Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz trialboj #133388 üzenetére

    Az igazán meredek ereszkedések nem XC bringáknak való, pláne nem kihúzott nyereggel.
    Egy dropper sokat tud segíteni, én nem is értem, hogy manapság, hogy lehet montisként meglenni nélküle. :D
    A lényeg szerintem, tisztában kell lenned a bringád képességeivel és persze a saját képességeiddel is.
    Ha tényleg nagyon meredek a terep, akkor azt jól meg kell gondolni mielőtt elindulnál, mert közben már nem gondolhatod meg magad. Ha elindultál akkor le kell menni.
    Meredek terepen mindenképpen ki kell ülni a nyereg mögé, ehhez jó alacsonyra kell engedni a nyerget. Mind a két féket együtt kell használni, a fékerőt meg változtathatod, a terep függvényében.
    Nagyon meredek terepen én általában szinte leblokkolt hátsó kerékkel és óvatosan fékezett első kerékkel szoktam lemenni.
    Ami nehezíti a műveletet ha laza a talaj, ilyen van pl a libegő alatti részen. Ilyenkor nagyon óvatosan kell bánni az első fékkel, mert könnyen csúszik az első kerék is, az pedig már veszélyes.

    SPD-taposó témához: SPD nagyon jó dolog országútihoz és XC-hez. Én is használtam, főleg amikor outival mentem. Az egyértelmű, hogy a befektetett energia jobban átkerül a hajtóműre. Az is nagyon jó érzés, hogy a pedálról semmilyen körülmény között nem csúszik le a lábad. Viszont a Trail/Enduro montizáshoz nem érzem biztonságosnak. Történhetnek olyan váratlan esetek, hogy ha pont átbillensz és már nem tudsz kicsatolni, akkor sokkal nagyobbat esel mint taposóval. Egy jó taposó és egy jó cipő párosítással nem kell aggódni a tapadás miatt se. Az persze igaz, hogy egy jó taposó és a hozzávaló cipő bőven kerül annyiba mint egy minőségi SPD minőségi SPD cipővel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák