Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    Úgy toljátok ezt a rizses-kenyeres témát, hogy közben megfeledkezünk a tradicionális szász-germán-északi szláv konyha klasszikus kapudrogjáról: a krumpliról. Ha azt hiszed, hogy a kenyér függőséget okoz, próbálj meg lejönni a krumpliról!

    Gyerekként úgy nőttem fel, hogy sztenderd csemege vacsora volt a főtt krumpli, olajban tocsogva, szarrá sózva. Igen, anyám nem volt egy konyhatündér sose. A mai napig összefut a nyák a számban, még a gondolatára is. Most is nem győzök nyelni, mint pavlov kutyája. Na, ennél mutass nekem valami egészségtelenebbet! Annyi nehezítés, hogy ugyanez fehér kenyérrel nem ér, mert azzal szoktuk enni. Jól megalapozott, tudományosan káros dietetikai hátterű családból származok, na. Kb 14 éves koromig a rántott hús is ezerszer felhasznált disznózsírban sült, ahogy minden más is, akkor álltunk át olajra, amikor nagyapámat vastagbélrákkal diagnosztzálták, ami egy év alatt elvitte. Így utólag belegondolva a családon belüli erőszak egy különösen kifinomult formája a magyar konyha. :(

    A krumpliról azóta sem tudtam lejönni, de manapság teljesen másképp fogyasztom, lehetőleg minimális mennyiségben, és a lehető legritkábban (hetente 1-2 alkalomra le tudtam menni).

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák