- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz vandor01 #97199 üzenetére
A Deutsche Post vasarolta fel a DHL-t...
The Deutsche Post DHL Group has become a large, world-wide company in about two decades. The following are significant dates in the development into its current form.[10]
2 January 1995: Deutsche Bundespost Postdienst becomes Deutsche Post AG; this is the company's privatization. The government of Germany still owns a large share of the company; the state development bank KfW owns 50 percent.
1998: Deutsche Post begins acquiring shares in DHL International.
1999: Deutsche Post World Net acquires the Dutch distribution company Van Gend & Loos from Nedlloyd and in 2000 the Swiss distribution company Danzas.
20 November 2000: Deutsche Post AG becomes a fully private company, with a new Board of Directors, in an IPO listed on the Frankfurt Stock Exchange. The government of Germany sells one third of its shares and KfW bank sells some of its shares.[11]
December 2002: Deutsche Post AG acquires the remaining shares in DHL International.[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz rushty #97202 üzenetére
Hogy lehet ezt csinálni? Jönnek a vásárlások, elkészítik a csomagot megy egy raktárba. Bepakolják a repülőbe, ami az elején van az már vár egy ideje, a vége viszont lehet hogy 1 órával ezelőtt ért a raktárba. Ha több cucc van a raktárban mint ami befér a repülőbe, akkor még többet várnak. Mert ha mondjuk 110 %-nyi cucc van, a repülő elvisz 100-at a 10 % maradékra meg kell várni még 90 %-nyi árut, hogy a következő repülő tele legyen. Ha meg 10 repülőnyi cucc van a raktárban, akkor a végének meg kell várni a tizedik repülőt, nem tudom milyen gyakran indítanak gépet. Most már látok augusztusra tippelt szállítási időket termékeknél, adnak rá bőven tartalékot, hogy a célországok postájának ideje is beleférjen.
Szóval a Kínából MO-ra érkezés ideje részben lutri is, hogy éppen milyen stádiumban van a szállítás-raktározás puffer. Nyilván a posta ideje is lutri, mert volt csomagom ami kicserélőbe érkezés után 2 nappal itt volt és volt ami két-három héttel később érkezett hozzám.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
baly81
aktív tag
válasz gyapo11 #97203 üzenetére
Szerintem el sem tudjuk képzelni, hogy mekkora áruforgalom lehet egy-egy ilyen bázison! Úgy gondolom pár (max 3-4 órás) időintervallumokban gondolkodhatunk egy-egy célzott teherszállító repülő célirányos (kontinens, vagy régió) indulásáról.
Ugyan ez a helyzet a hajóztatással is. Ott sem heteket várnak, hogy a konténerek megteljenek... Akkor nem lenne értelme parkoltatni ezeket a böhöm jószágokat! És nem véletlenül kínai tulajdonú ez sem!
Hihetetlen logisztika, pénztőke és munka(erő) lehet e mögött.
Videó[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
vandor01
őstag
válasz Reggie0 #97201 üzenetére
hát igen ez a mai vilag rendje......
szamomra mint ugyfel teljesen lenyegtelen ki kit hogyan vasarolt fel?
a lenyeg? Hogy szamomra, szamunkra mit jelentett ez!- Feutch ban eltunnek a cuccaink nem csak a mienk hanem egesz europae!
aztan....
1995 elott egy nemetnek a nemet postanal dolgoznia egy eletre szolo palya volt megbecsult korrekt fizetessel es vegen nyugalmas nyugger elet (most hozzank jonnek eltapsolni a nyugdijt vagy mennek portugaliaba attelelni ) A tisztesseges munkajukkal kierdemeltek azt ha meglattuk Deutsche Post feliratot akkor 100% ban bizhattunk bennuk nem veszik el nem torik ossz pontos lesz mint a wermachta jo kis businest megkotottek DHL felkerult a logoba es ezzel az elmult 26 ev alatt osszedolgoztak a hirnevukert....ugynezki, hogy a ket legjobb "postai" ceg kombinacioja nem mindig szul megjobbat??
beindult a globalista valtoztatas aminek meg van az eredmenye.... erezzuk mi is olvashatjuk a hirekben.... es ez egyre szebb jobb es fajabb lesz ja nem.... meg szarabb lesz, megfakul es szitokszova silanyul elobb utobb a DHL + Deutsche Post felirat es emlegetese..... mindenkinek lesz legalabb 1 kellemetlen tortenete ezzel a branddal DHL+nemet posta.... lesz egy vagy tobb elveszett cucca.....
ez volt az eredmenye a tozsdei okoskodasnak es privatizalasnak....
igazi szittya magyaros tortenet lehet ha a jol beleneznek
azt kiderulne, hogy vki-ik valahol meg baksist is kaptak ezert a privatizacioert?
a 444-et vagy Gulyas Marcit ra kene ugrasztani az ugyletrepl nekem van most egy TN-em belgiumbol nemetbe 250km
43 nap alatt ert a cimzetthez es nem a belga posta ucsorgott rajta
lehet a COVID ra fogni ... de kinabol 10nap alatt ernek a ladamba a "dragasagok"CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Reggie0 #97206 üzenetére
ja reagen volt az utco csak felig alkalmas elnok
azota mar csak alkalmtlanokat jutnak az amcsi valasztoknak
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
podcast
tag
Jó eséllyel megjönnek még aliról a csomagok a vámkezelés változtatása előtt? (júl 1)?
ez 45 nap még
-
vandor01
őstag
válasz rushty #97209 üzenetére
Én meg tegnap rendeltem BG ről és Ali ről 300/300 grammnyi muanyagot bízom benne meg fog érkezni ha lesz TN berakom ide mint 'MEMENTO' az ucco áfa mentes 'dragasag'
Ide belga a BL/LU 10-15 nap alatt érkeznek a postaladabaCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz podcast #97212 üzenetére
szerintem meg bele fognak huzni es ami beerkezik azt ki fogjak szorni gyorsan.... valamint egyre kevesebb is fog jonni (visszafogjuk magunkat atmenetileg ) es nem akarnak majd a sok feltorlodottal duplan dolgozni azaz szivni!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
cof
veterán
válasz podcast #97212 üzenetére
Ez lottó. Pl. az akkumulátorok ha vonattal jönnek hiába RV...CN nem biztos, hogy beérkezik 45 napra. De volt olyan LT...NL küldeményem is ami 2 hónapig utazott, és sima S000000000 untracked is ami 2 hét alatt a postaládámban volt. Bele kell kalkulálni, hogy megéri-e az árat a 27% ÁFA-val is, ha netán átcsúszik.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
baly81
aktív tag
Én mostanában az NPKK-ba érkezés után 3-10 nap alatt kézhez kapom a csomagot, (a csomag küldésének módjától függően). A regisztrált LT..NL csomagot legutóbb a 3. napon, a sima U...BE pedig 7-10. napon kézbesítették. Tehát, némi javulás volt feldolgozás téren...
Én standard shippinges (30-50) napos szállítást már 2-3 hete nem is merek bevállalni! Inkább kifizetem azt a 6-800Ft-ot a 21-27 napos szállításra.
Ma fogok utoljára rendelni. Aztán majd ha felállt a sarcos rendszer és kiforrotta magát minden. Szóval, egy ideig pihenő lesz!Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
baly81
aktív tag
válasz Lackooo84 #97216 üzenetére
Az szépen beragadt neked!
Nekem szerencsére egy hónapja nincs ilyen! Korábban írtam, hogy max 10 napra megérkeztek a csomagjaim. És nem 1-2 db csomag ami alapján ezt írom!
A mostaniakat meg szerintem még hamarábbra is várhatom, mert azok regesek. Az utolsó vásárlásomat nemsokkal ezelőtt végeztem el... 1500 Ft-ot fizettem az registeted air mail szállításért, de legalább ideér a jövő hónap közepéig!Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
rushty
őstag
布达佩斯 到达寄达地
Destination country airport
Ilyenek az utolsó bejegyzések márc közepe óta.
Revolut meghívó pü-ben
-
llaszlo
veterán
Ez az áfamentesség megszűnése EU-s szabályozás, vagy ungarise baromság?
Most egy ideig nem is rendelek semmit sem. -
Cs1csó
félisten
válasz llaszlo #97219 üzenetére
Nem örülök én sem de ha komolyan belegondolsz ez nem így korrekt? Tehát ha valaki KÜLFÖLDRŐL rendel valamit egy olyan országból amivel nincs se közös vámunió se valamilyen kétoldalú vám egyezmény akkor bizony vámot kell fizetni.
Ha jól tudom ha egy EU-s cég rendel Kínából mondjuk több ezer telefont akkor neki is kell utána vámot fizetni (gondolom én)
Magánszemély miért lenne kivétel. Max annyi, hogy egy cég tovább tudja hárítani a VÁM, ÁFA és stb. költséget. -
őstag
válasz Cs1csó #97221 üzenetére
Szerintem senkinek sem a 27% (egyébként önmagában szép) áfával van gondja, hanem az lesz a baj, ha valami vaskos ügyintézési díjjal ellehetetlenítik az apróságok beszerzését.
Persze itt sem feltétlenül a telefontokra gondolok, amit a gsm-es nagy tételben behozat, és jó esetben csak 100% haszonnal árulja, hanem olyan szirsz*rokra, amit itthon esélytelen beszerezni, kínából meg házhoz jött 1-2 dollárért.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
azbest
félisten
válasz razorbenke92 #97222 üzenetére
Olyan helyről kell rendelni, ahol felszámítják az áfát [link]
És persze július 1 után, mert azelőtt még nincs erre mód.[ Szerkesztve ]
-
baly81
aktív tag
Én abban bízom, hogy sávos ügyintézési díj lesz! Tehát, hogy a rendelt árú értékének akár százalékos aránya, akár összeghatárokban megállapított díja.
Ha ugyan úgy lesz, mint a mostani egyösszegben megállapított költség, akkor csak úgy éri majd meg olcsó kis szir-sz@rokart venni, ha egyszerre vagy többet vásárolsz, vagy egy aladótól több típusú terméket veszel meg. Így eloszlik az eljárás költsége.
Bárhogy is lesz, én ma vásároltam utoljára. Aztán, ha kialakul a rendszer meglátom, hogy megéri e majd kintről vásárolni.
Egyébként nagyon sajnálom, ezt az egészet. Sok olyan dolog van, amit itthon nem is árulnak, vagy csak horror áron. És itt nem a 27%-os eltérés van, hanem 5-10 szeres ár! Azt hogy kitolták a határidőt júl. 1-ig, én kimaxoltam a 115 csomaggal (január 10 óta). A tavalyi mennyiséget le sem merem írni! Sohasem volt ennyi pontom az alin... 6806 ponton állok! Jövő hónap emelkedik még, aztán nagy valószínűséggel elindul lefelé, mert mostmár kezdődik a pihi![ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Szerintem inkább az a baj, hogy jó magyar szokás szerint befizetjük a 27% ÁFA-t és ló***t nem látunk belőle vissza, hogy mire is lett fordítva, meg amúgy is ez a rengeteg adó, amivel terhelik az embereket..
Főleg, hogy nálunk a legnagyobb az ÁFA az egész EU-ban.. nem hiszem, hogy egy német problémát csinál belőle, hogy 19% áfa van a cuccokon..
Kezdjük ott, hogy ott még szombaton is van posta, és kiviszik az ingyenes csomagot is, itt meg kapsz egy SMS-t MÁSNAP!!!, hogy menj be a csomagodért.. Vicc ez az egész.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
rushty
őstag
válasz Atomgeszi #97225 üzenetére
Élőben nem nagyon erőltetik meg magukat hiába van ott a csomag. (Max. visszaküldik a sose kapott értesítéseseket,az mekkora gciseg).
"Kihozzák" és másnaptól (vagy köv. hétköznap) veheted csak át. Akkor, amikor másikért ment az ember. Fölösleges "kihozni", de nem választás kérdése.
Revolut meghívó pü-ben
-
vandor01
őstag
a Belga sistema mar Majus 1 tol lathato [link]
es Majus 30 tol mar elore kifizetheto lesz a sarc!valszeg HUN ban is vami hasonlo valosulhat meg???
a belga
itt a 22eu volt a mervadao es nem volt lehetoseg a 10euro kerekitos szabalyra!
ekkor a posta savossan 25-35 kozotti vamugyintezest szamolt fel a 21% afahoz!
50eu ig 25
100 ig 30
150 ig 35halisten most ez merseklodott minden 50eu utan 5euro lesz! 5/10/15
igy kevesebb mint a fele lesz a sarc! de legalabb mindenutan ki kell fizetnia HUN ban levo eddigi nagyon akcios kb 10euros postai vamugyintezesi koltseg, hogy fog alakulni? [link]
azt igerik savos lesz! ja majd jol fog kinezni ha pl minden 50 euro utan 3500ft!!
no es persze hogyan fogjak automatizalni?június 30-át követően az unión kívülről beérkező küldemények esetén értéktől függetlenül áfát és vámeljárási díjat kell majd fizetni. A posta a vámeljárási díjakat értéktől függően sávosan alakítja ki, a pontos díjtáblázatot várhatóan június elején közzéteszi.
szoval 1-2 db telefontokot nem eri meg majd sehol az EU ba rendelni kinyabol....
tobbet kell! vagy olyan shoppbol aki regelve van az EU ba es felszamitjak az AFA-t
akkor megusszuk a postai vamugyintezes koltseget!vannak termekek amiket eddig harmad aron lehetett kinabol beszerezni mostantol kb felebe kerul majd..... ami meg dragabb lesz? azt majd itthon vesszuk meg... vagy lesznek majd EU raktaras, meg a sundan bundan behozott EU-n belul feladott cuccok meg vmi szalitmanyozo altal besegitett rendeles.... ezek eddig is voltak...
[ Szerkesztve ]
-
baly81
aktív tag
válasz vandor01 #97228 üzenetére
Köszi a linket!
Korábban már felhoztam itt nektek, hogy én úgy értelmeztem az előre bocsájtott infók alapján, hogy július 1 után minden termékre ki fogják vetni a sarcot. Többen megjegyeztétek, hogy biztosan lesz valamennyi engedmény / moratórium, hisz a Brexit után is volt...
Nos, én ezt a viszonylag új cikket sem értelmezem másképp, mint korábban!
Szerintem július 1. 00:00 órától mindenre fizetünk és nem lesz kedvezmény!"A közleményben ismertetik, hogy az áfaváltozás július 1-jétől érvényes, így a június 30-ig beérkezett 22 eurónál kisebb értékű küldeményeket, amennyiben a jelzett időpontig a vám elé állítás is megkezdődik, áfamentesen kapják meg a vásárlók. Azonban június 30-át követően az unión kívülről beérkező küldemények esetén értéktől függetlenül áfát és vámeljárási díjat kell majd fizetni. A posta a vámeljárási díjakat értéktől függően sávosan alakítja ki, a pontos díjtáblázatot várhatóan június elején közzéteszi."
-
vandor01
őstag
válasz baly81 #97229 üzenetére
en a kedvezmenyt abban latom HA?
HA a rendszer automatikusan futhat jon a dragasag ami azonositva van a TN alapjan rogzitve rendszerbe amit a vevo akar elore rendezhet online beregeli magat ez a cucc jon ennyibe/annyiba kerult es a vamolasi eljaras elott mar kifizette a sarcot online!
Szerintem ekkor a mostani 3500ft ot savosithatjak???
jon a10eus telefontokok csomagja
a 27% afa + minden 50eu utan 1000ft? mar befizetve!
mikor a az elosztoban scanelik es kidobja a rendszer hogy ez a TN mar rendezve
vagy ez a felado regisztalt felado etc etc
akkor a dragasag nem a VAMolas fele veszi az iranyt hanem rogton a postas taskajaba beugrik es meg az nap ki is szallitjak!! (ne persze a kezem a biliben)szoval amit elore rendez az ember az kicsivel occob es gyorsabb
amit meg manualisan adjusztalni kell? ott lassabb lesz es dragabb is?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Black&White
addikt
Mi a véleményetek erről az oldalról: LINK
Van egy termék (~90$+szállítás), amit máshol nem lelek, de scamadviser-en található infó nem igazán nyugtat meg.
Ugyan van PP, de nagyon új a cég és a publikus email címük se vmi megnyugtató... -
albandy
tag
[link] Elindította a Cainiao az első teherszállító repülőjáratát Kína és Magyarország között
[ Szerkesztve ]
-
cree
csendes tag
Aki meg unta a várakozást a posta kicserélőben ragad csomagokra az nyújtson be írásos panaszlevelet "ADATLAP Magyar posta szolgáltatásaival kapcsolatos bejelentéshez" 3 PÉLDÁNYOS ürlap.... a helyi ps kirendeltségen és lás csodát 1..2 napon belül cselekednek ne haddjuk hogy kifogásokkal meg vezessenek az EU jul.1 a céljuk hogy húzzák az időt hisz minden tétel után az ö részük ügyintézési díjazás 2500 huf ezt nem haddják ki a bevételként! Ezt tömegesen kell kezelni igy szankcionálni kell, hogy cselekedjen a posta! Kártérítés alól ki szeretne bújni ürüggyel, hogy a posta kicserélő nemzetközi tartomány de itt a csavar mert az is Magyar posta zrt – é!
Elektronikus panasz benyújtás ne is próbálkozz (robot) simán le pattint mailben![ Szerkesztve ]
Tudás ingyen van csak a tudatlanságot kell megfizetni!
-
vandor01
őstag
válasz albandy #97234 üzenetére
lehet ide belgaba is kulon gép hozza mar a dragasagokat?
mert az elmult 1 evben sokat javult a szerviz... 10naposak a kuldemenyek!
es a cuccok 90% LDxxxBE vel jon! a maradek 10% meg:
aksik azokat a holland posta hozza (2+ honap)
vagy az "okosba" jovok azok a luxemburgit hasznaljak (2+ het)de Mo-on nem a HUN hatarig voltak a legnagyobb kesesek
hanem ucsorognek a dragasagok vmi kicseroleben a vamra a postara a szarkakra....
de vmi-re varva pihiznek heteket honapokat!
de majd most!Cainiao kifejlesztett egy digitalizált vámkezelő rendszert, amely hatalmas mennyiségű információt dolgoz fel a megrendelésekhez kapcsolódóan. A vámügyintézés már a repülőgép leszállása előtt elindítható. Az új rendszer az eddigi 1-2 napos offline vámkezelési időt átlagosan 6 órára csökkenti.Cainiao kifejlesztett egy digitalizált vámkezelő rendszert, amely hatalmas mennyiségű információt dolgoz fel a megrendelésekhez kapcsolódóan. A vámügyintézés már a repülőgép leszállása előtt elindítható. Az új rendszer az eddigi 1-2 napos offline vámkezelési időt átlagosan 6 órára csökkenti.
eddig 1-2nap volt??? jo tudni mert mi 1-2 hetnek/honapnak ereztuk
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
most hogy megszunik a 22euros hatar...... a kinyainak nem lesz erdeke hogy kamuarakat adjanak a csomagra ..... persze azert biztos lesz indoka meg ugye az evtizedek alatt begyakorolt "joszakasrol" nehezen szoknak le a "jomunkasemberek"..... valamint jopar programot ujra kell kalibralni hogy ne a kamu arakat hanem az igazsagot irjak a cimkere!
ohhh ajaj nem lesz ez 1xruszoval akar mostantol az elado altal elektronikusan is megadott arakat hasznalhatjak a VAM programok es mar az erkezes elott a vevo online rendezheti is azt..... es varakozas nelkul johet a "dragasag" a postaladaba na persze meg moriczka..... es bilibe log.....
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
válasz vandor01 #97238 üzenetére
" es varakozas nelkul johet a "dragasag" a postaladaba"
Inkább az SMS, hogy mehetsz érte a postára. Mert ezután se fogják kihozni.
Ráadásul olyan szar a rendszerük, ha mondjuk délelőtt 9-kor megérkezik az autó, és beolvassák a rendszerbe a postán a küldeményt, de te délután 2kor átveszed még aznap, másnap ugyanúgy küldik az SMS-t, hogy menj be, mert csomagod van.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
vandor01
őstag
válasz Lackooo84 #97240 üzenetére
ahhh az igenyek noni fognak.... csak most lehetett jo aron hasznalt repcsiket venni
azon morfondirozok.... ide hozzak a sok kacatot..... "uveggolyot" meg kiloszamra a muanyagot carbont cernavekony rez/alu/ezust vezetekeket azaz elektronikat.....
na de mit visznek vissza?eltelt par szaz ev azota mikor meg mi vittuk oda az "ertekes" kacatot "dragasag"okat csecsebecseket... uveggolyo es tarsai visszafele meg hoztuk a kincsket amit busineseltuk az Asiai regioval.... ha nem adtak akkor elvettuk
nos parszaz ev es megfordult a trade iranya.... idejonnek a kacatok oda meg??
ha nem adjuk? akkor elveszik?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok, várok egy csomagot Kínából. Ilyen nyomkövetőt kaptam ES1001474787101000101xxxxF0N
Ez valami nyugodjál le kedves vevő kamu szám, vagy valamikor fel is fog ébredni? -
baly81
aktív tag
válasz ekrisztian #97242 üzenetére
SpeedPak-os csomag. Nem kamu.
-
rushty
őstag
Information on additional charges For items delivered internationally, you as a buyer may be subject to additional charges for VAT and/or customs duties in your country. For more information about these costs, please contact the customs office in your country.
Revolut meghívó pü-ben
-
Czimby
addikt
Uraim segítségre lenne szükségem!
Rendeltem egy első lámpát motorra, ami 45.42 dollár lett volna, de kuponnal 39.62 lett vége.
El is küldtem minden szükséges papírt a vámkezeléshez, látható, hogy kupont használtam és a banki tranzakció is 39.62 dolláros volt.
Ehhez képest ma megjött a csomag és 373Ft Áfa-t kellet rá fizetni + a kezelési.
Nem úgy van, hogy ebben a hónapban a 44 dollár alatti érték esetén a beszedendő áfa-értéke 10 euró alatti és megúszom az Áfa + vámkezelés költéségét?
Ha esetleg valaki nagyon benne van a témában annak szívesen átküldeném a határozatot, mert vannak benne olyan dolgok amiket nem értek.
Például a kiszabás alapja 13989Ft ami az általuk használt 301.65Ft-os árfolyamon 46,37 dollár ami jóval több mint az általam fizetett 39.62. Ennyit nem változhatott az árfolyam.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
vandor01
őstag
válasz rushty #97244 üzenetére
szoval akkor a EU-n kivuli shopok igy keszulnek a Julius 1 utani idokre....
eszukagaban nincs az EU-s rendszerbe regisztralniuk es az EU helyett
beszedni az AFA-t.... kuzdjon (topjon) vele a kedves vasarloCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
gyapo11
őstag
válasz Czimby #97246 üzenetére
Szerintem az áfa jogos, mert 22 Eurótól már kell fizetni, de mivel 10 Euró alatti az áfa összege, erre kell hivatkoznod: 2016. évi XIII. törvény 68. § (5) pont.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
baly81
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest