Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • twine

    addikt

    válasz Sub-ZeRo #4558 üzenetére

    +demeterf2
    :R
    Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
    Egy picit még zsibbasztanálak titeket mert lehet, hogy nem voltam egyértelmű, illetve lehet, hogy én nem értek valamit.
    Ez itt a TV-m táblázata:

    Ezek szerint Dolby ATMOS-t nem tud, viszont DTS dekóder van benne, ami "dolgozik" is, hiszen szépen továbbítja optikai kábelen keresztül a Z906-nak a jelet, amit az értelmez is, hiszen szépen átvált "decoder módba", és teszteket(DTS-THX-Dolby) futtatva van is térhatású hang.
    A tesztek DVD image-ről futnak a notebookon (VLC playeren, amiben bekapcsoltam a hangbeállításoknál a HDMI/SPDIF hangáteresztést,hogy legyen a tv-nek, azon keresztül a Z906-nak értelmezhető jel )
    Szóval a notebook VLC-ből, HDMI-n keresztül gyönyörűen kiadja a dekódolható jelet, ezért nem értem egyelőre , hogy miért kell(ene) nekem ehhez külső hangkártya? Ráadásul analóg jelet továbbítani :F Hiszen ott a digitális HDMI a notebookból a tv-be, a tv-ből meg optikai a Z906-ba.

    Félre ne értsétek, nem kötekedés... tényleg egy egyszerű őszinte kérdés , hogy miért kell nekem külső hangkártya.
    (Mellékesen megjegyzem, valamelyest gondolkodom külső hangkariban, szóval nem vagyok ellene,csak egyelőre nem értem a dolgot....)
    Szóval a hang egészen addig dekódolható notebookról is, amíg nem játékot indítok.

    több játék van a gépen, de ezekből csak egy az aminél a menüben lehet stereo illetve 5.1-et állítani. ez a STAR WARS Battlefront II

    Lehet, hogy csak a játékkal van baj?
    Vagy a játék nem küld értelmezhető jelet a TV-nek?(vagy valami extra ATMOS szerű kódolással dolgozik amit a TV-m nem tud értelmezni. :F )
    Vagy?

    Köszönöm a türelmét mindenkinek

Új hozzászólás Aktív témák