Hirdetés
- Milyen scannert vegyek?
- OLED TV topic
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
noxon
őstag
Helló, a kezelőn lévő fényeket ki lehet kapcsolni? Vagy az mindig világít? Már nem emlékszem van-e ilyen feature hozzá.
Meg láttam youtubon, hogy a mélynyomóhoz led világítást tettek és ritmusra világított. Azt hogy?
We live in a simulated world...
-
gulygerg
friss újonc
válasz bazsurnyak84 #4435 üzenetére
Szia
Nekem is hasonló problémám van vele. Sikerült valakit találnod? -
twine
veterán
Sziasztok!
Nem tudom pontosan melyik topicba kellene írnom, így elkezdem itt...:
Adott egy ASUS ROG strix g512LU NOtebook egy 1660ti Nvidiával, és ez rá van kötve egy LG 55UK6300MLB TV-re HDMI-vel.
A napokban vettem egy ilyen hangfal szett csodát, aminek a topicjában vagyunk.
A TV-t összekötöttem a hangrendszerrel optikai kábellel.
Minden hang,és hangteszt(THX-DTS) minden bemeneten(TV saját lejátszója USB-ről,NETFLIX, Notebookról VLC-vel lejátszva HDMI-vel tv-re kötve) nagyon f@szán szól, és érzékeli, valamint jelzi is a dekóder leddel, hogy épp nem sztereo jelforrást kap, és annak megfelelően szól is.
Valamint egy Xbox360 is a TV-re van kötve HDMI-vel, és azt is nagyon faszán jelzi, és dekódolja.
Idáig minden nagyon faja....egy problémám van...
A NOtebookon indított játékokból hogyan lehetne térhatású hangot "kiszedni", hogy azt is érezze a hangrendszer, hogy dekódolni kell, és ne sztereo hangként jelentkezzen a bemeneten.
Vagy rossz játékokkal próbálkoztam?
STAR WARS Battlefront II-ben lehet állítani, hogy surround5.1-7.1 legyen, de nem érzékeli a dekóder mégsem...
MIt és hogyan kellene állítanom?Előre is köszönöm a türelmes segítségeket.
-
nagyúr
Veszel egy külső usb-s 5.1-es analóg hangkártyát és analóg módon rádobod a hangrendszerre.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
demeterf2
tag
válasz Sub-ZeRo #4555 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Nem kell hangkártya, ha dolby-t támogató tv-re van kötve optikával. Windows store-ból le kell szedni a Dolby Access progit. Windows hangbeállításokban a tv legyen kiválasztva. A tulajdonságaiban a Térbeli hang fülön ki kell választani a Dolby Atmos for home theater.
Kész. Windows 10-en az óra melletti hang ikonon jobb gomb és ott lesz a térbeli hang beállítás, ha véletlenül sztereón lenne. (Néha átvált, nem árt ellenőrizni).Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
nagyúr
válasz demeterf2 #4556 üzenetére
Oké, de itt most nem a dolby-ról van szó, hanem arról, hogy laptopon, ne sztereóban hallja a játékot, oda meg egy usb-s külső hangkártya kell ami tud analógon 5.1-et kiadni.
Jah és ez csak egy 7 napos próbaidős app, ami fizetős. Inkább akkor egy külső kártya és annyi."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
twine
veterán
válasz Sub-ZeRo #4558 üzenetére
+demeterf2
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Egy picit még zsibbasztanálak titeket mert lehet, hogy nem voltam egyértelmű, illetve lehet, hogy én nem értek valamit.
Ez itt a TV-m táblázata:
Ezek szerint Dolby ATMOS-t nem tud, viszont DTS dekóder van benne, ami "dolgozik" is, hiszen szépen továbbítja optikai kábelen keresztül a Z906-nak a jelet, amit az értelmez is, hiszen szépen átvált "decoder módba", és teszteket(DTS-THX-Dolby) futtatva van is térhatású hang.
A tesztek DVD image-ről futnak a notebookon (VLC playeren, amiben bekapcsoltam a hangbeállításoknál a HDMI/SPDIF hangáteresztést,hogy legyen a tv-nek, azon keresztül a Z906-nak értelmezhető jel )
Szóval a notebook VLC-ből, HDMI-n keresztül gyönyörűen kiadja a dekódolható jelet, ezért nem értem egyelőre , hogy miért kell(ene) nekem ehhez külső hangkártya? Ráadásul analóg jelet továbbítani Hiszen ott a digitális HDMI a notebookból a tv-be, a tv-ből meg optikai a Z906-ba.Félre ne értsétek, nem kötekedés... tényleg egy egyszerű őszinte kérdés , hogy miért kell nekem külső hangkártya.
(Mellékesen megjegyzem, valamelyest gondolkodom külső hangkariban, szóval nem vagyok ellene,csak egyelőre nem értem a dolgot....)
Szóval a hang egészen addig dekódolható notebookról is, amíg nem játékot indítok.több játék van a gépen, de ezekből csak egy az aminél a menüben lehet stereo illetve 5.1-et állítani. ez a STAR WARS Battlefront II
Lehet, hogy csak a játékkal van baj?
Vagy a játék nem küld értelmezhető jelet a TV-nek?(vagy valami extra ATMOS szerű kódolással dolgozik amit a TV-m nem tud értelmezni. )
Vagy?Köszönöm a türelmét mindenkinek
-
demeterf2
tag
válasz Sub-ZeRo #4558 üzenetére
Ha végig csinálod amit leírtam akkor nem sztereó lesz a végeredmény. Rendesen viszi decodol a Z906 nem a sztereó jelet ossza szét kamu 3d-re.
Valóban hét napot ír, de nálam több mint egy hónapja működik. Store azt írja vegyem meg a teljeset, de közben engedi használni.Twine: Csináld végig a leírásom alapján. Működnie kell főleg ha a vlc-n keresztül megy.
Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
Wnd007
újonc
Üdv!
Találkozott már valaki azzal a hibával higy csakis 5.1ben a hátsó két hangfal mintha víz alól szólna? Tvvel van össze kötve optikai kábellel, próbáltam hangafalakt fel cserélni, telefonnal össze dugni akkor is ugyanez. Pihilps tv. 2 felé kábellel is próbáltam, s csakis 5.1ben csinálja, Decode funkcióban illetve 4.1ben nem. -
DonDragonka
őstag
Igen. Nálam pont ugyanez van. Samsung TV. Optikán. Kerestem pár percig az okát de nem érint mert tv-t ritkán nézek, akkor is a T-s beltéri optikán adja a hangot azzal meg nem csinálja, a többi forrás, tartalom meg szépen szól.
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Wnd007
újonc
válasz DonDragonka #4562 üzenetére
Én sem értem mert a többi csatornán 4.1 illetve Decode funkcioban is szépen szól nem hallani a csobogast, csak az 5.1 csinálja, pedig úgy is szól a hátsó két Hangfal. Szoftver hiba lehet? Szerviz vissza küldte hogy semmi probléma vele, ami bosszantó mert plusz garanciát is vásároltam rá pont ilyenek miatt.. 🙄
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Nehany filmnel recseg,inkabb pattog a hatso hangszorok. Ez a film hibaja? Kicsit bosszanto,hogy letoltok 18Gb os filmet es recseg a hang, majd letoltok ujabb 48Gb os valtozatot,es az is recseg.
-
twine
veterán
válasz venom8888 #4564 üzenetére
tudom hogy ez neked nem vicces,(és ezúton is elnézést) de eszembe jutott a hozzászólásodról egy ős régi szakállas vicc:
"-elmegy a czigány a dokihoz, dr. úr, kékül a jobb lábam!
-ejj czigány, nincs mit tenni, le kell vágni!"
Legközelebb megint a dokinál ugyan az ember:
"-dr. úr kékül a bal lábam!
-ejj czigány, nincs mit tenni, le kell vágni!"
Harmadik alkalommal ismét a rendelőben:
"-dr.úr...hát kékül már a farkam is!"
doki csóválja a fejét...
"-te czigány,,nem lehet ,hogy fog a farmered?" -
DonDragonka
őstag
-
Lapalacs
csendes tag
Sziasztok! Sony kdl48wd650-et csereltem TCL 65c725-re, es sajna dts hang eseten nem vilagit a logitech-en a decode lampa dolby digital eseten igen, de a dts-nel sem. Akkor sem, ha pendrive-ra teszek dts-es samplet es kozvetlen a TCL-be jatszom le. Pc-rol filmezek, hdmi kabellel megy at a digitalis jel, ki is irja a tv a bal felso sarokban, hogy dts, de ugyanakkor a TCL hatuljan levo optikan ez szerintem nem megy tovabb, es nem kap digitalis dekodolando jelet a logitech. A tv-n a digitalis hang tovabbitas modjat lehet allitani (hdmi, pcm, automatikus) de sehogy sem jo sajna. Pc-nel nem lehet gond, hisz pendrive-rol sem kap dts eseten digitalis jelet a Logitech, es ugye ez esetben a pc kimarad, mint lejatszo. Van esetleg valami otletetek?
-
erikke17
őstag
Sziasztok
Megéri ilyen Logi szettbe még ma befektetni?
Jövendőbeli házamba foglalná el helyét majd.
Hallottam már hogy szól kollégámnak van szóval számomra megfelelő csak hogy még éri még e
Előre is köszönöm.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz Petyyyyy #4570 üzenetére
Jogos amúgy igen Viszont akkor 250eurót meg ér most? Ahogy nézem most eléggé fent van ára lejjebb gondolom most nem is fog nagyon menni...
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
venom8888
őstag
Sracok lehet butasagot kerdezek,de Amazon Alexaval lehet vezerelni a Z906 ot? Valami modon?
-
nagyúr
válasz venom8888 #4575 üzenetére
Ha pc-n vagy miért nem választasz olyan lejátszót aminek van remote app-ja? Lásd aimp + aimp remote. Vagy Clementine lejátszó.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Richie141
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 7.1 erősítővel összelehetne kötni a Z906 mélynyomóját? Csak egy jack + 2x RCA kábel kellene. Igazából a kérdés az, hogy működne-e megfelelően?
[ Szerkesztve ]
-
Zolee91
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon sikerült vennem egy hibás Z 906-ot (elvileg a táp rész döglött benne). Ez engem nem is annyira zavar/ érint, mivel nem marad a hangszórókon kívül kb semmi.
A folyamat végén maradni fog pár apróság, amivel nem fogok tudni mit kezdeni, ha lenne rá lehetőségem eladnám inkább, mintsem kidobjam ezeket.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a következő részeknek kb mennyi lehet használtan a reális ára?(remélem ezzel nem sértek semmilyen szabályt, ha igen törlöm ezt azonnal)
Szóval :
2db vezérlő: az egyik tökéletesen működik elvileg, a másik max alkatrésznek jó. (Mindkettőn látszik, hogy szétszedték valamikor)
1db távirányító (elvileg működik ez is szépen)
1center meg két szatelit,
Végül az erősítő rész.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
desigo
senior tag
BUÉK!
BestBuy topikból : [link] most 84.999 Ft akciósan
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy kis fogyasztási infó: Van egy ilyen, nem egészen laboratóriumi mérésre hitelesített szerkezetem. Ez azt mutatja, hogy ha csak be van kapcsolva az erősítő (tehát nem szólnak a hangfalak) a fogyasztása: 22,6-23 watt között van, ami évi 200 kWh. Szóval jobb ha használaton kívül ki van kapcsolva, jobb a békesség.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
kisbalazs83
aktív tag
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
eami
veterán
válasz kisbalazs83 #4588 üzenetére
ah, valóban mondjuk ha magától kikapcsol ha nincs input
-
venom8888
őstag
Sracok mit lehet azellen tenni hogy pattogo hangot af a hangszoro? Letoltok filmet, es pattog a hang neha.
-
venom8888
őstag
válasz koppasz1986 #4592 üzenetére
Attol hogy nem optikan megy,ugyan ugy van 5.1?
Milyen pontosan a hangkartya?[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz koppasz1986 #4595 üzenetére
És ebbe miket kell beledugni? Milyen kábelekkel csatlakoztatod a Z906 hoz?
-
storm4
aktív tag
válasz koppasz1986 #4595 üzenetére
Üdv!
Win 10 esetén esetleg a hangkártya driver újra telepítése nem segít?
Én egy Sound Blaster X-Fi 5.1 Pro usb-s hangkártyát használok és időnként a win frissítések után szokott "pattogóssá" válni a hang és a driver újra telepítés megoldja a dolgokat.[ Szerkesztve ]
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
koppasz1986
tag
Nem tudom, a pattogás még akkor fordult elő, mikor még az alaplap optikáját használtam, mióta megvettem a hangkártyát csak egy kis próba idejéig volt optikán utána kipróbáltam analógon és érezhetően jobbat üt ha döngetek, azt azóta így is van bekötve. Amit észrevettem még, hogy optikán max vagy aközeli hangerőn a kis hangszórók csattognak, túl sok mélyet kapnak miközben a mélyláda még bírná, a haveromnak is igy ment ki a két hátsó a múlt héten, mikor ittunk azt oda veregette neki. Nekem analógon bekötve nincs gond maxon se
[ Szerkesztve ]
-
storm4
aktív tag
válasz koppasz1986 #4599 üzenetére
Óóóóó.. Bocsánat
Nem is Neked kellett volna válaszolnom...Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest