- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
őstag
válasz MaxxDamage #97795 üzenetére
a 10 % körüli vámtól fosol ennyire?
amúgy számtech termékekre 0% . -
-Skylake-
addikt
válasz kovaccss #97800 üzenetére
Remelem nem haragszol a kerdesert, de megtudhatnank, hogy hogy kell hitel nelkul megoldani csak pusztan a lakhatast/etkezest ugy, hogy egyebkent mellette 10 evig nem is dolgozol ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
shokobanana
csendes tag
Üdv!
2 hete egyetlen nem regisztrált Ali csomagomat sem kézbesítette a posta, pedig bent állnak náluk az npkk-ban, a legújabb is min. 1 hete ott van, de van, amelyik 3 hete. Van még közte áprilisi rendelés is, mindjárt leketyeg a 75 nap. Össz. 10db-ot várok, abból egy még nem ért ide, azt biztosan bukom, de a többinél, ha nem kézbesítik 30-ig, és utána az új szabályok szerint, akkor hevenyészett számítás szerint 1700- áfa (le van szarva) és 9x399- Ft plusz jön rá. Ez utóbbi nagyon felháborítana, mert a postának még fizessek is a hanyagságukért, hogy képtelenek voltak elvégezni a feladatukat. -
UberMutant
őstag
válasz shokobanana #97804 üzenetére
nyugi, a későbbi csomagjaiddal nem lesz ilyen gondod.
-
shokobanana
csendes tag
válasz UberMutant #97805 üzenetére
ezt a tetű bandát ismerve még erre sem vennék mérget.
-
őstag
válasz kovaccss #97800 üzenetére
nem fogom eltűrni, hogy egyre jobban megnehezítsék az életemet.
vs.
Ezért mindenképpen csak újabb ÁFA+vám sarc nélküli vásárlások jöhetnek szóba.Sok sikert hozzá! Csak azt nem értem, hogy ezt hogyan képzeled el? Szerinted ki fogja importálni a termékeket? Helyetted? Ingyen?
Még ha lesznek is EU raktárak, garantált, hogy az ÁFA rajta lesz az árakon, hiszen azt importáláskor mindenkinek ki kell fizetnie, vagy neked, vagy az importőrnek.
Kizártnak tartom, hogy találsz erre legális módszert.
Illegálissal kapcsolatban pedig őszintén? Szerintem(!) akinek megvan a módszere, nem fogja egy vadidegennek fórumok kikotyogni.
#97802 -Skylake-
Hát úgy, hogy nem néz reklámokat, meg adblockja van. Meg nem fizet ÁFA-t mint a pórnép.
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
UberMutant
őstag
válasz shokobanana #97806 üzenetére
biztosan nem lesz olyan, hogy miattuk keveredsz kötségbe, mert tökölnek.
mert ha jól értem ez a gondod.
ezentól minden csomagodra megkapod az eljárási díjat. -
MaxxDamage
félisten
válasz UberMutant #97801 üzenetére
Össz. 80-ba megáll a vége, akkor már jó.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
shokobanana
csendes tag
válasz UberMutant #97808 üzenetére
nem, én csak azokról a csomagokról beszélek, amik már itt vannak, mégsem kézbesítik őket. Majd júli 1 után az új feltételekkel?
-
UberMutant
őstag
válasz shokobanana #97810 üzenetére
igen, erre mondtam, hogy többé ilyen nem fordul majd elő.
-
shokobanana
csendes tag
válasz UberMutant #97811 üzenetére
én meg, hogy a sz@rból nem lesz arany, a posta ezután sem lesz jobb, nem fog megtáltosodni.
-
kovaccss
tag
válasz -Skylake- #97802 üzenetére
Mindennek az ellenkezőjét kell csinálni, mint amire a világ irányítói rá akarnak kényszeríteni. Kifordított világban élünk, minden fordítva működik, hogy az irányítók és a gazdagok járjanak jól. Én visszafordítottam, hogy én járjak jól, vagy én is jól járjak. Az irányítók azt akarják, amit írtam a 97800-ban.
Tehát tilos rendes melóhelyen dolgozni, fix időre fix helyre bejárni (kizsákmányolás, a főnök, a cég jár jól, nem én). Csakis otthonról netes üzletelést és hasonlókat érdemes csinálni. Rokkantnyugdíjas vagyok 15 éve, még mindig ötjegyű pénzzel, mellette megy az üzletelés kicsiben.
Tilos hitelt felvenni (a világ irányítóié minden bank, a gatyám rámenne a törlesztésre, őket nem fogom gazdagítani).
Tilos reklámot nézni a TV-ben, netezésnél adblock kötelező, rádiót hallgatni tilos (nem lehet elkerülni a reklámokat), reklámmentes webrádió jöhet. A reklámokkal a felesleges és értelmetlen cuccok megvételére akarnak rávenni. Ma a boltok, termékek 90%-a felesleges a világon, a cégek nagy része a felesleges költésből él, már régen nem a VALÓBAN szükséges termékek gyártásából élnek. A 60-80-as években mindenből 2-3 féle volt, mégis megfelelt 10 millió magyarnak 30 évig, most 50+ féle van, mind fos.
Tilos bármit megvenni, amire nincs VALÓBAN szükség, főleg tilos csak azért lecserélni valami működő dolgot (TV, telefon, tablet), mert van újabb, és jobbnak hazudott, ami valójában rosszabb.
Tilos bármit megvenni, amit akciósan adnak.
Bármi kell újan vagy használtan, alaposan utánajárni (tesztek, meghibásodás), nem a legalja szemetet megvenni. Külföldről csak erős vevővédelmes helyről (ebay, aliexpress) szabad vásárolni, hogy ha átver valaki, vagy elvész a csomag, mindig visszakapjam a pénzemet.
A lehető legritkábban mosni, tusolni, hogy kevés víz + gáz fogyjon. Munkábajárás, mászkálás, család, stb. nélkül ez könnyű.
Minden ünnep, szokás felejtős (szülinap, karácsony, halottak napja, stb.), mert ezek lényege hogy minél többet költsek értelmetlenül.
Amit lehet csakis használtan megvenni (LCD TV, PC alkatrész, RAM, bútorok, stb.), a lehető legkevesebb dolgot újan venni (mobiltelefon, csakis butatelefon). Minden okos cucc kerülendő (okos TV, okostelefon, stb., mert nyomkövetés van mindenben, mindenkit megfigyelnek).
Mindent a lehető legtovább használni, elektromos eszközök 8-20+ év (a hűtőszekrényem 20+ éves, sosem volt baja), bútorok az élet végéig, ruha, cipő amíg le nem szakad rólam, hogy hordhatatlan lesz, és mindenből csak 1-et tartani. Évek óta minden lábbelim EVA (etil-vinil acetát, 10 évig simán használhatók), új papucs (1-2e Ft), új csizma (5-6e Ft), rendes lábbelim (bőr, műbőr, textil, stb.) nincs 10 éve.
Amíg lehet mindent megjavítani, csakis te magad, tilos bárkinek ezért fizetni, kontárok drágán, mindent én javítok, TV, gáztűzhely, gázbojler, konvektor, stb.). Amikor végleg úgy tönkremegy, hogy nem éri meg megjavítani, akkor kidobni, előtte szarrá törni, hogy senki ne húzhasson belőle hasznot.
Tilos megnősülni, gyereket csinálni, rokonokkal kapcsolatot tartani, mert a kerülendő dolgokra akarnak rávenni (felesleges költés).
Barátokra nincs szükség, amúgy is tilos bárkiben megbízni.
Így nincs szükség autóra, se utazgatásra (sok pénz megspórolva), elég 1 bicikli, csak ez volt mindig is nekem. Simán házhoz lehet hozatni 1e Ft-ért pl. a Tescoból mindent havi 1-szer, ami eláll, ásványvíz, stb.. Az 1-2 naponta bevásárlásokhoz (kenyér, stb.) elég a bicikli is, közel van a piac.
Egy egyszemélyes, 1 szobás, max. 40 m2-es saját (albérletre nem költök, 50 év alatt annyi lenne, hogy 2-szer megvehettem volna) lakást kell megvenni jó helyen egy régi (50+ éves), min. 50 cm tömör tégla falú házban, lehetőleg a földszinten, nagy fákkal az utcán, olyan tájolással, hogy az udvar felől se süssön be a Nap. Nyáron hűvös, most, 1 hét 35-40 fok után 22-ről csak 26 fokra ment fel a lakásomban, nincs légkondi (ez is tilos, asztmát, allergiát okoz). 1 szál alsógatyában lehet lenni egész nap. Így kevés lesz a rezsi, néhány 10e az összes, minden rezsi 4 jegyű összeg havonta, esetleg a gáz 10-12e télen.
Ha valaki ezeket mind betartja, még ma is meg tud élni EGYEDÜL, rokoni, baráti, szomszéd segítség nélkül havi ötjegyű pénzből (Ft), mint én teszem. A neten mindig lehet találni olyanokat, akik segítenek nekem. Nem az ész nélküli felesleges költekezés (sokszor hitelből), az élősködő rokonok, barátok (megesznek, isznak mindent), meg a legújabb divat követése, a legújabb termékek birtoklása okoz boldogságot. Egész nap azt csinálok, amit akarok, TV nézés, hobbi, netezés, stb.. Ezek, és az itthoni nyugodt élet sokkal jobb ezeknél.97803 Nem látok topikgazdát. Ki az?
97807 Minden megoldható valahogy, csak meg kell találni a módját.
[ Szerkesztve ]
-
wintikek
tag
válasz kovaccss #97813 üzenetére
Húha
Van egy-két tényleg megfontolandó dolog a világnézetedben, de annak azért örülök, hogy nem Te alkotod a többséget
+ Azért ez az emberek többségének nem élet amit felvázoltál.
"Nyomorogsz" havi max 100-ból család, barátok, gyerek nélkül. Persze mások vagyunk, de az ember alapvetően társas lény.Azt zárójelben megjegyezném, hogy azt a rokkantnyugdíjat nem igen kapnád ha mindenki ilyen felfogással élne
-
-Skylake-
addikt
válasz kovaccss #97813 üzenetére
Koszi ezt a leirast, de akkor inkabb maradok "rabszolga". Azert "rabszolga" es nem rabszolga, mert en csak a Te ertelmezesedben vagyok az. Valojaban sokkal szabadabban elek mint Te az alapjan, amit leirtal.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
őstag
válasz khron78 #97818 üzenetére
Ne lakjál albérletben vs. Ne legyen hiteled vs. Hitvány zabagép család.
Na most szeretném tudni, hogy ki az aki úgy szakad ki a családból (legyen az 18 éves szakmunkás, 24 éves egyetemista, falun vagy városban), hogy családi segítség (mamahotel, kölcsön, ajándék etc) nélkül, önerőből lakhelyet vesz magának day0.
Mármint persze, az ország egyes részein 1-2 millióból lehet házat venni, de amíg azt megkeresi, hol lakik?
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
gyapo11
őstag
válasz razorbenke92 #97820 üzenetére
Úgy 20 éve utánanéztem az Ausztráliába költözésnek. Egy magyar származású ügyintéző mondta, hogy az ausztrálok amikor elkezdenek dolgozni, akkor kiválasztják a házat katalógusból, beköltöznek, és aláírják a 30 éves hitelt. Gondolom ennek biztosan tudják fizetni a részleteit, biztosan el tudnak helyezkedni, és van rajta biztosítás ha feldobnák a pacskert.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
vandor01
őstag
válasz Reggie0 #97822 üzenetére
dehogynem volt mar olyan is.... es csak vard ki mindjart lesz megint!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Reggie0 #97824 üzenetére
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
rushty
őstag
Május közepe-vége óta itt lévő másnak sem jött meg még? Csak hogy tudjam van-e remény, ha sokan vagyunk így...
[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
jeges
senior tag
Jó reggelt,
vissza kellene küldenem Kínába csomagot (tablet). Arra számítottam, hogy a Magyar Posta a legolcsóbb, de egyelőre ez tűnik a legdrágábbnak. Ez reális lehet? Tud valaki segíteni, mennyibe kerül kb csomagot küldeni Kínába? Track-elhetőség az egyetlen elvárás.
Előre is köszönöm -
Tamy
senior tag
Ismeri valaki ezt a webáruházat: https://www.letscookh.com? Többféle néven, és honlappal megtalálhatóak, de semmi infót nem találok arról, hogy egyáltalán hol vannak (gyanítom Távol-Kelet), viszont elég jó áron látok pár terméket, amire szükségem lenne.
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz UberMutant #97837 üzenetére
Nem akarok kísérletezni, bár PayPal fizetés van, így a pénzem visszakapnám, (csak kérdés mikor). Bringás cuccokra lenne szükségem, de most Németből is kb. annyiba lenne, mint itthonról megrendelni.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
chungee
addikt
Visszatalálos hsz, mindjárt július és kiváncsi vagyok az új tapasztalatokra
-
pityu64
csendes tag
Sziasztok erre kiváncsi leszek bangood eu cz raktár 06.22-rendelve cz raktárból 23-feladva eu priority line 3-6 munkanap szállitás tehát 30-án kellene érkeznie magyar postával.
Célállomás - Nyomon követési lekérdezés ideje: 1576 ms 2021-06-24 07:02
Elem beszúrása a zsákba
2021-06-23 15:56
Termék fogadása az ügyféltől
Feladás - Nyomon követési lekérdezés ideje: 563 ms 2021-06-24 07:02
Feucht, Németország, A szállítmányt a célországba / rendeltetési területre szállítják, és onnan átadják a szállítási szervezetnek. (Honlap / online szállítmánykövetés: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal?searchvalue=CQ616200139DE )
2021-06-23 23:50
Feucht, Németország, A nemzetközi szállítmány feldolgozása az export csomagküldő központban történt
2021-06-23 15:56
Ottendorf-Okrilla, Németország, A nemzetközi szállítmány feldolgozása a származási csomagközpontban történt
2021-06-22 18:01
A küldeményre vonatkozó utasításadatokat a feladó elektronikus úton adta meg a DHL-nek.Ehhez képest német feladás.
Szerintetek áfázható?
Egyébként nem értem ha valahol befizetik a forgalmi adót az unióban plussz még itt is be kell fizetni akkor szerintem dupla áfa lessz rajta.Szerintem igazságos ugy lenne ha csak az áfa különbözetet számolnák fel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest