-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Pick a Bricken rendelhető a lila tartály ha valakit érdekel!
Elem azonosító: 6417691
Ár: 100 ft körülLila sisak per pillanat nincs, de szokott lenni az is.
-
joe-ker
senior tag
Lego ébresztőóra nincs valakinek elfekvőbe és eladná esetleg vagy cserélné másik órára? Csak a figurába épített érdekel.
-
RapaNui1
aktív tag
75323 SW Justifier Emag 45k akcióban
-
Throme
veterán
Nézzetek fel az alzára is ...
pl moci, audi...
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
válasz Throme #71156 üzenetére
Van egy felbontott 76391 Roxfort ikonok ~79 ezerért, ami egy baromi jó készlet, ha valakinek kell érdemes megrizikózni, lehet csak doboz sérült.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
apholyon
aktív tag
Alakul a kripta is... (Szóljatok, ha túl sok belőlem, vagy nem érdekel, nem lesz sértődés, csak eléggé elkapott a flash, meg törött kézzel a fizikai Legozás - és sok minden más - esélytelen...). Bármi tippet, javaslatot szívesen fogadok...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
addikt
válasz apholyon #71158 üzenetére
Jól néz ki, tetszetős. Akarsz amit megtervezni, amit később összeraknál élőben is, vagy most ez kielégíti a legozást iránti igényeid? (:
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
apholyon
aktív tag
válasz Tyler Durden #71159 üzenetére
Hát igazság szerint ez úgy indult, hogy csak néhány fix témában "gyűjtögetek" (kellenek a határok ugye... mindenki ismeri ezt... ), ebbe a Halloween már nem fért bele, legalábbis tavaly... Most sajnos össze van csavarozva-drótozva-gipszelve az egyik kezem és amikor elalszik a gyerek és van némi szabadidőm, akkor mégis beleástam magam, mondom egy kicsike valami Halloweenes témát összerakok... nézegettem, szerencsére a nagy készleteket kívül nem sok minden van, de azokat sem találtam jó áron, mondom összerakok magamnak valamit... Aztán meguntam a BL nézegetést, mondom kipróbálom a szerkesztőt. Első körben csak pár sírboltot meg fejfát akartam összerakni, nah ez idáig fajult 1 nap alatt...
De hogy válaszoljak is a kérdésre: még nem tudom, bejön nagyon, de helyem sincs meg vélhetőleg baromi drága lenne összeBL-ezni... majd esetleg egy részét, vagy egy kisebb szettet... Egyelőre kiélem a rég elfojtott kreativitásomat (már amennyi van...). Nyilván így 1 nap után ennyire futja, majd lesz jobb, ezek csak próbálgatások (aminek a fele a **** láncok beállítgatása volt... ).
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Dilikutya
félisten
Jöhetnek bátran, én is szeretem ezt a témát, és valóban kevés dolog jelent meg. Tetszetős ez a kripta, én az esküvőm idején építettem egy hasonló templomromot. Na jó, az elég román stílusú, puritán lett, de ugye a fizikai elemek miatt eléggé kötve volt a kezem. Sokat dob rajta, hogy tavasszal vettem egy szürke 3D alaplapot.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
pn4hvq
senior tag
Legokészletek jó áron a Mall.hu-n (Packeta szállítás 990)
-
Dilikutya
félisten
Müllerben is akad pár akció. Indiana Jones készletekre olyan 30% körül, a repülős hajsza 10500, a sírkamrás 12000. A többi akciósra nem emlékszem, Speed Champions-t láttam párat, Minecraftot.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
sb
veterán
Ez abszolút nem az én világom, csodálkoztam is mikor írtad, hogy temetőt dobnál össze.
De ahogy sok másnál is, mivel minőségi az eredmény, ez is tetszik. Jól sikerültek szerintem és jöhet nyugodtan.@Dilikutya
Kisállat temető. Bizarr, itthon érdekesen néznének rá a gyerekek.
Friendsünk nincs, de állatkákból van egy 32-es lapnyi. Nagy temető lenne...@Mauzes
Ebben érzek némi Friends vonalat, lehet őr a temetőben. -
RapaNui1
aktív tag
A 10. zacskótól kezdett érdekes lenni a Concorde építése. Jelenleg a 12. zacskót követően így néz ki az egész. Sikerült elég masszívra megoldaniuk a törzset. Kapunk egy kis betekintést a kabinokba is, 3 ülés sorral és persze 2 budival A méreteit illetően valóban hatalmas lesz, de higgyétek el ha kisebb lett volna nem mutatna ilyen jól és nem lehetett volna ennyire részletesen kidolgozni, szóval azt kell mondanom, hogy kellettek neki ezek a méretek. Már most nagyon jól néz ki egyébként, nagyon kiváncsi leszek a végeredményre.
-
RapaNui1
aktív tag
A sugárhajtóművek megépítése valami szuper volt, most már kezd tényleg összeállni a kép és ahogy haladok előre egyre jobb egyre technikásabb és ezáltal egyre élvezetesebb lesz az egész, nem beszélve arról, ahogy kezd kialakulni a formája egyre szebb lesz.
-
SPQR301
tag
Ezt a MOC-ot nézzétek, az amúgy szerintem kicsit unalmas 31132 viking hajóhoz van, egészen fergetegesen el van találva.
https://rebrickable.com/mocs/MOC-159194/Made%20With%20Brix/viking-war-elephant/
-
RapaNui1
aktív tag
Csak mosolygok mint egy gyerek a cukorka boltban és még mindig hátravan 4 zacskó, tehát a hátulja. Nem is mondok többet a kép magáért beszél, bár a hátulja még hiányzik
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
-
addikt
válasz Djuree #71177 üzenetére
Amúgy ettől én is félek, nekem nincs tapasztalatom nagy, egybe fehér készletekkel, de most kaptunk pl régi city dolgokat és abban azért látok némi sárgulást. Ha ez is olyan szint kap, akkor egyből 2 pálcás bazári kinézetté avanzsál..
legopingvin: hja ez engem is érdekelne..
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
-
legopingvin
kezdő
Egyébként a sárgulást az UV idézi elő főként vagy természetes egy idő után az elszíneződés csak a fehéren jobban látszik? Valaki okosítson fel legyen szíves.
-
edgR
őstag
válasz legopingvin #71180 üzenetére
uv
-
Mozaart
aktív tag
válasz Tyler Durden #71178 üzenetére
Nálam az UCS 10240 sárgás. Azért mert ahonnan vettem, ott a Lego üzlet kirakatában volt hónapokig. (ha lenne boltom tutkó UV fóliáznám, így minden bejövő fénysugár uv szűrt. A bejárati ajtóban pedig lenne egy előtér, külön ajtóval. ) Én balga ifjú. De hát első UCS szettem.. *priceless
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
5150head
senior tag
Pc/konzol restaurátoroknál láttam a sárga műanyag alkatrészek kifehérítésére egy módszert. A lényeg h vmi kémiai cucc+fólia+napfény és visszaáll az eredeti szín.
Nem tudom, h ez legónál működne-e. -
-
RapaNui1
aktív tag
Erre azt mondom, hogy semmi nem tart örökké. Ezen az alapon tulajdon képpen mindenre kijelenthető, hogy idővel romlik az állaga, állapota stb, szóval akkor soha semmit nem kéne megvenni attól tartva hogy mi lesz vele később.
-
Mozaart
aktív tag
válasz legopingvin #71188 üzenetére
Arra lennék kivancsi hogy sotet helyen kiallitott allasban levo figura es elemek repednek e.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Throme
veterán
válasz Tyler Durden #71175 üzenetére
nem csak hangárt.... repülőteret is
-
legopingvin
kezdő
válasz Mozaart #71189 üzenetére
Gondolom ahogy öregszik a műanyag sérülékenyebbé valik. A külső hatások mint pl. a levegő minősége, összetétele, hőmérséklet,UV stb. mind negatív hatassal van rá hosszútávon, szóval szerintem azok is repednek csak valószínűleg később jelennek meg rajtuk az elváltozasok. ( De ez csak szimplán saját vélemény, nem értek hozzá )
-
Crus
őstag
válasz Mauzes #71192 üzenetére
Pont arra gondoltam, hogy Lego-féle műanyagból kéne mindent is gyártani ezentúl, ami műanyag és ker. forgalomba kerül, mert példás ahogy lebomlik
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
sb
veterán
válasz xcvbxcvb #71179 üzenetére
Ez eléggé látványos sajnos amikor egymás mellett eltérő az árnyalat. Ha azonos mértékben sárgulna lassan talán először fel sem tűnne.
Én Lego Store-ról írtam már, hogy gázos amikor túrsz a dobozban és full fehér-sárga random az egész kupac. Pedig olyan nagyon sok fény nem érhette, nem évek óta van kirakva szvsz és külön pikáns, hogy már úgy veszed.
A másik, hogy gyári készletbontás után is előfordulnak eleve árnyalati eltérések fehérnél.Szóval ilyenformán ez gázosabb mintsem csak annyi lenne, hogy majd 10 év múlva gondot okoz.
Pár igen régi elemhez vettem már hidrogén peroxidot de még nem próbáltam ki azóta.
@RapaNui1
Nagyon jól néz ki! A leak képeknél nem tetszett annyira, rossz szögben látszott, épp a szárny nagy felülete és ikonikus alakja nem jött át. A promo képeken aztán tök más volt nekem, ott jött a hűha-érzés. És ebben a méret is benne van, ahogy írod. Nem is nagyon lehetne kisebb méretben jobban elkapni a formát és a méret is dob rajta, ahogy a valós méretei is elég durvák.[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Mauzes #71192 üzenetére
Nem tudom, én még nem találkoztam se törött torzóval, sem nagyon törött legóval persze a gyerkőc 20 éves készleteinél a fehér elemeknél látszik némi elszíneződés, de még az sem túl zavaró, szóval nem tudom, hogy mi az az idő amit ki kéne bírnia, amikor egy prémium telefon 3-5 évet bír, egy 20 millás autó meg kb 15-20 évet, de említhetnék bármit. Találni azért 20-30-40 éves legokat is a piacon. Korábban egyedül a reddish brown elemeknél találkoztam valóban törési hibával, de azt is csak 1-2 elem esetében tapasztaltam, mivel alapból vigyázok a Legora nem dobálom, nem esek neki őrültek módjára stb.
Persze mióta mindenki inkább befektetésként tekint rá mintsem játékként felerősödtek az elszineződéstől meg elhasználódástól való félelmek, de ez még mindig csak egy játék mégha drága is.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Ijjjj, guys, egy kis terápiás célú napló. Vettem korábban egy 75192 UCS Millenium Falcon-t, amit az ultimate Lego készletnek véltem mindig is, ma is. Jelenlegi lakóhelyemen egyszerűen nem tudnám elhelyezni és így nem akartam összerakni, bontatlanul csücsült a szekrényemben. Aztán egy idő után el is engedtem, hogy én ezt rövid távon összerakjam, de azért eladni nem akartam. Aztán egy nap nemrég megláttam egy kereső posztot FB-n és hirtelen ötletből bedobtam, hogy nekem van egy, eladom.
Erre visszaigazolták, hogy megveszik! Erre amúgy nem is számítottam. Mondom sima ügy, racionális vagyok. Erre amikor ma sok idő után kivettem a szekrényből, hogy kéznél legyen, megint megcsapott, hogy milyen brutálisan király egy cucc ez. Még szinte a bánat is elfogott, hogy ezt most eladom. Aztán persze eszembe jutott, hogy ez "csak egy doboz műanyag".
Persze semmi nincs veszve, ezt egyszer még újra meg fogom venni, ez szinte biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest