Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen scannert vegyek?
- OLED TV topic
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiby222
aktív tag
válasz venom8888 #4752 üzenetére
Akkor csak HDMI-n megy át az a hang és az akkor valószínűleg csak sztereo és a Z906 keveri fel neked vagy a TV-n van beállítva valami felkeverés. Mert VGA HDMI-n nem tudsz 5.1-s hangot átvinni. Ezért kérdeztem ezt:
PC-ről TV-re HDMI-n keresztül, hogy vitted át az 5.1-s hangot?[ Szerkesztve ]
Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
pingtest
tag
Sziasztok.
Elgondolkodtam most a vásárláson. Szóval vennék egy LOGITECH Z906 Speaker System-et.
Kérdésem a következő felétek. Régi jó Sound Blaster hangkártyám nem hajlandó megszólalni windows 10 rendszeren. Integráltat használom most.
Emiatt megérné venni egy hangkártyát is? És ha igen mit ajánlotok? Persze nem milliós hangkártyára gondoltam, értitek na. Meg egyáltalán megéri ez a hangrendszer?
Most ilyenem van, lenne különbség? GENIUS SW-HF 5.1 6000Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://steamcommunity.com/id/bbikass/
-
veterán
Üdv!
Én is beléptem a klubba. A régi 5.1-es szettem behalt így nézni kellett egyet helyette. Nem akartam nagy hangfalas rendszer (amúgy sem üvöltettem soha egyik cuccomat sem), erről meg annyi jót olvastam hogy végül e mellett tettem le a voksomat. Hát tényleg nem lehet benne csalódni. A hangszórók méretéhez képest nagyon jó hangzása van, a minősége meg szintúgy. Pláne ennyi pénzért.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok kérdezném tőletek, megéri megvenni ezt a rendszert!!!
A melegedés mint olyan mennyire ál fent, vagy mire kell vigyázni, hogy ne melegedjen túl!!! -
venom8888
őstag
válasz Istvan2020 #4757 üzenetére
Nekem megvan kb 3 eve, filmezesre,zene halgatasra hasznalom, sosem neztem hogy melegszik. Nagyon komolyan szol, a filmek hangzasa nagyon realisztikus vele, en imadom. Vedd meg, nem banod meg.
-
venom8888
őstag
válasz Istvan2020 #4759 üzenetére
En lakasban lakok, nem tekertem fel sokszor, de a darabokra szedi a lakast ha oda tekerem.
-
venom8888
őstag
válasz Istvan2020 #4761 üzenetére
azert stereo meg 5.1 THX kozott van kulonbseg.
-
venom8888
őstag
válasz Istvan2020 #4763 üzenetére
Akkor a te dontesed mire van keret.
-
twine
veterán
válasz Istvan2020 #4761 üzenetére
Nem én írtam, de nagy részével, főleg az elejével tökéletesen egyetértek...Ez akár én is lehettem volna..Nagyon sok ideig hallgattam a genius 5.1-et, egy D/A 5.1 átalakítóval...
Azzal állandóan pötsölni kellet, mert nem mindig indította a hangot abban a formátumban amiben szerettem volna..
Asszony és a gyerek nem szeretett vele filmezni, mert nem élvezték a "mozis hangot", túl hangos, jaj most túl halk...stb...Megvettem a Z906-t, (hál'istennek kertes házban lakom, nyugodtan ki tudom bármilyen hangerőn próbálni) és besz@rtam a gyönyörtől...
a tv-re kötve és azon filmet indítva, végre magától tudja, hogy 5.1, vagy 2.1,, "Tupcit" hallgatva szétesik alattam a sarokülő olyan a mély....FLAC audiofil teszteket letöltve meghallgatva meg tényleg könny szökött nekem is szemembe a hang tisztaságától...És nevetségesen hangzik, de amivel a hang minőséget alá tudom támasztani egy Genius-al szemben(hiszen az is tudott "dübörögni")
Hogy manapság azt vettem észre az asszony magától bekapcsolja a Z906-ot, és átváltja TV-n a kimenetet...(Ez neki már procedúra , de megcsinálja...) most már ezen nézi a filmeket, mert nem b@ssza úgy a fülét mint a régi Genius..
Miért? Valszeg azért mert tisztán szól a robbanás, a lövés, és a beszélgetés is...Tényleg kezeljük a helyén...ez nem egy több milliós audiofil cucc, nem szabad abba a ligába helyezni, mert abból mindig soha véget nem érő post-háború indul......
De saját kategóriájában szerintem , ebben az árban amiben árulják, "ALL-in-ONe" filmes, otthoni zenehallgatós, ennyire jó hangú "mindenest" szerintem nem lehet kapni...Én egy 55m2-es nappaliban használom, a mély az esetek többségében 50% esetleg 50%-60% között van Az "általános hangerő" ha nagyon elkap a gépszíj, akkor is max.70%-on...(ezek persze már nyilván szubjektív értékek, mindenkinek más a füle, csak azért írtam hogy valamiféle viszonyítás legyen...
Szerintem nem csalódsz benne, ha megveszed...
"A Z 906 tól csak azért felek mert nem újonnan venném."
Erre nem tudok mit mondani, én újonnan vásároltam...a használt piac okozhat meglepetést...[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
-
Bélaaaa
őstag
válasz Istvan2020 #4766 üzenetére
Ha van keret mindkettőre, miért nem új Z906-et veszel? Heeee?
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Bélaaaa
őstag
válasz Istvan2020 #4771 üzenetére
Vicc vót, nem jött le? Heee?
Peace!Egyébként mindenkinek szíve joga, hogy mit vesz.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
tengo24
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulnék hozzátok.
Van egy Thomson THA100 médialejátszóm, optikai kábellel van rákötve a Z906-ra.
Egy HDMI kimenettel rendelkezik. Ha a tv-re van csatlakoztatva, akkor szépen szól 5.1-ben ( a DECODE világít). Ha viszont a projektort kötöm rá, ugyanaz a videó csak sztereóban szól ( a STEREO világít).
Mi köze van a hanghoz, hogy a képet min nézem? Tehát a lejátszó, a program és a hang kimenettel nem változik csak az, hogy HDMI-re mit kötök rá. -
twine
veterán
válasz tengo24 #4775 üzenetére
Itt szvsz. a média lejátszód kavar valamit.
A Z906 csak "hozott anyagból dolgozik"...Próbáld meg, hogy akkor amikor rákötöd a projektorra a média lejátszót, és természetesen a Z906 is be van kapcsolva, kapcsold át a media playered megfelelő menüpontjában a kimenetet, HDMI-re, majd vissza optikaira...
(Ha ezt még eddig nem tetted volna meg )Nagy varázslás nem lehet, mert ahogy te is írod, semmi köze nem kellene hogy legyen ahhoz, hogy mi a kép fogadó oldala, ha a media playerből optikán jön ki a hang, és csatlakozik a Z906-ba.
Ha valóban nincs ráakasztva a projektor hang kimenete a Z906-ra, semmilyen formában,
akkor a media playered zavarodik valahogy össze. Hogy azt érzékeli, hogy a (HDMI) fogadó oldal, csak sztereot tud, de ő mégis az optikain tolja ki a hangot(ennek folytán sztereóban)....Vagy valami ilyesmi anomáliát tudok elképzelni...Nekem a TV-m vagy az adott streaming szolgáltatás szokott néha meghülyülni.(Most pontosan nem tudom melyik,,netflix, hbo max, vagy a tkm tudja melyik)
Néha(szerencsére tényleg ritkán) 2.1-ben indul el a film,vagy sorozat amit pontosan tudok hogy 5.1.
Ilyenkor kikapcsolom a tv-t és a Z906-ot, majd vissza mindkettőt, ujra indítom az adott műsort és 5.1. MInden esetben megjavul az ujraindítástól.[ Szerkesztve ]
-
Perry08
csendes tag
Sziasztok!
Mivel a TV-n nincs optikai kimenet, csak HDMI ARC, így egy hdmi arc - optikai átalakítóval oldottam meg: link
Lehet ez az oka annak, hogy semmilyen formában nem játsza le 5.1-ben a tartalmakat? A decode soha nem világít, csak a 3D, DTS-nél is. Valaki talalkozott ilyennel esetleg? Van erre megoldàs? Tv-t nem szeretnék cserélni.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Perry08 #4777 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen tévé, de a hangbeállításoknál érdemes körülnézni. Mármint benn a menüben, hogy milyen jeleket engedjen a tévé a külső kimenetekre. Én is így voltam a nemrég vásárolt tévével, hogy nem jött ki 5.1 hang, pedig nekem van optikai kimenet rajta.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Perry08
csendes tag
válasz sityupityu #4778 üzenetére
Köszi a választ.
Tv: sony kdl49we755
Igen, már nézegettem a beállîtásokat, de sajnos nem jutottam előrébb. -
veterán
-
venom8888
őstag
Szerintem nem mukodik az átalakitos megoldas ha nincs optika a tv-den.
-
Lapalacs
csendes tag
válasz venom8888 #4781 üzenetére
De mukodik, en sem az optikat hasznalom, hanem hdmi arc levalasztot - csak nem ilyet - es vilagit a decode lampa dd 5.1nel is.
Perry08: Hdmi kabel az termeszetesen az arc aljzatban legyen, tv av beallitas/pcm helyett automatikuson, es sztem a levalaszton is van egy switch az on-on legyen, es nyilvan optikan fog csak szaladni a digitalis jel a levalasztobol a logitech-be, amit ugye az decodolni fog tudni, bar ha dts-nel nincs gond, ez utobbi rendben van, tuti.[ Szerkesztve ]
-
Lapalacs
csendes tag
válasz Perry08 #4777 üzenetére
Bocsi, nem akartalak felreinformalni, mig Te a tv-rol szeretned optikai kimenet hianyaban a a hdmi-rol levalasztani a hangot szvsz, nekem a lejatszo a pc, es a videokartya hdmi kimeneterol valasztom le a hangot, ami megy a logitech-be optikan illetve a kep pedig a tv-be hdmi-n, igy teljesen mas a ket sztori.
-
Lapalacs
csendes tag
Ezeket nézted?
"eARC technológiát támogató HDMI-kábelt kell használni. (HEAC vagy HEC)Engedélyezni kell az Anynet+ (HDMI-CEC) funkciót az okos TV-n.Ha nem engedélyezett kábelt használsz, az hibajelenséget okozhat." Hatha itt lesz a megoldas.
-
Lapalacs
csendes tag
válasz Perry08 #4788 üzenetére
Nem itt lesz a megoldas, mert a tv-d technikai adatai szerint hdmi arc - nem earc/arc - aljzat van a tv-den, ennek megfelelo a levalasztod is. Ezek utan megis azt tudom mondani, amit mar elottem is irtak, hogy at TV menujebe kutass es allitgass, illetve a kutyu switch-en. Itt van nemi info, hatha ez segit a megoldasban. (Ha van)
Ugyanitt ezt írják, ez viszont nem túl biztató:
"A gond az, hogy az ARC szabvány - bár technikailag alkalmas rá - nem teszi lehetővé az 5.1 csatornás (vagy jobb) hang továbbítását."[ Szerkesztve ]
-
Perry08
csendes tag
válasz Lapalacs #4789 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Átnéztem minden lehetséges beállitást,nem változott a helyzet, igy marad a tv csere.
Hogy biztosan müködjön az 5.1-es hangzás az 5.1-es tartalmaknál, az új tv paramétereinél a lényeges szempont az optikai kimenet,tudja a DD-t,DTS-t. Kihagytam valamit? -
veterán
Kimenet van rajta nem bemenet. Ha bemenet lenne rajta azzal sokra nem mennél.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
venom8888
őstag
válasz sityupityu #4794 üzenetére
elirtam, bocsi
-
hzsolee
őstag
Üdv!
Felmerült egy ilyen cuccos vásárlásának az esélye. Csak az ára aggasztó 😁 Értékelésekben 75 körül olvastam, most meg 100-130. Nyilván nem lesz olcsóbb csak drágább. Használtat meg elvből nem veszek...
Szóval csak annyi a kérdés, hogy mi is volt az ára békeidőben....A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
venom8888
őstag
120 er vettem 3 éve
-
hzsolee
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.