Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Parci #37844 üzenetére

    Az időjárás állóság nem csak az egészen szélsőséges körülmények között hasznos. A régi fotós múltamat ismered. Jó néhányszor nagyon jól jött a cseppállóság, de sokkal többször volt érték a szigetelt váz/obi párosban a porállóságnak. Ha nem szigetel az obi a bajonettnél, akkor a vázba bejutó por nem csak a szenzorra rakódhat, de a zár és tükörmechanikát is szépen ki tudja kezdeni. Tipikusan nem akkor van épp por, amikor fényképez az ember, hanem miután elengeded az expó gombot és nincs hova menni. Rajtad az aktív szűrős légző maszk, a gépet lefordítod és a lencsét védi a napellenző, amiben felfelé már nem száll a por a frontlencsére. Egy teleobi frontlencséjét nagyon jól védi a méretes és hosszú napellenzőre.

    Más szitu: mikor már nem volt szigetelt felszerelésem teljesen privát út. Monszun eső után meleg, óriási páratartalom. Az esőben nem használtam a cuccot, de a nem szigetelt obi belseje szépen bepárásodott, amikor elővettem és már nem esett. Egy szigetelt váz/obi ebben az esetben lazán használható lett volna.

    Szerintem nem ördögtől való dolog a szigetelt felszerelés, nagyon jó dolog. Most nem olyan használok, és megtanultam, hogy sokkal jobban kell rá vigyáznom mint régen. Szerencsére valóban nincs minden nap szükség ilyen képességű gépre.

Új hozzászólás Aktív témák