- Apple notebookok
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
totron
addikt
Nem tudom, hogy disztró- vagy MATE-specifikus-e a jelenség, a hanggal van problémám. VLC touchpad-scrollal való hangerőállítása meg tudja viccelni az embert menet közben (nem kívánt hangerő-löket), ez egy dolog. Az meg egy másik, hogy a master volumét 200%-ra kitolva hagyja meg rendszer szinten, minekután akár a terminálban való tabolás általi, akár egyéb - Parrot alatt minden - ablak esetén létrejövő hangjelzés bizony nem várt erővel hasít az ember hallójáratába (soha nem gondoltam, hogy ekkora szufla lehet a T500-ban). Az úgynevezett "csepp" hangról dumálok, mely profil mellesleg kikapcsolhatatlan, a "Nincsenek hangok" mellett is él. VLC ne tolhassa ki 100% fölé vagy a master ne maradjon a legmagasabb állapotban, ezt szeretném elérni, meg a hangok kikapcsolhatóságát úgy egészében.
Ez viszont Parrot alatt jelentkezik csak: fedél felnyitása után a fényerő eggyel alacsonyabb állapotban van, mint amin lecsuktam. Ötlet?
-
nagyúr
válasz Rimuru #53803 üzenetére
ubyegon2: zombi processek nem igy mukodnek.
Persze, mert nem is működnek sehogyan sem, értem én, de ki kell őket irtani!
Fórumtársunk arra gondolhatott a prociterheléssel kapcslatban, hogy a top csak egy magot mutat, így furcsállotta a 100+ dolgot.
(#53804) BoB
Attól, mert valaminek a neve k-val kezdődik, még nem biztos hogy a KDE-hez kötődik!
Köszi! Egyébként olyan logikus lett volna pedig.
Olvastam, hogy a kworker is valami acpi-dologért is felel, de írtam is a tévedés lehetőségéről:
kworker nem nagyon kéne az XFCE-be, de lehet tévedek, mindenesetre az okozhat különös CPU használatot isez meg ugye azért megállja a helyét:
Attól, hogy nem KDE-t használ a disztró, még rengeteg K-s függőséget felhúzhat magával egy KDE-s program telepítése
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Rimuru
veterán
válasz agy73p #53807 üzenetére
Ugy hogy kuld egy megfelelo signalt.
Amugy a zombi az mar semmit nem csinal, terminalt es ezt jelezte is, a kernel dolga hogy kiloje. Alapvetoen amig a szuloje el addig megmarad, ha szulot terminal (igy arva lesz) akkor atkerul a 1-es pid (init) ala a zombi, utana mar o kilovi (normalis esetben), tehat a szulojet kell megkeresni es kiloni.ps auxf
vagypstree
(#53806) ubyegon2: Fórumtársunk arra gondolhatott a prociterheléssel kapcslatban, hogy a top csak egy magot mutat - nem ezt latom, hanem azt hogy a amikor 110% korul van a process akkor 28koruli proci terhelest mutat a top, ebbol arra kovetkeztetek hogy 4 mag van.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
agy73p
senior tag
válasz Rimuru #53808 üzenetére
KÖszönöm.
Jó úton járunk, mgaapplet gyermekfolyamata, ami a mageia automata frissítése. Ha megnyitom terminálból a mgaapplet-config-ot, és átállítom az automata frissítést egy máik értékre, akkor abba is hagyja a "tekerést" és a ps aux | awk '"[Zz]" ~ $8 { printf("%s, PID = %d\n", $8, $2); }' már nem mutat zombi folyamatot.
Az egyetlen szépséghibája, hogy újraindítás után ismét bekövetkezik ez a folyamat. -
nagyúr
válasz Rimuru #53808 üzenetére
nem ezt latom, hanem azt hogy a amikor 110% korul van a process akkor 28koruli proci terhelest mutat a top, ebbol arra kovetkeztetek hogy 4 mag van.
Kicsit meleg van erre, természetesen igazad van, összekevertem a htop-pal, ami mutatja a magokat külön.
Nekem mutatja a top is, de ez nem az alap beállítás.
************************************************************************************
Nem neked, de ha valakinek új lenne a top sokrétűsége, itt a leírása.
************************************************************************************[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
Sziasztok! Van valami ötletetek, hogy hogy tudnám rávenni a StepMania-t (csak az 5.0-ás verzió jó), hogy elfusson Wayland-en úgy, hogy legyen input? Wayland-del kapcsolatban van még egy problémám. A VLC sem viselkedik túl jól rajta. Elindul a program -> nagy kurzor, kék keret és fekete kép, VLC nem válaszol, de a hang megy...
Xorg sem jó, mert ott meg szétcsúszik a kép ha fullscreen-ben van a Firefox (videólejátszáskor látszódik).Egy másik problémám, hogy a felső sarokban lévő fényerő állító nem állítja a fényerőt GNOME alatt. A monitorom támogatja a DDM-et.
Fedora 25-öt használok. A gépem elemei ott vannak a profil oldalamon.
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy Fedora 24 rendszerem és ma vettem egy GTX 1050 TI-t. Ez alapján feltenném a drivert hozzá, de már próbáltam 3 verziót és mindig a ./NVIDIA.... rész után behal a rendszer. Újraindítom és a boot lognál megáll és nem csinál semmit. Nulla error, a dmesg-ben sem látok semmit ami miatt ez megtörténhetne. Mi lehet a probléma?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
vmk
tag
Sziasztok.
Vibert szeretnék telepíteni Wine segítségével egy 32 bites Lubuntu 16.04-re.
Amikor elindítom Viber telepítőt nyomok egy nextet és úgy tűnik mintha elkezdené telepíteni de pár másodperc után 0x80070005 - (null) hibára fut.
Utánaolvastam és ez elvileg valami féle jogosultság gond.
A terminálban az utolsó pár sor:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\users\\vmk\\Temp\\{4528DBFA-7252-43E6-967D-FCAB3ABE5565}\\", 00000000): stub
fixme:advapi:EventRegister {5eec90ab-c022-44b2-a5dd-fd716a222a15}, 0x10001123, 0x1002a200, 0x1002a218
fixme:wincodecs:JpegDecoder_Frame_CopyPalette (0x15fee4,0x15fd88): stub
fixme:wincodecs:JpegDecoder_Frame_CopyPalette (0x15ff4c,0x1606a0): stub
fixme:wincodecs:JpegDecoder_Frame_CopyPalette (0x16008c,0x15fbf8): stub
fixme:wincodecs:PngDecoder_Block_GetCount 0x160fc0,0x79e728: stub
fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\users\\vmk\\Temp\\{4528DBFA-7252-43E6-967D-FCAB3ABE5565}\\", 00000000): stub
fixme:advapi:EventUnregister deadbeef: stub
fixme:advapi:EventUnregister 0: stubMi lehet a gond?
-
Rimuru
veterán
Vibernek van linuxos verzioja is nem?
(#53819) PumpkinSeed: amugy nincs valami taroloban fent, epel stb? lehet ugy lenne a legkonnyebb. Sajnos nem emlekszem centosre (legkozelebbi fedora rokon amit ismerek) hogy raktam fel, csak annyit tudok hogy fajdalommentes volt.
Amugy valsz valami modul nem lesz jo.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Di Natale
aktív tag
Jó reggelt!
Jövőre szeretnék informatikából érettségizni, ehhez szükségem lenne az Office 2016-ra. Megnéztem a Wine adatbázisát és az Office programok nem támogatottak. Aztán találtam egy másik megoldást: Virtualboxba felteszem a Win 10-et és rá az Officet.
A laptopomban Intel i3 3217U proci, és 4GB Ram van. Szerintetek ez elég lesz a W10 + Office futtatására?
Őszintén szólva ez a Virtualboxos megoldás egy kicsit a gépem megerőszakolását jelentené.
-
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Rimuru #53821 üzenetére
Hát nem tudom, de 3 kernel panic után hagytam. Komolyan nem értem mit tud így elsz*rni az nvidia hivatalos Linuxra szánt drivere. Addig jutottam, hogy a nouveau rész valamibe még mindig beleszól és nem engedi az nvidia drivernek, hogy csinálja amit kell, de már nem találok több helyet ahol ki tudom kapcsolni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
-
Tim82
félisten
Wikipedia szerint a Pentium D procik már 64 bitesek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dave™
nagyúr
Van egy gondom Manjaro KDE alatt, három teljesen különböző gépen, és kezd egy "kicsit" idegesítő lenni. A jelenség annyi, hogy egyszer csak eltűnik a panel (egy van csak, alul), és fekete lesz a háttérkép helye. Ez 10-ből 8-szor gy is marad, a maradék két alkalommal magától visszaáll pár másodperc múlva. Amikor nem, általában a "kquitapp5 plasmashell ; /usr/bin/plasmashell --shut-up" parancs segít, de a HTPC-n van hogy ez sem, és olyankor le kell törölnöm a .config mappából a plasma konfigfájlját és a fenti paranccsal elindítani. Most már napi 1-2x előjön, és fogalmam sincs mitől vagy merre keressem a hiba okát. Elvileg létező probléma, de második monitor esetében dokumentált, nekem viszont simán tudja egy monitorral is. A panelem kicsit nagyobbra van véve és ikonos, ha ez számít, már nem tudom mire gondoljak. Ez volt legutóbb:
Process 21252 (plasmashell) of user 1000 dumped core.
Stack trace of thread 21277:
#0 0x00007f2b5fd89670 n/a (n/a) -
agy73p
senior tag
válasz agy73p #53825 üzenetére
Feltettem közben a Gnome DE-t, és megoldódott a probémám.
Van most egy másik:
Gnome lock-screen nem kapcsolaható ki, még így sem:
[root@localhost adam]# gnome-control-center
(gnome-control-center:26256): dconf-WARNING **: failed to commit changes to dconf:
A kapcsolat le van zárva
Hát, akkor hogy próbálkozzak, ha így sem megy? -
Vladi
nagyúr
válasz PumpkinSeed #53835 üzenetére
Pont azért vannak a csomagok, hogy megcsinálják helyetted, meg az nvidia helyett is.
Azt próbáltad?(#53842) vmk:
Bedobod a live cd-t, és boot eleján azonnal szól, ha nem támogatott architektúra. Kiírni tovább tart.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz PumpkinSeed #53846 üzenetére
?
Mi volt? meg kéne nézni, mert annak mennie kellene.il sole non sorge più ad Est!
-
PumpkinSeed
addikt
Elsőnek összeomlott a Gnome, majd kernel panic harmadjára meg csak egy villogó _ és nem is tudok másik tty-re váltani. Semmi ötletem nincs hogyan lehetne megfixálni, mindegy úgy is a windows játékoknak vettem a VGA-t, azon meg megy.
-
Vladi
nagyúr
válasz PumpkinSeed #53848 üzenetére
Esetleg próbáld nem gnommal és nem waylanndal.
Valami klassziku, xfce, mate meg xorg.
De most ugye az rpmfusion csomagról van szó?il sole non sorge più ad Est!
-
PumpkinSeed
addikt
Igen igen, azt próbáltam, mert múltkor véletlen átsiklottam a kommented felett. Szóval most kipróbáltam, install restart, és megkezdődött a haláltusa. Amúgy is már ráfért egy reinstall, azért voltam ilyen bátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mobil flották
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Azonnali játékos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest