Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz lugosi #101561 üzenetére

    “Azért az OM1 szenzorát, menüjét megkaphatta volna”
    Nem az van, hogy a szenzorát megkapta?

    Mi lenne a jelentősége, ha megkapta volna, ha nincs mögötte a gyors kiolvasás, feldolgozás stb.? A szenzorok már jó ideje nem mutatnak fel érdemi fejlődést pixel szinten fizikai korlátok miatt, azaz minden amit elértek az a gyorsabb kiolvasásnak és a multi expós képfeldolgozásnak köszönhető (akárcsak a mobiloknál, csak ott többet tettek be a feldogozásba; itt meg a multi expót jobbat támogatni tudó stabi van).
    (A 2 Fé javulás OM-1-nél amin mindenki tanakodott is csak a multi-expóra vonatkozik, csak azt nem annyira emelték ki.)

    Egyébként vsz. nem is kapta meg az OM-1 szenzorát. Nem az Oly gyártja és ezt a fajta szenzort tippem szerint (bár nem értek hozzá) drágább is gyártani (azontúl, hogy a fejlesztési költség is vsz. több volt, amit szintén valahol meg kell fizetni). Itt már nemcsak az ADC-k vannak a szenzoron, hanem akár a tényleges kép első fázisú tárolása is (ami komoly mennyiségű memóriát is jelent).
    Az OM-1 120 fps-el is tud képet készíteni (70 képig; ilyenkor csak a szenzor meg a kereső dolgozik, kisebb sebesség esetén vsz. egy kisebb felbontású kép is megy le ezen felül folyamatosan a szenzorról az azonnal többek között az AF-hez, amit fel is kell dolgozni, a teljes kép meg ahogy van idő rá).
    Ilyen mennyiségű adatot képtelenség a kép elkészülési sebességével kiolvasni (felesleges is mert az UHS-II kártya is kb. max. 300MB/s-el írható), azaz elég csak az írás sebességéhez igazítottan kiolvasni. Ez pedig jelentős előfeldolgozást/tárolást igényel amire az OM-5 esetében nincs szükség, de ettől nem biztos, hogy a szenzor gyártója olcsóbban fogja adni.
    Max. akkor, ha neki olcsóbb gyártani, de akkor sem lehet majd semmilyen új funkciót vele használni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák