- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz honfoglalo #39445 üzenetére
Betehetnéd az árajánlat publikus részét... mert amit idedobtál, az engedtessék meg a kifejezésért, de "egy nagy határ, híg fos." Tán csak nem kormányzati cégnek lesz?
Voltam közalkalmazott, ott szoktak - mármint az állami szektorban - ilyen baromságokat rendelni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
honfoglalo
senior tag
válasz Zsivaagoo #39451 üzenetére
Az az igazság, hogy ez egy már megrendelt, leszállított konfiguráció, és annak kéne utána nézni, hogy ez mennyire reális, mert szerintem nem. Magyarul azt kéne megsaccolni, hogy mennyivel húzták le szerencsétleneket. Esetleg everest-tel meg tudnám valahogy szerezni a pontos konfigot, alaplappal mindennel, csak nem vagyok ott, így most az lenne a lényeg, hogy ezen adatok alapján kb. megbecsülni a gépek körülbelüli valós értékét. (tudom így nem lehet pontosan, de nagyságrendileg talán be lehet lőni). Sajnos jelenleg nekem is csak ennyi adat áll rendelkezésemre.
( egyébként 227e/db-ért szerezte be az illető, a 6 db gép 1 millió 362 ezer forint volt)[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz honfoglalo #39452 üzenetére
az nagyon sok egy vga nélküli casual irodai gépre 150 maxiumum
Komplett gép
Asrock B75 Pro3 alaplap 36 hó gar.1 db 17,617 Ft
Komplett gép
Asus DRW-24B5ST fekete OEM DVD író 24 hó gar.1 db 4,422 Ft
Komplett gép
Bitfenix Merc Alpha Midi - fekete számítógépház 12 hó gar.1 db 11,564 Ft
Komplett gép
Chieftec CTG-400-80PB OEM táp 36 hó gar.1 db 10,881 Ft
Komplett gép
HP QD949AA Slim fekete HUN billentyũzet 24 hó gar.1 db 7,661 Ft
Komplett gép
Intel Core i3-3220 processzor 36 hó gar.1 db 28,887 Ft
Komplett gép
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memória 36 hó gar.1 db 8,485 Ft
Komplett gép
LG 22EN33S-B monitor 36 hó gar.1 db 29,535 Ft
Komplett gép
Logitech M500 egér 24 hó gar.1 db 5,854 Ft
Komplett gép
Samsung 120GB MZ-7TD120BW SSD meghajtó 36 hó gar.1 db 22,618 Ft
Összesen: 147,524 Ft
monitorral minden szir szarral együtt nincs 150 ezerbe, pcx-hu-ról. Esetleg még egy 1 terás hdd ami +15 ezer, de akkor se 227 ezer
Feltételezem valami ilyesmi gyárilag összerakott szart sóztak rá aranyáron.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
válasz honfoglalo #39454 üzenetére
feljebb össze van egy rakva, és nem is a legolcsóbb alkatrészekkel ahogy közbeszerzéseken általában lenni szokott. Ott a legfosabb legolcsóbbakat pakolják bele, szóval ebből jöjjön le még egy tíz ezer, mert tuti nem pro3 alaplap + hxperx blu ram + smasung 840 ssd meg chieftec táp van benne.
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #39454 üzenetére
Ja látom már az OS-t hagytad ki, win 7 32 bit, 6 gépre mennyit tehet még rá?
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
-
holozis_HUN2
tag
válasz honfoglalo #39458 üzenetére
Nem lessz olcsó 1 db 35k az megszorozva 6-tal az már kb 210k
-
Zsivaagoo
őstag
válasz honfoglalo #39456 üzenetére
Win7 32 bit.... Ja, az APEH féle adóbevallásos szar nem megy Win7 64bites op. renceren..... Szarszaga van a dolognak, az egészet kéne látnom. Önkormányzati - kormányzati szopás az egész, a bűzéről nyilvánvaló.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
tixem
addikt
válasz honfoglalo #39461 üzenetére
1db Intel Core i5-3570K 3.40GHz BOX *(LGA 1155)
1db ASRock Z77 Extreme4 *(Intel s1155)
1db CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT LP Blue *(CML8GX3M2A1600C9B)
1db Toshiba 1TB SATA-III 32Mb HDD*(DT01ACA100)
1db Samsung 120Gb SSD 840 Series*(MZ-7TD120BW)
1db DVD-RW ASUS DRW-24B5ST *(SATA,fekete)
1db XFX 650W Pro Series *(P1-650X-XXB9)
1db Chieftec MESH CA-01BBSL*(fulltower, fekete-ezüst)
összesen: 167 000 Ft
bruttó: 212 090 Ftneba***már hogy drágább a munkadíj mint maga a gép, itt nagyon nagy mutyi van valaki ebből gazdag lesz pár száz ezerrel
mellesleg i5-ből mióta építenek szervert? Otthonra maximum, de feltételezem nem otthoni használatra lesz, innentől kezdve hol van a Xeon vagy az Opteron proci?
[ Szerkesztve ]
-
Brainwashed2
tag
válasz Zsivaagoo #39378 üzenetére
Először is köszönöm a választ!
Procival kapcsolatosan, külső források azt kifogásoltak, hogy AMD,a mi nem megbízható. Természetesen egyelőre csak hipotézis, de érdekelne hogy ez az általános előítélet ez rossz alapokon nyugszik-e.
(DVD íróm már van, legalább az nem viszi a keretet. )
-
lemusz
addikt
válasz Brainwashed2 #39463 üzenetére
Teljesen igazuk van. AMD-vel egyszerűen nem fog bekapcsolni a géped! Ch.... ugyan már!
-
Brainwashed2
tag
válasz lemusz #39464 üzenetére
Feltételeztem, hogy nem változtatja békává az embereket. De a francia kocsikban sem bízik annyira az ember, ha példát kéne hoznom. Illetve a jónak titulált Notebook-omban is kiégett egy chip. Emlékszem még a régi időkből, hogyan tudták szapulni az AMD-t és az Intel-t viszont. Gondoltam egy reális kérdés, hogy éppen jó széria az A8 például, nem pedig a temetőben hatolom földdel a sírját 2 év múlva, még ha feltételezhetően a tanulmányaim végeztével nagyob kerettel rendelkeznék és az abalakon vágnám ki az aktuális sebességek melletti eltörpülése miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Bencerower
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék egy középkategóriás PC konfigot összedobni, ebben kérném a segítségeteket.1. Mire fogod használni a gépet?
Főleg irodai munkára, filmnézésre, videoszerkesztésre és ha lesz keret egy jobb VGA kártyára akkor játék is mehetne rajta. (Ezért szükséges integrált VGA.)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
HDD az előző gépből lenne, bár már 3 éves, de amíg működik addig "nyúznánk".
Monitor is akad: (Fujitsu Fiemens Amilo LL 3190W), és persze egér ill. klaviatúra is.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
ház: FD CORE 3000
alaplap: ASROCK FM2A75 PRO4
proci: AMD A10 X4 5800 FM2
RAM: Kingston 4GB DDR3 1600MHz KVR16N11/4 memória
táp: FSP 400W FSP400-60GHN
optikai meghajtó: Asus DRW-24B5ST/BLK/G/AS fekete4. Mennyi a kereted rá?
max. 100kMi a véleményetek az összeállításról? Persze későbbiekben szeretném fejlesztgetni: VGA, SSD.
Előre is köszönöm a segítségeket!
Üdv: Bence
-
tixem
addikt
válasz Bencerower #39466 üzenetére
- proci és lap jó lesz
- a RAM viszont lassú, APU mellé nem lesz jó. CL9-es 1600 mhz-es legyen pl ezt
- táp jó, de passz milyen hosszúaka kábelei,inkább ezt ez tuti jó alsótáposba
- házból ezt vagy egy Sharkoon Nightfall U3-atjó lesz
-
törölt tag
Szevasztok!
Egy ilyen alaplapot szeretnék venni: http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-z77x-ud4hrev_10/
Olyan kérdésem lenne, hogy ezen az alaplapon egy Marvell 88SE9172 chip van, és erről a készletről elég sok rosszat hallottam, de ami leginkább kérdéses nekem, hogy az SSD-ket (ilyet akarok: Samsung 840 pro 256GB) hogyan kezelné? Mert elvileg a TRIM-et nem tudja kihasználni, és egyéb dolog.
Tudnátok személyes, vagy bármilyen tapasztalatot mondani akár erről a lapról, vagy akár erről a chipsetről, mert fontos lenne SSD, és más szempontból is...
Előre is köszönöm!
-
holozis_HUN2
tag
válasz lemusz #39464 üzenetére
Naaaaaaaaaa... Azért ne túlozzunk!!!!!!! Nekem a laptopban és az asztaliban is amd van meg a haverom gépében is és bekapcsol!!!! Nem kell hülyeséget mondani. Ha esetleg hdd, ram vagy valami forrasztás esetleg táp arról nem tehet az amd.
Hát az amd kezd előretörni. Bf4 alatt a game partner az amd gaming envloped vagy mi... Wtf? Remélem az intel lép valamit és az i5 is jó lessz egy darabig. Mondjuk várható lessz ez egy rakat játékban mert az xbox one ps4 szerintetek milyen? AMD...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz #24644864 #39468 üzenetére
Hi!
A lappon van 2db natív SATA3 port is .... Miért tennéd a Marvell vezérlő portjára azt az SSD-t?
Ajánlom az Asus P8Z77-V -t azon a 2-2db natív porton kívül ASMedia vezérlős a 2db SATA3 és a 2db USB3 port is. Nekem ilyen lapom van minden klappol a lappal.(#39471) holozis_HUN2
Végigolvastad a hozzászólást?
Az meg hogy az AMD cuccait pakolják a konzolokba egy dolog miatt biztos, mégpedig hogy olcsóbb így még nagyobb haszon marad a konzolgyártóknál. Persze ettől a nyóc mag az nyóc mag.(#39469) tixem
Talán az Etron a legrosszabb megoldás (legalábbis a legtöbb baj azzal volt) ....és az Z77 Extreme6-ban pont az a vezérlő biztosítja a plusz SATA3 és USB3 portokat.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Coolmat
őstag
válasz bluyoo #39472 üzenetére
Vagy még mindig ott van a Z77 Extreme 4 (ezen a plusz vezérlők szintén Asmediatól vannak), szvsz ennél többet felesleges költeni egy 1155-ös tuninglapra.
Konzoltéma: Az olcsóságon túl erősebb indok az AMD APU mellett, hogy egyelőre egyedül ők tudnak normális grafikai teljesítményt nyújtani IGP-vel, sőt fejletebb integrációja lesz a konzol IGP-knek mint ami a Kabini APU-kban lesz, a többi gyártó ilyen szinten sehol sincs hozzájuk képest (pl. közös memóriacímtéret az Intel APU leghamarabb 2015-ben fog tudni).
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #39472 üzenetére
"A lappon van 2db natív SATA3 port is... " - Azt már hallottam, hogy Finnországban állampolgári jogon jár mindenkinek az internet-hozzáférés, ezek szerint a vándorló lappokat felszerelik Sata- ,és USB-portokkal is?
Vagy félreértettem valamit?" ...klappol a lappal." - Ez a megfogalmazás méltó egy alaplap-gyár vezérigazgatójához! Le a kalappal!
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Brainwashed2 #39463 üzenetére
Az általános(?) előitélet AMD-vel szemben... hülyeség.
Amíg még nem volt a procikon hőeloszlató fémsapka, addig az AMD és az Intel procikat is le lehetett sarkazni. Voltak ócska chipsetek is AMD procikhoz és gyengén megírt driverek is.
De azok az idők már régen elmúltak.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
lemusz
addikt
válasz holozis_HUN2 #39471 üzenetére
egy okos kis vérpisti lehetsz te is... gratula
-
Ribi
nagyúr
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #39480 üzenetére
Csak segített Neked, befejezte a mondatot, amit Te elkezdtél a "Szerinted ... "-del, inkább köszönd meg!
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #39482 üzenetére
Mint mindig vág az eszed mint a kőbalta!
(#39481) WP14
Hát akkor köszi WP14! De kíváncsi vagyok sikerül vagy nem feltenned az AI Suite3 -at. Én mér nem akarom a belőtt rendszerem szétbarmolni. De ha sikerül én is felteszem![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Trak
addikt
Sziasztok,
Van egy ilyen hűtő:
Thermalright XP-120Ez használható lehet bármelyik új alaplaphoz?
Konkrétan bármelyik Intel Core i5-3470-hez, vagy AMD FX Series 8320 X8 BOX procihoz való alaplaphoz használható-e valamilyen módon?Ha nem, akkor kérdés, hogy a fenti porcikhoz elég-e a hozzájuk adott gyári hűtő, ha nem lesz tuningolva?
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
PumpkinSeed
addikt
Q6600-as Intel procimra keresek teljesen passzív hűtést 10.000 Ft-ig. Esetleg egy nagyon halk hűtő még jöhet.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Rypejakten
addikt
egyikhez sem hasznalhato, ha nem veszel/gyartasz hozza lefogato szettet, a 775 es a 1155/1156/1150 nem kompatibilisek lefele.
a gyari huto eleg, bar az mas kerdes, hogy a csendmaniasoknak hangos lesz, illetve egy jo 15 fokkal melegebb terheles alatt, mint egy 5-6k-s hutovel.
-
Rypejakten
addikt
válasz PumpkinSeed #39486 üzenetére
passzivat nem fogsz talalni 10k korul egy 105W TDP-s procihoz, kb. 25-30-nal indulnak olyan passziv hutok, amik meg elbirnak vele.
A Thermalright HR-02 Macho viszont 300rpm-re leszabalyozva eleg halk - 13k.
illetve: Milyen CPU hűtőt vegyek? topik.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Rypejakten #39488 üzenetére
Köszönöm lehet, hogy akkor kipróbálom ezt.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
juve600
nagyúr
válasz Bencerower #39484 üzenetére
egy picivel több de ez egy nagyon jó ház
-
piku87
csendes tag
Játékra összeraktam magamnak egy gépet
alaplap: b75 d3v, i5 3570K, hd7970, 16gb, 1tb vinyó, XFX Pro 650W
Az lenne a gondom hogy ezeket előbb megvettem és csak utána kérdezek
szerintetek mi nem illik a képbe?
valaki azt tanácsolta hogy az alaplapom.
Érdemes lenne lecserélnem? -
tixem
addikt
válasz honfoglalo #39493 üzenetére
Február körül kezdtem el újra összeszedni a gépem, akkoriban egy 8 gigás RAM kit 13 ezer körül volt. A vinyók és az ssd-k viszont drágábbak voltak, a procik, alaplapok kb ugyanez 1/2 ezer Forint +/-
Windowst nem tudom, annak az árát nem nagyon követem.Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Basimodel
csendes tag
Sziasztok szeretnék venni egy új gépet a mostaniból mindent cserélnék a perifériák kivételével
Játékra szeretném használni (Intel/nVidia) pári vagyok és a keret körülbelül 300 000 Ft kérlek segítsetek
-
bluyoo
nagyúr
válasz Bencerower #39484 üzenetére
Semmi baj a Fractal Design core 3000-el ugyancsak ajánlott darab főleg az USB 3.0 -as változata.
(#39497) WP14
Király! Működik is gond nélkül? melyik lap oldaláról szedted?Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs