-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
válasz Hasaggymeg #274641 üzenetére
Szűk három hónap lemaradással, de bedobok egy (térdet nélkülöző) képet az új szerzeményről, new bike day jeligére, íme:
Pár gondolatot ha megengedtek az új bringával kapcsolatban: utoljára gyerekkoromban - bő 20 éve - volt vadiúj biciklim, azt akkor felesben a szüleim és én a spórolt pénzemből vettük. Az elmúlt 6 évben egy ős-fitness (már ha van ilyen) Marinnal közlekedtem napi szinten, amihez egyébként sok szempontból hasonló ez a Canyon. Még akár menettulajdonságaiban is, mert amikor néha sikerült beállítanom közel tökéletesre a toldozott-foltozott STX-RC hajtást és a kantifékeket a régin, az is szaladt szépen, meg meg is állt. De azért egy hidrós tárcsafék és az 1x11-es hajtás még ilyen belépőszintű kivitelben is egész más élmény. A karbonvilla-aluváz kombináció is kényelmesebb, mint a régi acélváza volt, a budapesti mindennapos közlekedés nem olyan rázós élmény azóta.
A váz elég agresszív, legalábbis a kormány jóval lejjebb van, mint a réginek, ezt azért eltartott néhány hétig, mire igazán megszoktam.
A hátsósor még ami nagyon fura azzal a pizzástányér méretű legnagyobb fogaskerékkel (51-es végű a sor ). Ezt ha csereérett lesz, valami kisebb átfogásúra fogom cserélni. Szökőévente jutok el mondjuk a pilisi aszfaltos túraútra vagy mondjuk a Buba útvonalán tekerünk egyet, de a mindennapokban egy-két Duna hídon kívül nincs mit megmászni. Szűkebb ugrásokkal használhatóbb lenne.
Írtam ugye annak idején, hogy nem volt a csomagban pedál. Ezt végül jeleztem a Canyonnak, nem reklamációként, csak érdeklődve, hogy ez így véletlen sikerült-e, de kiderült, hogy nem, fel is adtak postafordultával egy szettet a bringáikhoz alapból járó pedálból (mondjuk kellett neki másfél hónap, mire ideért). Nyilván ahogy mondtátok is, ezek nagyon alap valamik, de csak annyival komolyabb, amit eddig is használtam, hogy annak nem műanyag a taposó része, mint ennek. Eljátszottam már a gondolattal valami becsatolóson, de a felhasználásom abszolút nem indokolja, mindig erre jutok.
Szerintetek mennyi idő/km után lenne érdemes egy átnézésre begurulni vele egy szervizbe? Most ~450 km-nél járok vele. Alap beállítások egyébként mennek, bovden, sor, hajtókarcsere nem gond, de pl. csapágyakat ellenőrizni, szétszedni, zsírozni vagy a hidrós tárcsafékkel bármiféle műveletet elvégezni nem tudok. Aztán szakember hátha észrevesz olyat is, ami a házi összerakásból adódó hiányosság. Egyelőre nem érzek semmi hibáját amúgy, de ez laikusságomból is adódhat nagyon könnyen. -
mauimagic
aktív tag
Úgy néz ki találtam egy kiskaput az év eleji "nem költök idén a k.rva biciklire" fogadalmamban...úgyhogy:
New Bike Day -
Ringman
nagyúr
válasz ígyvanferi #284251 üzenetére
jó ez a bringa, de valami komolyabb platformpedált megérdemelne, ha nem akarsz becsatolni. BBB TRAILRIDE (BPD-35) szerintem jó ár/érték arányban, a városi biciklimen az van, gravelt is használtam kb 1 évig vele
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
Egyre többen jelennek meg a futós topikból.
Gratula a géphez. Ha minden rendeltetésszerűen, és üzemszerűen működik, fölösleges szervizen gondolkodnod. Tisztítás, kenés rendszeresen, alróbb beállítások, ha szükséges. Csapágyak zártak, azokat nem kell zsírozgatni, ha valami komolyabb rendellenességet észlelsz (agyaknál, vagy a hidrós fékkel), akkor keress egy szervizt. Sorok kopására, láncnyúlásra kell mégfigyelni, de ezek nem 450 km-enként történnek, 10x ennyi táv után ráérez ránézni. Ha teleszkóp lenne rajta, az lenne az egyetlen olyan dolog, ami mindenképpen minimum évente átnézendő, de ezen az sincs.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Friczy
senior tag
válasz -=RelakS=- #284256 üzenetére
Tökéletes megoldás ugyanazon a néven kétféle lámpát adni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Faxa kerékpár. körhátszelet hozzá! ...innen kezdve ugyanakkor fusson akit kergetnek, neked jöhetnek a 100 kilométerek, szintek, wattok és átlagsebességek.
#284252mauimagic...a trónörökös még nem fórumozik, hogy te kell vagizz a bringájával?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
stratova
veterán
válasz mauimagic #284252 üzenetére
Gratula! A gyerekére költeni tudatilag tényleg megnyugtatóbb
Ezek pillekönnyű kis gépek igaz?Nálunk még van talán egy szezonja a 20"-os bringának. De fél szemmel én is nézegettem az aprót.
Ami majdnem minden bringán esélyesen cserés az a váltókar, mert a mostanin eredetileg sérült volt a és ment a 6-os RevoShift helyére egy 7-es Altus, ill 6 helyett egy kicsit talán kiegyensúlyozottabb 7-es SunRace hátsó sor.
Nagyjából 50-80 körül indul, amit némi gondozással/átalakítással szívesen adnék a gyereknek.
Az mgelepett, hogy simán fent van (mondjuk tényleg szép esztétikai állapotú) 2006-os kis Trek majd 70-ért.
Szerintetek 20-24" gyerekbringán van olyan korhatár a márkásabbak között, amit már nem vennétek?
Persze kinek mi márkás. Nekem ezen a szinten a Cube, Trek, Merida, Ghost, Bulls, KTM, Mali, Giant majd lejebb(?) Kross, Gepida, MuddyFox, CTM jutna eszembe. Aztán a sportboltosak Genesis, Rockrider.Mit hagytam ki?
Ha teheti szeret terepre menni a minime, de minimum megtalál minden lépcsőt, amin le mer menni. Itt némi dilemma a teló vs nagyob bringa nagyobb súly. Ő szereti, hogy rugózik még ha az a 30 mm majdhogynem dísznek van. Tolni tudja, lépcsőn felkűzdeni még kicsit nehéz neki).
Mondjuk ha nem akar egy vagyon ott hagyni az ember már ezek a kis gépek is 12,5-13 kg-osak -_-
Úgy láttam ezen a szinten még szinte kizárólag racsnis a hátsó sor, így talán az lehet még bónuszpont, ha duplafalú a felni. Ahogy nézem az külön 14-ről indul így talán érdemesebb egy rendesen felszerelt, de használt kis gépet rendbetenni.[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
jol nez ki a bringa, vegre nem csak en jarok fittnessel
basszus, nekem a cubehoz nem kuldott pedalta a nemet bolt, azt hittem direkt
vajon igy fel ev utan meg erdemes reklalamini?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Attól függ mit ír a megrendelésben, nem mindenki ad amolyan "próbapedált", de ha mégis abban amúgy sincs sok köszönet ...hacsak nem a lángososig és vissza bringázol a kerékpárúton, mert arra az is teljesen jó. Talán a Speci ad elég tűrhető műanyag pedált.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
tisn
addikt
válasz Hasaggymeg #284264 üzenetére
vegul is mar mindegy, ahol osszeraktak ott vettem egy pedalt. de egy olcso tartalek pedal elallna a spajzban vesz esetere.
-
zsola32
senior tag
akciós első pipics :
[link]
(nappal tervezem használni, villogó üzemmódban, fel lehet tenni a garmin alá) -
mauimagic
aktív tag
válasz stratova #284262 üzenetére
ez 16-os, 6.1 kg. Még a jobb bringák is ebben a méretben 7.5 kg körüliek.
A 20"-os Woom 4 7.5kg, szerintem az is köröket ver minden másra.
Mondjunk kokainárban mérik (200k a 20"-os), de akkora a hype körülötte, hogy használtan is jó ára van. Eladáskor max egy olcsó gyerekbringa árát bukod, szerintem nem vészes.Én először egy középkategóriás 16-ost vettem a gyereknek, aztán most hogy láttam, hogy tetszik neki a dolog, vettem a woomot.
Fékkarok, fékek, hajtókar, kerékszett ami ég és föld a két bringa között, súlypontja is lejjebb van a woomnak, szerintem könnyebben el fog tudni indulni vele. -
ígyvanferi
addikt
válasz Ringman #284253 üzenetére
A képemen még a régi bringáról átrakott pedál van rajta, azóta felkerült a Canyontól érkezett, ami viszont hajszálra ugyanúgy néz ki, mint amit mondasz, ilyen: [kép] Lehetséges, hogy ez pont ugyanaz, csak a Canyon 'árulja', nem BBB néven fut? Mert akkor ezzel meg is vagyok.
(#284254) parandroid: én a fordítottját figyeltem meg, egyre többen jönnek át oda innen. Köszi, akkor még bőven jó vagyok. Hidraulikus tárcsa témában meg megpróbálok némi ismeretet összeszedni innen, meg úgy általában az internetről, hátha annyira nem is bonyolultabb annak a karbantartása, beállítása.
(#284261) Hasaggymeg: köszi! Maradok kergetett... hát még castelli mezem sincs, így nem lehetnék amúgy sem bringás.
-
Ringman
nagyúr
válasz ígyvanferi #284269 üzenetére
ez szerintem gyanúsan ugyanaz
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
válasz ígyvanferi #284269 üzenetére
Azt a pedált dobd ki. Ez a bicikli megérdemel még taposóbol is valami normálisat. Ezek az alapok kb: [link], [link].
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Csokicsibesz
tag
válasz parandroid #284271 üzenetére
Jó ide feljönni fórumozni, veszel egy pedált, valaki meg közli veled, hogy dobd ki.
-
MPowerPH
félisten
Hasznalt innen mar valaki Tubolito belsot? Azt a korabbi gyermekbetegseget mar megoldottak, hogy a fem szelep es a muanyag kis fogado, amiben a menet is van, ott gyakran szokott a levego?
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #284271 üzenetére
mi baj van a bbb trailride pedállal?
---
1 gonddal kevesebb, az attain gtc már nincs fent a hirdetések között. nem baj, majd lesz másik[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Csokicsibesz #284272 üzenetére
Azt nem vette, kapta a biciklihez. Nekem is van itthon vagy 2-3 pár ilyen olcsó műanyag vacak. Arra jó, hogy az ember addig hajtsa, amíg nem jön meg a rendes pedál az új bicajhoz. Amúgy ja, funkcionálisan nyilván egy méretre fűrészelt deszka is megfelel, anno a kempingen is mindegy volt, hogy milyen pedál van, csak tekerhessük végre. De azért ez mégiscsak egy 1000+ eurós bicikli...
p
-
deva
tag
Sziasztok,
Nemrégiben vettem egy két oldalas pedált, ami tök jól beválik, és most szeretnék hozzá egy megfelelő flat cipőt is venni. Giro Tracker az, amit kinéztem, tetszik, és review-k alapján pontosan hozza azt, amit elvárnék tőle. A problémám az, hogy itthon beszerezni kb lehetetlen küldetésnek tűnik, főleg, hogy 41-es méretben kéne.
Két webshopot találtam, egyikkel sincs tapasztalatom, az a kérdésem, hogy bárkinek van ezekkel tapasztalata, megbízhatóak?
Alternatív kérdés, hogy tud-e valaki olyan helyről, ahol ezt (lehetőleg fizikai bolt is legyen) Budapesten be lehet szerezni?
Köszönöm!
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
kuntics
aktív tag
válasz Csokicsibesz #284272 üzenetére
+1
Szinte kötelező kerékcsere tubeless rendszerrel meg láncwaxolással volt már?
-
addikt
Ez a Roadlite, igaz? Szép!
Ha cseréled a sort, akkor a váltót is állítgatni kell. Ha úgy egyébként működik minden, jobban jársz, ha te magad ellenőrzöd a dolgokat, a szervizek rendszerint csak rontanak a dolgon. Legalábbis kevés az a szervizes, amelyik azt mondja, hogy ezzel még nem kell semmit csinálni. De tényleg, mit kellene rajta csinálni? Egyetlen bowden van a tiéden, ami nyúlhat, de azt észre fogod venni a váltáson.
A fékeket meg, ha fognak, felesleges csesztetni. Csapágyakat is elég évente megnézni, újrazsírozni meg legfeljebb kívülről kell a legtöbbet a vízvédelemért, mert ipari csapágyas minden.
Én nem is néztem, kaptam-e pedált. Lehet, hogy benne volt a prizmás csomagban, de az is már a dobozzal együtt a padláson pihen.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
ígyvanferi
addikt
válasz parandroid #284276 üzenetére
Áh, csak 790 euró volt outletből, extra évvégi 10% kedvezménnyel. Így maradhat a pedál?
Maradjunk annyiban, hogy egyelőre használgatom ezzel, aztán egy kétoldalas még szóba jöhet. Az lenne talán a felhasználásomhoz a reális. De tényleg minimális a sport jellege a tekeréseimnek, mégha meg is lószolom a körúton lámpától lámpáig becsülettel, azért az évi ~3000 km futott táv, ilyen kis pár km-es etapokból összeadogatva nem igényel komolyabb hardvert. Vagyis nem tudom hogy egy 10-12 ezres, ránézésre nagyon hasonló taposó mit adna hozzá. Mondjuk ha tartósabb, akkor persze oké, de akkor is széttaposom előbb ezt a mostanit.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Full amatőr, hétvégi 2-3 órás bicózáshoz (semmi outi, egy 26'" hardtail-em van) alföldi bicikliúton kellene bicós nadrág. A következő kettőt néztem ki, érdemesebb a drágábbat megvenni, ha csak ennyire lesz használva vagy jó az olcsóbb is?
Essentiel nadrág 4000 Ft
Van Rysel RC100 nadrág 7000 FtTudom, ez az árkategória ebben a topikban hallatlan, de hátha valaki próbálta már valamelyiket
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
parandroid
félisten
válasz ígyvanferi #284280 üzenetére
Akkor cserélj taposót taposóra, ha hosszú távon is ebben gondolkozol. Kicsit használd még, hátha rákapsz a dologra, és megérik benned egy hibrid pedl gondolata, hogy csak ki kéne próbálni, milyen becsatolva tekerni. Ezt a gépet már érdemes lehet. Aztán akkor veszel majd egy hibridet, és kihagytál egy lépcsőt. De ez az olcsó műanyag pedál tényleg nem egy nagy kaland, csúszik, merev, de nem úgy, ahogy kéne, oda meg ne verd sehova, mert törni fog. Amiket linkelte, ott az anyag is komolyabb, a tengelye is jobb, és a fém szegecsek (csavarok) is jobban kapaszkodnak a cipőbe. És még mindig ott a fő érv, hogy a jelenlegi teljesen méltatlan egy ilyen szép biciklihez.
p
-
6030D
Ármester
válasz MPowerPH #284273 üzenetére
Nem használtam, csak láttam versenyen az út szélén narancs kígyókat földhöz baszkodó sporikat. Valami olyan rémlik, hogy kinyúlik, és nem zsugorodik vissza, tehát lyuk esetén csak csere. Mellé meg ugye hártyavékony, tehát előbb lyukad. Gondolom neked outiba kell, ott nem hallottam senkit, aki használná, de inkább oda is az itt ajánlott tpu vagy milyen belsőt venném.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
Jól tudom, h fékeknél a dugattyúszámmal nő a fékcsövek átmérője is? Négydugattyús fékről kétdugattyúsra szeretnék váltani de nem tudom, h a fékcsövek (a vázon belül) maradhatnak-e?!
Másik kérdés: Van egy ilyen szerelőállványom (Lidl), szerintetek használhatom a dropper nyeregcsővel? Úgy értem, h nem-e tesz kárt benne?
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz zsola32 #284266 üzenetére
Ha csak nappali villogó kell, akkor felesleges ilyen nagyot. Egy Knog Blinder tized ekkora és az is elmegy 6-7 órát. Ráadásul sokkal nagyobb szögben látszik a fénye, mint a lencsés lámpáknak. Estére meg ez a Rigel nagyon kevés, road.cc-n tesztelték.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz parandroid #284284 üzenetére
szerintem ez decas alap fem pedal, szerintem nekem is ilyen van a neuzeren, alapvetoen bevalt, kb. 4-5 evente (20k km) kellett cserelni.
ilyesmi:
[link] -
-
-
Tikakukac
titán
Még a lista nincs kész, de itt egy kiszemelt. A váz mérete a lényeg, ami miatt a piac fele kiesik (lombrágó vagyok 190cm körül).
[link] ez zsákutca ennyiért? Nagyon nehéz beárazni ezeket a cangákat sajnos.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nagyúr
-
rétisün
veterán
válasz Dark Archon #284279 üzenetére
"Én nem is néztem, kaptam-e pedált."
nem valószínű, én csak a Roadlite-hoz kaptam, országútihoz egyikhez se....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
MPowerPH
félisten
válasz 6030D #284285 üzenetére
Ezt ugy reklamozzak, hogy jobb a defektallosaga, mint a butil belsoknek. Nem a kikonnyitett valtozatot neztem ki, hanem a sima tubo road -ot. Az 40g, nem 24g, mint az s-road.
Ha mar rakok fel uj kulsot, akkor kidobalom a 120g -os decas belsoket...[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
Senki nem linkeli?
Review: Specialized’s New Epic 8 - All the Speed You Need
First Ride: 2024 Specialized Epic EVO 8Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
deva
tag
@chubby2o6, @(ex)Cat, köszönöm, akkor asszem leadok egy rendelést valamelyiken!
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorolaj, adalékok és szűrők topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest