- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz yle_greg #102650 üzenetére
Magam se tudom, hogy most az 50/70-200 alatt mit értünk. 4/3-os Oly 50-200 párja a PanaLeica 50-200, ami sajnos jó drága, használtan sincs. Mintaképeit nézve mintha az Oly 50-150/2.8 picivel jobb képű lenne.
35-100II számomra nagyon bevált. A kistesóját próbáltam, sajnos az nagyon gyenge képre, de nagyon tetszett a kivitel, passzol a 12-32-höz, GX9-el egy komplett szet lenne. -
aginor
veterán
válasz MrChris #102652 üzenetére
A PanaLeica 50-200 nem fix fényerejű lencse. Az Oly 50-200-hoz (és a mostani m43 Pana Leica sorhoz) hasonlóan a gyújtótávolság függvényében változik a fényereje. itt F2.8-4, ha jól emlékszem.
U.i.: és persze ez is Panasonic..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MrChris
nagyúr
válasz aginor #102653 üzenetére
Igen ezek ismeretében vagyok. Csak be lett dobva az Oly 50-200, meg adapter.
G9-en próbáltam 4/3-os Oly 14-54-t, 40-150, 9-18, 50/2, 35/3.5-t, AF-től nem voltam elájulva, hatalmas a traktorozás, sokat szidott, lassú Lumix20/1.7 sokkal halkabb és sebességben is messze jobb, gyanítom az Oly 50-200 se lenne lényegesen jobb. Viszont a 70-80ezer forint nyomós érv mellette. -
mpierre
veterán
válasz aginor #102651 üzenetére
Adaptermentesen is jó lenne használni. Most azért egy adapter + egy 1.4-es tc + a termosz együtt szép méretű. Meg nem is fix fényerejű...
MrChris: Oly-n nincs traktorozás az 50-200-zal, még tc-vel sem. De az is igaz, hogy nem börd hánting redi darab. (A 14-54 II-vel sincs okom panaszra. Az alap kit obi tempóját hozza EM5 III-n. A Sigma 10-20 meg más gyártóé.)
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz yle_greg #102650 üzenetére
A 100-400 2.8 még egy 5,8l V8-as auspuff-jaként is elmenne és még így is lehet, hogy kis átmérőt vettem alapul.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HollyBoni
veterán
Jól sejtem hogy Pana Oly gépeknél Win10-en a gyári fényképek app RAW-nál a "teljesen" nyers képet mutatja, nem a "beépített" JPEG-et amin már vannak korrekciók? Nem lehet ezen valahogy állítani, vagy más programot használjak? Az elején szoktam szortírozni a képeket simán fájlkezelőből, de annyira "nyersek" hogy sokszor még az élességet sem tudom megállapítani.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz MrChris #102654 üzenetére
Persze, de arról volt szó, hogy egy meglévő lencsén cseréljen valaki (nyilván a gyártó) véget és kész. Amúgy ez nem lenne hülye ötlet, kár hogy az Oly/Pana miatt szinte mindenki kihátrált a rendszer mögül..
mpierre: nekem más tapasztalataim vannak, emiatt csak oyan esetekre tudok ajánlani adapterezett 43 lencsét, ahol a gyorsaság és/vagy pontosság nem elsődleges, ellenben az ár az.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MrChris
nagyúr
válasz HollyBoni #102658 üzenetére
Raw-t egyik progi sem mutatja meg, mert az eleve bayer rácsos, tehát mindenképp konvertál, másrészt a 12bites színek felbontását, szintjét... is valamilyen eljárással korrigálja, harmadrészt a rengeteg hibás pixelt, vagy korrigált pixelt is helyre kell tenni. Ebből adódik ahány program annyiféleképpen értelmezi, konvertálja és jeleníti meg a raw-ból készült megjalaníthető képet.
A Win ha esze van a beágyazott jpg-t mutatja, különben marha lassú lesz megnézegetni, mert előtte konvertálgatnia kellene a saját konverterével.
Gyári fénykép app alatt a Windows képnéző, vagy az Olympus gyári appját érted? -
yle_greg
tag
válasz Throme #102661 üzenetére
Pontosabban JPG + RAW -ba?
Nem tudom, ki hogy van vele, de akkora bazi nagy kartyak vannak, hogy a legjobb minosegu JPG + RAW tarolasa meg sosem jelentett gondot. Aztan ha van olyan kep, ami megeri a RAW utomunkat, akkor ott a nyers alapanyag, de sok olyan kep szuletik (nalam) ami boven jo ugy, ahogy kijott a gepbol JPG -ben.
Ti hogy szoktatok fotozni? JPG es/vagy RAW?A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
HollyBoni
veterán
válasz MrChris #102660 üzenetére
Akkor kicsit rosszul fogalmaztam.
Windows gyári fényképek alkalmazásra gondolok. Mikor először megnyitok egy RAW képet, egész normálisan néz ki, aztán 1-2mp múlva megváltozik. Elmegy a szaturacio, elesseg, kontraszt, objektív torzítás korrekció. Utána pedig már mindig ezt a képet mutatja.
Throme: Azért mert minden képet átdolgozok Lightroom-ban, csak szoktam picit még az előtt is szortírozni mielőtt még importálnám a képeket.
-
aginor
veterán
válasz HollyBoni #102663 üzenetére
Ez azért van, mert amikor betölti a képet, akkor a gép beállításai szerint képet látod (így nézne ki, ha jpg-ben lőtted volna meg), majd visszaáll a nyers változatra. Ez nem hiba. Ha nem tetszik, akkor képelj jpg-ben.
-
HollyBoni
veterán
Köszi, megnézem.
aginor: Egy szóval nem mondtam hogy hiba, csak megkérdeztem hogy lehet e rajta változtatni, és azt is leírtam miért nem fogok JPEG-ben lőni.
-
Throme
veterán
válasz yle_greg #102662 üzenetére
Kártya sebesség miatt csak RAW.
Na jó, leginkább azért mert nem vagyok jó fotós és a RAW-ban több a tartalék, nagyobb eséllyel javíthatók a hibák utófeldolgozás során.Szoktam használni a pro-capture funkciót és ott egy ideig még mentegeti kártyára a képeket bufferből.
300 MB/sec kártyák még kicsit drágák.Raw + jpg kombó megnöveli a válogatási időt.
Mint említettem nem vagyok jó fotós, így több képet is lövök adott témárol.#102663HollyBoni
Ha úgy is válogatsz, nem kényelmesebb egyből kimásolni gépre és ott, nagy monitoron megtenni ezt? -
HollyBoni
veterán
válasz Throme #102668 üzenetére
Így szoktam: kártyaolvasó -> simán fájlkezelő -> már itt átválogatom a képeket, és kitörlöm azokat amik tuti offosak, így legalább a kártyáról is lekerül -> Lightroom import.
De úgy igazából szerintem csak azokat a képeket tartom meg amik ki lesznek exportálva Lightroom-ból, szóval lehet totál hülyeség az egész. -
félisten
Sziasztok!
A GH5S-ről valaki látott már olyan tesztet, ahol mérik a rolling shuttert?
A GH6-tal szeretném összehasonlítani.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
yle_greg
tag
válasz lugosi #102671 üzenetére
Nekem csak 30 mega a RAW. Lehet, hogy ezert nem gond a kartya sebesseg sem.
Tarolas nem problema, gondolj bele, hogy tobben 4k videoznak, na az az ami eszi a gigakat, nem a RAW. :-)A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
aginor
veterán
válasz HollyBoni #102669 üzenetére
Szerintem eleve rossz az egész metódusod, de én nem akarom (és szerintem nem is tudom) megmondani, hogy mit hogyan csinálj.
Én így csinálom:
Ha van időm a terepen, vagy utazás közben, akkor ott is válogatok már kicsit a gépen. Hazaérve átmásolom a képeket az előre kialakított könyvtárstruktúra szerint, majd átnevezem őket (nálam ez dátum_sorszám formátum), innen be Lightroomba és a válogatást és törlést már ott végzem el.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
gyapo11
őstag
válasz hotkar #102666 üzenetére
Ilyen az irfanview is. Még sose néztem a konvertálási időt az egyes raw->jpg konvertereknél, nem az a fontos. Előválogatásra jó a beépített jpg. Hogy a windowsos nézőkében lehet-e állítani bármit is azt nem tudom, érdemes egy erre a célra készült programot választani.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
aginor
veterán
válasz MrChris #102654 üzenetére
Kívánságod parancs.
-
mpierre
veterán
válasz aginor #102675 üzenetére
Na kérem, így teljesüljön - ha tényleg kijönnek az 50-200 f2.8-cal - minden elképzelés.
Az már más kérdés lesz. Azon a pro kitétel nem fog segíteni.
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #102676 üzenetére
"Az ár már más kérdés lesz."
-
yle_greg
tag
válasz mpierre #102678 üzenetére
Nameg a meret is kerdeses, mert tavolbanezot az ember nem lakasba vesz, hurcibalni meg mar a 100-400 -at sem szeretnem, jo a 100-300 mert az a +100 mm nekem nem eri meg a dupla sulyt.
Valamint szerencsere Pana zoom tulajoknak az ara miatt sem kell aggodni, csak allandoan mantrazni kell, hogy az Oly zoom nem jo, mert rossz fele csavarodik, nem vesszuk meg, kell masra a penz, nem jo, nini, akcios, hat akkor... o, basszus. :-)A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
forceberg
veterán
-
-
A2lite
csendes tag
Sziasztok,
Használ valaki Ttartisan 17/1.4-et? Mik a tapasztalatok vele?
TT-től van egy 7.5-ösöm, meg vagyok vele elégedve, de kéne egy általános fix 20 környékére (Oly 45 alá) is M5iire. A másik versenyző a jó öreg Pana 20as, ami kompakt, éles, aranyos.Köszi!
-
yle_greg
tag
válasz A2lite #102682 üzenetére
Szerintem a kinai manual obik teljesen jok, van egy Mitakon, egy Laowa, es egy jatszos olcso Risepray halszem, mindegyik tokeletes. Hmm.
A mitakon blende gyuruje nyikorogni kezdett valamikor alltaban, de nem akad, csak gondolom elfolyt benne az olaj valahonnan, ahol kene lennie. Worst case hispan lesz, nem ketlem, hogy meg tudja javitani. Talan meg en is kepes lennek, szerszam, turelem van, csak nem tudom, hogy megeri-e kockaztatni a kezdok hibait.
Biztosan ki lehet fogni rossz peldanyt, de ez alol a nagy (Pana, Oly) nevek sem kivetelek. En ugy vagyok vele, hogy a kinai finommechanikai ipar boven afelett a szint felett jar, ami egy jol osszecsiszolt vas es uveg termekhez kell. 50 eve is gyartottak jo manualokat, ma sokkal jobb gepek allnak ehhez rendelkezesre.A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
HollyBoni
veterán
Ha már manuális obik. A következő obim szerintem egy Laowa 7.5mm lesz. Újonnan nem szeretnék érte kiadni ~220 ezret, ha jól láttam használtan ~140 körül szoktak menni. Viszont itthon eddig csak az első verziót láttam. Ha jól láttam az új verzió már kommunikál a vázzal, tudja valaki hogy ezen kívül volt e még bármi újítás/fejlesztés, vagy amúgy teljesen ugyanaz a két obi?
-
MrChris
nagyúr
válasz forceberg #102686 üzenetére
Meg bekapcskor, obicserénél nem kell a gyutávval szórakozni, hogy helyesen stabilizáljon. Nekem főképp emiatt kellene, más manuál obik adapteréhez vennék chipet, csak ebből 4-5 darab már elég sok pénz és még fel kell heftölni... 12 éve 4/3-hoz vettem ilyenből néhányat, de az töredék áron volt.
-
HollyBoni
veterán
Leginkább az a bajom, hogy használtan itthon én meg nem láttam ebből az új verzióból egyet sem, a régebbi meg szokott lenni azért. Nem tudom hogy annyi felárat megér hogy újonnan vegyem meg.
-
MrChris
nagyúr
válasz forceberg #102689 üzenetére
Ha több manuált is használsz rögtön szembesülsz a problémával. Pl. manuálból 7.5, 50, 100mm van főképp a gépen és mikor cserélek Custom módban nem szívesen kapcsolgatnám ki a vázat... Már volt hogy manuál obit cseréltem és elfelejtettem menüzni a gyutáv állításért.
-
aginor
veterán
válasz MrChris #102677 üzenetére
és mpierre: az már más kérdés, hogy mennyi reális létjogosutsága van ezeknek a 40-150 2.8 és F4 mellett, pláne, hogy ezek is mindjárt párban jönnek (és ugye a 40-150+mc 1.4 lényegében egyelő az 50- 200 F4-el). Mindegy is, nem értek én a lovakhoz, és úgysem tudnám olyan elegánsan beborítani a céget, mint a japánok..
-
mpierre
veterán
válasz aginor #102691 üzenetére
Ha szigorúan nézem az 50-200 2.8 korábbi darab. Így a 40-150 2.8-nak nem lett volna létjogosultsága. Ok. Méret, meg miegymás, meg 2.8-3.5 a fix 2.8-cal szemben. És így más is a leányzó fekvése, főként ha erre csapom fel az 1.4 tc-t.
Japcsik elegánsan megterveztek valamit, amit fejlesztve - lehet / talán / esetleg - 50-200 2.8 fix lehetett volna a végeredmény.
Engem személy szerint nem zavarna pro obi esetén a 2.8-3.5 ilyen átfogással. Attól most tekintsünk el, hogy az ára miatt választottam az öregebb darabot, mert a pro rendszer nem az én partim.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
yle_greg
tag
válasz MrChris #102690 üzenetére
Igaz, hogy elmeletileg macera a gyutav beallitasa manual eseten, de gyakorlatilag nem okoz problemat.
Nekem 5 manual obim van, de ebbol valojaban ketto jatszik. A Laowa 7.5 es a Mitakon 25 a leggyakoribb vendegek a vazon, eros tulsullyal a Laowa javara. Ezert aztan az esetek 80+ szazalekaban a "problema" annyi, hogy bekapcs utan nyomok egy plusz OK gombot, hogy igen, meg mindig 7.5.Neha at kell rakni 25 mm -re, de ez is csak par masodperc. Ennyi.
A tobbi obit ritkan hasznalom. Egy olcso 7.5 -os halszem, egy Helios 44, es egy 50-es Sirui amivel idonkent megprobalok muveszkedni, (de mindig rajovok, hogy keves vagyok hozza) ez a harom egy evben talan ha egyszer-ketszer felcsuccsen a vazra, vagyis igazabol nem problema, hogy evente ugy fel tucat alkalommal elveszitek 5 masodpercet az eletembol.Cserebe a manual olcso, es nem kell szalagszakadastol felni. :-)
Es nezzetek hulyenek, de en elvezem amikor benazok, sokszor az elkeszult produktum nem is olyan erdekes es elvezetes, mint a letrehozasa.A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
yle_greg
tag
válasz mpierre #102692 üzenetére
En is furanak tartom, hogy milyen obikat hoznak ki, es miket hanyagolnak.
Egy idoben jott ki a Pana 35-100/f2.8 III, es a Laowa 6/f2 zero-d. Sokkal nagyobb hirverese volt a Pana tok jo, de mostanra leragott csont, unalmas objektivenek, mint a Laowa altal keszitett, a rendszer leges-legszelesebb objektivenek.
A Pana ujdonsaga nem csak, hogy sajat branden belul is a harmadik verzio, emellet tucatnyi mas obival is ki lehet valtani, mert ez egy gyakran hasznalt es mar "belakott" tartomany.
Ellenben a Laowa egy teljes mm -el szelesebb a legszelesebb letezo obira, a nem halszem, vagyis az altalanosan hasznalhato kategoriaban.Nem ertem, hogy a nagy gyartok miert olyan obikat hoznak ki, amelyek mar egy belakott piacon, csak a korabbi termekeket kannibalizalva tudnak elkelni. Ez nekem nem all ossze.
Arra semmi ingerenciat nem erzek, hogy obit vegyek az ekv. 50-100 tartomanyba. Van eppen eleg ami ebbe belelog.
Viszont neha ramjon a bizserges, hogy ha eladnam a Laowa 7.5-ot, akkor csak egy kis plusz penz kene, es lehetne egy Laowa 6-om, ami sokkal erdekesebb, szivesen kiprobalnam, lehet, hogy lehetne ertelmesen fotozni satorban?[ Szerkesztve ]
A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
aginor
veterán
válasz mpierre #102692 üzenetére
Ez nem igaz. Az 50-200 egy másik rendszer, teljesen másik lencséje (ileyn alapon egy AI-S Nikon 70-200-hoz is hasonlíthatjuk, elvégre az is adapterezhető ). Ha az m43 (vagyis natív) falhozatalt nézzük, akkor a 40-150 volt az első PRO lencse a rendszerben (párban a 12-40-el), így szerintem továbbra sincs sok értelme az 50-200-aknak, de ezen nem veszünk össze.
"Japcsik elegánsan megterveztek valamit, amit fejlesztve" - ha itt az 50-200 2.8-3.5-re gondolsz, akkor azt nem volt értelme fejleszteni. Cserélni kellett volna az elektronikát, és a fókuszrendszert ahhoz, hogy m43 natívvá alakítsák. Viszont közben megváltoztak a lencsék tervezésének szempontjai, a szoftveres javítások előre törésének köszönhetően. Szerintem jó döntés volt részükről elfogadni az új szemlétet és ennek megfelelő teljesen új konstrukciókat megalkotni, ahelyett, hogy a korábbi kudarcaikat ismételgették volna az új foglalaton is.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
forceberg
veterán
válasz yle_greg #102694 üzenetére
Sátorban mit? Beltérre, főleg emberekre én erősen korlátozottan ajánlom csak. Sok éven át használtam Sigma 12-24II-t full frame-n, jó, hogy nagyot lát, de ez egyben nehézzé is teszi a használatát. Ha megnézed, a legtöbb embernek csak ilyen szétnyújtott semmilyen lesz a végeredmény.
Pl. csoportot fotózni tök alkalmatlan, a szélső ember 2x akkor, mint a bentebbiek.Pl.:
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
HollyBoni
veterán
A Laowa 7.5mm hogy teljesít amúgy? Van még bármi elérhető árú értelmes UWA opció? Pana 7-14 szokott még hasonló árban menni, de azért jóval nagyobb, meg szeretek csillagfotózni (nem kell semmi komolyra gondolni) szóval a Laowa F2-je sem hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz forceberg #102696 üzenetére
"nehézzé is teszi a használatát" - ezt aláírom. Ezekkel az uwa-kkal nagyon nehéz jó és lehetőleg valamennyire egyedi eredményt összehozni. Erdőben talán könnyebb a helyzet, mert sok minden belefér.
"Beltérre, főleg emberekre én erősen korlátozottan ajánlom csak" - én beltérben (enteriör) használtam párszor a Pana 8-18-at és azt mondom, hogy ilyen szituációban lehet elemében egy ilyesmi lencse. Mondjuk az zoom, nem tudom, hogy szimpla gyújtótávnál is ez lenne-e a véleményem..Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
gyapo11
őstag
válasz forceberg #102696 üzenetére
Ha nem ember és nem mozog semmi, akkor inkább panoráma. Alkalmas programmal összerakva visszahúzza a görbüléseket egyenesre, csak a látószög furcsaságából a két szélén lehet észrevenni, hogy nem normális gyújtótávval készült. Vagy gömbpanoráma néhány képből ha elég nagy a látószög, ott meg a néző program korrigál röptében.
Nekem kifejezetten nem tetszenek a torzulások, mert azok a valóságban nincsenek ott.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Allien
veterán
válasz HollyBoni #102697 üzenetére
Nekem van egy Meike 8mm, és olcsóbb a Laowa-nal (néha meghírdetem, de, nincs tolongás érte)! Igaz, mérete egy kicsivel nagyobb. Speckó obik az UWa-k, ez TÉNY! Mindjárt linkelek is egy segítséget a használatához, mert amúgy brutál.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Trollok komolyan
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest