Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chabee

    tag

    Ebben a hozzászólásomban felvázolt problémát úgy kívántam megoldani, hogy az egész rendszer legyalultam és egy Lubuntu Alternate 12.04-es verziót megpróbáltam parancssorosan feltelepíteni. Maga a telepítés rendben lezajlott, a karakteres telepítő felület szépen végig vezetett a folyamaton. Eljött az újraindulás és a BIOS karakteres szövege után a nagy feketeség fogadott. Se kép, se hang. Viszont a HDD bőszen darált, valószínűen töltötte a rendszert. Amikor látszólag megnyugodott vakon begépeltem a felhasználó nevet és a jelszót, ami ismét aktivitást váltott ki. Természetesen még mindig teljes sötétség a monitoron. Az újraindítást a Ctrl+Alt+Del kombinációval követtem el, ahol megint darált a vinyó és csak utána indult újra a gép. Valami olyasmi lehet, hogy a monitor felbontásán túli felbontással kínálja meg a gép a monitort, mert az írja ki hogy "not optimum mode, recommended 1280x1024 60 Hz". A monitort egy 17" darab, 1280x1024 felbontással, a gép meg 1 GHz Tualatin cerka, 512 MB RAM, Intel 815 chipset a deszkán, AGP-s Ati RageXL, 40 GB HDD, LG optika. Ezen a gépen futott korábban hiba nélkül a 11.10-es Lubuntu, de ott is tapasztaltam, hogy a rendszertöltés karakteres folyamata nem bírt megjelenni a monitoron valami elkefélt felbontás miatt, csak a grafikus login képernyő jött be a betöltődés végén. Amúgy most is megcsináltam a grafikus telepítést, és most is ua a helyzet.
    Kérdésem, hogy a karakteres telepítés közben hol lehet megnézni, hogy milyen felbontásban fog működni a rendszer, mert VGA opciókkal nem kényeztet a karakteres telepítő?
    Valamint az még a bajom, hogy PUTY-al sem tudok rámenni, mert se a 22-es (SSH), se a 23-as (Telnet) porton nem enged be, hiába van rendes IP címe, átjáróval, maszkkal.

    Igazat mondani könnyű, csak elhitetni nehéz!

Új hozzászólás Aktív témák