- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz tboy93 #165300 üzenetére
A biciklimen az van.
Ilyen Rixe Sigma, csak fekete-lila vázzal.
-
tboldi
nagyúr
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #165299 üzenetére
Tudod a fék az amúgy is csak elől számít, a hátsó az csak rögzítésre van, amúgy is tudod, hogy a fék kiknek való
Tboy93: na a másik rízsrakétás, hol vannak ilyenkor a vw-es emberkék?
Amúgy viccen kívül, hátra minek drága? az tényleg nem sokat számít megálláskor?
grizlisandor: najólvanámmárhagyjatok
tboldi: a bringámon elől- hátul tárcsa van[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
veterán
válasz tboldi #165305 üzenetére
Az ezüst ajtót eladtad már, vagy legalább feltetted a jófogásra? Pár tízest kaphatsz érte.
336 mm-es tárcsafékhez 23500 ft-ért találtam gyári Volvo betétet; nem sok, de nem is kevés; a hátsó 300 mm-es szellőztetett fékhez 5500 Ft volt az utángyári Remsa (az Ate betétek kint ragadtak Ausztriában a korona miatt).
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz kisza25 #165306 üzenetére
Itt vagyok VW-s jelentkezem
Eleve kezdjük ott, hogy egyáltalán minek a féktárcsa, ott a villanymotor
Viccen kívül a rögzítésen kívül semmi másra nem használom a rendes féket. Idáig a legtöbb amit láttam, hogy 90kWh visszatöltéssel tud fékezni regenerálva. Persze ha erősebbet kell fékezni akkor azonnal a tárcsákat fogja onnantól a visszatáplálás már csak rásegít.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #165309 üzenetére
Nekem egyáltalán nem fogott a hátsó, most meg lett csinálva kb semmi különbség. Nagy fékezésnél előre megy a súly, onnantól kb semmit nem számít a hátsó. Inkább a menetstabilizátor miatt van hátul tárcsa a nagyobb autókon, meg a súly miatt.
Amúgy azoknak a pici tárcsáknak amiket hatra raknak nem hiszem, hogy annyival nagyobb lenne a fékereje, mint egy dobnak.
A tipoban elöl 281 mm volt hátul abban is dob, abban is sokkal jobb volt a fékhatás pedig 165 kg-al nehezebb volt.Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
nagyúr
válasz molnarpeter #165316 üzenetére
Ezt én is a FB S-max csoportból szedtem. Ijesztő és zseniáls.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Wyll
őstag
válasz máyköl #165282 üzenetére
Sziasztok
Köszi a sok választ a délelőtti Insignia-szerviz-ár kérdésemre.
Rákérdeztem mailben, annyit írtak hogy Bosch féktárcsák és TRW fékbetét készlet kerültek beépítésre, de cikkszámot vagy pontos típust nem írtak..Majd azért megpróbálok rákérdezni amikor átveszem, hogy mégis ezek miért kerülnek ennyibe..
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
tboldi
nagyúr
válasz kisza25 #165313 üzenetére
Motoron ugye külön van az első és a hátsó fék, előbbi egy kézzel húzható kar a kormány jobboldali végén, utóbbi pedig egy pedál szintén a jobb oldalon. És az is megfigyelhető, hogy az első keréken nem ritkán 2 bazi nagy tárcsa is van, míg hátul csak egy kis CD méretű.
Itt is azt gondolhatnád, hogy nem számít, holott hamarabb megállsz, ha mindkettőt használod, nem csak az elsőt. Veztech tréningen szokták is gyakoroltatni.Egyébként a tárcsa annyival jobb, mint a dob, hogy könnyebben tisztul, illetve a hűtése is hatékonyabb.
A fékhatás meg soktényezős, nem lehet csak úgy összehasonlítani két különböző típust. Nem mindegy a tárcsák, betétek, dobok vagy pofák minősége, a fékcsövek gumik vagy fémek, milyen állapotban van a főfékhenger, milyen a komplett fékrendszer (beleértve a folyadékot is) hőmérséklete, stb.[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Opel Astra G - 2006 - Z16XEP:
Évek óta csak az OMV-nél tankolok, mindig a MaxxMotion95 üzemanyagot tankoltam. Az üzemanyag árak drasztikus csökkenése miatt az utóbbi pár alkalommal MaxxMotion100 üzemanyagot vásároltam. Viszont most vettem észre, hogy az OTP-nek van egy vásárlási kedvezménye, ami 4% kedvezményt ad 8000 forint fölött a MOL töltőállomásokon. Ezért arra gondoltam, hogy a következő alkalommal az EVO100 üzemanyagot tankolnám az autóba. Mi a véleményetek erről az üzemanyagról? Váltsak, ne váltsak? Mindegy?Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
lacib
tag
válasz Willie #165322 üzenetére
Szia!
Ez a kedvezmény csak pár hónapig lesz. Nekem is volt pár hónapja. Most ott tart, hogy 1% kedvezmény ha 14 ezer Ft tankolok.
A benzin miatt szerintem mindegy.Nokia1611- Nokia3330- Sie Me45- Sie M65- SE C702- ZTE Blade- ZTE GrandXIn-Huawei G620s-Lumia 735-Xiaomi RN4
-
törölt tag
válasz tboy93 #165311 üzenetére
Azt a motorosoknak szokták ajánlani ökölszabálynak, mert ott külön tudsz fékezni. Az autóban alapból 50/50 környéke az összes többit a fékerőelosztó megoldja fékezés közben, vagy mechanikus amit a hátsó futóműre rögzített nyomásszabályozó kocka intéz (fékezésnél dől a bódé, emeli a futóművet, benyomja tolórúddal a nyomásszabályozó szelepét) vagy ahol van ABS ott már elektronikus az egész EBD néven.
[ Szerkesztve ]
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. Üzemanyag adaleknak mi ajánlott? Spurit néztem ki. Van jobb esetleg?
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
nagyúr
válasz skitzoo #165329 üzenetére
Csak tisztításra, 5000 km-ként.
Benzinesbe XADO AtomEx Multi Cleaner vagy SCT Injector Cleaner"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
skitzoo
senior tag
válasz MasterMark #165330 üzenetére
Akkor a spuri és társai nem ér semmit?
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
szimi57
őstag
válasz cappa72 #165328 üzenetére
A gyertyáim szép tiszták, nem lehetetlen, hogy a hengerfejnél, szelepeknél is dolgozik. A szivattyúnál, a befecskendezőknél nem tudom van-e valami jótékony hatása. Fogyasztást nem hasonlítottam össze. 1.8-as benzines motorral szerelt BMW-nél per pillanat az átlagfogyasztásom 6.8 pálya nélkül 6-25 km-es távokkal. Pályán 6 alá lemegy betartva a határokat. Teljesítménynél volt olyan érzetem, mintha virgoncabb lenne. Van, akinek bejön, van, aki ki sem próbálja csak legyint. A legtöbb gyártónak van valamilyen adaléka üzemanyaghoz, motorolajhoz. Meg kell próbálni egy flakonnyit. Bemérni szinte lehetetlen a fogyasztást. Esetleg egy üres pályán, ahol senki sincs, ha viszel magaddal üa-ot egy kannában és mérőedényt.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #165320 üzenetére
Persze nem fehér és fekete a dolog, én csak viccelődtem, mert cinkeltetek, mármint a kocsimat, de az majdnem ugyanaz
Qru: mert hajtott kerék és a menetstabilizátor működéséhez kell a nagyobb, nem a megállashoz, szerintem.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
elbandi2: nem azért mert hajtott a hátsó kerék és pl a menetstabilizátor, kipörgésgátló... miatt kell? Mert a szerintem nem a fékezés miattnagyobb a hátsó. Jó túloztam, hogy semmit nem fog a hátsó, de kb 2:1 az arány.
-
Magnum_
nagyúr
[link] omg
I humbly and respectfully decline™
-
törölt tag
Az OMV a sima 95-ös benzinét is MaxxMotionnak hívja? Mert a kúton csak MaxxMotion 95 volt, ez akkor sima 95 vagy prémium 95? 298Ft volt.
Az első oszlopoknál dízel, maxxmotion dízel és maxxmotion 95, a hátsó oszlopoknál ugyanez csak negyediknek maxxmotion 100 is van.
-
MasterMark
titán
Nem biztos hogy jó csak a külső átmérőt nézni, mert ahol dobfék hátul a rögzítőfék, ott a belső átmérő is nagyobb, nem csak a külső. Vagyis az effektív felület nincs arányban az elejével.
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest