- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz bulikavagyok #213445 üzenetére
Értelmes hatótávja úgy tud lenni a kis akkus gépeknek, ha a motor is kevesebbet fogyaszt. A Specinél az említett SL verziók 35 nm-et adnak le. Míg a shimano ep8 rs verziója 60 nm-es.
Múltkor spontán összeverődött ebike-os csapat körözgetése közben egyik srácnak pont az orbea rise volt alatta, amiben végül a normál ep8 motor volt és a fw-ben különbözött csak a teljes értékű motortól, így szoft limit a 60nm.
Ugyan akármennyire szimpatikus a könnyű ebike, nagyon jól kijött az életben, hogy ő ezzel a rásegítéssel és akkuval a senki földjén van. Felfelé sokkal gyorsabb az analógosoknál, míg a full power ebike-osokkal ő nem tudja tartani a tempót, meg kell várni. Maga a 60nm önmagában nem nagy tragédia, mert a tartós 250W jogi teljesítémny limithez a 60nm mindössze 40 rpm pedálfordulatig jelent csak korlátot, tehát a tekerési cad tartományban valójában ez már nem szűk keresztmetszet. Akkor kevés ez, amikor a teljes erejű motorok a tartós teljesítmény feletti tartományban engednek (korlátozott ideig) dolgozni 5-600W-on, akkor bizony ott 2x-es erő különbség van.
Viszont a kis akksinak meg kell fizetni az árát, így a rásegítés a motor képességeitől függetlenül szoftveresen máshogy lesz hangolva, így a 360Wh-s akksi miatt ha velünk akar jönni, akkor turbo módban jön és nagyon hamar elfogy az akksijam, vagy választhat, hogy brutálisan taposnia kell és még úgy is lemarad.
A speci féle 35nm-es motor már némileg jobban visszafog, mert ott a névleges 240W-os teljesítményt csak 70 rpm-es cad-nál éred el a 35Nm-el és értelem szerűen nagyon technikás mászásnál nem tudja azt az akár egyhelyből plusz rugást, ami az igazán nehéz részek leküzdéséhez kell. Cserébe a csúcs levo sl kb 17,5kg (kb 5,2 milláért) és a kenevo sl (ami lényegében ua váz mint az enduro).A lényeg, hogy elsőre nekem is tetszetősek voltak ezek a könnyű ebike-ok főleg a kenevo sl, de végül ezeket elvetettem a "senki földje" miatt és a full power ebikeok felé fordultam, ami próbáltam a lehető legjobb súlyban megúszni, szerintem sikeresen, és nyilvánvalóan nem olcsón, bár a végén nagyon jól sáfárdkotam és mondhatom jókor, jóhonnan vettem ezzel nem keveset megtakarítva.
-
sebgutkopf
őstag
válasz MPowerPH #213455 üzenetére
Számomra meglepő módon én is azt hittem majd egyedül fogok a télen bringázgatni ebike-al. Aztán a népszerű téli pályákon szinte csak ebike-osokkal találkozom és olyan gyorsan lettek minden hétvégére tekerő pajtások, akikkel meg is beszéljük a következő hétvégét, hogy már az a nagy szó, ha egyedül megyek.
Néha már az az érzésem, hogy téle csak az ebike-osok bringáznak, vagy mi járunk olyan helyekre ahova az analógosok egyszerűen nem vagy kevesen jutnak el.
Idővel meg majd az analógos csapatom is vesz digitálisat, amikor lesz rá pénzük (tetszik nekik is), addig meg nyáron a bikeparkban úgyis eleget fogjuk együtt nyomni. -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megtisztítani a láncomat, meg a vele érintkező dzsuvás dolgokat. Ha még nem szedtem szét láncot, mennyire ajánlott/nem ajánlott neki állni otthon? Milyen eszközzel érdemes neki esni, ami nem horror árú? Mit jelent, hogy milyen sebességhez való? (2x11-es rendszerem van)
-
arcitec
addikt
válasz acsati #213504 üzenetére
Ájáj, ha ilyet kérdezel, akkor ne szedd le, meg egyébként se szedd le.
Létezik [ilyen], érdekes a Lidl/Aldi árul [ilyet] és az Alzában is van és nem is drága én is ezt használom és lehet szépen megtisztítani vele. Itt a belevaló lötyi: [link][ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
6030D
Ármester
Hátha valakinek kell ilyen.
Butagörgő, 54 euro (~20e Ft)Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
6030D
Ármester
válasz Ringman #213508 üzenetére
380 euroval számoltam, de 400-zal számolva is 22e Ft. A decában a legolcsóbb 40e Ft, de a lidlben sem lesz ennyiért.
Nem tudom, biztos hangos, engem nem kergetett meg egyik szomszéd sem, amikor hasonló görgővel nyomtam a lakásban a 4. emeleten.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
-
MPowerPH
félisten
válasz SteveAd #213472 üzenetére
Igen. De XM1700 Spinline az, Sram XD -vel.
sebgutkopf: Kivitelezhetetlen lenne. Nincs az ismeros korben eBike -os tag, es akikkel jarok, egyiknek sem olyan a vagyoni helyzete, hogy megengedhetne maganak akar a millios bicajt. Vegyesen vannak XC -sek es Trail -esek. XC -s elvbol nem is venne ebike -ot, a tobbi meg lehet, de nincs ra penze. Orul a 6-7 eves, szerencses esetben karbon bringajanak, amin rendes hajtas van.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
flash-
veterán
válasz Ringman #213508 üzenetére
nekem az aldis van, ha alapozol,sst-zel akkor nem igazán hangos (decás edzőgumival) ,azokat a görgő legkisebb (1es vagy 0) ellenállásán lehet csinálni,egy hiit-nél már kell ellenállást rátenni mert nem biztos hogy elég az 50:11, na az akkor már zúg valóban
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz flash- #213516 üzenetére
nálam egytányérosítás után 38x11 a legnagyobb áttét
persze visszarakhatnám az eredeti tiagrás 50/35-et isEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szkink
aktív tag
Nyárra kellene valami platform cipő,Five Tent vennék szívesen de az NWt-sem vetem meg,utóbbiból ahogy elnézem nagyobb a választék itthon,valakinek esetleg személyes tapasztalat valamelyik márkáról,esetleg ajánlás?Five Tent lehet itthon találni nagyobb választékban?
-
razzorr
őstag
Üdv. Vennék 3.számú bringának (trekking és outi mellé) egy alap MTB-t, laza kis erdei utakra, inább alföldi terepre, néha aszfalt, szóval semmi extra, mindenképpen nagyobbat mint 26", leginkább a 27,5" áll közel hozzám, a 29" talán már számomra tank. 150-200k között szánok erre a projektre. Mi az az új amit mostanában meg lehet venni jó szívvel? Újat akarok venni (ez a fóbiám) és ezért bevállalom inkább az alacsonyabb felszereltséget,tudást. Néztem a Hervisben egy alap Giant-et, vagy a Decás 1x10 váltósat, esetleg valami Gepidát. Köszi a segítséget.
-
bardi
aktív tag
válasz szkink #213519 üzenetére
Én northwave cipőt vettem, nekem bevált, merev a talpa, de nem túl merev még, jól tapad. Nem mondom, hogy azt a 35k-t megérte, de egyik se ér annyit, amennyit kérnek érte... Így kb 1 év után nem látom, hogy egyhamar szétmegy a talpa, oldalt se fog szétnyílni, mint minden cipőm, aminek csak ragasztva van a talpa, körbe van varrva.
'92 Honda VFR 750
-
bardi
aktív tag
válasz szkink #213525 üzenetére
Boltban, Bikefun partnerek be tudják szerezni, én speciel Táton vettem a Zoli kerékpárban, de biztos van több hely, ahol lehet venni. Arra viszont ne számíts, hogy lesz készleten, és megkértem őket, hogy két méretet hozzanak, és amelyik jó volt, azt megvettem.
'92 Honda VFR 750
-
MPowerPH
félisten
Aki kicsit otthon van az agyakban...
DT Swiss 240 Straightpull, BOOST, csavaros...
vagy DUKE MAD MAX SP Straightpull, BOOST, csavaros.Ugyan annyiba kerul, de boltbol a Duke kicsit dragabb... Es arra van 5 ev garancia. DT -re csak 2 ev.
A shop kerdezte, biztosan a DT -vel akarom e.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bardi
aktív tag
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #213527 üzenetére
Úgy tűnik nincs sok agysebész itt ...kicsit utána néztem és hát a Duke sokkal ritkább és több pénzért is vesztegetik, titán reteszelő korong van benne...ugyanakkor ha nekem kellene választani valószínű a DT-t venném, elterjedtebb így jobb lehet alkatrészellátása is, na meg azért ismertebb név a kerékgyártásban ...
