- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
HI
Vagyunk. Én épp vadászok össze egy terepasztalt magamnak. ami nem lesz még 100%-os de karácsonyra (ez lesz a meglepetés magamnak ) egész jól fog állni.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
Tudom nem szép dolog, de nekem csak a sushi bár tetszik. Bár igy is nagyon szépek, de a másik kettő esetében elkövette azt a “hibát”, ami a való életben tényleg jellemző tulajdonság, de Lego esetén szerintem nem előnyös. Külsőre túl egysíkú az épülete. Értem én, hogy egy rendőrség homlokzata nem változhat, de picit variálhatott volna. Pl a Lego modular bank ilyen szempontból remek példa. Ha visszahúzza az egyik sarkot és berendezi másnak máris kicsit változatosabb lenne minden. Ez persze csak az én jelentéktelen véleményem.
-
Én kb 1 éve kezdtem újra, kár volt (anyagilag ) Most tartok ott, hogy a maradék 4 hajónak megcsináltam vektorosan a vitorláját, és kinyomtatták normális alapanyagra. (Eredetit egyelőre nem veszek, a polcra jó a saját vitorla is) 2 hét múlva kész a flotta, de még mindig hiányos itt-ott.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Freddy76
addikt
Üdvözlünk a mélyben.
Én korábban fotóztam. Amikor a fotóscuccokban álló pénzem már meghaladta az egymilliót, folyamatosan zavart, hogy ott áll a sok pénz, és semmi értelme nincs. A Lego annyiban más, hogy ott ugyanez valahogy nem zavar .
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
thesound
addikt
Ha a rebrickable.com-ra felviszitek milyen készleteitek vannak, akkor összeadja a piaci árukat is, amellett, hogy megmutatja, miket lehet belőlük ömlesztetten építeni.
(#24799) Zoltn
Én 2 éve kezdtem újra...
-köszönjük őszinte vallomásod thesound. Tapsoljuk meg! (Mint valami anonim alkoholisták baráti köre[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
MODERÁTOR
válasz thesound #24808 üzenetére
Legalább 3 topic-ot követek, amelyiknek a témájára értelmetlenül relatíve sok pénzt költöttem el. De mindről azt hittem, jó befektetés, Tisztelt Bíróság, ezt kérem vegyék figyelembe.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
hulp01
senior tag
válasz Janaboy #24810 üzenetére
És ezt mondjuk elő lehetne segíteni azzal, hogy nem tartjátok hosszú évekig készleten a SW UCS készleteket. Azt hittem már soha nem lesz kifutó termék a Slave I. És kifutóként is még lehet vagy egy évig készleten... Tessék odahatni a managereknél. Ha a fórumlakók megvették amit akartak, akkor lehet kivonni a terméket.
-
Janaboy
veterán
-
Throme
veterán
Azért legóéknál érdemes lenne elgondolkodni - ha még nem tették volna - hogy hogyan tudnak a kínai gyártók ugyanolyan szetteket kihozni (még ha itt-ott gyengébb minőségben is), mint a lego, és viszonylag gyorsan?!
Egy képről, vagy dizájner videóról nem lehet lekoppintani semmit.
Csak ki kéne ezt vizsgálniuk. Itt komplett tervek, rajzok ..stb cserélnek gazdát.Ok, most nyertek, nagyon helyes, de ettől nem hiszem, hogy nőni fognak az eladások, és az se biztos, hogy a bünti elrettenti a hamisítókat.
Akkor mi van, ha ezek után minimális eltéréssel kiadják a Lego szetteket sajátként?
Porsche-ból lesz PoorscheAz se lenne semmi lépés, ha felkarolnák az Lego Ideas-ban sok szavazatot elért versenyzőket, akik nem lettek kiválasztva, és kiadnák lepin, vagy akármi más néven. Dizájnereket se kell tartani. Vagy az ilyen police office-okra lecsapnának. Bagóért megvennék a jogokat, és ennyi....
-
wrrs
tag
válasz Throme #24818 üzenetére
1 kocka Lepin-em sincs, csak LEGO, mégis azt mondom, hogy szerintem is ez lenne részükről az etikus húzás. A még ki nem adott, de a közösség által már kívánt build-ekre lecsaphatnának és az ötlet kitalálóját díjazva kiadhatnák. Sokkal jobb lenne ez és akkor talán jogilag is megférnének egymás mellett.
Ebből a perelgetésből is látszik, hogy nem az építőanyagok formájának lemásolásával van/volt a baj, hanem az eredeti szettek pofátlan árusításával.
Nézzétek már meg ezeket:
[link]Lehet köpködni, de 1 perc alatt szerelmes leszel valamelyikbe és kb. 4000 db-os szettekről beszélgetünk iszonyat olcsón. Ez a téma a LEGO-tól pedig eddig távol áll minden szinten, még a Ninjago is.
Szóval alapból olyan bolondok lehetnek Lepényék ezzel a lopással, hogy még a piaci rést sem találják meg.
Remélem a jövőben az Ideas oldalra eltévednek és a legjobb dolgokat felkarolják.
-
kbalage2
aktív tag
"Egy képről, vagy dizájner videóról nem lehet lekoppintani semmit." - erről azért kérdezd meg dokludit, volt hogy pár vacak homályos fotó alapján összedobta a 42070-et kompletten
Egyébként a kínaiak okosan minden fronton támadnak. Lepin márkanévvel megy a nagyüzemi lopás (original LEGO és MOC egyaránt), ugyanaz a tulajdonos Xingbao márkanéven meg árul olyan szetteket amit licenszelnek a MOC-ok készítőitől. Magyarul ha belemész a bizniszbe akkor kaphatsz némi aprót, ha meg nem akkor úgyis lenyúlják.
Örvendetes ez a bírósági döntés de sok hatása szerintem nem lesz, seperc alatt csinálnak egy új klónmárkát és megy tovább az egész sztori sajnos.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Djuree
félisten
és ha nagyon akarnának már most tudnának lego minőséget produkálni. előbb-utóbb pedig fogják akarni...kérdés mikor?
ha felvennék a komolyabb mocolókat, meg növelnék a minőséget, szerintem a lego lassan bezárhatna.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #24820 üzenetére
Azért megnézném, ha valaki egy porsche-t vagy a bugattit képről, egy az egyben prezentálná, eredetivel egyező alkatrészekkel (típusban, db számban). Mindezt az eredeti összerakási videók megjelenése előtt.
Mert erről van szó a másolóknál. Gyakorlatilag a dobozon a lego logo a különbség és a manual.
Majdnem egyszerre jelennek meg.
Tuti hogy hozzájutnak a gyártási adatokhoz. Vagy első nap megveszik és aznap beindul a másolás.(#24821) Djuree : Nekem is van ilyen érzésem. Nézegettem szetteket, amik nem Lego másolatok és jól néznek ki. Klasz dolgokat tudnak már most is kiadni.
Az anyagminőség és a support, ami kérdéses (hiányzó alkatrész pótlás, stb..). Egy jó supportnak azért ára van.
Szóval a Lego szint elérése biztos, hogy legalább 20-30% drágulást hozna, vagy még többet.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Lehet a kínaiak ki-be járkálnak a LEGO rendszereiben csak nem tudnak róla a LEGO-nál
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #24822 üzenetére
Nem is lehetett klón-Bugattit kapni a megjelenéskor Lopott képekkel volt preorder aztán pár hét múlva lehetett hozzájutni... vagy mint anno a 42077, többek között az én review fotóimmal promózták a preordert mert az volt az egyik első hozzáférhető anyag. Szerinted ha olyan könnyen hozzáférnének mindenhez akkor mi szükség lenne lopni a promóanyagot? Az első napos vásárlás és gyors gyártás szerintem jóval közelebb áll a valósághoz.
Egyébként mielőtt ennyire leegyszerüsítenénk a Lepin mennybemenetelét abba gondolj bele hogy min spórolnak a legtöbbet - kutatás/fejlesztés & lincenszdíjak. Baromi kényelmes lemásolni valamit amit más már kitalált piackutatással, fejlesztéssel, teszteléssel stb együtt és kicsengette a valószínűleg nem kevés pénzt a különböző jogtulajdonosoknak.
[ Szerkesztve ]
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
UberMutant
őstag
viszont van egy nagyon kellemes húzásuk is, a már nem gyártott népszerű modularokat kiadták. szerintem ez a vonal maradhatna, amolyan abandonware módjára.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Bakker de unalmas már ez a lepin téma.
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz Ereshkigal #24831 üzenetére
Minden eladó, építkezem.
-
wrrs
tag
Ezzel is mint minden termékkel az a gond, hogy nem vagy csak felületes közvélemény kutatást csinálnak.
Itt van ez:
[link]Csomagolás, prezentáció és a téma is 10/10!
Nyilván a hülye herripotter egy tömegek által kedvelt nyomoronc valami. Annyira bénák ezek a HP szettek, hogy én szégyellem magam. A Blocks magazinban is néztem, hogy "óhhdejóóó" HP téma orrvérzésig és hát...., hagyjuk. De legalább egy lapszámban kivesézték az összeset.
Szóval valami hasonló a helyzet a LEGO-val is. Overwatch?? Most komoly? Ennyire futotta? Ráadásul amúgy is. Mi lesz a következő? PUBG vagy Fortnite? (Akkor már inkább Diablo, Warhammer, esetleg A. Creed ---> az épületek miatt is)
Ha meg nem ezek futnak, akkor jönnek az újabb Batman meg rögtönzött SW szettek, főleg gyerekeknek.
Na, de hogy ne a negatív oldalát lássátok. Nem a témaválasztás a fő gond (ez mindenkinek, nekem is egyéni bajom vagy vágyam), hanem az, hogy a komolyabb (MOC-szintű) szettek kockadarabára egyszerűen vállalhatatlan. Vagyis könnyebb összedobni egy újabb (bocs) béna, fantáziátlan, makró méretű SW jelenetet 100db-ból és 2-3 színből, mintsem az IDEAS-on elismerni valakienk a munkáját. Engem ez az egy zavar.
Hogy a századik ugyanolyan alap széket rakom a simán forgó alapra, miközben pl. a Nyomozóirodában vele szemben korrektül megtervezett bőrfotel feszül... Aztán felcsapod a netet, és ömlik rád a 10 alkatrészből összerakható, nagyon szép berendezések jobbnál jobb ötletarzenálja. És nem értem. Mi az oka annak, hogy a moduláris épületek csak alsó szintje kap csempéket? Illetve, de értem! Majd megveszi aki akarja mókolni.
És az utolsó gondolat, mert így is lehet kikapok a HP-s beszólásomért.
LEGO újrakezdő vagyok, de utálom, UTÁLOM, hogy gyűjtsem a dobozokat, meg úgy nézzek a szettjeimre, hogy "jajj, áll benne a pénzem!" Hogy ha valami eladó, akkor csak a felét éri ha nincs doboz, vagy leírás, stb. Sérült doboz -10.000.- Vicc.Szóval higgyétek el, sokadik drága hobbim ez ami párhuzamosan fut, de mindenhol a fan-ok túlozzák ezt el.
Ha nem kereskednének a LEGO-val akkor talán nem lenne drága. Szóval ha dobozban, leírással van egy kifutott szett az a régi 45 helyett azonnal 140ezer lesz. És ezt a LEGO látja és hát ők is pénzből élnek... -
R3ĐßuŁŁ
őstag
A Lego szerintem direkt nem csinál tökéletes készleteket pl egy modularnál Okosan felépítenek egy koncepciót, amiben mindig kicsit fejlődik az építési technika, így mindig valami újítást kap az ember. Szerintem ezzel nincs gond, aki elég régóta épít legot az speciel a modularoknál simán látja ezt az evolúciót. A Cafe Corneren belül kb semmi nem volt, ez szépen fejlődött tovább modularról modularra.
Egyébként ez sok más témában is megfigyelhető. Illetve nyilván sok az új alkatrész bla bla bla.
Okos emberek dolgoznak a Legonál, mindig megvan mindennek az oka. Az Overwatch szetteket nem értem, de biztos óriási a vevőbázisa. Én szerintem egy gyűjthető minifig szériában jobb lett volna, de biztos menni fog ez is.
Alapvetően egy ilyen Alien szettet valóban csak Ideas keretein belül adnak majd ki. Egyébként 10 éve elképzelhetetlen lett volna, hogy egy Yellow Submarine-t vagy egy Old Fishing Store-t kiadjon a Lego, de hála az Ideas ötletnek, ezek is megvalósulhatnak.
Jó irányba halad szerintem a Lego sok szálon, szerintem mindenki megtalálja a magának tetsző készleteket. Én lassan 20 éve gyűjtök és mindig minden évben van valami király szett, amitől össze fut a nyál a számban. Az egyetlen negatívum az árak növekedése, de sajnos ez mindennel így van, így nem érdekel túlzottan a dolog. Illetve azt is el kell ismerni, hogy nem a magyar piacra vannak szabva az exkluzív szettek árai.
-
törölt tag
Az azért remélem megvan, hogy a hp szetteket, a micro suli kivételével nem a te korosztályodnak szánják. Ha ez a mostani hp béna, akkor inkább ne nézd meg milyen volt régen.
Az ideas valamilyen szinten engem is zavar, de ez legyen a legnagyobb baj.
A lego pedig azért nem ad ki nagyobb darabszámmal dolgokat, mert akárhogy nézem ez még mindig csak egy játék, amivel gyerekek játszanak. Ha komolyabbat akarsz ott a moc lehetőség.
Az overwatch minifig series pedig azért nem működik, mert számos karaktert nem lehetne kis zacsiba bepakolni. Winston bele se férne vagy csak a reinhardt figura, a páncél nélkül semmi, ahogy D.va se a mech nélkül.
Ami pedig az ac-t és társait illeti. Hogy képzeled el a készleteket? Történelmi épületek legyenek benne, korhű katonákkal és cuki bérgyilkos minifigurákkal? Warhammert melyik ismert karakterrel akarnád eladni? Nem beszélve arról, hogy mindegyik erőszakos téma. -
thomeef
őstag
válasz #75376384 #24835 üzenetére
31 éves mérnök emberként gyermeki rajongással vásároltam meg a most megjelent összes HP készletet, és amit eddig összeraktam, imádtam. Kérlek égessetek el máglyán Az hogy ő milyen stílusban nyilatkozik a harry potter világról, szerintem elmond mindent.
Nyilván én is örülnék bizonyos témáknak (game of thrones, breaking bad, rick and morty, mass effect, bioshock, warcraft... és reggelig tudnám sorolni) amik sohasem fognak megjelenni, mert nincs akkora létjogosultsága mint a jelenleg aktív témáknak. Ez ugye egyrészt pénzügyi döntés, másrészt azért a Lego célközönsége a mai napig a gyermek/fiatal korosztály. Ezt sajnos be kell nyelni. De aki szereti a Legot, az mindig fog magának találni olyan létező, hivatalos témát ami neki bejön.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
wrrs
tag
válasz thomeef #24836 üzenetére
37 éves mérnök emberként a kislányom Friends készleteivel nincs bajom.
Jogos, NEKEM nem tetszik a HP LEGO, és talán élesen fogalmaztam, bocsi.
Igaz, hogy az általan hozott témák között sok az erőszakos, na látjátok, ez meg sem fordult a fejemben.
De amúgy a ninják sem olyan barátságosak, lásd Sub-Zero vagy Scorpion.Egyébként az AC témája lehetne az új vonalas Rebellion, akár:
Ők is cukik, és nem biztos, hogy a mai gyerekek megriadnak tőlük.
Na, mindegy, szóval a lényeg, hogy ezt nem a mi dolgunk eldönteni, hogy mikor mi jelenik meg. Jogunk van válogatni abból ami van. Meg is tesszük és ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
MODERÁTOR
Nem vagyok mérnök, legózhatok?
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Zoltn
senior tag
Ezt a szettet tényleg 700dodó kb összepattintani?
Annyira a kedvencem ez a dög, hogy meg kéne építeni.
"Music is your only friend. Until the end!"
-
LÁZ
Topikgazda
-
wrrs
tag
válasz #75376384 #24838 üzenetére
Zseniális az a film! Tényleg!
Én is kételkedtem a Ninjago-ban, de nagyon jól működik LEGO-ban és felnőttek számára is szórakoztató.
Mondjuk mind a 3 LEGO movie minden téren szórakoztató.Hogyne, Legózhatnak nem mérnökök is, de azért számomra akkor is fura, hogy valójában tényleg felnőtt embereket rántott vissza a bíbelődéshez a LEGO.
Múltkor is láttam egy tök komor metálos arcot sétálni kezében egy 75095-tel.
-
Djuree
félisten
válasz thomeef #24836 üzenetére
34 éves mérnök emberként, nekem is annyira megtetszett a hp film, tegnap este néztem meg a harmadikat, zsinórban minden este egy hp, de már párom unja, hogy nem mellé bújok be esténként hanem a nappaliba filmezek. hát egen, igaza is van, meg baromi hosszúak, a 2. rész 3 órás volt majdnem, így éjfél után fekszek le, reggel meg zombi mód on. előre sajnálom ha megnézem mind a 7 részt mi lesz. nagyon tetszik, hogy eddig kimaradt az nem tudom miért van. régen elkeztem az első (most kiderült hogy az a 2. volt ) részt és nagyon nem tetszett. ki is nyomtam. talán ez maradt meg bennem.
hp lego: tegnap megjött a vonat, ma jön a 2 épület. de lehet a többit is beszerzem még melegében.
a red five-ot tegnap szétszedtem, az összes ucs megy a levesbe, eladom őket, nőnek a gyerekek, játszós legók kellenek. sajnálom őket, de több 100k érték, nem baj az ha nem porosodnak ott fent a polcon...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
nagyúr
nekem nem tetszik a friends. nem a témáival van bajom, hanem azzal, hogy nagyon instabil épületek vannak benne. játék közben állandóan szétesik, a kicsik ilyenkor sírnak, a nagy meg bedühödik.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
azka79
aktív tag
Én például felnőtt fejjel imádom azt a kevés Ghostbusters készletett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest