- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
megjött a monitor, futtattam Eizo tesztet, nem találtam pixelhibát
viszont nem bírom dönteni a monitort, egyenesbe kéne tenni de el van döntve.
(W2294T)[ Szerkesztve ]
-
petiked
tag
válasz Mangerd #5336 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Még egy gyors és SOS kérdésem lenne. Kérlek titeket amint tudjátok válaszoljátok meg. Köszönöm. Új, garancia nélkül 40k -ért ezt megvegyem: Samsung SyncMaster P2250 [LS22LRZKUV] leteszteleik h jó e, nyerte vki. Vagy mivel írtátok h a P széria nem vmi jó, inkább ne vegyem meg? és vegyek vmi jobbat 40k -ért, vagy a körül? (valószínű h veszek vmi okos videókártyát)
˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸
-
petiked
tag
válasz Mangerd #5357 üzenetére
Uhhh, na ezért jó fórumokat olvasni. Igazán köszönöm szépen a segítséget és hogy (ugy néz ki hogy megmentettél egy hatalmas baklövéstől, pedig jónak tűnik a monitor a tulajdonságai alapján). Választásom (vagyis inkább a szakértőé) egy új, garanciális: LG W2284F. Köszönöm és minden jót. Peti
˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸
-
RZS
tag
a monitor bal oldalan a fekete muanyagot nyomom ossze kozepen kezzel, akkor nem zug
tenyleg vmi rezonal6 benne, ha osszenyomasra abbamarad.....
vegyek az OBIban muanyag-szoritot
most, hogy felfigyeltem ra, mar nagggyon zavar. foleg NETezesnel.
hol van rajta, hogy made in micsoda? -
RZS
tag
válasz sebgutkopf #5352 üzenetére
a szinek is.
meg a filmnezes.
a CRTnek DVDt nezve, jo a kepe teljes kepernyon is. LCDn nezve a teljes kepernyos uzemmodban a DVD sz@r. eredeti meretben pici.
viszont a design bejon es allokepeket jobb ezen nezni vmiert. -
Mangerd
aktív tag
Mert ekkora monitoron már szabad DVD-t nézni, mert csúnya a képe, HD-t kell rajta nézni és az szép lesz... Ez nem a monitor hibája!
A hátoldalán kell elegyen egy címke mindenféle információval (modell megnevezése, gyártási szám stb.) ott kell írja, hogy made in hol...
A szervízmenüben nézd meg a panelt, már csak a statisztika miatt isMellesleg ha zúg-búg akkor miért nem cserélteted ki gariban?
-
EnginEEr
tag
Sziasztok,
kicsit talán a búgás/zúgáshoz kapcsolódik:
még februárban vettem egy Samsung 2233BW-t elégedett vagyok a képével, DE...
nos egy érdekes problémát tapasztalok: A monitor bizonyos fényerő beállítás alatt (talán ugy 65 től lefelé) diszkréten sípol (este zavaró, mikor a fényerőt úgyis letekerem, mert kisüti a szememet).
Gondolkodtam, hogy mi a hiba, el is vittem szervízbe, ott persze nem sípolt a rohadék
sőt, a munkahelyemen notebookról meghajtva sem.
Otthon a gép az asztalon volt szétszedve, arra gondoltam, hogy biztos belebúg valami nagyfrekis dolog, így vettem házat és összeraktam.
Most is sípol
A videokártya alaplapi (egyelőre), az okozhatja-e?Abor-Asör-Apálinka => Asus | AMD | Ati - az utóbbi 2 már egy, de a sör nem válik pálinkává ilyen könnyedén :)
-
h.g.f
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG W2294T beszerzésén gondolkodom. A baj az, hogy az egyetlen forrásom az iPon, mert sehol sem találok független tesztet (angolul sem). Láttam itt a fórumon, hogy van már, aki vett ilyet, de ha van bárkinek véleménye, köszönettel fogadnám. (Linket is, ha valaki ismer tesztet.)
-
RZS
tag
válasz Mangerd #5361 üzenetére
tudom, hogy nem a monitor hibaja.
csak kerdeztek, hogy meg miben csalodtam a bugason kivul. sajna nem voltam mindenre felkeszitve a csere elott.
a garancia naggyon maceras. kell a melohelyen ido, hogy el tudjak menni a nagykerbe. a monitort ott tartjak minimum 2 7ig. addig nekem szereznem kellene 1 masik monitort. aztan, ha kesz van, ujra idöt kell szakitani ra es rohangalni utana. sajna most ezekre nincs idom, marad a bugas.
vagy veszek 1 pillanatszoritot a praktikerben es osszeszoritom -
AirBooms
addikt
Azoknak, akik olcsón akarnak egy vadiúj, 3 év garis, király, nem TN paneles 22" TFT-t!
[ Szerkesztve ]
-
EnginEEr
tag
-
sebgutkopf
őstag
Ha szorításra abbamarad a rezgés, ezért én nem gariztatnám. Technikai és elektronika oldalról rendben van, ezt nem biztos, hogy érdemes kockáztatni, meg az idő stb...
Ahogy mondod rakj rá egy csiptetőt, vagy gumit stb... aztán kit érdekel a képet nézed úgyis. Idővel a szorításra meg akár meg is szokhatja a műanyag azt a pozíciót. -
sebgutkopf
őstag
Azért nem semmi, hogy ma már lassan az lesz a luxus, ha nem búg egy monitor?
-
diegho
nagyúr
válasz sebgutkopf #5374 üzenetére
átlátszó ragasztóval összehúzni a tetejét aztán kész, nem is látszik és fog is.
-
diegho
nagyúr
itt a 2284F kibontsam, vagy alapból küldjem vissza hogy rossz?
-
foshyy
csendes tag
Sikerült megvennem a Samu 2233BW-t.
Néhány sor róla:
Először is nagyon boldog vagyok, hogy végre megvan.(másodszorra is)
Kibontás után azt hittem valami lcd TV-t vettem, hatalmas. A talpát tényleg nehéz feltenni, de a közhiedelemmel ellentétben nekem nem billeg. Az asztalom nem valami stabil, mégis a monitor mintha oda lenne szögelve.A régi 16-os CRT-m után ez teljesen más, sokkal másabb erre ránézni. Sajnos a Media Marktban nem engedték hogy kipróbáljam, ezért bekapcsolás után egyből pixelhiba teszt. Egy hiba sincs a mai napig(és ne is legyen 3*kopp). 5 perccel utána le vettem a fényerőt meg a kontrasztot mert égett a szemem. Utána megpróbáltam beállítani hogy szép képe legyen több-kevesebb sikerrel. A vétel előtt gondolkodtam egy 19-esen, mivel a HD3850 nem egy bivaly 1680-on. Egyből ki is próbáltam néhány játékot, hogyan megy.Call of Duty 4. Minden maxon csak AA nincs rajta és szépen viszi. Ezután Multival mentem,mivel ott számít a sok FPS, ezért levettem a grafon egy picit és a felbontás is 1024. Azt hittem lehetetlen lesz így játszani. Hát nem. Egyszerűen tökéletes. Egy picit homályosabb, de észrevehetetlen 1 méterről, ahonnan szoktam lenni. Jött néhány autós játék, ezekkel sem volt gond, nem natívon is szépek, de a játékok nagy részét viszi natívon is, de ezt már AA nélkül. Elővettem a GTA IV-t. Ettől féltem a legjobban, mivel még 1024-ben is akadt néha. Nem natívon elég homályos, játszható, de ha kipróbáljuk natívon, akkor nem akarunk visszatérni alacsonyabbra. 2-3 FPS-t vesztek, de a látvány visszaadja. Szóval kimondhatom, jobban jártam ezzel a 22-essel, mint egy kisebbel.
Sokat olvastam arról, hogy a háttérvilágítás mind játéknál, mind filmeknél nagyon zavaró. Engem sehol sem zavar, észrevehetetlen. Oldalt nincs bevilágítás, alul és felül egy kis csíkban látható, ha fekete a képernyő, máshol nem veszem észre. Olvastam még a búgásról is. Lehet, hogy sok monitor búg, de az enyém nem. Bármilyen nagy a fényerő, semmi hangja sincs. Egyetlen hibát nem vettem idáig észre, remélem ez így marad még vagy 6-7 évig (kopp-kopp-kopp).
Nos remélem ha valaki ilyen monitorban gondolkodik, akkor segítettem neki, legalább egy kicsit! Ha valakinek kérdése lenne, csak dobjon egy üzit.U.i.: Ez a szoftveres beállítás nagyon tetszik!
[ Szerkesztve ]
-
Nikk
senior tag
Szerintem valami tekercs hangját hallhatjátok benne. Gondolom a háttérvilágításhoz használt transzformátor vagy valami ilyesmi lehet az oka... Azoknak szokott ilyen hagja lenni. Nekem a billentyűzetem ad ki ilyen elektromos zajt, mikor világít...
Az meg, hogy miért cicereg nálad otthon az lehet annak az oka is, hogy a megszokottnál alacsonyabb (vagy magasabb) nálatok otthon a hálózati feszültség. (merthogy ugye minimális ingadozása van a dolognak). Vagy még egy dolog lehet a dologban, amit kb. 5-6 éve olvastam neten, hogy a konnektorba fordítva kéne bedugnod a dugót. Elméxem még, hogy ez megoldotta egy emberke hagkártyájának cicergését...
Fura esetek léteznek, de előfordulhat, hogy a megoldás ilyen pofon egyszerű (és logikátlan)...
DIGIC
-
Mangerd
aktív tag
De kicserélik, kötelesek kicserélni, hiszen garanciás...
Te választhatod meg, hogy a garanciás jogaid közül a cserével, pénzvisszafizetéssel vagy javítással élsz. A cserét vagy pénz visszafizetést csak akkor tagadhatják meg, ha a javítás mértéke és költsége nagyon csekély. (pl meg kell húzni egy csavart, vagy könnyen cserélhető alkatrész cseréje, ami monitornál nem igazán van) -
old_artist
addikt
Üdv!
Nem, nem alaptípusra vonatkozik, hanem a káva és esetleg a talp színezetére az LG-knek ezen a kötőjel utáni első betük:
- "PF" - fényes fekete
- "BF" - fekete
- "SF" - ezüst-feketeA végén az "F" az valószínüsíthető, hogy az f Engine képjavító technológiára utal.
[ Szerkesztve ]
-
RZS
tag
válasz Mangerd #5387 üzenetére
koszi, remek
azert meg kiprobalom 1 masik konfigban is....
nem szeretnek vívni a f@szkalap szervizesekkel. tuti, ha ezt kinyomtatom es az orruk ala dugom nem valnak kezesbarannya hanem meg nagyobb tüzfalba utkoznok. biztos nem lenne az, hogy "hja, elnezest! mindjart hozok 1 masikat!"
vagy igy lenne?
de majd attanulmanyozom a hozza kapott garancialevelet is.
DVD RWt adtam le penteken delelott a szervizben. nem jatszik le DVDt, meg garis. nem adtak masikat, habar kertem a cseret. aszontak, hogy leghamarabb hetfon erdeklodjek...
sajna nem vagyok tisztaban, hogy mit lehet, mire hivatkozzam. -
Mangerd
aktív tag
A vásárlástól számított féléven belül a kereskedő köteles bizonyítani, hogy az áru, amit eladott jó volt és a hiba a nem rendeltetésszerű használat során keletkezett.
Viszont félév után már neked kell bizonyítani, hogy te jól használtad, de sz@rt kaptál annak idején. Ezért ilyenkor elviszik, bevizsgálják, hogy nem-e bütykölted meg stb.
Itt a teljes dokumentum az NFH-tól (megj.: a jogszabályokhoz jobban értenek, mint a gépekhez. A felül lévő scannelt oldal a második, és az alsó az első oldal)Ez nem a garancia levéltől függ, hanem az 1997. évi CLV. törvénytől, amelyik a fogyasztóvédelemről szól. (illetve a Ptk. 303. paragrafus környékén foglalkozik még a hibásteljesítés és szavatosság témakörével)
Ja, egyébként meg ne a szervizhez menj, hanem vissza a vásárlás helyére és a bolttal beszéld meg...
[ Szerkesztve ]
-
Nikk
senior tag
Már visszaolvastam párszor, de azért megkérdem.
Samu 2243SW, korrekt panel? (nem búg-e, illetve pixelhiba...)
Tudom pixelhiba nem hiba, de az ember csőrét azért mégis... Szóval értitek... Megbízható darab?
DIGIC
-
djsysa
csendes tag
Én 2243SW mellett döntöttem. Filmek miatt kellett a FullHD, és a DVI. Viszont fejlesztői szemmel sem utolsó ekkora felbontáson dolgozni. Ami nagyon tetszik benne, az a panel fényerejének egyenletessége. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy döntögetnem, forgatnom kellene, vagy a teteje világosabb, esetleg sötétebb lenne, mint az allja. Bevilágítás egyáltalán nincs!!!
Homogén, egyenletes képe van.Ami még érdekes lehet, az a HDCP funkció. Ha jól tudom, akkor emiatt képes megjeleníteni közvetlenül a csak védett tartalmat lejátszani engedélyező lejátszók képét. Lehet ezt nem pontosan értem.
Amikor kerestem egy megfelelő típust beleakadtam egy másik típusba is. A szempontok ugyanis az alábbiak voltak:
- FullHD
- DVI
- Jó kontraszt arány
- Pixelhiba mentes legyen!!!
- Bevilágítás mentes!
- Homogén panel!
- "Ócsó" legyen. Max 48 ezer.A pixelhiba garancia miatt két gyártó maradt: Samsung, LG. a 2333SW ideális lett volna, csak ott volt a 48 ezres árcédula. Nekem tetszett a designos kialakítás, LG-ben is megvan a megfelelője: W2253TQ, szinteén 48k. A külföldi samsung oldalán viszont találtam érdekességet, ami a magyar oldalon NINCS! Ez pedig a 2233SW típus!
Mivel kisebb a panel, de a design megmarad gondoltam ára alapján valahova a 2243SW és a 2333SW közé van árazva. Sajnos ilyen típust nem találtam ittthon. Lehet a későbbiekben lesz. Ez lehet ideális lehet azoknak, akik dizájnos monitort szeretnének, ugynakkor nem akarnak 23 colost, de a szolgáltatásokról sem akarnak lemondani emiatt.
Végül a 2243SW 41.200 Ft-os ára szolgáltatásaihoz képest igencsak baráti.
Nálam a HAS állvány döntötte el a kérdést, mivel sokat forgatom a monitort. Az állvány miatt a monitor magasságát is lehet állítani, ha esetleg megszállna valami. Ezért nekem abszolút befutó a 2243SW. Szerintem több szolgáltatást nyújt, mint a 2333SW vagy a 2233SW.
[ Szerkesztve ]
-
Nikk
senior tag
Volna egy kérdésem... Az állványon mi az a pivot funkció?
DIGIC
-
diegho
nagyúr
2253TQ, 2261V csak hogy a két legnépszerűbb FullHD-t említsem amelyik tudja.
hát márpedig lehet mégis kicsit vak vagy, ugyanis nincs olyan TN panel amelyiken nem látszik némi bevilágítás és a fekete valóban fekete. Lehet bármennyire drága is egy TN panel és bármennyire jól megcsinálva, sosem lesz olyan képe, mint a nem TN paneleseknek.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Alienware 500hz
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest