- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz svgyula #27600 üzenetére
hardverapróról most összeszedek neked gépet 35-40 ezerből max amin frankón megy a win7-8, szóval ez nem annyira igaz. sőt amit most használok gépet, core2 quad, ezt kb nem tudnám eladni csak max 50-60 ért, és ez még mindig a nagyon jó kategóriába tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
-
nightshadow
veterán
használ még otthon bárki XP-t?
Pl. én, anno 220k volt a gép. Van hozzá 30-40 db gyári játék, újakat már rég nem veszek, mivel kinőttem belőle, s ma már szinte kizárólag internetezéshez meg filmnézéshez használom, ezekre a feladatokra pedig tökéletes. Semmi baja a gépnek, most csak azért dobjak ki egy 220k-ás gépet, mert az XP kiment a divatból. Ennyire gazdag nem vagyok.
egy 14 éves rendszert?
Csak 12 éves, 2001 október 25-én jelent meg a magyar változat.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz nightshadow #27603 üzenetére
És mi lenne ha mondjuk nem dobnád ki hanem telepítenél rá win7-et?
Eszement őrült ötlet, én megértem, de azért lehet megér egy próbát
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz nightshadow #27605 üzenetére
Mik azok a komponensek? Milyen gép az? A win7 az xp drivereket nagyrészt támogatja, én biztos megpróbálnám
-
svgyula
addikt
Figyelj! Egy érdekes dolog van egy tintasugaras nyomtatóm(pixma IP 1700) ~5éves alig használt nincs win7 64bit driver ill. van csak nem működik vele! Most itt áll a gép alatt és nem tudom használni. Azért látom a hozzászólásodból azt is hogy valószínűleg nem kell sokat tenned azért amid van! Azokról akikről beszéltem és sajnos a nick neve alapján te sem tudod eldönteni hacsak nem "templomegere" és hasonló a neve. Vagy hozzászólása mellet ott van az hogy egy betárcsázós neten keresztül próbál kommunikálni. Nem tudhatod hogy mekkora erőfeszítésébe kerül az hogy esetleg ezeket a kérdéseket egy kölcsön gépről feltegye. Azt sem tudhatod mekkora áldozatot hozott azért, hogy legyen egy gépe(bármilyen!). Ez az áldozat azért lehet olyan nagyságú az illető helyzetében amitől te eleve arra a gondolatra jutnál, hogy "akkor nekem soha nem lesz gépem"! Azért írtam a való világot kicsit gondolkodni kellene és inkább segíteni mint a másik dolgait fikázni! Megnézhetted volna a híradót ma este ott volt a nő két gyerekkel és karácsonykor tejberizs volt a vacsora..........................
Persze lehet mondani rá, hogy a saját dolga meg is teszik nagyon sokan és pont ezért jutottunk ide.......Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
tmscsaba
tag
válasz svgyula #27608 üzenetére
Ezek az "új" oprendszerek köpködnek a régebbi hardverekre, azért nem szeretem én se őket. Akkor lenne rendben egy ilyen váltás, ha magam tudnám megválasztani, hogy elfogadok egy 32 bites régi eszközt, netán minden hátránya ellenére mégis használni akarom, és nem az oprendszer mondja meg, hogy nem tudja telepíteni. legyen mindenhez illesztő program, jobb híján emulátor, de működjön együtt a régi dolgokkal is ha kell. Ezért nem lépek túl én sem az XP-nél, sőt még a W98 is fent van egy winyón, ha egy régi hardvert kell lekezelni végső esetre..
..nem azért mert netán nem jutna rá, hanem mert ragaszkodok a régi holmijaimhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
na látjátok ez a baj itthon: egy számtech fórumon megjegyzést teszek egy 14 éves oprendszerre, és 4-5 hozzászólás alatt a közmunkabérig, meg a munkanélküli segélyig jutottunk.
ha valakinek fontos fontos a számítógép, és a régit 10 éve vette, akkor 120 hónap alatt 500 FT-ot eltett volna havonta, hogy 10 év után vehessen használtan egy jó gépet újra. (fél doboz cigi, sokan ebben mérik, bár én nem cigizek)
svgyula: mekkora erőfeszítés? nem akartam személyeskedni,de ti kezdtétek... most vettem egy pana plazmát 270 ezerért. mindezt hogyan? egyedül szedtem rá össze a pénzt, egyetemre járok nappalin (villamosmérnökire, nem büfészakra), mellette dolgozom. a minimálbért túl is teljesítem 20 ezerrel az ösztöndíj és egyetem melletti munkával. és nem megyek el hétvégén bulizni, nem dohányzom, nem játékgépezem (sokan nem is tudják mennyit isznak/szívnak el egy év alatt, aztán meg panaszkodnak hogy nincs pénzük, ettől tudok rohadt ideges lenni)
vagy ott van egy szaktársam. panelba lakik, szüleivel, öccsével. hitel a házon. sírhatna ő is hogy jaj de szar nekünk. ehelyett vett egy kocsit hitelre, amivel dolgozik, mellette tanít a volt középiskolánkban Cisco Academy-t (velem együtt)
és fizeti a kocsija részleteit, a biztosítást, telefonszámláját, kajáját mindent, mellette kirándul sokat kocsival, és most akar ő is plazmát venni 200-ért. pedíg sírhatott volna hogy milyen szar neki.
biztos tényleg vannak emberek rossz ehlyzetben, de az én környezetemben akiket ismerek, azok vannak olyan helyzetben, akik sírnak, de nem tesznek ellene
[ Szerkesztve ]
-
Hossel
tag
Sziasztok! új vagyok a témában, nem volt még ilyen TV a tulajdonomban, most egy LCD TV/monitorom van, azt használom PC-hez, és digi beltérihez.
Milyen LCD TV-t ajánlatok 107 cm-ig? 82 cm-től felfelé gondolkodok, akár használtban is.
PS3/PC/TV használatra venném.
Válaszokat köszi!
keretem erre kb 80ezer. -
AstraCDX
senior tag
válasz nightshadow #27588 üzenetére
Köszönöm !
Én is fürkésztem, és ezt találtam : SONY KDL-42W650A .
Ez hol helyezkedik el a piacon, az általad ajánlott modellekhez képest ? Ajánlható, jó vétel lehet, avagy nem ?
Üdv.
Astra
-
Hossel
tag
válasz nightshadow #27614 üzenetére
ez tökéletes lesz, köszi!
-
AstraCDX
senior tag
válasz nightshadow #27616 üzenetére
Ha 50Hz akkor valóban nem ez a tuti .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
csernak75
senior tag
Helló!
Szeretnélek felvilágosítani hogy Borsod-ban hogy vannak a dolgok!
Tegyük fel valaki szerencsés mert megkeresi a minimálbért!( Igen ez szerencse pl. a közmunkabérhez képest!)
A Te logikáddal élve kezdjen félre tenni minden hónapban oké: 500Ft-sz-gépre egy dolog, de más eszközök is szoktak lenni amik 10 év alatt tönkre mehetnek! Pl. TV,Hűtő,Mosógép,Vegyeskazán(Képzeld itt fával főtönek!),Mikró stb. Közben nem ártana a számlákat sem fizetni (Itt az internet sem 2700Ft mint a DIGI-nél) és éhen sem kellene halni!
Igaz hogy nekem nem ilyen rossz a helyzetem, de a környéken ez a tipikus sajnos , igaz ezt Pest-ről nehéz felfogni!
Remélem senkit nem sértettem meg csak nem bírtam szó nélkül hagyni!
-
Gicz
addikt
válasz csernak75 #27619 üzenetére
győri vagyok, és cserépkályhánk van, fával fűtünk! de egyébként mindenkinek arra van pénze amit akar. ismerek ittis egy családot, akiknek 10 milliós hitele van, amit nem fizetnek, most lesz majd velük valami, mert már küldözgeti a bank a dolgokat. de érdekes a családban mindenkinek van pénze sörre, meg napi egy vagy 2 doboz cigire...
-
Magnat
veterán
válasz Watt25 #27593 üzenetére
Szia,
Sztem a kolléga nem epg-re gondolt... még vmikor 2000-ben vettem egy 100hz-es Sony tv-t, auto hangoláson az is le tudta szedni a csatornák neveit, bár jellemzően a külföldiekét... német Rtl, Pro7, Sat1, ezek mind beíródtak az 5 karakter hosszú info mezőbe, amit a magyar csatornáknál kézzel kellett töltögetni.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
pdw_ph
tag
Sziasztok!
Az alábbi történt a kb 4-5 éves Samsung LE37A656-omon:
Kuka? Javítható?
Nem csak HDMI-n, minden más kimeneten (TV, VGa, EXT1-et próbáltam) is csinálja, úgyhogy nem a lejátszó eszköz vagy a csatlakozó a gebasz.http://kepfeltoltes.hu/131226/rsz_dscn0486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/131226/rsz_dscn0485_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/131226/rsz_dscn0484_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Van egy Daeewoo LCD-m, aminek a távirányítója faszám elromlott, így ey Thzompson ROC2404 univerzális távkapcsal irányítom..
Klafán működik is, de valamiért nm megy a csatorna beállítás. (belépek a menübe,de ott nem bírok navigálni)
Nem lehet elindítani valahogy egy automata keresést a TV oldalán lévő gombokkal?[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
khorvat
senior tag
válasz Watt25 #27595 üzenetére
Azért, mert a mondat pendrive-ra van vonatkoztatva és nem power user volt akinek válaszoltam!
Tehát a lényeg az volt winXP-vel próbálta ezért nem sikerült neki, mivel a WinXP nem ajánlja fel alapból!
Hol itt a butaság, ha nem hiszed próbáld ki !?! Dugj be egy pendrive-ot és formázd NTFS-re garafikus felületről, ha sikerült kérek egy screenshotot! -
khorvat
senior tag
válasz khorvat #27629 üzenetére
Itt le van írva feketén-fehéren, hogy nem ajánlja fel! Ezek tények! És itt a megoldás is, ha vki kicsit bele mer piszkálni, hogyan tudja kikényszeríteni!
Cselezze ki az XP-t: USB kulcs formattálása NTFS-re -
Keeperv85
nagyúr
Számszerűsítsünk. Dejavum van, mert ez a kör már máskor is lement. Emelt közmunkabért kaptam nyáron, ami 63 ezer Ft. Ebből 35 ezret fizettem albérletre, plusz villanyszámla minimum 6 ezer. A munkába járáshoz a tömegközlekedést vettem igénybe, amire a bérlet ~7000Ft havonta. Volt internetcsomagom, az elérhető legolcsóbb, havit 2100Ft, kábeltévé, havi 1500Ft. Akkor eddig hol is tartunk: 15 ezer ugye. A hosszabb hónap 31-es, tehát az napi 483Ft. Na most akkor ha te ebből havi szinten egy 500-ast lazán félreraksz, akkor egy nap biztos nem eszel... és leszel szives ezt az összeget 3 étkezésre elosztani kérlek! Tessék ebből ebédet főzni! ...és még hol van az, hogy buliba megyek esetleg véletlen, mernék venni egy üveg kólát (...jó nekem a víz is, bár az sincs ingyen...), ruhát magamnak, tisztálkodószereket.... Csak egy kis hint: a normál közmunkabér 43 ezer... számold újra hol vagyunk mínuszban....
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz khorvat #27594 üzenetére
Az eredeti mondat az volt, hogy az nem tud NTFS-re formázni!
Az emberek fejében a múlt homályosodik, viszont fórumokról előszeretettel gyűjtik be az okosságokat. Tehát ebből a mondatodból a legtöbb ember azt fogja leszűrni, hogy az XP olyan régi (mert ugye ráadásul most ez a téma), hogy nem is ismeri az NTFS-t...
Egyébként meg pont te linkelted be a csak grafikus felületű megoldást.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
Keeperv85
nagyúr
Pécsi vagyok, van 3 szakmám, sajnos "csak" szakközép mindhárom. Jelenleg présgép kezelőként melózom. Ez sem sokkal fizet jobban, de azért megérzi az ember azt a pluszt. Nem tudok otthon lakni, mert nincs olyan hogy otthon, ugyanis a jó apám pénzé tette a család ingóságait még életében, aminek hamar a seggére vert. Albérlet van, vagy utca van. Senkit nem akarok magam mellé rántani egy esetleges mélyrepülésbe, szóval jelen pillanatban kissé tartózkodom a párkapcsolatoktól. Persze nem kizárható, hogy éppen úgy alakul, mert volt arra is példa.. Nem szégyenlem, hogy 3 szakmával önként mentem közmunkára, mert becsületesen megdolgoztam azért a pénzért és a munka szerintem nem szégyen, legyen bármilyen is. Hosszan lehetne firtatni, de hidd el, hogy akad akinek nem a bagóra kell (nem dohányoztam soha) és nem issza el azt az 500-ast! (Csak társaságban fogyasztok alkoholt, akkor is egy, de max két sör, ez pedig fél évenként ha előfordul...).
-
Tegla80
addikt
válasz pdw_ph #27623 üzenetére
szia
"LCD, plazma és projektoros TV-k hibái ". itt próbálkozzSony® & PlayStation®
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Keeperv85 #27637 üzenetére
Nem szégyenlem, hogy 3 szakmával önként mentem közmunkára, mert becsületesen megdolgoztam azért a pénzért és a munka szerintem nem szégyen, legyen bármilyen is.
Ejj, ha mindenki így gondolná, lehet, nem itt tartana az ország. Meg nem hallanánk időnként, hogy nem fogadta el a jóember a közmunkát, mert az neki szinten aluli...
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
pjen
félisten
válasz -=RelakS=- #27639 üzenetére
munka szerintem nem szégyen, legyen bármilyen is.De amit kapsz érte az szégyen,és sok helyen még ez is pofára megy.
-
nvyktor
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémában kérnék segítséget.
Adva van egy Samsung LE40B350 LCD TV, egy HP Microserver, és újonnan egy Sapphire HD6450 VGA. Illetve, a TV-hez kapott HDMI kábel.A gép eddig is a TV-re volt kötve D-SUB-on, gyönyörűen vitte a FullHD felbontást.
Most beletettem a VGA-t, és összekötöttem HDMI-n, internetről leszedtem a legfrissebb drivert.Ennek ellenére a gépből kiadott 1920*1080-as felbontást a TV nem jól kezeli, nem teljes képernyőre adja ki, hanem a tv alábbi beállításaitól függően:
- "16:9" képarány kiválasztása esetén a kép vízszintesen és függőlegesen is túllóg a TV méretén
- "széles nagyítás" beállítás választása esetén még jobban túllóg
- "nagyítás" beállításra talán még jobban...
- "4:3" képarány beállítása esetén függőlegesen lóg túl, kétoldalt fekete csík
- "igazítás képernyőhöz" beállítás esetén jó méretű a kép, csak rettentő rossz minőségű, mintha összenyomná, vagy konvertálná a képet. Gondolok itt elmosódott betűkre, stb.Gondolom, hogy valami beállítás nem jó, hiszen D-SUB bemeneten jó a FullHD.
A VGA D-SUB kimenetét nem tudom bekötni, mert a gépben az a slot, ahová kerülne már foglalt (low profile kártya, a D-SUB csatlakozó egy második hátlapi panelre kerülne). Marad a HDMI, és a DVI.Ezek közül jobban szeretném, ha a HDMI menne rendesen, mert:
- nem kell átalakítóval szenvedni, míg a DVI esetében VGA-ra, vagy HDMI-re kéne alakítani
- a HDMI-n megy a hang is, és a TV-ből mehet tovább az erősítőmbe.Van valami ötletetek, hogy mit kéne beállítsak?
Köszi előre is!Védd a fákat! Egyél hódot...
-
BBéci
legenda
-
dellfanboy
őstag
tudtok mondani egy jó kb 80-as kijelzőt? amire használnám: ps3 játék, valamint 1-2 sorozat vagy film nézésre( laptopra letölt és felirattal megnéz) vagy jobb lenne erre a plazma led?vélemények?
a legfontosabb az ár érték arány és jobban belegondolva egy 60-assal is beérném..eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
StLui
veterán
válasz dellfanboy #27645 üzenetére
80"-os méretből nem sok választék van, 60 körül már kicsit több
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-=RelakS=-
veterán
Csak szólok, hogy catalystban Underscan van, Overscan nincs (küldhetek screenshotot)
TV-ben a túlpásztázást/overscant kell kikapcsolni, ahogy Menotti is írta. Panasonicon legalábbis tuti így van.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
törölt tag
válasz nvyktor #27641 üzenetére
Catalyst Oversan csúszka 0%-on legyen, ez alapfeltétel. Előfordulhat, hogy különböző képfrissítések alatt is be kell állítanod, tehát 60, 23, 24, és 50Hz alatt is, külön-külön! Szoftverenként, hardverenként eltér, de előfordul. Filmet 1:1 pixel megjelenítéssel nézünk, tehát nem 16:9 módban, mi egy picit belenagyít a képbe, ha úgy tetszik levág alul-felül egy kicsit. Samsungnál ha jól rémlik az "igazítás képernyőhöz" lesz a helyes, LG-nél levágás nélkül.
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #27649 üzenetére
Nem bizony, 16:9 mindig nagyít/levág
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs