Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz Kobe #10202 üzenetére

    Egyre inkább úgy látom, hogy Magyarországon is ki fog alakulni egy olyan réteg (ami a nyugati társadalmakban már régóta létezik), akinek az életben nem lesz lehetősége saját lakáshoz jutni, vagy csak valami nagyon elmaradott országrészben, ahol meg semmire nem megy vele, mert a közmunkán kívül kb. semmi nincs. Ez mondjuk még nem feltétlen lenne probléma, ha lenne normális bérlakás rendszer, ahol mondjuk megtehetné az ember, hogy 10-20 évig bérli ugyanazt a lakást.

    Számomra még az is érdekes a linkelt anyagban, hogy ha a 10 vagy 20 éves kamatperiódust választja, akkor ugyanannyi hitelt vehet majd fel az ember, kérdés, hogy mi lesz, ha a kamatok elindulnak felfelé esetleg, és akkor mondjuk rossz esetben egy 10 százalék körülit kell így befixálni, hogy a kívánt hitel összeget fel tudja venni az ember (még itt lehet, hogy jobban járna egy rövidebb periódussal, ha esetleg megint esnének a kamatok)?

    A napokban volt egy cikk a 80-as, 90-es években épített vidéki 2 szintes házakról, amiknek a nagy részében már csak 1 ember lakik, ez szerintem kiválóan példázza, hogy a lakosság egy része nem tud(ott) egy hosszú távon értelmes döntést hozni, kíváncsi vagyok, hogy mondjuk 20 év múlva visszatekintve lesz-e hasonló példa a mostani időkből.

Új hozzászólás Aktív témák