Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Tothgera30 #27466 üzenetére

    Szia, sajnos a 29"-es bringák elfogytak, egy darab van most, ez:
    Ha esetleg érdekel akkor utána tudok kérdezni, hogy valami barátibb áron meg tudd venni, de szerintem te ennél komolyabbat keresel. :)

    Zola007: Aszfalt az más, ott valóban kell a 3 bar, az alatt érezhetően nehezebb hajtani, de terepen a terepgumi 3 bar körül már rengeteget veszít a tapadásából, persze a legtöbben felfújják betonkeményre, meg nem is igazán mennek olyan terepen, meg úgy, hogy ennek jelentősége lenne. Viszont aki komolyabban montizik erre mindig figyel. Ha mész majd olyan terepen, persze nem az 1.9-el, hanem legalább 2.1-el vagy 2.2 vel, próbálgasd a nyomást lejjebb vinni és figyeld, hogy viselkedik a kanyarban. Hidd el rengeteget számít, még akkor is ha amúgy egy komolyabb bringa van alattad. Optimális nyomáson nagyon keményen be lehet dönteni, míg kemény gumival sokkal könnyebben lecsúszik az ívről az első kerék. Nálam most az vált be, hogy 2.2 bar hátul és 2.0 bar elöl, de 1,8 is elég jó volt elöl, akkor 2.0 volt hátul. Ezek 2.35-ös gumikra értendőek a 82 kilómhoz. 2.5 bar nyomást még el tudok képzelni egy köztes megoldásnak, amikor már viszonylag tapad is, de még jobban hajtható akár aszfalton is.

    fpeter07: Bocs, hogy megkérdezem, de miféle caprine bringa az amivel 50 felett mentél terepen? Az már azért elég tempós.

    Van még egy teszt bringa, ami akciósan megvehető: 2014 Bergamont Big Air 6.4 Az eredeti ára 1900 euro, ezzel a géppel is mentek egy pár száz km-t, látszik rajta pár karc, de nem vészes.
    Ha valakit érdekel, tudok rá intézni egy jelentős kedvezményt. M-es méretben van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák