- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fauno
tag
válasz King Unique #7799 üzenetére
Igen műanyag, kicsit melegszik folyamatos másolás után felmegy 60C, de ez a max. Amúgy olyan 50C körül van. Az 5 tányéros "régi" fajta Hitachi van benne.
-
Fauno
tag
válasz King Unique #7799 üzenetére
Közben megnéztem egy másik gépen Windows XP, alatt egyből el lehetett távolítani biztonságosan. Így szerintem a Windows 7 hibája, vagy valami tényleg van fent, ami visszafogja, csak nem jövök rá. .(
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Van egy Transcend StoreJet külső vinyó ( 640GB ). Windows 7 alatt lett formázva és ott is lettek az adatok rámásolva. A probléma az lenne hogy XP SP3 alatt a rendszer azt írja ki hogy a rendszer nincs formázva. Próbáltunk már egy csomó drivert, de nem tudtuk működésre bírni. A honlapjukon sem találtunk még ilyen univerzális drivert sem. Mit lehet tenni? Segítségeteket előre is köszönöm!
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #7790 üzenetére
Csak az az érdekes,hogy az 500 GB-osnál nem változik meg a dátum,az 1 TB-osnál viszont igen.
-
King Unique
titán
Kösz az infókat róla ,az 50-60 fok az kicsit sok,ezeknél max 40-45/46 fok mondhatni még belefér,de ennyi (HDSentinel írja rá?) ,akkor ilyet se veszünk...
Hát igen win7-be van egy-néhány "bug",de az általam ecsetelt progikkal,módszerekkel se megy a bizt eltáv,akkor nemtom'... ,esetleg a másik registrys dolgot - ,ami amúgy is ajánlott win7 usb eltávnál - próbáld ki,hátha azzal előző is rendeződik.
Látom már másik topicba is nekiláttál,sok sikert![ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Butcher-HUN #7803 üzenetére
Akkor az gyári külső,amik alapból előre formázva vannak FAT32/NTFS-re (nem kell mégex formázni,ha csak a FAT32 4 GB/fileméret korlát miatt inkább NTFS kellene),Transcendek FAT32-re,miért,milyenre formáztátok újra
Az előbb említett 2 filerendszernek XP alatt is simán kéne mennie,alapból fel sem ismeri,külső hdd ikonja,semmi nem jelenik meg Meg gondolom,mivel tele van pakolva már adatokkal,ezért nem akrod még1x XP alatt formázni...
(formázásnál,ha 4k szektorméret lett beállítva,az az XP nem nagyon szereti,512 byte szektorméretet használ,bár attól még fel kéne ismernie,v,ha pl.ExFAT filerendszerre lett formázvamazt XP nem kezeli,de gondolom FAT32,v NTFS-re lett.Esetleg a partíció lett nem jól megadva,beállítva,1,v több partícióra lett osztva?)
Amúgy neked is ajánlott HDD probléma, segítsetek! (nem adatmentés) topic.(#7804) Kezdő vagyok: szerintem ezen ne kattogj,egyáltalán nem ér annyit ez a piszlicsálé dolog ,jók a WD-k,nem,mennek frankón,az a lényeg!
[ Szerkesztve ]
-
Fauno
tag
válasz King Unique #7805 üzenetére
Igen a Sentinel írta rá, de az Everestel is megnéztem azonos adatot írtak rá, gondlom ez a műanyag ház nem valami jó hűtést biztosít. Remélem a Hitachi mérnökei tudták, hogy mit csinálnak, így csak nem fő meg a winyó. TeeJay féle patchet már fútattam, de semmi változás.
-
Hooper
őstag
sziasztok!
Vettem egy WD MyBook Essential 1TB Külső HDD-t (WDBAAF0010HBK-EESN).
Kérdésem az lenne, hogy teljesen kikapcsolva csak akkor van ha a konnektorból is kihúzom?
Van a hátulján egy kikapcs gomb és ha azt megnyomom akkor a LEDek kialszanak, és a hdd is elnémul - ugyanígy tesz ha leválasztom bizt. eltávolítással - azonban most bekapcsoltam és a sentinel azt írja hogy 3 napja megy, mikor eddig kb 2órát használtam (miután kikapcsoltam az USBt is kihúztam, szóval azóta amikor bekapcsoltam a gépet nem indította el).valamint: elkezdtem most lementeni rá az adatokat (400giga fotó), kb 1 órája megy és most 51 fokon van!
Még kb 2óra lehet mire átmegy a maradék..
Ez normális így? Nekem nagyon soknak tűnik. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #7806 üzenetére
Persze,remekül működnek!
Megjegyzem,adatmentéses dolog ezekről a HDD-kről már nem izgat,mert nem éri meg.
+több helyen kell tartani az adatokat,ez a lényeg! -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Ismeritek ezeket?Ugye nagyjából egy árkategória és egyforma kapacitás. Médialejátszóhoz kell, előny lenne a kisebb fordulatszám, de kérdés mennyire megbízhatóak a fent említett hitachi termékek?
Szóval melyiket javasoljátok?
Túl nagy igények nincsenek, a laggagyibb is tudja a full hd filmek sebességét, úgyhogy az nem feltétlenül dönt. -
King Unique
titán
Ahogy mondtam,említett módszerekkel is leáll,hdd pörgés is,de áram alatt marad - vmi alvó módba válthat ilyenkor,teljes áramtalanításhoz,h ajánlott lekapcsolható elosztóba dugni azt kész. (szal leáll rendesen a MB,de vsz nem annyira fullra,mint pl. s Samsung S3,aminél tekerővel szinte teljesen áramtalanítva van)
Az 51 fok elsőre kicsit soknak tűnik,de ugye hűtés hiánya - ilyen külsőknél passzív hűtés van - meg intenzív folymatos másolás-írás,azért nyilván igénybeveszi őket,ill.a benne lévő szenzor se biztos,h 100%-ig pontos értéket mutat,pár-néhány fok eltérés lehet,ezt pontosan spec hőmérővel lehetne lemérni és a különbséget Sentinelbe beállítani,akkor kapnánk full valós értéket.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz v.attis #7811 üzenetére
Hitachikat nem nagyon ismerem külsőbe (szerintem más se annyira) ,az XL Desk-et pont nemrég tárgyaltuk,ill egy tulaj is pnaszkodott rá,h eléggé melegszik,szal azt kilőheted szerintem.
A Touro szériából én a Pro verziót venném,ami legújabb - talán új hdd-el,jobban összerakva,mint a régiek - ,már usb3-al és nem sokkal drágább a sima verziónál.
WD Elements filmlejátszáshoz elmegy nyilván,az,h mennyire megbízható,ált teszi a dolgát,de több meghibásodást - pl. hamar badsectoros lett - hallottam felőle,mint a MyBook felől,ami igaz drágább,de talán megbízhatóbb,jobb szerintem.Samsung usb3 S3-M3 is jók még,de ezt korábbi hsz-omban, # 7772 ecseteltem is. -
v.attis
őstag
válasz King Unique #7813 üzenetére
Köszönöm!
-
Tüske0614
aktív tag
Esetleg nincs valaki közöttetek aki külső winchesterről néz filmet tv-n a kérdés csak annyi lenne hogy ugyanugy felismeri mint egy pndrive-ot ? vagy marhaságot irtam ...?
-
piroskamost
csendes tag
Sziasztok segítségre van szükségem. Most vettem egy Silicon Power D10750 GB merevlemezt. Most kötöttem össze a gépemmel, és kiírja, hogy 698 GB a tároló kapacitás. Az iponnál vettem, mondták, ez teljesen normális. Hát szerintem nem, de tudna valaki segíteni,hogy mi tévő legyek, hogy feljavítsam? Nagyon köszönöm előre is
-
King Unique
titán
válasz Tüske0614 #7815 üzenetére
Igen felismeri simán uúgy ,amúgy függ filerendszertől is,külső hdd ált. FAT32,v NTFS-re van formázva,új TV-k,médilejátszók már kezelik NTFS-t is,de régi DVD lejátszók csak FAT32-t ismerik,ha meg vmi új HD TV-d van az már NTFS-t is ismeri vsz.
További dolog,h ,ha 3,5"-est veszel külső hdd-be,annak saját tápja van,ami ok,de 2,5"-nél usb-ről kapja az áramot,adott esetben a TV usb-ről,ami elég szokott lenni,de ha hosszabító kábelt használsz 2,5"-nél,esetleg elveszhet az áram és nem elég neki a kraft,de ált. elég szokott lenni.
Nemrég vki beszámolt itt,h Samsung HD TV-re,2,5" samsung külső hdd-t dugott és nem ismerte fel... ,de a WD-t az igen,szal akár ilyen is előfordulhat... -
Fauno
tag
válasz King Unique #7805 üzenetére
Ma folytattam az adat kimentést, csodák-csodájára ma le tudtam választani, hogy mi a gond az kész rejtély számomra.
A melegedésben én nem vagyok annyira biztos, hogy a progi reális értéket közöl rá, én nem éreztem annyira forrónak a rackat...... -
King Unique
titán
válasz piroskamost #7816 üzenetére
Ez teljesen normális,ahogy Iponnál is mondták
Adattárolóknál - merevlemezek (hdd),DVD,BD,SSD stb. - a gyártók nem bináris 1024-es,hanem decimális 1000-es alapon számolnak,ezért a dobozon feltüntetett kapacitást 1024 harmadik hatványával (v 3x1024) leosztva kapjuk meg a tényleges kapacitást. (Info) Memóriáknál,meg net sávszélességnél számolnak 1024-es alapon.
Úgy is mondhatnám,h pl.bruttó 750 GB,nettó 698 (1 TB is csak 931 GB),hasonló valahol,mint a fizunál Itt kb. 7 % veszteség,"tárhelyadó" van.
Amúgy SP D10 milyen,ez az a piros,v kék mintázattal kapható,szerintem kicsit csicsás cucc nem,a D05 nem lett volna jobb,elegáns fémburkolattal? De most már mindegy,ez is megteszi. -
King Unique
titán
Hát ilyen a winfos... ,hiába win7,abban is vannak hibák.(vártál a leválasztással pár percet és úgy,v hirtelen jó lett minden )
Melegedés kijelzés,külön spec hőmérővel +mérve,az különbséget Sentinelbe eltolva lenne igazán pontos,mert így pár-néhány fok eltérés lehet,de ha 60-at ír ki rá,az még ezt belekalkulálva is sok... -
Argos
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy -avagy több alternatívát- passzentos , nem túl drága , megbízható, külső rack-t egy 2 TB Samsung Green Power ( HD204UI) Sata2 -s HDD-hez?
(archiválásra, adatmentésre lesz használva)Előre is köszi!
...elmúlik...
-
Fauno
tag
válasz King Unique #7820 üzenetére
Elkezdtem másolni, már szerencsére nem kellett sokat, így addig elmentem enni, mire visszaértem már végzet is, így a zöld pipára kattintás, és egyből tudta a dolgát.
Sajnos a használati utasítást annyira kis betűvel írták, amilyet még nem láttam, reménytelen még elolvasni is (nagyító meg nincs itthon). Találtam egy fórumot amiben írják, hogy max 60C-ig melegedhet. De normál eseteben 45C alatt van. Még azt vettem észre ha tartósan nem használom akkor leáll, vagy takarékos üzemmódra kapcsol, és ha megnyitom (intéző, TC) akkor kapcsol vissza -
piroskamost
csendes tag
válasz King Unique #7819 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat! Igen PINK csillogós, de nekem fontos volt az is, hogy jól nézzen ki, ami persze szubjektív, és szerintem elég drága is volt, de remélem beválik, és megérte. Szép napot!
-
King Unique
titán
Végülis 7200 rpm-es,ami 5400-asnál jobban melegedik,de jobb külsők max 40-45 (47) fokig melegednek,szal ilyen téren nem egészen jól lettt összetákolva a cucc,azért figyeld a Sentinelt,ha minden ok (SMART),akkor jó.
Igen leáll,mint a többi is,x perc után energiatakarékra kapcsol (hdd forgás leáll),majd,ha hozzányúlsz újra felpörög - ez teljesen normális,ezáltal nem jár feleslegesen,ami élettartam suempontból is előnyös. -
Willie
őstag
válasz King Unique #7791 üzenetére
Szia!
Csak most vettem észre, hogy írtál, elkerülte a figyelmemet.
Minimum 500 Gigabájtosra gondoltam, 2.5"-os kivitelben, és mindenképpen USB3-as külső HDD-t szeretnék. Csak Samsung illetve WD éri meg? Esetleg tudnál egy linket is dobni? Köszönöm.
Üdv.
-
Tüske0614
aktív tag
válasz King Unique #7817 üzenetére
Köszi a választ nem tudtam h a külső vinyóknak saját tápja van de akkor valószinű menni fog köszönöm ..
-
VW
aktív tag
milyen külső vinyót ajánlanátok 1.5Tb USB 3.0 ? minimális árkülönbözetnél lehet 2Tb is.köszi
20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
King Unique
titán
Hát 2,5"-esben elég bő kínálat van,de 500 GB-osba WD MP,Samsung S2, M2 mondhatni jó áron van,de talán megbízhatóságra picivel a WD,bár samuk is jók. (M2 teszt, S2 & M2 teszt)
#7759, #7780, # 7512 - ezekben is találsz infót bőven.
Digitaltrend,[ Iway, Electrobox webshopokba átlátható a kínálat,jó a fent említett 2-n kívül a Buffalo,ADATA,Freecom,Iomega,Silicon Power,Transcend,Toshiba,Seagate stb. cuccai is,v a Lacie,de az elég drága,prémium kat. márka.
Túl bő a kínálat,írd le 500 GB usb3-on kívül konkrétan milyen kell (design,fémházas v műanyag,ütésálló v nem,legyen hw-es titkosítás v ne,átlagnál gyorsabbl egyen,akár 100-115 MB/s,tok legyen-e hozzá stb....),azt majd utána lehet szűkíteni,de ha nincs semmi extra,akkoe WD,Samsung is megteszi. (v nekem új Toshibák is bejövősek nagyon)[ Szerkesztve ]
-
VW
aktív tag
válasz King Unique #7829 üzenetére
méret nem szempont,inkább az ár. énis WD ,Samsung és A-datát nézegettem.megpróbálom ezek közül a legjobbat választani
20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
Willie
őstag
válasz King Unique #7830 üzenetére
Húha...ez így elég tág kör. 15.000 Forint körül mit tudnál ajánlani? Jó lenne ha minőségi lenne, strapabíró, a tok annyira nem lényeges. Továbbá fontos lenne, hogy ne melegedjen nagyon. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ott a választék,nem...
Pont, kereken 15k kicsit szűkös,mondtam WD,v Samsung S2,M2 jó lenne.Jók azok kissebb esést talán kibírnak,de műanyag házasak,különösebben nem melegszenek,de ilyen téren lehet jobb egy fémházas.
Ha stapabíró,esetleg ütésálló,fémházas kell,azok picit drágábbak, a Transcend 25D3, M3 is 17-18k körül van, a fémházas (melegedés szempontból előnyös) SP D05 is 16-17k-tól.,Apacer AC430 ütésálló+fémház 18-19k,ADATA NH13-fémház+viszonylag stapabíró[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
válasz King Unique #7833 üzenetére
Értem, köszönöm. Szerintem inkább maradok valamelyik Samsungnál vagy Western Digitalnál, mivel azok bevált, ismert márkák. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
-
SaitoX
tag
Hali!
Egy Hitachi Touro Desk Pro 2TB mennyivel lehet rosszabb, mint egy WD MyBook Essential 2TB?
( A WD-nek most nagyon felment az ára, és ha jól tudom nem is fog lemenni mostanság... a Hitachi viszont igen kedvező ilyen szempontból. ) -
v.attis
őstag
válasz King Unique #7813 üzenetére
A Touro szériához közelítek egyre inkább. Mivel médialejátszót fog kiszolgálni, ezért jobban hajlanék a sima touro felé, mert lassabban pörög, így gondolom kevésbé melegszik, halkabb. Egy picivel olcsóbb is a pro változatnál, de ez nem számít annyira. Előfordulhat, hogy reggel bekapcsolom és estíg zenét hallgatok róla, tehát nem kell nagyon gyorsnak lennie, inkább hosszú távon legyen jó.
Mi a véleményed? Még így is a pro változatot tartod jobb vételnek?
WD-re hallok sok panaszt, bár ez relatív, mert valószínüleg többet is adnak el belőle.
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Itt is megkérdezem, hátha még okosabb leszek:
2.5"-es vinyók közül kinéztem a WD10JPVT 1Tb-os változatát, de gyakorlatilag már sehol sem beszerezhető, azon túl hogy az átlagára 50 e HUF.
Ezen gondolkozom még:
Samsung 1Tb 5400rpm 8MB SATA2 HN-M101MBBAdattárolásra szánnám, külső rack-be és a megbízhatóság lenne a kulcsszempont!
Mi a véleményetek érdemes megvenni a Samsung-ot vagy inkább kivárni pár hónapot és WD-t venni ?
Köszi!
-
King Unique
titán
Nem igazán tudom ezt én se,mivel külső hdd-be Hitachi nem igazán elterjedt,sok tapasztalata nekem-másnak sincs vele szerintem,WD MyBook meg ugye egy elismert,bejáratott márka.
Amúgy 3,5" hdd-be a Hitachik jók,de régebbi XL külsőbe is egy régi hdd volt,50-60 fokos melegedést produkált,ami nem jó,az új Touro szériákban vsz hdd is megújult,így ilyen téren javult,szoftveres körítése se rossz+adnak online tárhelyet is hozzá,de tapasztalatom nincs,teszteket se nagyon találni róla,szal 100%-ig nem merem ajánlani,de mivel új széria,áteshetett egy kis "ráncfelvarráson",szerintem nem lehet rossz. -
SaitoX
tag
válasz King Unique #7838 üzenetére
Köszi a választ, sajnos már a Touro Desk Pro ára is felment, 48.000-ért van... egy bolt (Chipnet) írja még ~20k-ért, de náluk nincs készleten, így félek ilyen áron nem tudnám már tőlük sem megvenni.
Azon gondolkodok, hogy inkább belső HDD-t veszek, ezeknek nem olyan vészes az ára, és vennék hozzá egy külső USB-s rack-et. Olvastam olyasmit, hogy ez egyébként is jobb megoldás...
Így az lenne a kérdésem, hogy pontosan hogy megy ez? Jó választás lenne?
Illetve ha igen, milyen külső USB-s rack-et érdemes venni? És ezek kb mennyibe kerülnek? -
King Unique
titán
A Pixmaniáasat nézted... 48k ,azért nem annyi,van olcsóbban 25k, fentebb említett Samsung S3,M3,WD MB is e köröl van.
Vagy ugye a mobilrack 3,5"-ben (veszle natúrba hdd,azt belerakod,ennyi),az is jó,ára egy jó usb3-as racknek kb 5-10k közt van,de van külön Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz v.attis #7836 üzenetére
Médilejátszóhoz nyilván elég usb2(de ebben az M2 tesztben is írják,ami igaz,h nem érdemes manapság usb2-vel szórakozni.),ill egész nap hajta esetleg problémás lehet a melegedés,mint a régi 5 tányéros hdd-s Hita XL,amire írták,h 50-60 fokra is felmegy. Ilyen szempontból előnyösebb 5400 rpm külső,fémházzal - A sima Touro vsz 5400-as,de műanyagházás,a Pro 7200-as,de mintha fém lenne az oldala. Jó alternatíva lehet még a Samsung S3 szériája,ami fémházas,5400 rpm-es,3 év gari és full lekapcsolható,leállítható - aumat Géppel,TV-vel,üresjáratban is mint a többi - ,áramtalanítható is tekerőjével.(usb3-asnál, usb2 (a 2.) se nagyon olcsóbb)
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
válasz King Unique #7840 üzenetére
Igen, de ez is a Chipnet-es, csak USB hubbal a Pixmániát néztem, ill. találtam egy másik boltot Google-val (máshol nem tudom árulják-e?), és sajna itt is 38ezer...
Viszont, Hitachi Deskstar 5K3000 2TB vinyót, amit a másik topicban ajánlottak, még egész normális áron lehet kapni, és +5-10k-ért ha van olyan Rack, ami tényleg jó, meg minden, akkor lehet még jobban is járnék... de majd átnézek a másik topicba is, köszi! -
SaitoX
tag
Hmm, már nem tudtam szerkeszteni a hozzászólást, de felhívtam a Chipnet-et, hátha És azt mondják van készleten, gyorsan meg is rendeltem, remélem tényleg nem lesz gond, és sikerül megvenni tőlük 19.830-ért, ugyanis más helyeken már 30-40+...
WD My Book Pro-t 1 hete rendeltem egy helyről, amint az utólag kiderült, nem volt nekik készleten, azóta 12ezerrel emelték fel az árat, és a régi(megrendelt) áron már nem akarták odaadni... egy másik helyről pedig miután megrendeltem pár óra múlva jött az e-mail, hogy a kért terméket jelenleg nem tudják elküldeni, leltárazást tartanak, és az új árról jövő héten tudnak csak értesíteni... tehát normális áron beszerezni már kb esélytelen -
Fauno
tag
Szia,
a másik topicban már írtam neked. Én is ez a Touro Desk Pro-t néztem ki, King Unique ajánlotta az Electrobox-ot (itt kb 5 napos kiszállítás), máshol nem láttam még. Kivéve a vaterát:
Mivel muszáj volt kimenteni az adatokat (" a bad szektorossá vált "Green" miatt), és jött a hír a lehetséges HDD emelésekről, így hétfőn gyorsan megvettem a Hitachi XL2000 (21.000 HUF), de ebben régi típusú Hitachi van még, ahogy írtuk ami jobban melegszik. Szerencsére nekem ez csak másodlagos adattárolásra kell, így remélem nem lesz gond vele.
-
bandi007
csendes tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy mennyire érdemes gyárilag egyberakott külső HDD-t venni, vagy külső ház+winyó? Egyszer próbáltam egy ilyen külső házas megoldást de nagyon lassú volt az átmásolás( 6-7000kbps) Volt olyan is a kezemben, amivel meg úgy ment az adatmentés mint a gyári egybe rakott. Mit javasoltok? Ill. ha jó a külső házas megoldás milyen típusú külső házat ajánlanátok? -
tigipuf
senior tag
sziasztok!
Samsung 640 Gb-s usb2-s külső vinyóhoz tudnátok ajánlani egy elérhető árú a gyárinál hosszabb usb kábelt?
Olyan kellene ami tuti,hogy árammal is el bírja látni a szerencsétlent,mert nevetséges hosszúságú a gyári kábel,LCD-re kötve egyszerűen nem tudom hová helyezni a vinyót a rövidsége miatt."Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
King Unique
titán
válasz bandi007 #7845 üzenetére
Elvileg jó mind2 megoldás,gyári külsőbe főleg usb3 megjelenése óta csomó fajta van,amik design,szoftveres felszereltség,olyan extrák mint ütésállóság,hw-es titkosítás terén picivel többet kínálnak,mint egy sima mobilrack+hdd párosítás,de mások pont a szétszerelhetőség,variálhatóság miatt (ha meghibásodik benne hdd,v a "keret",akkor könnyű cserélni) mobilrack hívei.
Milyen kéne pontosan,mert 2,5"-be a hihetetlenül bő kínálat,fentebb említett extrák miatt érdemesebb talán gyári külsőt venni,v kinek mi ,3,5"-be talán inkább mobilracket,de vannak nagyon jó gyári külsők is,ha minőségit vesz az ember,akkor csak úgy nem megy tönkre,nem kell benne matatni...Sebesség egyik-másik megoldásnál is adott,van már bőven esata,usb3 cucc,ha csak 6-7 MB/s-el másolt,az lehet vmi olcsó rack hibája is.
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja, Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja - ezekben találsz infóz mobilrackekről.
Vagy hamadik megoldás,ha hdd-t csupaszon külső dokkolóba rakod,de ez otthonra jó annak,aki gyakran cserélgeti,pakolgatni gépben a vinyókat.
Árban hasonló mind3 megoldás,egy jó mobilrack,dokkoló is kb uannyi,gyári külső meg össz hol picit drágább,hol olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tigipuf #7846 üzenetére
Keress rá árgépen - webshopokból rendelni,számtechboltokban +venni,akár MMarkt,Tesco - filléres dolog,érdemesebb picivel drágábbat (még akkor se drága ) venni,az vsz jobb minőségű.
Viszont 2,5" külső hdd-hez,ami usb-ről kap áramot,nem szerencsés túl hosszút venni,mert egyszerűen "elveszik az áram" és nem fog felpörögni. Max 2végű "Y" usb kábelt veszel hozzá (2 db usb portba kell dugni,ha van annyi TV-n,azzal vsz biztosabban felpörög),de abban nem tudom,van-e hosszú,biztos...
TV-hez otthoni használatra,akkor miért nem 3,5"-est vettél ,saját táppal,azokhoz amúgy is hosszabb kábelt adnak,v ha még hosszabat veszel hozzá,annál az se gond. -
tigipuf
senior tag
válasz King Unique #7848 üzenetére
köszi
Alapból adattárolás céljából vettem,csak mikor szerettem volna 1-2 filmet megnézni a tv lejátszójával akkor mérgelt fel,hogy nyúlfarknyi kábel a gyári"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
King Unique
titán
válasz tigipuf #7849 üzenetére
Médialejátszóhoz (v az nincs,közvetlenül TV-ről) nem lehet usb-n hozzákötni,amellett csak van hely,v,ha nem, vmi polc nincs TV alatt,ahová odarakod külső hdd?
Vétel előtt mért nem kérdeztel itt,v boltban,meg neten is látszik itt-ott,h 2,5"-esekhez nem 1-2m-es,hanem 30-40cm-es kábeleket adnak csak...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest