Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Itt, ebben a mondatban semmilyen összefüggést nem találok. A törpök azért kapták a nevüket, mert kicsik, ebből, hogy vezetted le az aprajafalva=kicsik faluját?
OK, fussunk mégegyszer.
A törpök kicsik? Igen
Aprajafalván a törpök laknak? Igen
Tehát elmondhatjuk, hogy Aprajafalva lakói kicsik? Igen
Ha egy falut Aprajafalvának hívnak, mert a lakói kicsik, akkor elmondhatjuk, hogy Aprajafalva a kicsik falva? Igen?
Tehát "Aprajafalva" kifejezés megfeleltethető a "Kicsik falva" kifejezésnek? Igen
Ha a "falva" részt kihagyjuk, akkor az "apraja" kifejezés megfelel a "kicsik" kijezésnek?
Hát igen
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
válasz Blindmouse_ #46 üzenetére
Szerintem meg mindig keveredj vitába, mert abból tanulsz. Használjatok érveket /ellenérveket, ok - okozati összefüggéseket, stb.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Gargouille
őstag
válasz Donki Hóte #36 üzenetére
Ezt nem tudtam, leéltem egy életet úgy, hogy sem én, sem a környezetemben senki nem használta ezt ebben az értelemben. De akkor ma is tanultam valamit.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Narxis
nagyúr
Sehogy, évente több millióan esnek le a Föld széléről csak elhallgassa a média!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz Donki Hóte #44 üzenetére
Sose keveredj hosszas vitába a dunning-kruger diagram elején található tüske tetején, büszkeséggel telve trónolókkal.
Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
válasz Donki Hóte #44 üzenetére
Nem. Aprajafalva a törpök faluja és kitudja miről kapta a nevét. Lehet, hogy az ők 6 lábú, vízilótestű, sas fejű, pók lábú istenükről kapta, akit Apraja-nak hívtak.
"OK, tehát onnan kapták a nevüket törpök, hogy kicsik, vagyis Aprajafalva a kicsik faluja."
Itt, ebben a mondatban semmilyen összefüggést nem találok. A törpök azért kapták a nevüket, mert kicsik, ebből, hogy vezetted le az aprajafalva=kicsik faluját?Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
veterán
-
válasz Donki Hóte #42 üzenetére
Nem. Onnan kapták a nevüket, hogy kicsik. Nem értem, mi a kérdés?
-
veterán
-
válasz Blindmouse_ #40 üzenetére
Ki mondta neked, hogy a kisméretűek faluja, te sokrétű?
Hova van ez leírva?Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Blindmouse_
aktív tag
A kisméretűek faluja te agyoniskolázott.
Amúgy érdekelne hogy az ő technikai fejlettségi szintjükön miként oldották meg a fogamzásgátlást úgy hogy valszeg mindannyian az egyetlen törpillába jártak bele naponta 8-15-en is akár.. de a faluban csak egy kölök volt mindössze.
-
válasz Blindmouse_ #38 üzenetére
Persze. Aprajafalva = kevesek faluja. Voltak kb 110-en a törpék, az nem egy hatalmas falu. Pláne nem világváros. Vagy szerinted fiatalok faluja lenne? Törpicúron kívül mindenki felnőtt volt, meg volt még Törpapa is, aki inkább már a nyugdíjas korosztály tagja lehetett.
-
válasz Donki Hóte #36 üzenetére
Na ez alapján mindenkinek igaza van.
Itt ugyanis külön veszi a tárgyakat és embereket. Én ezt nem tudtam, sosem használtuk kor jelölésre, csak mennyiség jelölésre.
Pl van 100 darab 5 forintos érméd, abból 2 darab az apraja, 98 darab a nagyja.
A linkelt cikkben ugyanez van. Viszont embereknél ezek szerint már a kort is jelentheti. (erről sosem hallottam még) Mivel én a mennyiségre gondoltam, nem konkrét emberekre, ezért szerintem az én leírásom is jó.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
veterán
-
Gargouille
őstag
válasz Blindmouse_ #33 üzenetére
Az apraja és a nagyja az mennyiségi jelző, vagyis az összeshez képesti mennyiséget jelöl és nem méretet.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
válasz Blindmouse_ #33 üzenetére
Tévedsz. Borsodban biztosan nem ezt jelenti.
-
válasz Blindmouse_ #31 üzenetére
Az "apraja" meg a "nagyja" nem ezt jelenti. Az apraja a kevesebb, a nagyja a több. Kb így lehetne lefordítani, hogy "én csináltam egy keveset, ez a kevés meg a többit..."
-
válasz Blindmouse_ #29 üzenetére
Én így ismerem...
-
válasz Donki Hóte #26 üzenetére
Mint mikor Gazsit megkérdezik a híradósok, hogy "honnan van ez a sok gyerek?"
-Hát én csináltam az apraját, az apraja meg a nagyját.
-
Blindmouse_
aktív tag
-
veterán
válasz Blindmouse_ #24 üzenetére
Pesten egy átlagos lakótelepen 10-20 gyereknek is ugyanaz az apja:
a postás
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz parandroid #10 üzenetére
Sokan vannak akiknek ugyan az az apja, mint a bátyja.
-
Semmi értelme nem lenne, mert a jogsi sem arra van, hogy szelektálja ki vezethet és ki nem, hanem mindenki vezethet, csak megtanít arra hogyan tudj vele egyáltalán elindulni, semmi mást.
Az emberiség elbaszott működéséhez kell az emberek szabad közlekedése, ergo autózás és kell a sok gyerek is a mostani elbaszott szociális rendszerhez. Ezért nem lesz sosem szigorítva a vezetési feltétel és a gyerekcsinálás sem. Nemhogy szigorítva nem lesz, még enyhítve is van meg támogatva mindkettő.[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Több óvszert kellene használni a bolygón...
Inkább engedélyhez kellene kötni a gyerekvállalást. Mert jelenleg minden hülye csinálhat gyereket. Autóvezetéshez is kell papír, ehhez meg nem. És látjuk, hogy milyen állatok vezetnek az utakon.... Az ilyenek milyen gyereket nevelhetnek?
-
válasz Hieronymus #19 üzenetére
Csak azóta píszí lett a PH is, ahogy a Trópusi vihar 2-t sem lehet ma leforgatni sajnos, pedig minden díjat megérdemelne, úgy egy autista embert sem lehet kitiltani, akkor sem ha rombolja a fórumot. Vagy ott volt Neduddki esete, igaz halott emberről nem illik rosszat mondani, de sokakat idegesített a gyerekes beszéde hiába könyvből idézett. Én is sok mindent szeretek fanatikusan mégsem fárasztom vele naponta kommentáradatokon keresztül a fórumot. Végül "a fórum hivatalos nyelve a magyar" szabály megállította.
Balázs már egy gyorsabb megoldást kapott, ha jól tudom le lett tiltva a kommentelés a posztjai alatt így meg nem volt már kedve írni és el is ment.
Abban mondjuk igaza volt, hogy a Wikipédia egy szenny, bár nem a halott linkek a legnagyobb probléma vele. Ahogy mások fogalmaztak és a szó kitalálója pont itt is van a topikban, egy multiplayeres Notepad. Én is abbahagytam a szerkesztését, mikor féleszű hülye p.csák mindig visszavonogatták a részletes, többezer karakteres kiegészítéseimet amik forrásokkal voltak alátámasztva, majd a retkes ellenőr elfogadta a visszavonást és megindokolta 10 éves cikkekre hivatkozva.
A csúcsot továbbra is keleti pásztorkutya fajtához illesztett keleti kép visszavonása adta ami szerintük túl rasszista volt.Több óvszert kellene használni a bolygón...
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
erer1000
őstag
válasz razorka777 #8 üzenetére
én mentális holokausztként éltem meg azt az időt.
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
-
totron
addikt
Családfa alapú értelmezés. Mindig mondják is, hogy egyre fogy a magyar - hát igaz a hír.
#15oriic, eh, pedig miket kaptam minden együttérzés/jó féle sajnálat mellett is, mikor meg mertem pendíteni, hogy talán nem kellene szabadon hagyni garázdálkodni az onlinen, elsősorban a saját maga érdekében. Mi lehet vele vajon, hány konfliktusa lehet a világ mikéntjeivel, szereplőivel. Szeretném hinni, hogy a nehézségek mellett - melyekre nincs is rálátása, így kikerülhetetlennek, öröknek, kötelezően jelenlévőnek hatnak - valahol az egyszerűbb(?) világkép könnyebbséget is szolgáltat számára. A mai napig bevillan néha, hogy városi tv képújságja alatti zene érdemi opció volt számára. Nem is ütött el nagyban az átlagigénytől.
-
Mondok jobbat.
Volt munkatársam, akinek 9 gyereke született eddig.
Ha minden gyereknek van apja és anyja, akkor a logika szerint ugye, 18 szülőnek kell lennie.A kolléga születési környezetében nem kirívó eset a kilenc gyerek. Sőt.
Ha mindent egybevetünk és hozzá számoljuk a Földi állatokat is, egy élőlényre kevesebb atom jut, mint amennyi az Univerzumunkban van.
És ekkor a növényekkel még nem is számoltunk!
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
KISDUCK
addikt
"Mindenkinek van vagy volt első fokon egy apja és egy anyja, másodfokon két nagyapja és két nagyanyja..."
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz razorka777 #8 üzenetére
Ha megidézed, magam bannoltatom az fix.
"Hogyan férhettek el az őseink a Földön?"
Éltek-haltak...hogy elférjenek.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
-
$p@rr0w
őstag
Tovább megyek: az én őseim a fákon éltek volt olyan ükunokatesóm aki soha nem érintette a földet életében!
Amúgy meg a legtöbben a szüleik nyakában élték le az életüket így csak egy helyet foglalt kettő...
[ Szerkesztve ]
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Hintalow
senior tag
Az én őseim bizonyítottan akkoriban még levitáltak, nem foglaltuk a helyet a talajon.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Gargouille
őstag
Szerintem úgy érti, hogy félszerzetek voltak az őseink.
-
Rive
veterán
...első fokon egy apja és egy anyja..
Átlagban viszont ez úgy jön ki, hogy egy emberre csak ~ 0.4-0.45 anya, és ugyanennyi apa esik
... meg néha még annyi se/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
razorka777
veterán
-
válasz parandroid #5 üzenetére
Részben igen mert ugye miből készülne mégis a műtrágya meg a mosópor, a mekis kajáról nem is beszélve.
-
Gargouille
őstag
A matematika nem hazudik, nyilvánvalóan nem férhettek el, tehát régebben nem lehetett mindenkinek anyja és apja csak egyetlen szülője, ebből egyenesen következik, hogy csak kettéosztódással szaporodhattunk korábban. Persze ma már sokan nincsenek velünk az őseink közül, hiszen járkáltak a világban mindenfelé és aki óvatlanul a lapos föld szélére merészkedett az leesett.
-
parandroid
félisten
Az hagyján, de még mindig itt vannak. A kulcsszó a komposztálódás...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Freiherr
őstag
Több volt a barlang. Régen minden jobb 'vót.
Back to the future
-
ncc1701
veterán
Nyilvánvalóan az őseink kissebbek voltak.
-
morcosharcos
őstag
Aki nem fért, azt megették.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
senior tag
Ez a kérdés ugye nem komoly?
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s