Hirdetés
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nauda
tag
Sziasztok!
Végre vettem egy ilyen hangrendszert. Örömömben össze is kötöttem a Philips okosTV-vel (55PUS8303). A TV optikai kimenetét használom. Viszont valamiért a Z906 csak effektekkel használja a hangfalakat, mintha nem érzékelné hogy valós 5.1 érkezik az optikai kábelen. Hiába próbálkozom youtube-os 5.1 hangtesztekkel
Mit kéne csinálni, hogy ne sztereónak érzékelje az optikán érkező digitális 5.1 jelet?Köszi
-
Akcok94
senior tag
Hali,
pár hsz-l ezelőtt írtam hogy alaplapi vagy hangkártya, és úgy döntöttem hogy veszek egy hangkártyát,
2-t néztem ki de mivel eddig nem igen volt hangkártyám nem igen tudom hogy mit is kéne néznem a megvételkor, az egyik Creative Sound Blaster Audigy RX másik meg ASUS Xonar AE körülbelül ez az árkategóriát néztem. Melyik lenne jobb? Illetve milyen kábelen?Köszönöm a válaszokat.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
B@bL3ve5
senior tag
Tudna valaki ajanlani egy szervizt vagy szerelot Z906hoz? Random ossze-vissza kikapcsol, s kezd idegesito lenni. Koszi elore is
-
saril
senior tag
válasz Freezee #3608 üzenetére
#3599 -es hozzászólásodban írtad, ha optikán megy a z906 akkor nem kell hangkártya külön mert az alaplapi optikáról is ugyan úgy azok az egyesek és nullák fognak menni mint a jóval drágább hangkártyán, azért írtam hogy optikai összekötéshez elég az alaplapi optikai kimenete és azt a z906 dac-ja alakítja vissza analógra, de ha van egy méregdrága hangkártya akkor ott érdemes analógon összekötni
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Flyte33
tag
válasz Flyte33 #3614 üzenetére
Na ugy latom senki nincs itt.Akkor kerdezek itt.A Control pod-hoz lehet venni valamilyen hosszabbitot?Vagy valaki mar vett olyat?Amugy rendeltem egyet es ma lejott kiprobaltam ossze dugtam a control pad kabelevel,minden passzolt de nem megy.Lehet h nem erre valo?Nem kuldheti at a jelet ?koszi a valaszt elore is.
-
MaciG
addikt
Üdv.
Valakinek van esetleg elfekvőben két darab eladó csavarja amivel a hátsó hangfalakat fel lehet fogatni?
BANZAII
-
Derron
aktív tag
válasz deathtania #3623 üzenetére
Meg is hozta a futár, ez elég gyors volt
-
Flyte33
tag
Hogyha tud valaki hosszabbitot a kontrol padhoz legyszives kuldjon egy linket.Koszonom
-
sisi24
tag
válasz Freezee #3628 üzenetére
Mi van akkor ha valamiért nem szól az optika? Pcre kötve!
Másik fura jelenség, bár ez lehet nem ide tartozik, de hátha tudtok valami okosságot .. Alaplapi hangkártyám alapból nem szól, pedig már próbáltam sok mindent.. (biosban ki,be kapcsolni, új driverek, de semmi..) ezért vásároltam egy Asus Xonar DX- hangkártyát ami mind eddig jó volt. Az egyik nap "se kép se hang" szinten próbáltam sok mindent, már ki be dugtam a slotban, az áram kábelt is néztem az is jó..
Valamelyik nap vásároltam egy egyszerű USB-s hangkártyát hogy ki próbáljam vajon azzal szól e?!.. És láscsodát, szól!
Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
akciósan 185€ ami azt jelenti hogy kb 65-70ezer körül kihozzák házhoz
-
VGYke
addikt
Sziasztok! itt feszegetnek egy olyan problémát, hogy PC hangkártya optikán összekötve 5.1 erősítővel (nem feltétlen Z906) és csak stereo hang jön ki.
Találkoztatok már ilyennel?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
deathtania
senior tag
válasz ittakary #3635 üzenetére
Nekem most a 8 csatornás alaplapi hangkártya nem akart működni analóg jellel, csak stereoban, de egy fél óra szenvedés után rájöttem, hogy driver és segédprogram hiba volt a gond. Azóta átlövi az 5.1-es hangot minden gond nélkül, nem lehet, hogy ilyesmi lehet itt a gond?
-
VGYke
addikt
válasz deathtania #3636 üzenetére
Optikán volt a kérdés....
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
deathtania
senior tag
Én csak abból indulok ki, hogy S/PDIF optikai kimeneten legjobb tudomásom szerint digitális jel megy ki, azaz nullák és egyesek. Namost a digitális adatcsomag nem tudom, hogy épül fel, de ha a hangkártya a nem megfelelő driver miatt nem használja az adatcsomag 5.1. kódolásért felelős algoritmust, akkor lehet driver gond is, de lehet, hogy segédprogram kell hozzá, hogy helyből 5.1-re optimalizált adatcsomag menjen ki, amit utána a z906 felhasznál. De én legalábbis úgy tudom, hogy a z906 kódolja át a jelet, és dobja szét 5.1-be a digitális jelet.
Nekem a TV-ből optikán megy át a hang, a stereo szekció világít, és a z906 kódolja át 5.1-re, ebben biztos vagyok.
Az 1-es analóg csatornán a stereo blokkot ki tudom kapcsolni, ott natívban, 5.1-ben kapja a jelet, ha úgy megy át a gépről.
Csak hangosan gondolkodom... -
VGYke
addikt
válasz deathtania #3638 üzenetére
Köszönöm! Én hosszú tökölődés után, 2-3 héten belül fogom megrendelni a cuccot, az új PC konfigurációval ( Z390 lap +I9-9900K) együtt, aztán majd meglátjuk mit muzsikál optikán az alaplap és ez a cucc....
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Freezee
senior tag
Azért ha ennyi pénzt áldozol egy gépre, majd ezt optikán akarod hallgatni, már ne haragudj de ez gáz..... akkor szánjál még egy kis pénzt hangkártyára és akkor tényleg valami élvezhető dolgot kapsz. Vagy használd az alaplap hangkártyának az analog kimenetét még úgy is jobb eredményt kaphatsz mint optikán.
-
saril
senior tag
válasz Freezee #3641 üzenetére
el vagy tévedve, olvass utána légyszíves vagy linkelj olyan cikket ahol össze van hasonlítva az optika vs analóg hangzás, mert én pont fordítva tudom, hogy az optikával jobb minden, mivel ott nincs zavaró tényező mint analógnál, gondolok itt a táp által bevitt zajokra, árnyékolásra, stb, szóval kérnék cikkeket!!!
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Freezee
senior tag
Nem kell meszire menned itt a forumban is volt már erről szó sokszor(cikekkel, rajzokkal magyarázattal) miért nekem kötelező beraknom cikket stb? Ha érdekel, utánakeresel és tudni fogod/fogjuk és ha már ott jársz belinkeled azt biztosan megköszönik.
Röviden: optikán a Z906 DAC fog neked "dolgozni" analógon pedig a hangkártyád fogja végezni. Nos minőségben ég és föld a kettő , gondolom sejted melyik javára.
Azt azért remélem nem kell bebizonyítanom hogy egy jó hangkártya mennyivel jobb/több mint egy z906 általános DAC ja?
ui.: Milyen táp zaj? Ahova az optikát bedugod ( z906 oldalán ) abban szerinted nincs táp? Vagy a TV-től egészen a hangfalig optikán viszed közvetlenül? -
deathtania
senior tag
válasz Freezee #3644 üzenetére
Tényleg nem akarok vitát és háborút szítani, de szerintem a z906 még pont az a kategória, hogy kb. teljesen mindegy, hogy optikán vagy analógon adod neki a hangot, jelentős különbség nincs. Példának okáért most egy Logitech bluetooth adapterrel RCA bemeneten játszom át a zenét telefonról, és semmi különbséget nem hallok ahhoz képest, mint amikor a 6 csatornán ment át a PCről a hang analóggal, pedig a BT-n való zenehallgatásról azt mondják sokan, hogy ördögtől való, és borzasztó minőségromlást eredményez.
A z906 szerintem egy alapvetően jobb minőségű PC-s hangfalszett, de azért fényévekre van egy igazán profi Harman Kardon vagy Dynaudio rendszertől, ahol valóban kijönne a különbség az alaplapi Realtek hangchip adta analóg jel, optika vagy egy ASUS Xonar kártya között, de a z906-on szerintem nem igazán érezhető a különbség.
-
Freezee
senior tag
válasz deathtania #3645 üzenetére
Nem lesz ebből vita, viszont jó hangforrásból származó anyagot egy SoundBlaster ZX -el analógon küldve azért van hallható különbség például a TV-ről optikán hozott anyaghoz képest. Saját tapasztalat is. Ha teheted próbáld ki.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Volt már itt erről szó, de még egyszer rákérdeznék, hát ha van új infó:
A hátsó sugárzókat, ha valaki "állványra" helyezi, milyen állványra?
Korábban Vogel vls-615 állványt javasoltátok mint ami kompatibilis a hátsó hangfalakkal.
Van újabb jobb, olcsóbb, stb. javaslatotok?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
m.martin
csendes tag
Sziasztok,
karácsonyra tervbe van véve egy Logitech Z906 megvétele, amit első sorban egy Playstation 4 Pro-ra kötnék rá optikával.
Elég sok hozzászólást megnéztem itt is és máshol is, de külön PS4-re nem nagyon tért ki senki sem, hogy ott hogy muzsikál.
A kérdésem az lenne, hogy optikán keresztül megkapom-e az 5.1-es hangzást? Mik a tapasztalatok?
Főleg a játékok alatti hangzásvilág érdekelne, de persze az usb-ről lejátszott filmek,Netflix, YouTube és Hbo Go hangzása is érdekelne.
Olvastam olyat, hogy pl. a YouTube nem támogatja az 5.1-es hangzást, se ps4-en, se tv-n.
De ahogy írtam, legfőképpen a játékok érdekelnének, főleg arra van használva a PS.
Tudom, hogy ez egy pc-s hangrendszer, amiből a legjobb hangzást egy jó hangkártyával lehetne kihozni, de ár-érték arányban, tesztek és vélemények alapján egyenlőre erre esett a választásom. Persze majd egy media markt-os meghallgatást a vétele előtt mindenképp ejtek.
Nem nagyon van olyan ismerősöm, aki értene hozzá és olyan sincs akinél esetleg megtudnám hallgatni a rendszert egy PS4 alatt.Előre is köszönöm a segítséget és válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest