Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Hasaggymeg #129718 üzenetére

    Na igen, amikor ilyen 23%-os emelkedők vannak, ráadásul hóban kell tekerni, akkor nekem ilyen 10km/h átlagok szoktak kijönni :DDD

    Toobee: Én sem vagyok szakértő és tapasztalatom sincs benne, de én azt csinálom újabban, hogy kb. 140bpm körül tartom 1-2 órán át, remélem valamennyit segíteni fog. Hegyen nehéz, ha meredek akkor lehetetlen, én futni sem tudok ilyen 15-20%-os emelkedőkön, olyankor muszáj sétatempóra csökkentsem a sebességet :D . De ez van, sajnos én nem bírom ki, hogy ne menjek hegyre, síkon megőrülök... no meg imádok mászni, azt meg még jobban szeretem amikor a sok mászásért egy szép panoráma a jutalom a hegytetőn :)) . Gondolom úgyis mindegy, hogy síkon mész-e vagy dombokon, a lényeg, hogy a pulzus aerob zónában maradjon.
    Aerob zónát nagyjából ki lehet számolni úgy is elvileg, hogy keresel egy hosszú brutál meredek emelkedőt és felfutsz vagy tekersz rajta ahogy csak bírod, addig nyomod amíg már a füleden veszed a levegőt. Megnézed mennyi a pulzusod, mert valszeg ez lesz a max pulzus és ebből már lehet számolni.

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák