Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz MPowerPH #205404 üzenetére

    Adagolhatóság, erő és hőtűrés miatt nekem előző bringámon is code rsc volt (arra upgradeltem) és a mostanin is az van. Itthon nincs szükség ekkora fékre, viszont én szezonban minden héten bikeparkban nyúzom a bringát és a féket, ahol egy nap 4-5000m meredek lejtőzés igénybevételét kell kibírnia. Nekem bevált.
    Egy bringástárs idén nyáron váltott shimano saint-ről szinténs code rsc-re, miután kipróbálta a bringámat csak hümmögött. Korábban ő szinte csak a hátsó féket használta, röhögtünk is rajta, hogy elől nem féket érdemben. Utólag kiderült azért, mert a saint annyira digitális, hogy félt használni rendesen, nem tudta modulálni a fékerőt, esett is miatta.

    Aláírom, hogy karbantartani jó a shimano-kat és az ásványi olaj is nagy előny, kicsit gyúrhatnának még a rendszeren. De pályán a használati érték dominál. Bikeparkokban egyébként a legtöbb gépen sram code és magura mt7 van. Ilyen célra egy XT fék kevés, zee vagy saint játszik. Illetve egyre gyakoribb a shigura a harmat gyenge törős magura fékkarok miatt.

    Magyarországi felhasználásra, illetve ha nincs bikeparkozás, inkább trail a felhasználás arra teljesen fölösleges ennyire nagy fékek beszerzése, bőven jó az g2 és az XT.

Új hozzászólás Aktív témák