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
Szerintetek ha még soha életemben nem váltottam keresztbe és soha nem is fogok véletlenül sem, használhatok (azt hiszem) 2 szemmel rövidebb láncot? Van egy zsír új láncom, de 11-34T-re volt szabva és közben váltottam 12-36T-re, amin már lehet rövid lenne. Ha a keresztbeváltás teljesen esélytelen, van bármi veszélye a picivel rövidebb láncnak?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
evo87
őstag
válasz evo87 #213210 üzenetére
Végül a Speeder széria elvetődött, ha másért nem is, de az elérhetőség vagy mindinkább elérhetetlenség okán. A tágabb értelemben vett környéken gyakorlatilag mindenhol azt a választ kaptam, hogy nemhogy a méretemben nincs ilyen, hanem rendelésre is ősz vagy jövő tavasz... Így végül átalakult a kérdés és nem amellett kellett dönteni, hogy piros vagy kék bicajt akarok hanem hogy akarok-e idén tekerni vagy sem.
Így végül egy raktáron lévő, méretben passzoló Crossway 20D lett... kezdésnek jó, aztán majd lehet szépen fejlesztgetni, főleg egy gropuset upgrade ami majd illő lesz hozzá... Erre a szériára inkább országúti vagy inkább mtb szettet érdemes fejlesztésként felpakolni?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
MPowerPH
félisten
Mielott berakom az uj padokat, a tarcsara raegett olajat is szeretnem lepucolni. Olvastam, csiszolopapirral erdemes atmenni rajta. Milyen finomsaguval?
Don't Tread On Me
-
rétisün
veterán
válasz evo87 #213533 üzenetére
leginkább amit kapsz, ebben az alkatrészhiányos helyzetben....
de amúgy sztem teljesen rád van bízva, én pl. trekking(?) fékkart használok gravel fékkel egy fitnesz bringán, és köszönik szépen, jól elvannak
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz arcitec #213535 üzenetére
Erre MTB-t? Hiszen ez egy "lepucolt" trekking! ...
#213532 jjeahh...hát ha te ennyire biztos vagy magadban, akkor már súlycsökkentés, láncfeszesség és kenőanyag spórolás végett is érdemes rövidebb láncot használni. Semmi hátránya nem lehet, a lánc hosszúsága kizárólag egy kényszer eredménye.
#213538 MPowerPH...én a tárcsát biztos nem csiszolnám, a fém nem enged magába semmit behatolni. Ez + ez, semmi más.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
arcitec
addikt
válasz Hasaggymeg #213540 üzenetére
Jól látok? Nem országútit?
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
addikt
válasz MPowerPH #213538 üzenetére
igazából mindegy, de nagyon nem kell a finom irányba elmenni, mert ugye nem polírozni akarod
a fékfelület egyenetlensége, vagy barázdáltsága egyébként egy ideig javítja a fékerőt, viszont túl sok anyagot el tudsz távolítani (a tárcsák jellemzően a 2mm és 1,5mm közötti tűrésben használhatóak) szóval óvatosan a csiszolással.
én ha nekem kellene, áztatnám inkább alkoholban (99,7%) egy ideig
de ha nincs alkoholod és/vagy megfelelő edényed, akkor fém csiszolására alkalmas papírral esnék neki, 240-400 közöttivel (ami van kéznél) a 400-as felettiek jellemzően már inkább polírozásra vannak
vagy valami vlies/korund Lidl-ben szokott lenni ilyesmi fúróba tehető korong, szerintem talán az a legjobb megoldás“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jjeahh
nagyúr
Kösz! Kíváncsi is lennék, hogy két szemmel kevesebb lánccal évente mennyi kenőanyagot spórolnék .
Ha már kenőanyag, lassan elfogy a Squirtom és kipróbálnám a sokat ajánlt dicsőített Mucoff Dry-t. Tudom, egy kis víz azonnal lemossa a láncról, de talán nyáron nem zavarna, ha még tisztább a hajtás vele. Melyik az ajánlott, a sárga, vagy a zöld Ceramic? Ha jól látom a sárga a wax based, az szimpibb .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
-
flash-
veterán
válasz evo87 #213533 üzenetére
Én amikor a trekkingezést kezdtem akkor kicsit utána néztem, akkoriban nem igazán voltak jó vélemények az acera hátsó váltóval(nem tudom most mi a helyzet,ahogy nézem ez az acera a régebbi), ismim is vett nemrég egyet, neki se valami megbízható, a deore 9s kezeli a 8-as rendszert is nálam is úgy van, elég szépen vált,ha váltó hibáid vannak vagy mindenéppen fejlesztenél esetleg ez lehet ötlet. ezeken az első váltó se hibátlan, teszi a dolgát de elég belépő általában.
hajtókar négyszögtengelyes gondolom, de nekem 12 ezer kilóméter után is hibátlatn, emelkedőn túlsúllyal kiállva meg se kottyan neki, szóval az közel sem olyan rossz mint amit mondanak róla, biztos van abból is több féle ,nekem az FC-M-171 van a trekkingen.
fék hidraulikus talán ami jó, bár ott is van ám nagy különbség az alap shimano és mondjuk a doeore között, nekem az alap a hosszú fékezéseket nem bírta, de ha neked nincs vele bajod akkor az is sokáig kiszolgál,ha csak az első fékezés gyenge, ami gyakori gond, akkor elöl egy nagyobb tárcsára való csere is érhezhetően javít a fékerőn.Aztán még ezektől a teleszkópoktól nem kell ám csodát várni, nekem elég hamar elkezdtett kotyogni, sokat már nem is mozog, itt korábban többen a rockshox paragon goldot javasolták trekkingre.
Az a nyereg nem tudom milyen, párnázottságából ítélve nagy távokon lehet nem lesz kényelmes, majd meglátod ez egyéni preferencia is.
esetleg még a köpeny, ott a nagyobb gyártóknak van elég jól guruló, defektállóbb köpenye az talán az egyik legjobb befektetés egy új bringán[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Most mar a regi betet szennyezte vissza, es szepen becsikozta. Van otthon alkohol, fektisztito, most teptem le egy 400 -as papirt is. Meglatom, az alkoholos dorzsoles lehozza e. Ha nem, akkor finoman atmegyek papirral rajta.
Don't Tread On Me
-
RexpecT
addikt
BikeInn-en már másodszor futok bele abba, hogy a raktáron lévő termék valójában nincs raktáron(és még mindig in stockot mutat a termékre). Erre érdemes odafigyelni, ha valaki onnan rendel.
Ezt leszámítva elég rugalmasak, pl. egy el nem küldött rendelésből még el lehet távolítani terméket, vagy hozzáadni, és a szállítás is rendre 8 euró alatt kijön. -
andrisbandi
őstag
válasz Dark Archon #213544 üzenetére
vesz egy új bringát, de már azon gondolkozik, mit fog lecserélni
- Ebbe nagyon könnyű beleszaladni.
Vettem 2017-ben egy használt fully-t.
Focus Super Bud 29R 2.0 kerékpárteszt: élmény a lejtőn, de akár túrán is
Nagyon jó alap bringa, de lehet tuningolni ha kipróbálna komolyabb alakatrészeket az ember.
Fék, kerekek, hajtás... Anyagilag persze nem éri meg, de talán a mostani időkben kevesebbet bukik rajta az ember ha valamit eladna.Egy kisebb (új) bringára cseréltem le, amit eleve úgy választottam, h nullkilométeresen eladom sokmindenét, és az előzőből átmentem a bevált alkatrészeket.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz f4lcon #213542 üzenetére
...motoros cuccal pláne vigyáznék, egy helyen kell elrontani aztán ver a tárcsa minden fékezésnél.
#213546 MPowerPH...próbáld sima alkohollal, jobb a békesség, aztán ha nem elég még mindig dörzsölheted, mert ami alkohol után rajta maradhat (szerintem 100%, hogy semmi) az amúgy sem elég új betéteket szennyezni. Én csakis akkor csiszolnám ha megégne a felülete és az a fekete réteget nem tudnám alkohollal eltávolítani.🤔
#213543jjeahh...~120 láncszemnél ~1,5%-ot.
#213544 Dark Archon...kovid előtt is ritkán tudtál olyant találni ami színben, mérteben, árban és márkában is jó legyen az összes szerinted elvárt felszereltséggel megpakolva, most posztkovidban meg csoda ha találsz egyáltalán valamit. Embere válogatja, hogy valaki elketyeg számára nem ideális felszereléssel egy ideig majd cseréli megpróbálva eladni a használt alkatrészeket, vagy egyből leszerel mindent ami nem tetszik,eladja és jobbakra cseréli...bár utóbbi a költséghatékonyabb, én is az előbbiek táborát erősítem, nehezen fogadom el, hogy már újan szétkapjam és átszereljem bringámat.
#213547 RexpecT...durván nagy készletük van (vagy csak mutatnak? ), így nem csoda ez-az lemarad a frissítésből...nekem eddig bike24 a legjobb utána Rose és bikeINN holtverseny van. Többivel még nem üzleteltem, de a bike24 az toronymagasan vezet, úgy honlap mint profizmus és kiszállítás gyorsasága szempontjából...na meg árai is meglehetősen jók, bár a Rose, de főleg a bikeINN ebben talán jobbak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest