- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
őstag
válasz tothlp #96900 üzenetére
ha szerencséd van az áfa elengedés alá fog esni.
ha nincs akkor megáfázzák, de nem az lesz a sok, hanem a ügyleti díj, amit a fedex számláz majd. azt viszont nem tudod megúszni.annyit tehetsz, hogy vársz türelemmel, itt már nincs mit trükközni, azt rendeléskor kellett volna.
-
Beni2360
félisten
válasz tothlp #96900 üzenetére
Nyugodtan rendeld meg még az akciós (kb42$)határ alatt van szállítással együtt is. Mivel jelenlegi rendelkezések szerint a 10 € alatti ÁFA-t nem kell megfizetni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tothlp
újonc
válasz UberMutant #96901 üzenetére
Köszi!
-
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem egy alaplapot, aminél örömmel láttam, hogy nem Kínából hozzák, tehát hamarabb is megérkezhet az eddigiektől eltérően. Úgy látom, nem nagyon van okom az örömre, mert ez még mindig úton van. Vagy dekkol Lengyelországban?
Lassan egy hete nem mutat mozgást
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
Occon adom
aktív tag
Nem értem, mi kell a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnak, hogy elkezdjék feldolgozni a márciusi csomagokat? Mire várnak?
Teljesen érthetetlen számomra, és a közeljövőben ezek akarnak vámolni mindent?
Még rágondolni is rossz! -
bl4ze
veterán
FedEx se semmi... prágai irodánkba feladott express küldemény 2 napja nincsen kézbesítve, a hülye b"!mok elküldték USA-ba Praha,CZ helyett !!
.:. bl4ze .:.
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #96874 üzenetére
Közben le lett egyeztetve, hogy akkor fizetjük, erre ma reggel megérkezett a csomag... Anélkül, hogy fizettünk volna bármit is... Ki érti ezt...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Egy külföldi, netes rendelésem kapcsán kialakult helyzetben kérnék tanácsot. Tavaly decemberben rendeltem előrendelésben elő azokat a termékeket, melyeket azóta sem kaptam meg. Elvileg február vége felé váltak ténylegesen rendelhetővé, de a bolt ahonnan vettem őket viszont azóta sem küldte. Több levélváltás is volt velük, de mindig csak azt a választ kapom, hogy jövőhéten már biztos küldik. Írtam nekik, hogy akkor kérem vissza a pénzem, amire azt írták, hogy ok, de akkor az üzletszabályzatuk szerint az elállásom okán a vételár 20%-át lenyúlják. A fizetés anno Paypal-on keresztül ment, szerintetek fentiekre hivatkozva vissza lehet rajtuk keresztül igényelni a teljes összeget, arra hivatkozva, hogy csak húzzák az időt és nem kapom meg a terméket? Vagy pedig maradok annál, hogy várok még ki tudja meddig, esetleg nem várok, de bukok 20%-ot?
[ Szerkesztve ]
Mercury
-
baly81
aktív tag
válasz Mr.Mercury #96910 üzenetére
Szerintem az ÁSZF-ben leírtak ellenére sem tehetnek ilyet, mivel nem tudtak teljesíteni hónapok óta... Szerintem ezt törvény is szabályozza, és az erősebb mint az ő ASZF-jük. Simán leanyáznám őket!
Nem akarlak megbántani! De előrendelésbe, amikor a termék még a fasorban sincs, mi a f#szért fizetsz előre!? Max értesítőt kértem volna, ha rendelhető lesz... Na, de már mindegy, nézd meg milyen törvényi szabályozás van erre vonatkozóan abban az országban, ahonnan vetted![ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz baly81 #96911 üzenetére
Igazad van, de előrendelésben olcsóbbnak írták, bár így meg lehet ráfizetés lesz belőle...
Itt a szabályzatuk, ebben tény, hogy ott van a 20%, azt viszont még nem sikerült kiderítenem, hogy melyik országban vannak, azon kívül, hogy USA, az meg így elég tágnak tűnik...
Policy[ Szerkesztve ]
Mercury
-
baly81
aktív tag
válasz Mr.Mercury #96912 üzenetére
Szerintem ez tipikus átverős site! De ne legyen igazam!
Alapból már a weboldal kinézete miatt sem vettem volna onnan semmit, és szinte minden csak előrendelhető! Feltűnő!
Minél előbb kérd vissza a pénzt, már ha ezt véghez tudod egyáltalán majd vinni! Ugyanis az ilyenek havonta változtatják a cégnevet, és az utódjától visszakérni pénzt nem lehet!!! Ez a tipikus átverős siteok működésmódja.
Mivel PayPal-al fizettél, írj az ügyfélszolgálatuknak, ők látni fogják, hogy mikor fizettél nekik, a céggel történt levelezést is csatold, ha több ilyen eset is volt a céggel, akkor szoktak segíteni, azaz visszautalják a vásárlási összeget. Ha szerencséd van, akkor viszakapod a pénzed...
Ne fizess előre ilyen noname site-okon!
Vásárlás előtt: google-be weboldal címe + review... Általában fórumokon van eszmecsere ezekről...[ Szerkesztve ]
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Sajnos már leadtam a rendelésemet és nem tudom hogy gyorsan lemondjam-e...
Szerintetek ez a szállítási mód tartalmaz trackinget, illetve mennyire megbízható, mennyire rizikós a megérkezése?
Xiaomi telefon ebay-ről
Ennyit ír csak, hogy Standard International Shipping.
Viszont Lengyelországból jön.
Köszi a segítséget! -
baly81
aktív tag
válasz tomszli11 #96918 üzenetére
Valamilyen trackinget így is úgy is kapsz. Ha lengyelből jön, akkor meg nagy valószínűséggel futár fogja hozni, úgyhogy emiatt én nem aggódnék...
Az már más, hogy ha baj van a telefonnal, akkor a garanciát öröm lesz érvényesíteni... Én valahogy sohasem bíztam ezekben a termékekben. Akár javított, refurbished, bármi lehet. Nekem inkább megérné a +10-15 ezret, így nyugodtabban alszok a gari miatt. De, ez csak az én kis piszlicsári véleményem...[ Szerkesztve ]
-
baly81
aktív tag
Azt esetleg tudjátok, hogy Spanyolból (Madrid) rendelt csomag milyen GLS elosztóbázisokon megy keresztül?
[ Szerkesztve ]
-
peestike
őstag
válasz baly81 #96921 üzenetére
nekem 2 volt az elmúlt hónapban, hétfőn kapott számot, csütörtökön délelőtt megkaptam.
ezt az utat járta be mindkettő:
17/03/2021 21:50
Csomag megérkezett a depóba.
Magyarország Alsónémedi15/03/2021 22:30
Csomag megérkezett a csomagelosztó központba.
Spanyolország15/03/2021 21:28
Csomag elhagyta a csomagelosztó központot.
Spanyolország San Fernando de Henares (Madrid)15/03/2021 21:28
Csomag beérkezett a csomagelosztó központba.
Spanyolország San Fernando de Henares (Madrid)15/03/2021 10:10
Csomagadatok bekerültek a GLS IT rendszerébe; a csomagot még nem adták át a GLS részére.
Spanyolország San Fernando de Henares (Madrid)
08:29kor fizettem, 10:10kor már volt száma is.[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
baly81
aktív tag
-
Rambi
tag
Sziasztok,
Napokban raktam az alis kosaramba pár terméket free shippinggel, ma akartam megrendelni, erre mindegyiket bődületes nagy szállítási költség van. Próbálom kiválasztani, a free-t a kosáron belül, viszont hiába, mert mindenképpen nyomonkövetős fizetőssel akarja küldeni a termékeket. Mi lehet ez?
-
baly81
aktív tag
Minden termék ára emelkedik, nem is kevéssel. A párszáz forintos is, néha akár 100Ft-al is 1-2 hónap alatt leforgása alatt. Ahogy nézem, a free shiping az elérhető termékek legalább felénél megszűnt, sőt lehet teljesen meg is fog szűnni... A kínai eladók, -akikkel rendszeresen beszélek- kb. ezt jelezték felém. Amúgy a szállítás költsége bele van építve a termék árába a free shippingnél, pont ezért, ha több terméket vásárolsz, akkor nem is mindig ennek az ára a legolcsóbb végösszegű.
Én az esetek 80%-ban vásároltam szállítási költséggel rendelkező termékeket, mert több eladónál van olyan, hogy bizonyos súlyhatárig nem változik a szállítás költsége, illetve, ha több -egymástól eltérő- terméket vásárolsz tőle egy időben, akkor csak egy termék szállítási köétségét számolja fel, hiába van akár 3-4 tétel is a kosaradban tőle! Ezekkel az opciókkal rengeteget lehet spórolni, de rá kell szánni az időt, és megtalálni azokat az eladókat akiknél él ez a szállítási opció, és persze van neki több típusú termék is amire neked szükséged van![ Szerkesztve ]
-
quadxyz
csendes újonc
Mennyi az esélye annak hogy ez hétfőn megérkezik?
-
Mr.Pentele
tag
válasz quadxyz #96931 üzenetére
Szerintem elég nagy az esélye, mert az OLK felé tart már, onnan azért át kell érnie a településedhez tartozó logisztikai üzembe hétfő hajnalra. Onnantól pedig a kézbesítő postára kerül.
Viszont fontos tudni, hogy az L kezdetű NL/CN stb végű küldemény esetében nem fogják kivinni, csak értesítőt küldenek róla.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Aktív hangfalat szeretnék rendelni (1 darabot), 5 kg súlyú. A magyar postán keresztül van csak házhoz szállítás. Megmerjem kockáztatni, biztonságos a szállításuk?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
vasi89
addikt
válasz quadxyz #96931 üzenetére
úgy látom az áprilisi csomagok gyorsan átjönnek, a márciusiakan meg még mindig ülnek.. lehet úgy van, hogy ha valaki felmond annak otthagyják a munkáját és az új ember már aznapi adagot kap mikor felvették, így ha március végén nem volt elég ember akkor az majd csak valami véletlen folytán fog onnan kikerülni. Ezt a szánalmasan sz.r szolgáltatásnak nem nevezhető valamit...
Jah a kérdésre válaszolva, igen. Ha nem hagyják el amíg átér a helyi postára
-
Occon adom
aktív tag
válasz quadxyz #96938 üzenetére
Ez már vicc! Nemzetközi forgalomba elfogadott csomagszámot elnyeli a Magyar posta!
Ami Belgiumból regisztrálva jön, a Honban már nem látható , postája válogatja kiviszi, egyáltalán küld-e értesítőt, EZ POSTAI SZOLGÁLTATÁS?A https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal elérési útvonalon található nyomkövetési adatoknál megjelenhet az Ön által megadott küldemény beérkezése, azonban ez kizárólag belső minőségbiztosítási célokat szolgál, tekintettel arra, hogy a küldemény feladási díja a nemzetközi nyomkövetést nem tartalmazza. A jelzett küldemény postai kezelési folyamatairól további regisztrált adat nem áll rendelkezésünkre, a postai kezelése regisztrálás nélkül történik.
Az "UA-UZ + 9 számjegy + 2 betűs országkód" ugyan ISO szabványnak megfelelő azonosító, azonban kizárólag a küldemény tartalmának megkülönböztetésére szolgál.
A fentiek miatt javasoljuk, a küldemény esetleges megérkezéséről a helyi kézbesítő postán érdeklődjön.
A postai szabvány azonosítószámok első két betűjele:
postacsomag esetén: CA-CZ tartomány könyvelt levélpostai küldemény esetén: RA-RZ tartomány EMS gyorsposta küldemény esetén: EA-EZ tartomány
ezt követi 9 számjegy, majd a végén ismét két betűjel, mely a feladó országot azonosítja.Amennyiben a feladáskor a küldemény nem kapott a fenti szerkezetű postai azonosítót, úgy a Magyar Posta nyilvántartásba vétel nélkül kezeli és az életútjáról sem rendelkezik információval.
A témával kapcsolatban a honlapunkon található tájékoztatás a következő linken: https://posta.hu/tudta-e_on_azonosito_20181116[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Occon adom #96939 üzenetére
Nincs ebben semmi meglepő. A rendes, hagyományos regisztrált küldemény az R kezdetű. Hogy most a nem követősekre bevezettek más fajta részben vagy teljesen követhető, de más szempontból nem egyenrangú fajtákat, az nem vett el tőlünk semmit.
A kivitel vagy nem kivitel viszont valóban magyar sajátosság, de ez is évek óta így van, mióta a nem R-es levelekre bevezették a méretbeli megkötést. A munkamorál meg korábbn is helyfüggő volt, hogy egyáltalán megpróbálnak -e bármit kézbesíteni.
És ezek mind levelek, nem csomagok.
[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
Nem találtam megfelelőbb topikot - mondjuk ez az én balfaxságom is lehet - , ezért itt teszem fel a kérdésemet . Pár hete kaptam a PayPal-tól egy emailt , hogy igazoljam magam bankszámla kivonattal vagy közüzemi számlával , mert ellenkező esetben zárolják a paypal számlámat . Nem értem ... egy tucat tranzakció ment át rajtuk és most kell igazolnom , hogy jogosan használom a fiókot ? Tényleg ez rutinszerű , hogy kérnek személyes , másra nem tartozó iratokat hitelesítés céljából ? Annyi mindent hallani , olvasni ... ezért gyanakodva fogadom a hasonló kéréseket .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
azbest
félisten
van paypal topic. Egyébként, ha nem csak vásárolsz, hanem oda-vissza utalgatások is vannak, akkor lehet kötelező is nekik kiszűrni a gyanús egyéneket az európai pénzmosás elleni törvények alapján. Arra persze érdemes figyelni, hogy tényleg a paypal küldte-e, az ő oldalukra visz-e el és nem-e adathalászat.
-
GIJoe
addikt
Rendelt már valaki, az aliról realme Factory Storeból?
5$ a posta, ez normál v vmi trükkös?
Pár hónapja rendeltem IP kamerát, 5$ volt a posta 2 hét alatt itt volt DPDvel, 0 teherrel... -
haxxika
senior tag
Sziasztok,
Van egy külföldi kollégám, aki szeretne magának egy számítógépet építeni, azonban jelenlegi videokártya árakat látva jobbnak látja azt, ha hazájából elküldi postán/futárral a videokártyáját az otthoni gépéből és használja azt az itteni buildben.
Kérdés, hogy ilyen esetben a vámkezelés/áfa hogyan vonatkozik? Tekintve, hogy nem vásárolta, hanem már az ő tulajdona a termék, saját magának is küldeti az otthonából (Nem EU ország). A termék egy RX 570 4GB kártya.
Postázási lehetőségre UPS / TNT ad jó ajánlatot.
Ha tudtok ebben segíteni, vagy tudtok jobb topikot errre, azt megköszönném!OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
őstag
válasz haxxika #96948 üzenetére
Szia!
Sajnos a saját tulajdon (és ajándék, nyeremény, stb.) is ÁFA köteles vámuniónról kívülről történő behozatalkor.
A legegyszerűbb az lenne, ha személyesen magával hozná, mert külföldi utazásról való hazatéréskor más szabályok vannak. De csomagküldés esetén ha vámkezelés alá vonják, akkor forgalmi értéken adóztat(hat)ják.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
azbest
félisten
válasz haxxika #96948 üzenetére
ahogy előttem is írták problémás postázni. Eleve valami igazolást kéne betennie a küldeménybe, küldeményhez mellékelni, amit a nav is elfogad. Hogy mit fogadnak el az meg jó kérdés, lehet a navot kéne kérdeznie emailben. De a legegyszerűbb, ha magával hozza utazáskor, de akkor se feltétlen gyári dobozba csomagolva, mintha eladásra kész lenne, hanem úgy hogy egyértelmű legyen, hogy használt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest