- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keil Walker
aktív tag
Nem tudom volt-e már..
Telekomnál 110ezer a htc 10 kartyafüggetlenül, ezüst színben. Coop törzsvásárlói kuponnal 105 ezer. Én rendeltem egyet -
Sententious
tag
LG G6 vs Huawei P10? Melyik a jobb és miért?
-
knk
újonc
Sziasztok!
4 év után szeretném lecserélni a Lumia 820-omat. Kissé megelégeltem, hogy az utóbbi időben semmi app illetve fejlesztés nem érkezik a WP-re, így android telefont választanék.
Eleinte a Nokia 6-ra gondoltam, de végül a Sony Xperia XA1, Samsung Galaxy A5, Huawei P10 Lite és Xiaomi Note 4 telefonokat vettem alaposabban szemügyre. Ezek közül leszűkítettem a választásom a Huawei P10 Lite és a Samsung Galaxy A5 (2017) közé.
Ha megnézem a specifikációkat, nem sok különbséget látok. Mindkettőnek 3 GB RAM, 32 GB tárhely, akksi 3000 mAh, stb. A kamera terén látok talán nagyobb különbséget, de úgy tudom, hogy attól, hogy a MP nagyobb, nem biztos, hogy jobb képet is csinál, mert sokat számítanak a különböző tulajdonságok, beállítási lehetőségek, stb.
Normál használatra szeretném a készüléket: telefonálás, netezés, emailek, fotózás, olykor olvasás, illetve játék nem, de sok app.
Összességében ami jelenleg nekem fontos lenne, hogy egy megbízható készülék legyen, gördülékenyen töltse be ami épp kell, jó fotókat tudjak vele csinálni, kibírjon az akksi 1-1,5 napot átlagos használat mellett, és ugyancsak nem szeretnék a következő lehetőleg 3 évben telefont cserélni.
Van 1-2 dolog, amiben az egyik, van amiben a másik jobban tetszik, (pl. a huawei értesítési led nagyon jó lenne, az állandó aktív kijelzőt nem szeretem; de a huawei-en meg az zavar, hogy az alja kihasználatlan és a navigáló gombok a kijelző alján vannak), de mivel hosszú távra terveznék, mégiscsak az összteljesítmény számít.
Főleg azok tapasztalataira lennék kíváncsi, akik használták egyik vagy másik telefont, de persze minden más véleményt is szívesen veszek. -
lezuvius
őstag
válasz Sententious #118653 üzenetére
G6 jobb kamera, eeosebb gpu es egyedibb dizajn.
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
csaba1203
addikt
válasz Sententious #118657 üzenetére
A fizetett tesztekre gondolsz?
-
lezuvius
őstag
Max eros kozepes, tobb tesztet is megnezve elegge erverzik a Leica csoda...
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
le fog járni a hűségem a t-nél és át akarok majd menni a telenorhoz. Gondoltam akkor lecserélem a htc m9-emet is. Gyors néztem pár telefont (samsung s8, htc u11, honor 9, p10), de ezek mind nagyobbak, mint ami nekem van. Ez valami sztenderd megoldás mostanában, hogy egyre nagyobb és nagyobb telefonok vannak? Az az igazság, hogy már az m9 is elég határeset volt méretben/súlyban. Fater samsung j5-je is nagyobb már, egyedül vastagságban jobb (vékonyabb).
Ezeken túl kell lendülni?
Nagyon szerettem a htc-ben (előtte is az volt), hogy fürge a rendszer. Ez nagyon fontos. El van találva a szoftvere. Tetszett a hangszórók hangja, bár ez újabban nem annyira mozgat. Ami még igen fontos lenne, hogy legyen használható a kamera. Sajnos ennek az m9-nek elég ramaty volt. Illetve a legeslegfontosabb (nem lesz több ), hogy a benne lévő dac, erősítő jó legyen. Nagyon sok zenét hallgatok, jó a fülesem is, és szeretném kihasználni. Az m9-ben lévő 24bites dac nagyon szépen szól, ezt imádom benne a legjobban, a fürge rendszer mellett.
Ahogy néztem a fenti 4 telefon (samsung s8, htc u11, honor 9, p10) nagyjából ugyan azt tudja. Árban is nagyjából ugyan ott vannak, egyedül a honor ami olcsóbb. Az lg, iphone nem nagyon jön be számomra. Mást meg nem nagyon találtam itt.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Balu_
csendes tag
válasz Speeedfire #118661 üzenetére
Az U11-nek állítólag nagyon jó kamerája van és multimédiás szempontból is jó. Javítsatok ki, ha nem jól tudom.
iPhone 11 Black
-
Balu_
csendes tag
Én a G6-ot választanám, az EMUI dolog nekem nagyon nem tetszik (személyes vélemény)
iPhone 11 Black
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #118661 üzenetére
Alapvetően a samsung felé húznék, de nem látom annyivel jobbnka a p10-nél. [link]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
woryz
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy telefont venni, nagyon új kínai csodák nem érdekelnek. Magyarországról / magyar boltból venném, nem szeretnék sem ebay, sem aliról venni készüléket.
- Árkategória: Kb.50 - 70k HUF
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek. Független vagy Telekom-os, előfizetés nem kell hozzá.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? egy-két évig nem szeretnék újat venni
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod) normál felhasználás, telefonálás, sms, facebook, internet, youtube, néhány játék
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? nem
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - 5"+Laikusként Huawei P9 Lite és P9 Lite (2017)-et néztem...
Köszönöm a segítséget!
-
Sententious
tag
válasz lezuvius #118659 üzenetére
Olvastam, hogy be szokott égni a kijelentés, illetve egy ismerősömnek sárgulni kezdett. Ezek mennyire széria hibák? Tetszik maga a gép, ahogy nézem pár helyen (24GSM, smartshop, mobilcorner stb) egész olcsón hozzá lehet jutni. Ezekről a boltokról amúgy mi a vélemény?
-
Sententious
tag
válasz Sententious #118667 üzenetére
*kijelző... Autokorrekt, bocsánat.
-
peeat
tag
sziasztok!
5" - 5,5"
elég a HD felbontás
Minimum 3 de inkább 4 gb Ram
Android
új Kártyafüggetlen
b-20 LTE fontos
hosszú távra tervezem
telefonálás, internet, navigáció (játékra nem), fontos az üzleti alkalmazások , emailMinnél kevésbé átvariált android google telefon lenen ebből a szempontból a legjobb csak drága a pixel
Alcatel kizárt a módosításai miatt több szempontból sem tudom használni
Mit ajánlotok max 90ezer-ig
-
d.toth91
tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretném megvenni az első okostelefonját a következő paraméterekkel:
- Árkategória: 50k körül
- Csak új
- Európai forrásból
- Hosszú távra (2 év körüli használati időtartammal)
- Felhasználási kör: Social media, néhány egyszerűbb játék, néha pár fotó
- Androidban gondolkodnék
- 5 coll körüli méretben (az S6 ot és P9-et fogdosott, azok méretével nem volt gondja)Ami még fontos lehet, hogy Édesanyám 60 körüli és nem sok tapasztalata van még ilyen téren, de a munkájához használ érintőkijelzős cuccokat és az autójában is napi rendszerességel kezeli a multimédiás fedélzeti egységet, szóval alapvetően nyitott és boldogul a témában.
Emiatt fontos lenne, hogy a rendszer lehetőleg külön launcher nélkül is átlátható és logikus legyen egy kezdő számára.
A készülékek, amelyek részemről versenyben vannak:
- Xiaomi Redmi 4A Pro
- Xiaomi Redmi 4X
- Xiaomi MI 1A
De természetesen bármilyen más gyártó termékeire is vevő vagyok.Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz d.toth91 #118673 üzenetére
Szerintem a 4X, annak a kamerája is elég jó. Ráadásul kiforrott készüléknek is tekinthető, a topikokban azzal van a legkevesebb baj. Egyedül az üvegfólia beszerzése szokott problémás lenni, annak nem árt utánaérdeklődni.
Szerk.: ja és az üzemideje is parádés. Valaki épp most mutatott egy képernyőképet, 6 óra SOT + 4 óra standby után még 29% nafta volt az aksiban...
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz d.toth91 #118673 üzenetére
Redmi Note 4 és Mi A1 nem éppen 5" körüliek, ezek már "phabletek" jelentősen nagyobbak is az S6 és P9-nél is (főleg a Mi A1 mivel annak a kávája is elég nagy).
Így nyisziati-hoz hasonlóan nekem is Redmi 4X jutott eszembe, méret meg minden egyéb kritériumnak is megfelel. Launcher meg szerintem leginkább megszokás kérdése, de MIUI elég egyszerű, felhasználó barát és alapba rengeteg szolgáltatás van benne, szerintem így jó választás lenne. -
Gabbbb
senior tag
Szerintem is jobb. Nagylátószögű lencse ér is valamit és megy rajta a portolt google camera app HDR+ -al.
-
andrás47
senior tag
Üdv !
Eu Stock vásárláshoz esetleg van valakinek kupon kódja amit nem használ fel, és átadná ?
Köszönöm
-
atomchicken
tag
Sziasztok!
Van valami "kevésbé kínai" alternatíva Xiaomi Redmi 4X helyett?
Egyébként a 4X minden tekintetben megfelelne.
Szóba jöhet használt, garanciális példány is maximum 50ezer Ft-ig.Egy kritériumom van: fizikailag 145mm alatt legyen.
Köszi:
Gábor -
-
BenHans
addikt
válasz atomchicken #118679 üzenetére
Szia!
Igazán sok választás nincs ami megütné a szintet.
A 4X-et ajánlom én is, nemrég hozzám is került egy és teljesen rendben van, pláne 40 ezerért.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
nagyúr
néhány éve a Huawei-re meg a HTC-re mondták ezt
ez miatt nem kell tőle félni"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Muerte68
addikt
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
sharp4
őstag
Mi a bajod a Xiaomival ?
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
Ájvé
veterán
Meizu M5, de az még kínaibb ha lehet így fogalmazni
-
atomchicken
tag
válasz sharp4 #118684 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Mérlegelni fogok, hogy melyik legyen.
Konkrét problémám nincs a Xiaomival, sőt személyes tapasztalatom sincs.
Talán annyi, hogy bemutató készülék kiprobálása során az EMUI annyira nem jött be, 5 éve stock androidot használok (CM és LineageOS).Ha a Xiaomi Mi A1 nem lenne 5.5"-os és 155mm, akkor lehet megérné számomra a stock droid a felárat, de emiatt kiesik.
-
Ájvé
veterán
válasz atomchicken #118686 üzenetére
Xiaomin MIUI van (konkrétan régebbi a ROM, mint a Xiaomi telefonok), de egyébként hasonló az EMUI-hoz (vagy inkább fordítva). Egyébként nem írtad kitételnek ezt, így érthető hogy nem akarsz MIUI-t.
Moto telefonok stock közeliek, Moto G5 van 50 alatt bár néhány tekintetben elmarad a Redmi 4X-től.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Üdv!
Lassan eljár az idő szeretett Note 3-am fölött, így időszerű keresnem az utódját. GSM Arénán szétnéztem és ott csapott arcon a felismerés... eddig is gyűlöltem a fogyasztói társadalmat, de nem gondoltam, hogy 2017-ben már nem is gyártanak cserélhető aksival (normális) okostelefont... Az ilyen döntéshozóknak a lélegeztetőgépét vagy a pacemakerét is remélem cserélhetetlen lithium-ion aksikról fogják működtetni.
Nincsenek extra igényeim, csak egy csúcskészülék, amit 3-4-5 évig tudok használni, akár főzött romokkal. Eddig az OnePlus-ban láttam a jövőt, de az 5-össel végleg elásták magukat a szememben.
Szóval ami a lényeg:
- Minimum 5.7-es, de lehetőleg nagyobb kijelző, imádom a tepsi telefonokat.
- Minimum 8 giga RAM és 64 giga belső memória (az SD slotról már lemondtam)
- FullHD kijelző elég, de nem baj ha több.
- Aksija azért húzza már legalább újkorában 20-25 órát intenzív használat mellett.
- Most sorolhatnék még pár "extra" igényt, mint normális kamera, dualSIM, por, víz és ütésállóság, stb. de ezeket felejtsük is el...Már úgy érzem ennyi is túl sok. Ugyanis a legfontosabb, hogy ha kiadok egy telefonra 200K+ összeget, akkor ne kelljen már egy éven belül kivágnom a kukába vagy kínai dzsunka oldalakról 40 napos kiszállítási idővel kétes aksikat rendelnem, amiket YouTube-os tutorialok alapján beleapplikálok a telefonomba, miután sniccerrel leválasztottam a hátlapját, mert "hivatalosan" nem cserélhető... A Power Bank itt már nem segít, ha már beruházok valami high-end cuccra, akkor szeretném 4-5 évig használni. Addig meg legalább 3x megdöglenek a lithium cellák.
-
szaszab
aktív tag
válasz atomchicken #118686 üzenetére
A CyanogenMod és utódja mióta stock droid?
-
füles_
őstag
Sziasztok!
Milyen telefont ajánlanátok 75e Ft-ig újonnan, átlagos felhasználatra? Legalább 2 évig szolgálna nálam. Méret az lehetőleg 5-5,5 hüvelyk között helyezkedjen el.
Eddig a P10 Lite-ot és a Honor 6X-et nézegettem így komolyabban, szerintem ezek megfelelőek lennének számomra, de ha van jobb ebben az árkategóriában akkor azt veszem.Előre is köszi a segítséget!
-
assemble
addikt
Hali!
Nemsokara telefont vennek, szempontok:
- Snapdragon 835 vagy erosebb
- >=1080p kijelzo, 5" koruli kijelzo, kicsi kerettel (max 6" minimal kerettel)
- usb-c
- jo aksi, gyors toltes
- jo ar/ertek arany - olyan 150k-nal tobbet nem szannek ra - de meg tudom kint venni, ahol sok dolog kb a magyarorszagi ar 2/3-aba kerul
- legyen headphone jack
- alapbol jo gyari support tobb evre es pluszba konnyu rom-olhatosag, hosszutavo comminity support (lineage os, stb)
- microsd, vizallosag, daydream kompatibilitas, qi toltes elonyAmiket eddig talaltam:
-Xiaomi Mi6 (100k korul el tudnam hozni) - kb csak a jack porton bukik el, kar erte..
-S8 (145k korul vagy dual simes 155k korul), ez igazabol elvileg kb kipipal minden pontot, csak pl a rom-olhatosagban nem vagyok biztos mert samsung elegge le szokta vedeni a teloit mostanaban ilyen szempontbol, meg az ara ami elegge a felso hatart feszegeti.
-Nokia 8 (125k korul)
-Xperia XZ Premium (140k korul)
-Pixel 2-re is kivancsi leszek, de az infok szerint tul draga lesz nekemMit gondoltok? Van esetleg meg valami ami elkerulte a figyelmem?
-
assemble
addikt
válasz pit stop #118692 üzenetére
Aham koszi.. arban ez is eleg kozel van a felso hatarhoz mondjuk, es ami meg nem tetszik ebben, hogy ennek viszont eleg vaskos kerete van, es igy az egesz telo is eleg vaskos...
Amugy errol az oldalrol vennem valoszinuleg. Garibol sok telohoz ugy latom nem adnak rendes gyarit, csak valami alapot, szoval az lehet, hogy nem is annyira szempont... -
lezuvius
őstag
válasz Sententious #118667 üzenetére
LG fele IPS-nel sajnos nem egyedi a beeges (G2, G4, G5 is hajlamos volt ra), eppen ezert a szerviz mar nem szivozik ilyen esetben.
-
Zolly444
aktív tag
Sziasztok! Családba keresnénk egy új telefont, de nem sikerült dűlőre jutni. Mit tudnátok ajánlani az alábbi speccel?
120.000lenne a keret, újonnan függelenül, semmi extra felhasználás, android kellene hogy legyen 5,5"es kijelzővel legalább és dual sim is kellene.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Sententious
tag
válasz lezuvius #118694 üzenetére
Ezt sajnálattal hallom azért, ha tudják, hogy ennyire probléma, akkor miért nem oldják meg? Ettől függetlenül tetszik a telefon... Az S8 mennyire éri meg a felárat? Mert így viszont lehet arra billen a mérleg... (A minimális sebességbeli különbség annyira nem zavar.
ADAM1337 - hol van olyan megbízható bolt, ahol ennyiért meg lehet venni?
-
Taktoj
aktív tag
helló, egy pár napja vettem egy xiaomi b20 as note 4 t. Sok kompromiszumot kellett már kötnöm pont eggyel többet mint amit elviselek. Xiaomit semmiképp nem szeretnék a jövőben, de minőségben legalább hasonló kellene. Samsung szintén kizárva legalábbis az s ek, keret sincs rá, a többit inkabb nem is mondom. Tehát két kártyás kell, 3/16 minimum, egy online játék fut rajta plusz pár közösségi alkalmazás, böngésző 30-40 füllel. Árban hasznaltam max 65-70.
4g nem fontos, kamera sem. Lehet jobb lenne egy mt6595 s vagy mt6592 teló, ott kevés volt a kompromisszum....thl, coolpad... ?
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest