-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz lsebestyen #284599 üzenetére
Ja, méretet nem néztem, úgy értettem abból, amit írt, hogy az benne van a kalapban. Szerintem az annyiért nem annyira jó vétel, de amúgy a szomszéd sráccal beszéltem tegnap, hogy hova árazzam be a bringákat a börzére, és azt mondta, ő se tudja, pedig ő ért hozzá. Szóval most kicsit feje tetején van a piac, talán idén letisztulnak az árak.
A Nulane nyilván overkill, de az csak egy példa volt arra, hogy 1) ez már hosszútávon és sportra is elég, 2) még ennyiért is instant cserés a kerékszett, és lehet, hogy idővel fejfájós a fék, szóval az is.
#284602 SteveAd: Mátészalka-Sopron táv kétszer, és még kétszer, ha haza is akarja vinni. Szóval ez nem éri meg. Neki Ausztriában keresni használtat jobban megérné.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Írta, hogy 188cm magas, 75% aszfalton használná és 200 körül venne bicót, szerintem elég lenne erre a három dologra fókuszálni és akkor ő se mondogatná, hogy csak összezavarjuk annyi félét mondunk neki.
Na a pici bringa és a fél millás bringa totál fölösleges input.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #284595 üzenetére
testbike bolhán van 1-2 merev villás bringa 2-300 között, csak a "városi" alatt is kell keresni
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #284532 üzenetére
Majd ha 100as lesz a lista belenézek, addig minek.
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #284590 üzenetére
Eh..este volt.. miket megfigyeltek
-
dom1n0
senior tag
válasz Tikakukac #284586 üzenetére
Az a gond, ami már sokunknak feltűnt csak neked nem, hogy fordítva ülsz kicsit a lovon ezzel a segítségkéréses dologgal kapcsoltban.
A témára visszatérve pedig, ha 0 hozzáértésed van, akkor inkább gyűjts még 2 hónapot vagy 4-et és vegyél egy normálisabb biciklit, újonnan, boltból, ahol egyrészt menetkészre beállítják, és megfelelő méretet adnak alád.
Ez hogy sajnálod rá a pénzt és próbálod féláron megúszni de azért kurva jó legyen, nem szokott működni, biciklinél sem, kocsinál sem,99%csalódás a vége. -
lsebestyen
addikt
válasz Ringman #284604 üzenetére
Ez a cannondale amúgy jó is lehetne, nem?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bulikavagyok #284548 üzenetére
+1, ez, ha még bikepackozni is kell, mindegyiket veri, elektromos váltás, karbon kerekek.... Amazok amolyan lecsupaszítva használandó, inkább downcountryszerű trail bringákra hajazóak, egyik jobban lejtőzésre optimalizálva mint a másik, miközben ide inkább egy klasszikus XC kellene, hagyományosabb geóval mint pl.amit linkeltél, vagy valami Canyon, Cube, stb. melyek a hosszú, maratonszerű menetekre jobbak. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #284610 üzenetére
szerintem inkább ez, mint egy telós trekking.
speci sirrus, meg pár gates bordásszíjas is szokott fent lenni, most ez van utóbbiból: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
RexpecT
addikt
Én is utálom ezt. Simán a 72 órás shipping time volt kiírva, azt viszont írják, hogy ha mégis megcsúsznak akkor azt jelzik külön is.
Ehhez képest 72 óra letelte után írtam nekik, arra válaszoltak, hogy jövőhéten fel kellene tudniuk adni(azt viszont meg kell hagyni, hogy nagyon gyorsan válaszolnak Whatsappon).
Tegnap pedig még mindig ugyanaz volt a mondás, hogyha majd a külső raktárról beérkezik, akkor tudják feladni. Megkérdeztem, hogy az még a héten várható-e, de erre csak az volt a válasz, hogy ez nagyon komplikált, és elnézést kérnek.
Azért megírtam nekik, hogy a honlapon még most is 2-5 nap delivery timeot írnak az egyes méretekre, talán nem ártana az infót frissíteni... -
Tikakukac
titán
válasz dom1n0 #284609 üzenetére
Nem ment át akkor az üzenet: ha akarom van 1 milla is bringára
De nem akarom, hogy legyen, mert igen, itt ez 90%-ban hobbi és szerelem az embereknek, én meg 30-40 éves laptopokat gyűjtök olyan árakon, amiből 1-1 darab kitesz egy karbon vázas gépet olykor, aztán azt se ajánlom senkinek, pedig én szeretek rajtuk kondikat cserélni, kapcsolókat meg floppyról rendszert rakni olyan Macintoshra, amiből van talán az országban 2 és nincs mellé semmilyen help vagy doku.
Működni amúgy elektronikai termékeknél (amikhez képest egy bringa egy kőbunkó) igen jól működik, mert kb. az egész lakásom ebből lett összerakva
Ott annyi a diffi, hogy nem vagyok másokra utalva, mert megy kisujjból. A bringa sem egy nagy megfejtés, mert autószerelő családban nőttem fel, szóval ha egy blokkot összefűzök, talán megmondom milyen egy csapágy hangra is, viszont egy hetet nem áldoznék arra, hogy megtanulom az összes alkatrész beszállítótól melyik éppen hol van és melyiket ne.Nyilván látom ezt behasalt, szóval script és spamming a vége
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #284619 üzenetére
Es? Nincs igénye sebességre stb..kényelmes megy. 100k ert jó az. En is mentem már a montimmal 40km is télen.
-
MPowerPH
félisten
válasz lsebestyen #284619 üzenetére
Ha a velencei tokorre megfelel egy fully e-bike, akkor nincs olyan, hogy nem jo.
Don't Tread On Me
-
lsebestyen
addikt
De ha most venne bringát, akkor nem jobb már rögtön egy olyat venni ami a célnak leginkább megfelel? Na de én a témában többet nem írok, így is sok volt ez.
Ha már itt tartunk én egyszer körbetekertem egy nap alatt a Balatont a montimmal. Körbementem? Igen. Orvosnak fel kellett írnia gyógyszert a kezemre, mert több nap után is rettenetesen zsibbadt? Igen.[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Két témakörben kérek segítséget
1. témakör: lakat. Két típus között vacilálok: összehajtható (colstok) típus (leginkább Abus Bordo), illetve U lakat (ott az Abus Granit van terítéken), talán kiegészítő sodronnyal.
Elsősorban a melóhelyem előtt lévő bringatároló részbe tenném (semmi extra, egy földre lerakott tartó), 3. kerület Szépvölgyi környéke, talán nem a legrosszabb hely, és a portás is rálát, illetve ha hazafele be kell mennem vásárolni valahova, akkor pár percre megállás.
Melyiket vennétek? A colstok jobban tetszik a kompaktsága miatt, az U lakat talán robosztusabb. Valószínűleg bringán hordanám. Amit meg kell védenie, az egy Kross Level elektromossá és jobbá alakított verzió (olyan 500k körülre tenném az értékét).2. témakör: bukósisak. Hosszúkás, nagy fejem van (2 méter vagyok, szóval mindenem nagy ), így keresek valami nagyméretű, szellőset, nem belépőszintet. Itt mire figyeljek, hol válogassak? Vagy bemegyek a decatholba, és ami jó, azt vegyem? Szintén városi bringázás - bejárás - szomszéd városba bringázás a cél
-
addikt
bizonyos Bordo-k könnyebben nyithatóak egy akkus flex-szel mint az U-lakatok (főleg, amelyiknek mindkét oldalát el kell vágni, mert nem forog el)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
fattyu
veterán
válasz XenHai #284623 üzenetére
188ra egy Mes váz. ezenkívül nem szép dolog saját eladó terméket belinkelni, kb fórumszabályzat ellenes.
TIKA: a lentebb linkelt cannondale bad boyt nézd meg.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #284614 üzenetére
Az erdő, természet pont jó arra, hogy montizzon benne az ember, szerintem kár ilyen mesterségessé tenni.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #284627 üzenetére
Gondolom egy idő után már unalmasok voltak az ösvények
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Tikakukac
titán
válasz XenHai #284623 üzenetére
Fentebb már írták, hogy necces saját cuccot rakni szakmai topikba, amúgy biztos jó, de itt nincs kérdés, hogy L-es kell, ez egy tényleg egyértelmű mérettáblázatos márka
fattyu: Igazi rosszfiú bringa, az kell még csak, micsoda marketing. Megnézem, lesz egy 260km-es utam most is, közben rákérdezek mi azzal a szitu. Azt már látom, hogy ez viszont teli merev, itt is hullik a tömés a kártyúkban meg a terepen.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
atee_13
őstag
Hát ma pont átfutott a gondolataimban, hogy vegyek e egy alzás romet-et, de beleolvastam a kommentekbe
Inkább járok gyalog
-
avl
senior tag
válasz Tikakukac #284629 üzenetére
szeretnel / akarsz elsö teleszkopot ? igen / nem / mennyire igen ?
csatlakozom azokhoz, akik azt mondjak: amit leirtal felhasznalast, arra inkabb ne (nekem egyik biciklimen sincs, 1.5 eve hasznaltban keresve nalam az elsö teleszkop kifejezett hatrany volt: ezen arkategoriaban nem olyan jol müködnek, nincs jelentös elöny, de nehez, meghibasodhat => nagyon inkabb ne)
-
Tikakukac
titán
Nem kötelező elem, nekem aztán semmi sem az, akit eddig kérdeztem, hogy legyen-e vagy sem inkább mondtak igent. Aki nemet, azok jellemzően 7 számjegyes bringákkal tekernek és grammozzák a szivacsot az ülésben
-
Ringman
nagyúr
válasz Tikakukac #284629 üzenetére
Azt már látom, hogy ez viszont teli merev, itt is hullik a tömés a kártyúkban meg a terepen.
tévhitEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Weareus
addikt
válasz jjeahh #284533 üzenetére
Neked tökéletesen igazad van. Néztem a villa fényezését, eléggé úgy tűnik hogy ehhez a bringához szállította a Suntour a Stevensnek. Vagy legalább is elképzelhető. A kerékpár tömege most 11.5 kg, nem is gondolnám, hogy az ember-bicaj párosban most ez utóbbi lenne esetemben a gyenge pont. Azért ha a merev villára váltás megtörténik, ezt a villát nyilván elrakom, ill. előtte még elmegyek egy szerelőhöz, hogy lője be, aztán meglátjuk...
Máshol viszont - ha nem tudom elengedni a súlycsökkentés-mániát - nem igen tudok a tömegből jelentősen lefaragni. A nyereg-üléscső kombót lemértem, 428 gramm. Alucsőnek tűnik. Karbon esetleg könnyebb lehet? Ez a 428 gramm meddig "hálásítható" max 1-200k-ból?
Karbon kormány, karbon stucni?
Uram bocsá', egy karbon váz, de az már utópia.
És mindent csak idővel, lassan, örülve annak is, ami most van.
[kép][ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
avl
senior tag
válasz Tikakukac #284634 üzenetére
mindenki maskepp erzekeny => szemelyes tutti csak hosszabb teszt utan van; enelkül többe-kevesbe hit marad (0 teszttel sok hit, nehany oras gurulasok utan kisebb hit, ....)
irtad: "Ex kolléga az 500-asra azt mondta: nem az igazi. Biztos ért hozzá ő is, mert garzont veszel Pesten annyiból, amennyiért neki bringái vannak."
Te az igazit keresed ? ;-)
A) azt csak sajat proba utan talalhatsz; lehetetlen, hogy mas mondja meg: Neked mi az igazi
B) ahhoz sok penz kell; gyakorlatilag nincs kompromisszummentes cucc semmiben
ne azt kerdezd töle, hogy az 500-as az "igazi-e", hanem, hogy a Te tervezett felhasznalasodra (ami nem fog valtozni ? ) elegendöen jó-e
rendkivül fontos a szemlelet: "igazi" -> k.va jó -> elegendöen jo -> nem elég jó
az "igazit" megtalálni nem lehet (fórumos) vélemények alapján
sok sikert !
-
addikt
Na, ki látja a támaszt?
Kicsit nehéz volt leszedni a másik felnikről a külsőket, de amúgy patentul ment az átszerelés. Most már direktbe töltöttem be a tejet, nem a szelepen keresztül, de így is eldugult, szóval mindegy.Valami tüskét a hátsó gumiból kipiszkálhattam szerelés közben, mert, amikor felfújtam, eresztett. Ahogy odaforgattam a kereket, a tej tette a dolgát. Tehát, ~600 km alatt már minimum ez lett volna a második defektem. Kösz, de soha többet!
Durván hangos ez a racsni a Fulcruméhoz képest, lehet, meg kellett volna zsírozni, de egyelőre jó lesz így, legalább nem kell csengő.
Az almafához meg várok tanácsokat - friss ültetés - mivel érdemes permetezni, és mikor Virágfölddel kevert marhatrágyába lett ültetve, gyökeréhez menő öntözőcsővel. Remélem, megmarad!
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
rétisün
veterán
válasz Dark Archon #284637 üzenetére
milyen széles külsőt tettél fel (vagy maradt a gyári 30/32 mm) és mekkora nyomással használod?
ha már Canyon.....
visszaraktam a gyári alu kormányt a PRO PLT karbon helyett, és így jobbnak érzem a bringát fura dolgaim vannak, az már tuti.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #284638 üzenetére
elég nagy szórás lehet mind a karbon, mind az aluban, a ~220g-s alu cannondale c1 kormányom pl. elég rugalmas.
---
32c-s külsőt én 3,5 baron használom (ill. ha leenged, akkor kevesebben, kb 2,2 barig is le szokott esni, míg észreveszem mindennapi közlekedésben) 80 kiló + hátizsák tartalma a súly.fotó alapján Dark Archon bringájába min. 35-ös külső elfér, lehet nagyobb is.
---
az assioma spd-s pedálja ahogy látom min. 2 hónap múlva lesz elérhető :/ [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz RexpecT #284617 üzenetére
A magyar webshopok mások. Van napi 5-10 rendelés, nagyobbaknál talán párszáz. Csomagolás, feladás, és másnapra országon belül akárhova odaér. Gyakorlatilag a kora délutánig leadott rendelés másnapra nálad van.
De NY-EU-ban ez nagyon más. Sokszor még a raktár sem az adott országban van, a webshopok meg 100x-1000x akkora rendelésmennyiséggel dolgoznak (oké, nem pont ez), a külső raktár lehet 2 országgal odébb, és még az országon belüli szállítás is sokszor +1-2 nap.
Szóval majd megjön. Cserébe kicsi az esélye, hogy átvernek, hibásat kapsz, és a panaszaidat is próbálják komolyan venni. De te a franciáktól rendeltél, nem? Hát, azok... franciák...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Weareus #284635 üzenetére
A nyeregcsöved, nyerged lehet nehéz, a kormányod szintén lehet az, nem tudom, de ezeken simán lehet spórolni...ööö... 200- max 400g-ot . A gumikon szintén sokat meg lehet fogni és amire elsőre nem is gondolnál: a markolatokon is lehet 50-100g-ot spórolni úgy, hogy közben kényelemben is előrelépés lehet . Sőt, neked valami szarvas ergonómikus csodák vannak, az valszeg baromira nehéz, hozzá képest egy ESI Grips Chunky pillekönnyű és valszeg sokkal puhább. Az állíthatő stucni sem lehet könnyű cucc és ha már mindenképp kell csengő, abból is lehet szerintem könnyebbet kapni . A pedál vajon hány gramm? Egy kompozit pedál lehet könnyebb, pl. egy ht pa12a elnyűhetetlen is egyben. Szal valszeg bőven van ott amihez nyúlni akkor is, ha a teló marad a gépben.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nemeth989
senior tag
Szia
Ez milyen sárvédő? Sks? Egész jól néz ki.RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
Tin
veterán
Na, egész jó, akkor megjött végre a csere-kerék is? Volt még nekik?
Hangosnak hangos, örülj neki! Alig várom, hogy felrakjam majd én is, bár most azt várom először, hogy meggyógyuljak és tudjak menni.
-
Friczy
senior tag
válasz (ex)Cat #284565 üzenetére
4-500 km-enként leszedem, a patentszem köszöni, jól van. Volt olyan patentszemem, ami több láncot élt túl. Ha olyan láncot szerzel be, ami gyárilag patentszemes (SRAM, Connex, újabb Shimanok (11 sebességesek), akkor végképp nincs patentszem-para. Eddig egy patentszem ment nálam tönkre.
-
addikt
válasz rétisün #284638 üzenetére
30 mm-es külsők, ezek a gyáriak. Amíg el nem használódnak, vagy meg nem semmisülnek, maradnak. Eddig azt hittem, hogy legalább a hátsó 32-es, de nem, most, hogy átraktam őket másik felnikre, megtaláltam a feliratot. 3,5 bárral használom.
Alu kormányt a karbon helyett visszarakni? Érdekes
Ringman: hivatalosan 35 mm széles külsőket támogat a váz/villa.
nemeth989: SKS Speedrocker. Nagyjából csak ez kompatibilis ezzel a bringával. A hátsóval nincs gond, de a két darabból álló első az hányfelé tud ferdén állni, arról inkább ne beszéljünk De a funkcióját ellátja, az a lényeg.
Tin: ja, volt még nekik, csak elsőre elbénázták. Ne is mondd, én is most mászok kifelé egy betegségből, plusz új vérnyomáscsökkentő, olyan vagyok, mint a mosott sz@r. Fáj a vállam, hátam, nem esik most jól felülni a Canyonra De mondjuk a Cube-ra sem, és az asztalnál gépelve is érzem a vállaim.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
mauimagic
aktív tag
-
cobranco
csendes tag
A Dolomitok délnyugati része fehér folt a hegység turisztikai palettáján, bár a természeti környezet nem indokolja. Ha egyszóval kellene jellemezni, az a változatosság. A Rosengarten színpompás csúcsaitól a Latemar tűhegyes sziklaalakzatain át, az épített látnivalók is hangsúlyosan hozzák az elvárásokat. Ami viszont nincs, a tömeg! Optimális kombináció a magunkfajtáknak. Az Alpokban készült roadmovie 5-ik része elérhető, akiket érdekel.
Tartalom:
Ha Dolomitok, akkor sportfeladat nélkül nem lehet megúszni. Tudják ezt kalandoraink is. Első körben ott figyel egy kétezres hágó, de még mielőtt észbe kapnának már megint beesik egy toplistás tó, eszement vágta egy égig érő kanyonban, maratoni gasztroblokk, és egy éjszakába nyúló, hátborzongató szálláshely keresés tortúrája borzolja kedélyeket”
TransDolomitok 5.rész: "Alpok esszenciája" 2021. /Italia/ 1440p
Útvonal: Canazei-Val di Fassa-Fossa di Fassa-Vigo di Fassa-Passo di Costalunga-Karersee-Nova Levante-Cardano-Kollman
Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704222796325741&type=3Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
rétisün
veterán
válasz Dark Archon #284645 üzenetére
ilyen sárvédőm van, az első két darabját összekötöttem egy régi sárvédőből származó darabbal. így egyrészt stabilabb, másrészt gyorskötözővel rögzíteni tudom a villához, mert hajlamos lecsúszni.
igaz, így nehezebb felrakni/levenni, de úgyis csak az alu bringán használtam, az új lehet nem kapja meg.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
fulton
addikt
Gp5000 Vs Pirelli P Zero Race 4S
Ma szaladtam vele egy karikát. Puhább, rugalmasabb a gumi, nem drasztikusan de érezhetően az. Jobban szalad kicsit érzésre, a placebo főlé tenném kicsivel. Érzem h más papucsok vannak fent ugyan akkora nyomásnál kicsit "rugalmasabb" a bringa, jó a tapadása is, de már tapintasra is erezni hogy egy rugalmas puha gumi. Tetszik a menetérzet picit másabb mint a pirelli 4s. Megint más lett a hangja a bringának a felnivel ez is tetszik.. Maradnak nem kérdés. A kérdés az hogy fognak virítani defektileg kopkopkop
Inkább nyári tavaszinak használnám, mintsem a téli piszkos kerekparutakra oda inkabb a pirelli 4s.Ui: terült a gumi. 28mm gp5000 - WAM:29.6mm / 22C / 80Psi.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #284649 üzenetére
silca és sram kalkulátora mit dobna ki nyomásra neked? továbbra is tartom, hogy a magyar utakra ez a nyomás túl magas tpu/latex belsővel.
majd ha lesz wattmérőd, ki is mérheted a különbséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 11
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest