-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evrynet0
csendes tag
Szokott olyan lenni hogy posta tracking nem frissül és már előbb kihozzák cuccot?
2014.07.01
16:58 16515(UNITED STATES
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2014.07.03
09:42 USORDA(UNITED STATES
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.07.03
19:25 USORDA(UNITED STATES
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.07.06
18:40
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryMost igy néz ki.
-
Lovi24
senior tag
Sziasztok, hongkongeek.com-ról rendelt valaki mostanában? Mennyire megbízható ez a bolt?
Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
atala
addikt
válasz szili.tamas1 #38943 üzenetére
Nekem meg ma hozott a postás egy 04.25-i feladású csomagot.
-
evrynet0
csendes tag
és szépen tudtad követkni vámolást mindent? vagy egyszer csak csöngetett postás.
-
evrynet0
csendes tag
elvileg alatta van, csak azért érdekes mert általában ha bejött országba akkor kb azonnal vám elé állítják és este vagy másnap reggelre be is szokták fejezni és küldik ki címzetthez.
Persze bármi előfordulhat, sok mindent hallottam már én is. Úgylátszik eddíg csak szerencsém volt.
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Ha dhl-el rendeltem és kifizettem utána mindent,(áfa) arról hol kaphatok igazolást? Külön kell kérni? Mert a csomaghoz nem adtak semmit[ Szerkesztve ]
-
Olavi
tag
Sziasztok! Az jelent valamit, hogy a július 3.-án a To2c.com-ról rendelt csomagomhoz kapott tracking numberrel nem találom meg a csomagot? A webshop oldalán "Complete" a rendelés státusza. Aggódom picit, első kínai telefon rendelésem. Singapore posttal jön.
"Az út itt véget ér, búcsúzom, fölém húzom az avart, s alszom tovább..."
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy Hongmi telefont Fedex szállítással... Aliexpress-ről ott az szerepel, ha nem kapom meg 20 napon belül akkor full refund. Eddig annyi történt hogy ja bocs... rossz követési számot adtak... adtak másikat ami pénteken ért Londonba.... onnan Magyarországra nem tudom mennyi idő de tegnap lejárt a 20 nap... nem working day volt írva...
Tanácsok, hogy mit csináljak?
Előre is köszönöm! -
nimfas
addikt
válasz gubabela #39015 üzenetére
"Reminder: This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 21days 8hours 13minutes 17seconds "
" Delivery Protection
If you do not receive your purchase within the stated delivery time** (60 days maximum), a full refund will be offered. Full refunds are not available if your order did not arrive due to factors within your control, or exceptional circumstances outside the control of sellers and buyers: e.g. if you refuse customs clearance, or because of natural disasters. "20 napot ír, ha rámegyek az "óra" ikonra.... most akkor mi van?
-
gubabela
senior tag
válasz nimfas #39016 üzenetére
Eljátszották veled a szokásos alis(kínai) trükköt. Bekamuztak egy hamis tn-t, hogy shipped legyen a státusz és mielőtt lejárt volna (gondolom nem volt nekik vagy hasonló) kaptál egy másikat. Innentől újraindul a számláló....Nem nagyon tudsz mit tenni, ha mozog a csomag akkor már jó, meg fogod kapni. Próbálkozhatsz dispute-t nyitni, de az ali el fog hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
ans1980
tag
Valaki nemrég kérdezte hogy a trait-tech.com megbízható-e. Rendeltem tőlük egy női órát, 5000 forinttal olcsóbb mint a többi kínai oldalon. 5 nap múlva feladták, ma ért ide, 13 nap alatt.
Destination Country - Hungary:Tracking Consuming:1592 Millisecond
2014-07-07 08:55, Zalaegerszeg Kézbesítő Posta, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2014-07-03 13:15, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-06-27 23:35, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-24 14:48, Célországba elküldve / Item sent abroad
Origin Country - Singapore:Tracking Consuming:1154 Millisecond
2014-07-03 13:15, Arrived at overseas (Country code: HU)
2014-06-26 14:48, Despatched to overseas (Country code: HU)
2014-06-24 14:48, Received from CustomerTőlem kapnak egy piros pontot!
-
Zeki
nagyúr
válasz maj-viktor #39022 üzenetére
Laza..-nak az a balhéja más webshopra vonatkozik, a mixeshoppal balhézott ő is össze, ha jól tudom.
-
nimfas
addikt
válasz Anonymus23 #39019 üzenetére
[link]
Hát ha neked ebből bármi kiderül... -
maj-viktor
őstag
Jahogy ő balhés gyerek, és akkor nem adunk a szavára... akkor mondjátok már meg, ti itt kinek a szavára adtok itt a fórumba!? Mert a téma indítójéra (Laza) nem, az enyémre nem, aki elég sok összefoglalót (blogbejegyzést) írt a témáról, mert én "csak okoskodok" itt... szóval!?
Amúgy itt most nem a konkrét webshop-ra gondoltam, hanem erre a vámbiztosítás dologra... hogy ahogy Laza is leírta... tegyük fel megkötöd - megfogják, paypalon indítasz egy vitát... de a paypal lefogja ezt szarni, ahogy Laza is írta, hogy most vámolták-e vagy sem és hogy azt ígérték visszaadják a pénzt, ha vámolják és mégse adják, nem fognak neked igazat adni a paypal a paypal vita keretén belül... így tényleg csak az adott webshopon múlik, hogy visszafizetik-e (amiben én nem is kételkedek), csupán abban, hogy ez nem lesz hosszú életű Magyarországon... tekintve milyen százalékban vámolnak-áfáznak csomagokat - nem lesz jó buli az adott webshopnak... max az elején... aztán feketelistán leszünk és Magyar-ba nem lehet igényelni a vámbiztosítást!
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Zeki
nagyúr
válasz maj-viktor #39025 üzenetére
Ő a vámbiztosításra azt írta, hogy holnap kiderül.
-
maj-viktor
őstag
Ahogy írtam én ebben nem kételkedek, hogy működő dolog, csupán azt írom, hogy adott webshop beígéri... mégse téríti meg, akkor te indítasz egy PayPal vitát, viszont a PayPal nem fog a te javadra dönteni vámügybe! Az a külföldi rendeléssel együtt jár.. ezt fogják mondani... nem hatja majd meg őket, hogy de hisz te +7$ költöttél "vámbizotsításra"... PayPal-nál nagyon nem hülyék dolgoznak én ezt már sokszor megtapasztaltam, rengeteg infóval kell bizonyítanod az igazadat!
-
Anonymus23
veterán
válasz nimfas #39024 üzenetére
Csak arra voltam kíváncsi, hogy mi volt az eredeti leírásban.
Mert ha 6.16-án fizetted, akkor még csak 21 nap telt el, de nekem az jön le, hogy még csak ki sem szállították, és még mindig van 21 napjuk, hogy szállítsanak, és onnan 20 nap a full refundig.Messze jobban jártál volna mondjuk egy to2c DHL free shipping-el, már rég nálad lett volna.
Én a múlt év végén fejeztem be az Alival, szeptember elején elindított tablet árát, ami sohasem érkezett meg, december elején sikerült visszaveszekednem, pedig ott is 60 day full refund volt, csak a kis sárgák a beleegyezésem nélkül meghosszabbították a rendelést, hiába reklamáltam 10x semmi sem volt.
És még nem tetszett neki, hogy negatív értékelés ment.;) - The Power of the Light Side
-
Laza...
addikt
-
bencce
csendes tag
SOS!
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.07.02
15:55
Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2014.07.03
13:22
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contactedAliexpressrol van, RF**********SG, singapore post.
Jott egy level, hogy adjak meg minden informaciot magamrol, mindenfelet, azt irjak, hogy termek: MOBIL.
Konkretan nem ir semmit, hogy mit kuldjek be, szamlakat, teteles igazolasokat, mennyisegi adatokat, pontos arumegnevezest mennyisegi adatokkal, banki atutalasrol szolo igazolast.
Nekem az aliexpressen ilyenem nincs, siman add to cart, aztan a vegen mastercarddal kifizetem. Tobb dolgot is rendeltem, de kulon kuldtek el, de egy osszegbe van levonva a kartyamrol.
Mi a teendo szerintetek? Menjek bele abba, hogy amit a kinai adott meg osszeget, az alapjan szamoljak ki a afa-t? Telo 180 dollar volt ebbol. De ha tul keveset adott meg, akkor kibontjak a csomagot, es ok ertekbecsulik az arat, ami nekem nem tul jo, gondolom egybol aranyberakasos Iphone 8asnak fogjak nezni...
Mikent fogom megtudni, hogy mennyi az afa merteke, es hogyan kell ezt majd fizetnem? -
maj-viktor
őstag
válasz Anonymus23 #39028 üzenetére
Azért nekem volt pozitív tapasztalatom is az "ali védelmével", szintén volt ilyen GARANTÁLT 15napon belül megkapod garancia, ha nem, akkor full refund... persze nem kaptam meg... 16.napon "panaszkodtam"... levelezgettünk stb. végül a 25.nap körül visszakaptam a pénzt... és a 30.nap körül a termék is megérkezett... igaz csak pár ~10-15$ cucc volt... de mégis pozitív tapasztalat, hogy létező dolog a full refund és termék megtartás... kevés eladó vállal ilyet, de érdemes azt választani, még ha kicsit drágábban is adja a cuccost...
Azért mondom / mondjuk mindig, hogy ali-n figyelni kell, hogy több 10.000 pozitív értékelses eladó legyen, meg rövid "processing time"-ot vállaljon... továbba akár ez a fulll refund bizonyos nap után sem árthat, bár ezt nagyon kevés eladó vállalja be... okkal... vagy csak óriási nagy dátummal... 30-60nap, annyi idő alatt, meg jóhogy megkapod!
-
maj-viktor
őstag
válasz bencce #39031 üzenetére
ÖSSZEFOGALALÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!
&
http://junkieeeboy.blog.hu/2012/10/14/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_vam_afa_terhek
&
http://junkieeeboy.blog.hu/2013/09/01/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_szallitasi_modok_ido
&
http://junkieeeboy.blog.hu/2014/05/18/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_3_resz_vamolasi_folyamatAmúgy ti ezt direkt csináljátok (újoncok)!? Értem én, hogy senki nem szeret olvasni, utánajárni, stb.
De akkoris... nagyon idegesítő tud néha lenni!
Hogy a francba kezdtek el így külföldről rendelni, ha azt sem tudjátok, hogy eszik vagy isszák, vagy legalább google első 10 találat: "Rendelés külföldről" és máris képbe vagy az alap és minimális dolgokkal, ahogy ha az összefoglalót elolvasod, azzal is!szerk:
Laza gyorsabb volt[ Szerkesztve ]
-
Laza...
addikt
-
maj-viktor
őstag
válasz bencce #39031 üzenetére
De hogy "segítsek is", ne csak a lebaszást kapd... nem tudsz olvasni!?
Elvileg ezt kaptad, ilyen levelet - ilyen tartalommal:
"A küldemény vámkezeléséhez szükséges igazolásokat, számlákat, nyilatkozatot konkrét részletes árumegnevezéssel, mennyiségi adatokkal, banki átutalásról szóló igazolást, illetve kivonatot a postaimport@posta.hu elektorikus címre"
Ezen mit nehéz értelmezni!?
-
bencce
csendes tag
válasz maj-viktor #39036 üzenetére
bocsesz, csak nem tudtam ezt konkretan PrtSc-elni, nem tudtam fejben osszekotni, hogy most mrie is van szukseguk. most vegigolvastam minden letezo oldalt, amit linkeltetek, plusz a google külföldi rendelés első 10 oldalat, es tiszta minden. nincs kibuvo, 150 euro alatti +27% + kezelési költség. Csak ki kell találjam, mire van szükség az alirol meg a bankszamlamrol
-
thomasa
senior tag
válasz maj-viktor #39036 üzenetére
Régen odaírták, hogy mit is tartalmaz a csomag, idéntől csak annyit, hogy VÁMÁRU?
-
maj-viktor
őstag
válasz thomasa #39039 üzenetére
Nem... szerintem azt amit "csak automata kiemelnek", arra van vámáru, vagy amit a röntgen alapján nem tudnak biztosra megállapítani.... mivel most is írták, hogy "megfogták" és MOBIL-ként szerepel rajta... ergó röntgenen át kiderült, hogy mobil-t tartalmaz a csomag, máskülönbe nem igazán tudhatják... a kamu CN22-es papíron biztos nem "cellphone"-t írt a kínai... illetve ha bontanak, csak akkor lehetnek biztosak... de napi több ezer csomagból, csak párat bontanak... a legtöbb "röntgen alatt" lebukik... a maradék kis százalék meg átcsússzan... ergó 100%... 1%-ot bontanak... 20% röntgen... de mivel már csomagolásból - méretből tudják melyikre kell utazni, így jön ki a 90%-os vámolási arány... nem kell bontás - röntgen, csak küldik a levelet... te meg fizetsz, mint a katonatiszt!
-
Space marine
aktív tag
válasz Space marine #38799 üzenetére
shipment submitted alatt vagyok remélem nem kínai melltartót kapok
-
ferke72
aktív tag
válasz evrynet0 #39011 üzenetére
Igen nagyon nagy szerencséd volt és manapság nem kapkodják el az ügyintézést, én péntek óta csak reménykedem héten befejezik a vámolást és talán kihozzák. Viszont ahogy írták többiek minden előfordulhat..akár két hetes várakozás is
Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
minideal.net-en rendeltem 23.-án egy g2f-et ami 25.-e óta 'célországba elküldve' státuszban van. Már rájuk chateltem, de azt írták hogy ők 25.-én feladták, és hogy figyeljem a track numbert. Azért mertem náluk rendelni mert úgy olvastam, hogy megbízhatóak. Most várjak még vagy mi a teendőm, hogy ne járjak pórul?Túrista vagyok
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz hevizms #39044 üzenetére
Elnézést, bennem van a hiba, hogy a megbízható alatt mást értettem. Pár éve rendelgetek már Kínából, de olyan még nem nagyon volt nekem hogy ennyi ideig csak ez legyen kiírva. Sőt egyébként 4hétnél több a szállítás sem volt még tán soha-még vámmal együtt sem. Igaz a minidealtől még nem rendeltem csak más megbízható shopokból.... Ezek szerint náluk teljesen jó az akár 60 nap is. Köszönöm a segítséged.
A 40.dik napnál már nem nagyon szoktam idegeskedni, mert akkor már paypal és money back...Túrista vagyok
-
sasa311
veterán
-
bpmcwap
senior tag
válasz sasa311 #39046 üzenetére
csak azért kérdeztem, mert olyan már volt hogy a posta azt írta ki a tn-re hogy célországba elküldve de még nem volt feladva. sőt a dhl-től is lehet tn-t kérni úgy hogy még a termék lehet hogy a kereskedő raktárában sincs, nem hogy útba hozzám.....
Más kérdés:
Vettem egy nvr-t ebayen- amúgy lightinbox.com os usertől-, de a 8 kamerából egyet sem lát a hálózaton. Nyitottam egy paypal hisztit, hogy kérek szoftver frissítést, mert maga a kütyü müxik, csak éppen nem úgy ahogy kellene. A lightinboxos igért fűt fát csak vegyem le a negatív visszajelzést, de azóta is nagy a csend. ma pedig automatice zárta a paypal mondván remélik megoldódott a probléma, ami persze nem oldódott meg. próbáltam újra nyitni de azt nem lehet, most akkor mi a teendőm?[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
Zeki
nagyúr
válasz bpmcwap #39043 üzenetére
Bakker, rendelj belföldről. A célországba elküldve dologban NEKED mi nem értelmezhető?
Nem magyarul van?
Nem ŐK küldték el a célországba, hanem a szingapúri posta. És ha KICSIT IS olvasnád a topikot, akkor tudnád, hogy ez a státusz is lehet még akár 3x is előkerül, mire a szingapúri posta valóban felteszi a repülőre.
És ez kurvára nem a shop hibája, szóval abba kéne hagynod a minideal ekézését.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest