Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    válasz grizlisandor #180871 üzenetére

    Olyankor ér rá főleg, ha dolgozik valahol és délután kezd csak el tárcsázni, meg ezer más dolga van. A földművelő parasztok hatszáz dolgot csinálnak egyszerre, mindig is elmegy az idő mindenre. Vagy pedig akkor jó az esése a földnek és végig kell tolni a következő esőig stb. A vetések főleg ilyenek, ott a szántással, a tárcsázással, a vetéssel is sietni kell és nem mindegy milyen az állaga a földnek. Itt is kint vannak a traktorok világosodástól sötétedésig, olykor még sötétben is, ha nagyon kevés marad el és be akarja fejezni.
    Egész nap dolgozik, meg dolgozott vele a fél életében, a hangján, az erőlködésén hallani, hogy a tárcsa jól dolgozik-e, nem kell hozzá látni. Annyit meg lát a félhomályban, hogy a sötétebb színű előző csíkot hol húzta és mellette megy.
    Az ilyen 30-40 éves szarokon meg nincs pilács, mert tönkrement már 20 éve és örülnek neki, ha reggel beindul, nemhogy lámpát szereljen.
    Ez ilyen vidéki élet. Hogy biciklilámpát miért nem tesz rá legalább mikor kimegy a műútra vagy szigszalaggal zseblámpát azt mondjuk nem tudom. Nem érdekli. A TSZ-es Jóskapistabácsi akivel semmi nem történt 30 éve, az kimegy sötétben az útra, merthát most se fog.

    Pedig egy traktorral ütközni az egyik legrosszabb, tele van kőkemény kiálló részekkel amik sokszor fent vannak tehát még az alváz, a tervezett gyűrődési zónák sem védenek a kocsiban, és egy ilyen gépben a traktoros is kb. ugyanakkora veszélyben van, repked a fülkében mindennek neki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák