- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD FX
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz Memmaao #42864 üzenetére
Jók lettek ezek a pici autók, felismerhetők (oké, a jeep-ről csak azt tudnám mondani, hogy jeep , aztán lehet valami más márka...).
Miniből vettem pluszban egy használt verziót is, és elsőként porsche, majd shelby cobra lett, mivel az eredeti is nagyon szép és jó, így azt nem akartam szétkapni.
Rebrickable oldalon van pár ingyenes MOC. Fizetősből a golf és a porsche 911 targa tetszik. -
Nekton
aktív tag
válasz Memmaao #42864 üzenetére
Nagyon klasszak a 4 stud széles autóid! 👍
Lassan lehetne indítani egy új, akár Polybag családot a 4 stud széles járműveknek. A SC már nagyon meghízott szvsz.
Azt vettem észre itthon, hogy a gyerekeknek és nekem is jobban bejönnek a pici, de jól eltalált építmények. A kezelhetőségük is felülmúl minden nagyobbat.
-
Lajti
tag
válasz Memmaao #42999 üzenetére
Nekem ez valahogy nem adja ki, az előző verziója ugyan nem volt kész, mégis valahogy tetszetősebb, formaadóbb volt (nekem). A visszapillantója nagyon nem begyere, az jobb ezen, viszont a fehér kerék és a szürke motorrács szerintem jobban mutatott rajta.
A többi autó viszont fantasztikusan jó lett! Nagyon bírom, amikor ilyen piciben sikerül egy-egy jó formát összehozni.
@maross: a tumbler meg a dínók elég érdekes összképet mutatnak a házzal
Batman kergeti Jurassic park szökött dínóit Viszont a méretarányok majdnem pont jók.
A pici tumbler nagyon bejön, jó ára van és mutatós, meg fogom venni. A mérete miatt meg biztos lehet találni helyet neki. -
hulp01
senior tag
válasz Memmaao #43061 üzenetére
Nem rossz, csak így nálam rettentő gyorsan poros lenne. Viszont tetszik, ahogy a rohamosztagos ott ől a polc sarkán.
Az Architecture városok már nálam sincsenek vitrinben, mert nagyon magasak lettek a sok felhőkarcoló miatt. De azok a szekrény tetején sorakoznak. Meg ott van még a szabadságszobor, és a híd vitrinjének a tetején a Red Five. De azok meg szemmagasság felett vannak, szóval nem zavar, ha porosak. A Technicek meg zacskóban ikeás dobozban. Azoknál nekem az építési élmény a lényeg, nem kiállítani veszem őket. Amelyik éppen össze van rakva, az meg a földön van letakarva, hogy ne porosodjon. A helyigény szempontjából nem jó, hogy egyre nagyobbak a készletek.[ Szerkesztve ]
-
WolandR
tag
válasz Memmaao #43109 üzenetére
Ahogy megláttam ezt a posztot, rá is kerestem, pont láttam h akciós volt az emagnál, gyorsan be is dobtam mellé a bonsai fát is, mind a kettő 12k volt, ha jol rémlik, árukeresős ár alatt, bár most a 220voltnál is kb ennyi...
Gondoltam rá h meg kéne tartani a virágcsokrot a barátnőmnek nőnapra, hisz úgy sem hervad el addig, de nyilván nem bírtam ki, így hamarosan meglepem vele, köszi a képet, így tényleg nagyon mutatós!
Mellékesként mind a két doboz patika állapotban jött meg az emagtól, igaz én easyboxos átvételt választottam, mondjuk fura volt h mindkét doboz egyforma, de az egyik kartondobozban volt, a másik meg zacsiban volt... szóval nem lehet rá panaszom. -
RapaNui1
aktív tag
válasz Memmaao #43259 üzenetére
Én 180k ra saccoltam az árát jófogáson a megjelenést követő pár hónap után. Ehhez képest a 190k valóban baráti 40k val olcsóbb mint a bolti ár, ráadásul ilyen hamar. Egy a baj hogy már kiköltekeztem magam, és a bakancslistámon csak 2 készlet maradt ez meg a Home Alone, de nem vagyok semmiről sem elkésve, mert ami késik ugye az nem múlik, csak a pénz jönne gyorsabban mint ahogy menni tud. Gratula hozzá jó építést
-
sb
veterán
válasz Memmaao #43293 üzenetére
Ezt kétlem. Drágák és direkt a vastagabb (nem játék) pénztárcára mennek de akkor sem hiszem, hogy ne fogyna sokkal több átlag játékkészletből.
Ezen felül pedig a felnőtt készlet is mainstream-re készül, ahogy minden cég a legszélesebb igények lefedését célozza. A mainstream pedig soha nem az igazi "szakértő" közönség. Ők - főleg még tovább bontva őket érdeklődési kör szerint - marginálisak szerintem számokban.
Valamint az ő igényeiket relatíve is nehéz kielégíteni, de legalábbis mindig jóval drágább lesz, lásd kidolgozottsági, elemszám igények...Innen visszafelé pedig adja magát, hogy kire és milyen limitekkel terveznek. Nem azért mert nem tudnának jobbat. A tervezői/mérnöki munka pedig soha nem a maximalizmusról szól, se itt sem máshol. A (szűk) keretek közötti optimalizálás a cél elérésére.
-
Tony21
tag
válasz Memmaao #43305 üzenetére
Az nincs meg, nincs vele tapasztalatom, ezért nem írtam :)
De biztos van példa még rengeteg, szerintem ez nem a MOC készítők kiváltsága, a Lego is rendszeresen beleszalad ebbe.Igen, én is törekszem, hogy stabil legyen, de kedvenc témaköröm az alternatív MOC-ok építése néha (inkább sokszor) ezt nem teszi lehetővé. Abból kell főzni, ami az adott készletben van :)
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Memmaao #43484 üzenetére
A kérdés hogy mennyit szánsz rá. A Game of bricks sokat változtatott a szettjein szerintem sokat fejlődtek mind kinézetre mind technikailag. Light my brick készlettel még nem volt dolgom, de tudtommal majdnem duplájába kerül ha nem többe mint egy másik szett ráadásul a Game of Brick mindig csinál valmi akciót most pl black friday alkalmával Black60 kóddal 60% kedvezmény lesz. Nekem tetszenek a szettjeik melyeket utólag is be tudsz építeni elég jók a leírásaik.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Memmaao #43498 üzenetére
Online lépésről lépésre megtalálható. Lesz a dobozban egy füzetecske de az kb semmire nem jó. Olyan pl már előfordult hogy 1x6 os elemre kellet felragasztani a led csíkot vagy a vezérlő modult, de pl nem adtak jozzá elegendőt így 16ft ért kellett vennem a kockashopból, de eddig még hibás vagy rosszul működő készlettel nem találkoztam. Olyan is volt már hogy rosszul csatlakoztattam valamit és nem az a led villogott pl aminek kellett volna hanem a másik, szóval figyelni kell összerkásnál, de ez nem az ő hibájuk. Elvileg ha valami gond van lehet nekik írni vagy visszaküldeni, szerintem ezzel sem lenne probléma bár nekem erre még nem volt szükség.
-
Throme
veterán
válasz Memmaao #43636 üzenetére
Stabilnak mondható, de az eredetinél egy picit kevésbé.
Leírás szerint még spare part-okból is használt, ha jól emlékszem.
Azért marad néhány alkatrész, de hát az eredetiből is két verzió jön ki.
Inkább az a nehézség az eredeti szetthez képest, hogy minden zacsit fel kell bontani és így egyszerre sok alkatrész lesz előtted.A leírás nagyon jó, meg merem kockáztatni, hogy Lego szintű.
Nekem szerencsém volt mert a 31070 szett 2x megvan, MOC miatt (ahogy a Porsche-ból is 2 van, mert az eredeti is bejön) és így fel tudtam belőle használni a trapéz szélvédőt.
Tervező ezt nem tehette meg, mert abból főzött, ami az eredeti szetthez adnak.
A Porsche szélvédőt érdekes helyre építi be egyébként, úgy hogy funkciója is van....Van egy másik Porsche MOC is, amiről szintén találsz itt a fórumon képet, élménybeszámolót.
Valószínűleg az is tetszeni fog...Szerintem érdemes beszerezni a Porsche szettet.
Lehet én vagyok ebben a fehér holló, de az eredeti, Lego verda is nagyon tetszik. -
Segal
veterán
válasz Memmaao #43722 üzenetére
Mekkora lesz ez
A Bugatti sem egy csöppség, ennek meg majdnem a harmada akkora"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Mozaart
aktív tag
válasz Memmaao #43877 üzenetére
Hat azert nem egy szenbanya gondolom. De szivuk joga eladni. A Lego nem torodik vele. Vagy szemet huny felette. Csak nekem kicsit ez olyan mintha egy gyarbol valaki kicsempeszne titkos recepteket. A Willy Wonka jutott eszembe mint film.. Persze ezek csak termekek. Es az ove azt csinal vele amit szeretne.
De elfogadom az erveid. Jogosak. Penz beszel.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Mauzes
addikt
válasz Memmaao #44010 üzenetére
Nem mindig egyértelmű, de jellemzően a belső tartalom érintetlensége mellett a dobozt kinyitották és a boltnak le kellett újra ragasztani. Ezen felül maga a doboz néha ép, de általában kicsit sérült, néha meg nagyon sérült.
Én már több ilyet vettem saját részre, a tartalom mindig rendben volt, de azért érdemes azt is ellenőrizni otthon (csomagok száma, stb.). -
válasz Memmaao #44010 üzenetére
Lehet bontatlan es bontott is, doboz is nagyon valtozoan jo vagy ramaty allapotu. Ha bontott, otthon mindenkeppen ellenorizd le a benne levo csomagokat (vagy a boltban, ha van ra mod, csak hulyenek fognak nezni )
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Memmaao #44032 üzenetére
A problémám az hogy 2 db különböző Hp szettet rendeltem amiből az egyik jelenleg is raktáron lévő készlet hibátlanul érkezett míg a másik ami most sincs raktáron érkezett hibásan mintha valaki már egyszer visszaküldte volna. Gyanús is volt hogy a rendelést követően levették a raktárkészletről majd hirtelen 2 hét elteltével írtak hogy a csomagot összekészítették holott akkor sem szerepelt raktáron. Gondolom valaki visszaküldte és elküldték nekem. Nem tudom most akkor mind a kettőt vissza kéne küldenem vagy csak az egyiket ráadásul ha telefonon és emailban sem tudom őket elérni mi a garancia hogy visszakapom a pénzem, valamint a visszaküldés költségeit is kifizethetem, szóval inkább megpróbálom így eladni hátha kell valakinek aki nem befektetési szándékkal szeretné megvenni és nem számít neki a doboz állapota mert össze szeretné rakni. Egyébként nem annyira gáz a doboz de befektetési célra nem lesz jó.
-
timar88
tag
válasz Memmaao #44298 üzenetére
Nyalóka Hát végülis nyalogathatod, nagy bajod nem lesz tőle
Ezek bábuk akarnak lenni, majd csinálok rendes képet, ha kész az összes. 28 centi magasak, alul lehet fogni, aztán kehet játszani bábszínházasdit vele.Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
Mauzes
addikt
válasz Memmaao #44379 üzenetére
Érdekes, én még nem hallottam erről. Szóval akkor nekem mindig időben érkezett (?) Pont most volt egy hosszabb teljesítésük felém, nov 28-án rendeltem Lego-t és csak ma kaptam értesítést, hogy mehetek érte. Viszont most már semmilyen módon nem tudom megnézni, hogy ez késett-e vagy sem. A rendelési emailben nem adtak dátumot (hanem amint elkészül, szólnak), a honlapon pedig már csak átvehető rendelésként jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest