Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jester01

    veterán

    válasz gabro0 #116426 üzenetére

    A sáv elfoglalása különösen körforgalmakban működik jól. A forgalom általában lassabban megy, ezért nem nehéz felvenni a tempóját, a sáv közepén jól látható vagy az autósok számára, és megelőzi, hogy elüssenek jobbra kanyarodáskor.

    Eddig legkomolyabb összetűzésem ez miatt volt. Körforgalomból kihajtva meg is álltunk és némi szóváltás után elinduláskor még beijesztett a mihez tartás végett.

    Egyébként tegnap a "remek" Dinnyés-Pákozd úton mentünk, amikor tanúi lehettünk a következő generáció képzésének mivel az anyósülésről a kisgyerek mutogatott már :U Ide kapcsolódik, hogy kitehetnének oda minimum egy 50-es táblát tekintve, hogy a tó körüli kijelölt kerékpáros útvonal része az a szakasz.

    Nyilván ahol lehet, ott lehúzódva közlekedünk. Autósnak sokszor ez mondjuk nem egyértelmű, azt elismerem. De feltételezhetné, hogy nem kitolásból vagy halálvágyból megyek a sáv közepén hanem valami objektív okból és ennek megfelelően lehetne türelmesebb is. Amint lehet elengedem az autósokat. Ha úgy adódik még előzékenyen intek is, hogy mehet (van aki meg is köszöni, nohát). Nekem se jó ha mögöttem jön, főleg mivel követési távolságot aztán tényleg nem tart senki.

    Ami a rendőröket illeti, itt a Velencei tó déli partján ott is rendszeresen bezavarják a sportoló bicajosokat a strandra ahol amúgy nem kötelező a kerékpárút használat (vagy nincs is csak a zöld táblás útvonal vagy nem az út mellett vezet). Szóval itt nem jellemző a tolerancia de még a jogszerűség sem.

    [ Szerkesztve ]

    Jester

Új hozzászólás Aktív témák