Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cattus

    őstag

    válasz ubyegon2 #22288 üzenetére

    Senki nem mondja, hogy kerékpárral ne legyen élhetőbb, csak éppen a jelenlegi közlekedés hátrányára történik mindez és azért mondjuk ki nyíltan, az autós és kerékpáros forgalom mennyisége és jelentősége sem összehasonlítható.

    Olyan egy véges területtel történő városban nem tudsz csinálni, hogy a mostani autós infra is érintetlen legyen és új kerékpárutak is legyenek. Eddig az autósoknak kb. monopóliuma volt az úthasználat tekintetében (de legalábbis az indokoltnál jóval nagyobb súlyban voltak reprezentálva).

    No de ha létezik turbóporátlanság is, jelen helyzetre még KRESZ módosítást erőltetnek a kerékpárosok, hogy ne legyen kötelező* nekik a biciklisávot használni!

    Kik? Hol? Mivan? Arra tudok gondolni ami a körúton történt (és mellesleg végtelen hülyeség, de ezt megint az autósok nyavajogták ki), hogy fel-le van vezetve a bringasáv pár helyen a járdára, mert különben néhány helyen elvenne egy szent autós sávot a forgalomból. Itt volt az hogy lehesen egyenesen menni az úton is, mivel fel-le szlalomozni sokkal balesetveszélyesebb.

    Tetvesqrvannyáért nem értik meg, hogy az autós felméri a gyalogosok meglétét, mozgását és nem számít a félig mögüle jobbról 45 fokból érkező gyors biciklire, amikor kanyarodik és zebra is van.

    Örülök, hogy - bár egyelőre impliciten, de - te is a fizikailag szeparált kerékpárutak mellett állsz ki. :)

    Do the thing!

Új hozzászólás Aktív témák