- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #243750 üzenetére
Jah ott körül van. Na meglátjuk jól beszikszalagozom, csak nehogy elcsússzon. A mostanim 180x276 es szeretem.Nagy távokon is jó. Ehhez képest még keskenyebb is. Én nem szeretem a keskeny üléseket volt már ülőgumó szerinti keskeny ülésem az is zselés volt 30 km után le kellett szálljak és toltam..
Izgatottan várom h mehessek vele[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz fulton #243747 üzenetére
Egy montin a sor 1000km utan nem igy nezne ki.
Amikor a lancot letorlod, a sort is erdemes attorolni, a felesleget lekefelni. Aztan amikor kap a lanc waxot, ugyis lubrikalva lesz a sor is. Enyemrol alt. enni lehet(-ne), de a Soudal wax az egyebkent is 1 turas cucc, mert minden kor utan ujra kell adni a lancnak.
Ez ingyen volt, de ki fogom probalni a Smoove Universal Chain waxot, a Soudal -t nem vennem meg sajat penzen.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
peetie1
aktív tag
válasz fulton #243738 üzenetére
Nekem is tiszta wax lé a fogaskoszorú , főleg az első kenés után, amikor a squirt lubeot 2x kell felvinni rá. Gondolkodtam hogy letöröljem e, de aztán otthagytam rajta, majd lejön az első tekeréskor
Más: amit levettem waxolt láncot, az mintha sokkal nehezebben mozogna, mint az olajozott. Szóval csak úgy üresen megfogva olyan mintha a sűrű wax akadályozná a mozgását (pedig volt már benne pár tekerés, nem friss wax). De aztán lehet, hogy a bringán már jobban muzsikál de mindenesetre fura volt.
-
itouchfan
senior tag
Szenzációs idő van, ki is használtam egy 36 km/1080 M szint montis körre, az erdő is szinte tökéletes (néhány kidőlt fa van csak) itt a Budaiban. De rég vártam erre az időre.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #243754 üzenetére
Amúgy belegondolva tényleg nem éri meg 2 középcsapágyat venni, pláne ha amúgy is préselgetni kell. Majd ha beszarik, akkor cserélve lesz, szerszám van hozzá már. Augusztus óta van meg a Jeffsy, azóta nincs baja, pedig kapott pár nagy sarat, meg télen havat is.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #243732 üzenetére
Van egyáltalán páraáteresztő esőkabát máshol mint a mesékben? Legfeljebb kevésbé vízálló bevarrásokkal és fedett nyílásokkal itt-ott, de ami tényleg nem engedi a vizet be az ki sem igazán.
#243740andrisbandi...akárhogyan törlöd a láncot marad kenőanyag a lapok közott is, ahova a fogak mennek...és annyi kell is! Én egyszer agymenésemben cipőfűzőt húztam minden láncrésbe és bár tiszta lett mint Salamon tökei, olyan hangos volt mint egy traktor a tiszta, kenőanyagmentes soron amíg újra nem kentem a láncot, amaz meg a sort.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #243757 üzenetére
"cipőfűzőt húztam minden láncrésbe"
Látom te is komolyan be tudsz kattanni néha az szép művelet... Feleséged nem nézett furán, miért nincs az egyik cipőjéban fűző?? -
szuszinho
őstag
Nobby Nic helyett érdemes visszatenni a Race Kinget? Megjött a tavasz...
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz varsam #243758 üzenetére
Bekukkantottam közelről és megdöbbentem mennyi a zsírsár ott, így jó ötletnek tűnt kitörölni mindet...rengeteg kijött és ettől büszke is voltam magamra mígnem elkezdtem vele bringázni...hirtelen mintha nem kompatibilis láncot tettem volna a sorra, talpamban éreztem minden egyes lánckerékfogat.
#243759szuszinho...hát ha csak a hó miatt tetted fel a Nobbyt, akkor akár véglegesen is.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
andrisbandi
őstag
Leharapta a bicajos kezét!
A kutya gazdája felfüggesztettel megússza? ... ez aztán a büntetés... ebből mit tanul? A félkezű meg így járt.▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #243761 üzenetére
De legalább mi magyarok kutya nagyhatalom vagyunk.
-
lsebestyen
addikt
Jó ég, ez nagyon durva.
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #243721 üzenetére
Multkor vettem egy m-es futashoz javasolt (?) felsot, az minimum (!) l-es volt pl. a decas meretezebol. Mondjuk a deca meg a cipok meretet adja meg rosszul, tulmeretesek a biciklis cipoik
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Zanik
addikt
A magyar kutyatulajdonosok jó része alkalmatlan a felelős kutyatartásra. Eleve sokan nem tapasztalatuknak, otthonuknak, életvitelüknek megfelelő fajtát választanak, hanem amelyik megtetszik. A kutya igényei meg le vannak szarva. Pl. akitát kennelben tartani, hát gratulálok! Nem csodálom hogy ideges és viselkedészavaros lett.
Nagyon el kéne egy szigorúbb szabályozás, egyfajta kutyajogsi, mert katasztrófa ami itthon van a fejekben a kutyatartással kapcsolatban.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
fulton
addikt
válasz MPowerPH #243752 üzenetére
Jah a soudal rol mentem át smoove. Elöbbi jó ha 90 km kibirt. Utóbbival 1 kenéssel 400 felett megyek míg "enni kér". Nagyon nem lenne lelkierőm minden tekerés után kenegetni nekem beállt egy rendszer, kiismertem tökéletes. Ami azt jelenti dúrván 10 - 15 út után kenek csak mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Látom mindenkinél jó idő van
-
nemeth989
senior tag
Biztos megfogod érezni a különbséget, nekem annak idején leges legelső fejlesztés Rubino Pro-ról váltottam GP5000re. Hát nem gondoltam, hogy ennyivel többet ad, főleg a tapadás és az ellenállás figyelembevételével. Abszolut megérte a vételárat.
RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zanik #243772 üzenetére
TV nézésben világranglistán dobogósok vagyunk az USA-val együtt, tévében meg már egyes műsorokban a kutyával az asztalon vezeti a műsort egyik másik műsor vezető...országelnökök kutyáinak közösségi oldalakon profiljai vannak, stb.stb...nálunk már lassan nem tudsz olyan vendéglátó helyre menni, ahol valamelyik idióta kutyáját ne kelljen elviseld az étkezőben, vagy ugatni a folyosón, nagyvárosok mellékutcái valóságos kutyaszaratók...áh, inkább hagyjuk.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #243779 üzenetére
Bizony van olyan nő akinek a kutyáját nem vezetheted csak úgy át az úton, csakis zebranál. Hogy miért? Hat mert összezavarod szegény kutyát hogy nem a zebrán megyünk át, es tekintettel kell lenni rá(kutyára) a válasza rá
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #243779 üzenetére
Én a kutyákat - meg úgy általában az állatokat - sokkal könnyebben és szívesebben viselem el, mint az emberek többségét. Igen, antiszoci vagyok, de büszkén vállalom .
-
-
chubby2o6
senior tag
válasz jjeahh #243784 üzenetére
Pont akartam írni a múltkor, mikor arról volt szó, hogy jössz nyáron Bp-re, és talán bringázni is lesz lehetőséged. Hááát, szerintem, ha összefutsz néhány - a budapesti közlekedésben bárhol és bármikor megtalálható - vadbarommal, az otthoni medvékre meg kutyákra már haverként fogsz tekinteni .
-
fulton
addikt
válasz Nutra #243783 üzenetére
Régen volt, sétáltunk es jött a kutyája is. Nem én vezettem át. Át akartunk menni a túloldalra szétnéztem és mentem át nem mentem el a zebráig. Ők meg jöttek utánam és utána volt ez a számomra "pislogó momentum" mikor elkezdte mondani
( szegény kutya biztos sokkot kapott h nem zebran mentünk át.)[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #243785 üzenetére
Az smp gél cucca bejön, kellően vastag es kemény is az állaga, de a nyereg kialakítása fos. Elnyom. Középen az a kivágás, orr rész nagyon kellemetlen számomra. Tudtok olyan nyerget ami hasonló vastagságú és kellően kemény nyereg nem olyan idétlen orr résszel mint az smp? A vékony sport géles minimáp horror áru cuccok nem ide valók.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #243790 üzenetére
furcsa, rendszerint fordítva szokott probléma lenni, hogyha nincs kivágás/horony a nyeregben, akkor kényelmetlen (nálam is ez a helyzet)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #243793 üzenetére
hmm, csak a fotót néztem, arról nem derült ki.
most akkor gyártanak majd külön sram-kompatibilis vázat, vagy hogy lesz ez megoldva oem oldalról?
-
fulton
addikt
válasz Ringman #243792 üzenetére
Nekem most ez van: Selle Royal ellipse. Szeretem. Nem is értem mi ez a buzgóság most nálam nyereg téren.. talán a kíváncsiság hajt.. ez a nyereg csak betét nélkül jó betétes gatyával fos túl sok lesz a párnázás. Viszont betét nélkül nagyon pazar nagyon jól eltalált, szerintem a gél egy picit lehetne még keményebb.
Szemben az SMP nyergek idétlen közép részével és orr részével, itt nem irritál és jó működik a kivágás is. 4 - 5 orás útnál is. Soha nem volt zsibbadásom mióta ezt a nyerget használom.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #243796 üzenetére
köszi, nem vagyok meggyőzve, hogy kellett egy n+1-edik kialakítás, amihez külön kompatibilis váz is kell.
+ nem tudom miért kellett sörbontót rakni a hajtókarra
The XO chain has a black finish that SRAM calls 'Dark Polar'
nekem is hasonló dark polar szokott lenni a láncom, ha wet lube van rajta és közben száraz poros lesz az idő.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
chubby2o6
senior tag
válasz fulton #243790 üzenetére
Egy kicsit elakadtam. Te most a frissen vásárolt Ergont érted smp alatt? Annak nem tetszik a kialakítása? Megnéztem, az enyém S/M méretű, 145 mm széles, nekem pont jó, nem nyom, nem zsibbadok, semmi ilyen jellegű gondom nincs vele. A gél sem túl vastag benne, nekem minden szempontból tökéletes. Egy "negatívuma" van, ha olyan a nyeregcső bilincsed, aminél az első csavart felülről kell meghúzni, na azt buktad. Nincs teljes kivágás ( lyuk ) a nyergen, nem tudod azon keresztül meghúzni a csavart.
Én kicseréltem egy ( feketére festett ) hatlapfejűre, oldalról egy villáskulccsal már simán hozzá lehet férni. -
Ringman
nagyúr
válasz fulton #243795 üzenetére
kíváncsi vagyok, hogy ezen hogy tudsz tekerni, hová ülsz a nyergen hogy ne érjen bele a combod oldala a nyeregbe, ezek egyenesen ülésre vannak kitalálva.
még azt tippelem így látatlanban, előregörnyedsz a biciklin, így maga az ülőcsontod még viszonylag függőleges és a gerinced hajlik. (persze így is tudsz 100+ km-t letekerni, ami tisztelendő)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest