-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kornel76
aktív tag
válasz A texasi #74000 üzenetére
Felhívtam az ÜF-et ,ahol közölték, hogy egyszerűsített vámeljárás ma reggel fejeződött be. Kíváncsi leszek mit számolnak ki .... főleg úgy, hogy közben frissült a 17-track és ott a forwarded for domestic sorting van .... akkor most lesz fizetni való vagy sem ?
DIABLO 3 BattleTag: HelldogHun#2707 <Hurkak> / Mechwarrior Online : HelldogHun / SW Battlefront 2 - H3LLD0G-HUN
-
MODERÁTOR
Üdv!
Aliról jön egy csomagom, a DHL eCommerce(ASIA) a szállító. Ez sima posta, nem? Tehát itthon is a posta fogja hozni?
A másik, tracking szerint GB-n keresztül jött. Várható így vámolás, vagy ez ilyen EU expresshez hasonlóan megoldott dolog lehet?Megjegyzem, rendelésnél nem is ez volt feltüntetve szállítási opcióként.. Mondjuk nagyon nem zavar ki hozza, ha rendben ideér.
Everybody lies.
-
bl4ze
veterán
ez a francos GSP (Global Shipping Programme) monnyonle a p+%ba!
Rohadt drága és majdnem 2 hét lesz UK-ból egy 1 kilós csomag. Sima RoyalMail elhozza sokkal olcsóbban 1 hét alatt, néha csak 3 nap.....:. bl4ze .:.
-
aytukabozs
addikt
Üdv urak
Mostanában milyen tempóval dolgoznak a Ferihegyi Postaelkutyuló központban?
Van egy PostNL pakkom kedd hajnal óta
The item has been processed in the country of destination
státuszban...Nagy átlagban mennyi idő mostanában hogy továbblökjék...?
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
beg
veterán
válasz aytukabozs #74005 üzenetére
Mostanában be vanak szütymedve+leépítések. Nálam volt egy hetes fejvakarás is egy 10 dolláros autós töltőnél nemrég
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Aug 21-én rendeltem pár matricát ali-ról, ami tracking alapján szeptember 9-én megérkezett MO-ra, viszont azóta se hozta ki a posta. Valahol elkeveredhetett a levél? Ezt már feltételezem nem fogom megkapni, majd 1 hónap után.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
margithid
veterán
Held by Custom, nyomkövetésben ez van írva, ezek szerint 100%, hogy fennakadt a vámon a rendelt telefonom?
-
ALgore2
tag
válasz tibcsi0407 #74013 üzenetére
Akkor délután próbálkozom!
Köszönöm!
-
KutyiHU
tag
Kezdek morci lenni. Tinydeal Németraktáros rendelésem:
2016.09.23
05:23Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.09.23
07:00Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.09.26
02:40Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryMi a jó istent csinálnak vele? Ebből komolyan jövőheti kézbesítés lesz? Mekkora szánalom! Valaki esetleg tud kontaktot adni, hol érdeklődhetek, panaszkodhatok???
-
RVR400
veterán
-
Ciccuka
veterán
21-e óta vakarják a hátsófelüket. Biztos pokémonoznak a gépeken.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
maj-viktor
őstag
Nekem most bő 1hét volt...
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Turbobacsi
senior tag
Ebay-ról rendeltem egy távirányítós autót. NL postával küldték. Vámeljárás elé van állítva. Ja: direkt Angliából rendeltem. Mi a helyes eljárás ilyenkor ?
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
ALgore2
tag
válasz tibcsi0407 #74013 üzenetére
Ma nem volt érdemes, rossz napjuk volt!
-
aytukabozs
addikt
válasz Turbobacsi #74022 üzenetére
megvárni míg bejelentkezik nálad a posta/nav?
The item is being processed by customs a státusza?
Tuti hogy UK-ből jött?[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Turbobacsi
senior tag
válasz aytukabozs #74024 üzenetére
igen, SMS-t kaptam ma róla...
Amúgy gyanús volt, hogy marha lassan jött, majd 2 hét volt míg ideért. Ez UK-ból nem jellemző.
Az eladóra rákérdezve igenlő választ adott.
A terméklapon ez szerepelt:
Szerintem átvert. Ilyen esetben mit tehetek?
- kifizetem a sarcot: ezt ráverhetem az eladóra?
- nem fizetem ki a sarcot, visszaküldik, az eladótól visszakapom a vételárat?"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
maj-viktor
őstag
válasz Turbobacsi #74025 üzenetére
Én inkább fizetném a sarcot... az eladó negatív értékelés és paypal dispute! (minimum a sarc összegével, de akár többel is)
sajnos ha nem veszed át, akkor a paypal ráfoghatja, hogy "nem vetted át"... ha meg az eladó ilyen, sokra nem számítanék tőle... hogy vissza megy a csomag és önként dalolva visszaküldi a pénzt!
Pedig ahogy látom nem kezdő eladó 3000+ értékelés, hát ez így szopó!
/szerk
Ám jut eszembe... írj az eladónak is írd le a helyzetet... most beugrott, hogy már több példa is volt rá (nem nekem csak itt / máshol olvasva), hogy próbáloznak így az eladók, hogy UK-nak jelölik, de ugyebár China-ből jön NL-el... és ha átmegy a vámon a vásárló max. azt veszi észre, hogy nem 1-2hét volt a szállítás, hanem 2-3, ha meg megbukik a vámon vígan visszafizetik a sarcot! (nem szeretik kockáztatni a negatívot... inkább ha most 10-ből 1csomag megbukik nekik és veszteséges még akkor is megéri nekik), de én még így is legjobb esetben semlegest adnék! Hogy más is lássa! (mert sajnos ilyenkor az emberek 90%-a pozitívat ad és így hamis látszatot kelt a sok pozitíva)[ Szerkesztve ]
-
Turbobacsi
senior tag
válasz maj-viktor #74026 üzenetére
köszi az infót: írtam az eladónak, válaszlevelében biztosított róla ha elküldöm az áfafizetésről a dokukat, akkor fizet: pont úgy lett, ahogy írtad!
Válaszlevélben megírtam neki hogy ez a helyes megoldás, ez esetben nem adok neki negatív értékelést."A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
ALgore2
tag
válasz tibcsi0407 #74028 üzenetére
Hagyom a mailt, csak megzavarná őket, lehet!
Valószínű, hogy a héten már nem lesz semmi a dologból!
Bár 28-án 1:27 óta van vám előtt!
Az értesítés a vámolásról mennyi idő szokott lenni?[ Szerkesztve ]
-
ALgore2
tag
válasz tibcsi0407 #74030 üzenetére
És ha nem tudják a számom?
-
tibcsi0407
félisten
-
hege21
aktív tag
válasz Turbobacsi #74025 üzenetére
Az autó jó,de a hátsó difi-ből megevett már párat
-
ALgore2
tag
válasz aytukabozs #74032 üzenetére
Persze!
Remélem sms helyett, a csomagomat küldik majd! -
Zeki
nagyúr
-
aytukabozs
addikt
válasz aytukabozs #74020 üzenetére
na ezt már szeretem
"2016. 09. 29. 22:31 - Küldemény információ : Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting"
Most elfogyott a hely a postakicserélőben, vagy mi...?Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
MODERÁTOR
válasz aytukabozs #74037 üzenetére
Lehet.
Egy tegnap megérkezett cuccom rögtön továbbítva is lett. Kíváncsi leszek megjön-e ma. Mondjuk egy kb gyufásdoboz méretű, pár grammos csomag lehet.
Bezzeg a telefon kijelző a magyarok szerint még csak úton, pedig elvileg napok óta Budapestre ért..Everybody lies.
-
glacious
addikt
Nagy zűr lehet a postán, sincerety-től még nem jött meg a csomag, pedig általában egy hét alatt ide szokott érni.
-
GZoli7
senior tag
válasz aytukabozs #74042 üzenetére
Augusztus végén 8 napot (nem munkanapot) futott.
Tapasztalat, hogy ami 2 hét alatt nem jön meg, azt valaki trombitának nézte. -
maj-viktor
őstag
válasz luck66 #74044 üzenetére
Béla barátai!?
Meg Space Wars (Star Wars helyett)!?Vagy csak itt is "trükköznek", mint a dupla pipa Nike meg a 4csíkos Adidas a képen, de valójában "hamis eredeti logósat küldenek"!?
Nem vagyok képbe a LEGO-kkal, de azt tudom hogy aranyáron mérik, mert volt cikk róla, hogy hiánytermék, nem bírják kapacítással a gyárak...
[ Szerkesztve ]
-
luck66
tag
válasz maj-viktor #74045 üzenetére
A kislány tökéletesen elégedett,a színek,méretek az eredetivel megegyeznek,már többször szétszedte,összerakta és hibátlan, Lehetett hozzá dobozt is venni,de az +6$ lett volna
Igy kb 1/3 áron volt -
senior tag
válasz maj-viktor #74045 üzenetére
Az a durva lassan hogyha használt LEGO-t veszel, akkor kvázi kockánként kell átnézed hogy valódit kapsz-e, mert egyre jobbak a koppintások.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
luck66
tag
válasz aytukabozs #74042 üzenetére
Épp most hozta a postás a szeptember 20.-án rendelt memóriakártyáimat
-
padi68
senior tag
12 nap alatt még soha semmi nem jött meg.... :-)
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest