ha..."
Mindenesetre engem annyira nem vág szíven ha 5-6FPS-el kevesebb ...... és szerintem egyik említett VGA sem rossz vétel.Nekem jelenleg a GTX660 lenne a választottam (azt talán még hajlandó lennék kifizetni ), szerintem senki nem mondaná rá hogy gyenge VGA lenne.
"Az Asus GTX660TI meg elírás vagy nem, kötelesek ennyiért adni (úgy tudom csak akkor tagadhatják meg, ha egyértelmű az adatbázis hiba, pl. 1Ft-ot mutat), ......" Hát én nemrég egy i5-3570K -ra ugrottam rá így (kb13K-val volt olcsóbb) és az lett a vége hogy közölték nem tudják beszerezni .... de persze egy próbát megér a dolog, ha valakinek van rá 70K-ja.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
arcsi84
aktív tag
válasz Casanova* #38869 üzenetére
Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Anyósék vettek anno egy fos gépet a feleségem nagybátyjának ajánlására, amitől én már akkor is sikítófrászt kaptam és persze most panaszkodnak, hogy lassú.
A következő paraméterekkel rendelkezik a gép.
Asrock H61M matx alaplap ha jól emlékszem a legolcsóbb kiadás. (Szóval max sata 2)
Intel G440 processzor (ezen besírtam, mert 2k-val drágábban 2x gyorsabbat kaptak volna)
4GB RAM (szerintem 1333MHz-es DDR3)
250GB IDE HDD (SATA átalakítóval)Igazából nem is tudom, hogy melyik alkatrészre fogjam, hogy miért ótvar a gép, de talán a memória az egyetlen normális dolog benne.
Én arra gondoltam, hogy egy G1610/G2020 procit tennék bele és egy 30 GB-os SSD-t.
Csak internetezésre használják a gépet + office alkalmazások, képnézegetés.
Ez a fejlesztés kb 25k-ból kijönne és a lényeg a minél olcsóbb teljesítménynövelés lenne.
Tanácsokat előre is köszi
-
speedydb23
senior tag
válasz Casanova* #38844 üzenetére
Chieftec CTG50080PB Bronze hatásfok egy 12V ág.
CM GX 450W RS-450-ACAA-D3 Egy 12V ág, Enhance elektronika Bronze hatásfok.
FSP Aurum 400W Gold Kétágas, viszont Gold hatásfok.
[ Szerkesztve ]
-
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Szeretnék összepakolni egy játékra alkalmas gépet, de nincs szükségem egy bivalyerős gépre mert csak Starcraft2, Shogun2, WorldofTanks-szal játszom. Ezért szerintem egy Intel Core i3sb (vagy Amd Phenom2/Athlon2) konfiguráció teljesen megfelelne amit az e-bay -ről legóznák össze.
Szóval az adott CPU-hoz milyen videokártyát tudnátok ajánlani?
4 GB ram elegendő ehhez a konfighoz, vagy inkább 8?
Mekkora tápra lenne szükségem ha a házba még egy ssd+hdd kerül?
Esetleg alaplap-okban mit lenne érdemes hozzá választani?Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz pepejoe #38880 üzenetére
A WOT 1 magot használ, az sc2 szerintem max 2-t. Szóval egy erős 2 magos bőven elég. Intel G2020. 4GB ram szerintem ezekhez elég. Vga pedig a felbontástól függ, de a legalja egy hd 6670 1GB GDDR5. Tápból egy minőségi 400W-os bőven elég. Pl.: Fsp 400 60 apn, Crosair vs 450,chieftech ctg-500. Alaplapból pedig mindenképp B75-ös chipsetest nézz, ha az intel vonalon maradsz. Asrock B75M-gl r. 2.0 , persze van ennél jobb is drágábban.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
bluyoo
nagyúr
válasz arcsi84 #38881 üzenetére
Hát igen a kettő együtt lenne a legjobb. Netezésre jó ideig biztos elég lenne.
Pl.: ADATA 32GB SATA3 2,5" Premier Pro SP600 12-13K környékén.
De ha gondolod a Milyen SSD-t vegyek? topic-ban is kérdezz rá.Bazinga!
-
WP14
őstag
válasz arcsi84 #38881 üzenetére
Nem éri meg a 12-13 ezret a 32 GB-os, amikor 15-16 ezerért már 60-as van
KINGSTON V300 60GB SATA3 - [link] - 15.500Ft
(SV300S37A/60G)(#38884) ZiD : Szívesen
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Csub1
csendes tag
Sziasztok !
Most regisztráltam, segítséget szeretnék kérni !
5 éves gépem van, s idén szeretnék újat építeni/venni, de az alkatrészekhez való hozzáértésem finoman szólva nulla. Az utóbbi 3-4 évben egyáltalán nem követtem a PC piacot, így semmit sem tudok a mostani procikról, kártyákról, stb-ről.1. Mire fogod használni a gépet?
Játékra használnám.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Komplett új gépet szeretnék, mert szerintem ezt nem érné még bővíteni, így nem hiszem, hogy lényeges, de vasárnap este leírom, csak most nem férek hozzá ahhoz a géphez, fejből pedig nem tudom
Az is lehet, hogy csak alaplap-proci-videókártya-ram csere lesz, még nem tudom.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Lehet, hogy komplett új gép kell, ha nem, akkor szerintem alaplap, proci, videókártya, ram.4. Mennyi a kereted rá?
60-100k között. Minél olcsóbb lehetőleg, de nem gagyi. (ez lehet, hogy f*szság, de mint mondtam, nem vagyok tisztában az árakkal )5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1440x900Köszönöm előre is !
-
MrRL19
senior tag
Hello
DELL Optiplex 320 PC
Intel Celeron D 3.07
2gb RAM
1gb vga
Miért fagy a gép utorentel ?!
most volt le formázva Windows7 32bit-re
Ja és a video is akad youtubonNa, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Zsivaagoo
őstag
válasz MrRL19 #38887 üzenetére
Azért, mert őselavult a gép, kevés a RAM, a VGA integrált, a proci gyenge. Továbbá a mai! igényekre minden alkatrésze lassú és kevés. Ha 10 k-nál többért vetted, akkor téged csúnyán átvertek.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
MrRL19
senior tag
Nem integrált már bocs ...
és nem vertek át nyugi ez a gép csak torrent seed-re van..
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
MrRL19
senior tag
válasz speedydb23 #38890 üzenetére
Xp nem volt gond ...
Lehet h virusos a win7
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
MrRL19
senior tag
válasz speedydb23 #38892 üzenetére
Amúgy MSI N210 a vga tudom nem 1 nagy vga ..
Lehet az a gond hogy gyenge a gép?! egyébként 100% dolgozik a proci
amikor utorent megy és chrome
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
-
Whysperer
addikt
válasz Coolmat #38832 üzenetére
Nekem a a jó öreg kinyirhatatlan mx518 van tudom opticai ,de tökéletes. pontos hibátlan gyors emgbízható és kinyirhatatlan. a többi csak p...szt vakítás. LOGITECH mx518 és társai Gx00 -esek. ezek mindig megbízhatóak és azok is maradnak! nekem mx 518 van de apámnak adtam a régi mx500 még ezer milliárt éve vettem kb 2004-ben és a mai napig minden napi használatba van és 100% működik pedig csak Én 5 évig nyúztam napi szinten WOW, CS ami belefért. az MX 518 nem kevésbé jó minőségű és telejsítményű. Steelseries egérpaddal hibátlan!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Akkor kezdjük ott hogy írd le milyen hardverekkel rendelkezel (ha lehet ne csak annyit hogy pl. 500Gb HDD hanem a típusát is).Mer ha minden meglévő hardvered jó ... akkor valami ilyesmit ki lehet hozni:
Tuningképes AMD AM3+ -os gép:
LAP : ASUS M5A97 EVO R2.0 ~25K
CPU : AMD FX 6300 ~30K
VGA : MSI R7770-PMD1GD5 HD7770 1GB GDDR5 PCIE ~28KRAM : KINGSTON 8GB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX ~18K
összesen: ~101K
Viszont a tuninghoz nem árt CPU hűtő is pl.: XIGMATEK Aegir SD128264 ~9K vagy egy kicsit komolyabb darab: Alpenföhn Brocken 2 ~11KHa meg tényleg minél olcsóbban szeretnéd:
LAP : ASRock B75 Pro3-M ~16K
CPU : INTEL Pentium G2020 ~15KRAM : CORSAIR 4GB Vengeance Blue DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9B ~11K
VGA : MSI R7770-PMD1GD5 HD7770 1GB GDDR5 PCIE ~28K
öszesen: ~70KEsetleg tuningképes APU-s rendszer, csak IGPU -val:
LAP: ASRock FM2A75 Pro4-M ~19K
CPU: AMD A10-5800K 3.80GHz ~31KRAM: KINGSTON 4GB HyperX Anniversary DDR3 1866MHz CL9 KHX18C9X3/4 ~12K
összesen: ~62K
Viszont a tuninghoz nem árt CPU hűtő is pl.: XIGMATEK Gaia SD1283 ~8K
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
holozis_HUN2
tag
Jólvan nem lessz új gépem max majd télre karácsonyra. Meg lehet köszönni annak a retkes életnek...
[ Módosította: Eagle16 ]
-
bluyoo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- GMKtec NucBox G3 Mini PC - Barebone - Intel N100 processzor - újszerű állapot
- Eladó PC
- Eladó Gamer Pc.
- 8.Gen i5 Gamer! Core i5 8400 / 16GB DDR4 / Asus TUF GTX 1660 Super! / 256GB SSD+HDD /550W/ FULL RGB
- 7.Gen i5 Gamer! Core i5 7500 / 16GB DDR4 / Asus ROG Strix RX 580 8GB OC / M.2 SSD+HDD / 550W / RGB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs