Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    Festő guruk!

    Letoltam két éve a meszelt konyháról a lejövő réteg festékeket. Átgletteltem, újra kentem valami színezett hérával. Viszonylag jó felületet is kaptam. Most egy ablakcsere okán újra kell festenem. Az általam két éve rákent glett és a rajta levő diszperzites festék nincs jól megtapadva. Ha megtolom a spaklival, akkor tenyérnyi darabokban könnyedén válik le. Érzésem szerint a glett nem tapadt meg jól az akkori munkámmal.
    Most tehát ismét letolom, újra glettelem.

    Mit rontottam el két éve? Most hogyan csináljam, hogy a következő festésnél legalább kicsit erölködni kelljen, ha vissza akarom kaparni?
    Miután letolom a saját festésemet, fent marad egy soksok évvel ezelőtti meszelt réteg, amit azért is nem toltam le, mert az viszont igen masszívan tartja magát. Lehet, hogy az valami ősi szappanos dolog, amin nem tapad jól a gisz? :F

    Más:
    Az ablak körül élvédőzöm ezúttal. Az egyik sarokban az egyik él kb fél centivel kijjebb áll, mint a vele találkozó.
    Kérdésem, hogy elég ekkora különbségnél az élléc alá kicsit több pogácsákba belenyomnom az éllécet, vagy jobb, ha előbb kitöltöm az egyész síkot, hogy szintbe legyen a két él? Mennyi szintkülönbségig elég csupán az élvédővel játszikálni felrakáskor?

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák