Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Zola007 #11987 üzenetére

    Én soha nem olvastam nyuszi nagyszabású könyvét, még annak idején amikor elkezdtem testépítéssel foglalkozni, az Arnold Schwazenegger féle testépítő enciklopédiát vettem meg és ott olvastam ezt először.
    Nézd van amiben igazad van, ennyire részletesen nem akartam belemenni, de igen is van értelme a testalkat besorolásnak, általában a két kategória keveredése van, de vannak akik egy az egyben besorolhatók a 3 kategória valamelyikébe és ez alapján kell edzeni, táplálkozni, ez bizony nagyon fontos, hogy tisztában legyünk vele, mi melyik kategóriába tartozunk és úgy edzünk, táplálkozunk.
    És az igaz, hogy megfelelő edzéssel meg is változtathatjuk a testalkat besorolásunkat.
    A táplálékkiegészítők nyilván üzletről szólnak, és valóban sok fölösleges termék is van köztük, de a protein, vitamin, porcerősítő (gyógyszertári) szerintem baromi fontos annak aki komolyabban sportol, netán izmosodni akar. Úgy is mondhatnám ez a 3 a lényeg, a többi elhanyagolható. Az anyagi vonzata meg nyilván olyan amilyen, ingyen nem adnak semmit. A kerékpárt sem ingyen adják, ha valami elkopik rajta azt sem ajándékba adják. Ha nincs rá pénz eleve fölösleges róla ábrándozni.
    Ezt az izmosodást sem kell annyira túl misztifikálni. Vannak alapszabályok amiket be kell tartani, ha azokat betartod lesz eredménye, ha nem akkor értelemszerűen eredménye sem lesz.
    Amúgy meg hidd el tapasztalatból mondom, hogy a legtöbb esetben az emberek nem tudnak elegendő táplálékot magukhoz venni a mindennapjaikban, rohanunk, nincs elég idő stb. Persze akinek a szervezete nem tolerálja a fehérje készítményeket az nyilván ne fogyassza. Izmosodáshoz minden esetre nagyon hasznos kiegészítő. A saját súlyos edzéseket én nem akarom leszólni, ellenkezőleg, nagyon jó dolog. A húzódzkodást kedvelem a legjobban. De azt be kell látni, hogy izmosodni, súlyzóktól sokkal jobban és gyorsabban lehet, erre akartam utalni.
    Egyébként meg kell egy edzőtárs, az sosem árt és veszel használtan otthonra súlyzókat, fekve nyomó padot, guggoló állványt, ki lehet fogni nem olyan drágán és onnantól az a tiéd, nincs egyéb költsége. Persze kell hozzá hely is. Manapság már annyi edzőterem van, hogy szerintem szinte mindenki találhat a lakóhelyéhez viszonylag közel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák