Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Parci #29460 üzenetére

    Nyilván millió jó fotót lehet kis dinamikával is lőni, de mindig vannak/lesznek akik a korlátokat feszegetik. Olyan szituban amikor 10 évvel ezelőtt hozzáértők meg sem próbáltak volna fotót készíteni mert tudták nem lehet 5 évvel ezelőtt súlyos (árban is) felszereléssel összejött. Ma meg már topik cuccokkal is lehetséges.
    Ez nem olyan mint a HiFi amikor egy idő után már csak megszálottak véltek valami különbséget felfedezni. Fotóban a mai napig nagyon jól érzékelhető fejlődés van (a dinamika pl. pont ilyen, magas ISO-n kis zaj ilyen, viszont pl. számomra a felbontás már rég nem).

    Ha az a hozzállásod, hogy amiről nem lőttél fotót az nem létezik akkor nyilván szinte semmi sem kell. Ha kizárólag fotó meg a jó fotó a cél akkor sem (kvázi csak egy-egy adott témából próbálsz jó fotót kihozni).
    Ha nem a jó fotó, hanem az események elfogadható megörökítése a cél (elfogadható fotókkal) akkor már jó ha a technika támogat.
    Pl. a eeaa által linkelt sorozatban nagyon jó fotók voltak (külön tetszett, hogy nem voltak erőltetett FF művész képek; én nem lennék képes rá ilyen sorozatot csinálni), viszont hiányoztak az emberek, nem voltak események rajta. Állt az idő, az egészet a mozdulatlanság uralta (persze értem én jó eséllyel ez vagy ez is volt a cél).

    Ha előfordult már veled, hogy valamiről mindenféleképpen kell fotó (nálam már volt ilyen, mondjuk akkor pont nem a dinamika zavart) akkor meg jó, ha van az ami kellene.

    Persze a határok feszegetéséhez kell egy adag technofóbság is. Lehet eseményeket is úgy megörökíteni, hogy az is elég jó már ami elkészült, meg amiről nincs fotó az nem történt meg.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák