- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
rétisün
veterán
sisak? azmiaz?
más: lehet valahol sixteam vázat kapni? csak váz kellene, a régi ''dolgozóbajáró'' bicajomhoz pont jó lenne......war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
noryta9
csendes tag
Sisak...Az egy olyan kis bigyó amit a fejedre kéne tenni mikor bicajozol.Látom te is sűrűn használod,akárcsak én
Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
Jeannie
senior tag
válasz Pinya007 #3249 üzenetére
de, történik, nappal jópárszor próbáltak már leköpni, vágtak hozzám szemetet, sörösüveget, éjjel előszeretettel szólogatnak be, kurváznak le és egyéb ocsmány módon öntik szavakba hogy felizgatja őket egy bicikliző nő hátulról, és ha visszaszólok, ha nem, rámhúzza a kormányt én meg megyek az árokba jobb híján ... igaz meg még nem ütöttek ...
A sisakról meg annyit hogy önhibámon kívül is, belül is estem már úgy hogy megrepedt, kettétört, és nem dirt meg dh-s bringával tolom a hegyen, hanem egyszerü tescos montival most meg crossal, egyenes aszfalton, nőileg, óvatosan tekerve, tenyeremként ismerve a kül- és belvárosi forgalmat Bp-n... A mostani két hónapos és egyszer már hozzávertem a betonhoz. Ha betörik a fejed akkor tökmindegy hogy ki volt a hibás, ha kiloccsan az agyad akkor már tökmindegy mert visszacsinálni már nem lehet, ahogy az sem hogy előtte meddig nem volt rá szükséged. A lámpáról meg nem mondok semmit mert hülye aki nem akarja látni hogy hol megy és mi van előtte, ha nincs, majd elkap a rendőr vagy nekimész egy oszlopnak, és tanulsz a károdon.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
válasz Jeannie #3254 üzenetére
Bevallom, igen, jóleső érzés női bringás mögött menni, pláne, ha látszik rajta, hogy napi rutinnal üzi eme sportot, igaz, heveny koncentrációs zavarok léphetnek fel.
Sisakot, nem mindíg hordok. Ha pl 1-2 Km távolságba ugrok el, valahova, akkor majd hogy nem felesleges is. Bicikli út van, külön a gyalogosoktól, ilyenkor nem a is a cross-t kapom elő, amivel átlag 34Km/h-val megyek, hanem a bevásárlós bringát, ami kimerül a ma már tescobájknak nevezett kategóriában.
Ha egy fikarcnyi esély is van rá, hogy főút lesz belőle, akkor a sisakot kapom is fel. Alap.
Régebben hatalmasakat estem, törtem is a sisakokat, mert úgy gondoltam, hogy nekem mindenáron a dirt királyának kell lenni 90kiló feletti bálna testalkatommal. Az utolsó eséskor lényegült át a régi bevásárlós bringává.
Első villám menetes csapágyastúl kiszakadt, és elhajlott, jobb pedál hajtókarostul kitört, első felnim derékszöbge hajlott, és ha 10 cm-rel arrébb esek, egy 40 cm hosszú rozsdás szemeteskuka tartó vasidomra nyársalom a szívem. Az oldalamat így is végigkarcolta.
Lámpát meg ne hordjon aki donorjelölt. Minimum egy villogó mindíg a táskámban van, még akkor is, ha nem bringázni megyek. Vettem minap kemény 1500 Ft-ért a madaras teszkoban egy új kínai lámpát elemekkel együtt. 5 ledes, bitang erős fénye van, és zseblámpaként is használható. Piacon ugyanazt 1700-re alkudta le egy haverom."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Dirtyz
őstag
válasz tr00p3r #3257 üzenetére
Külső lerobbantotta a felniperemet, akkora durrdefekt volt, mint a ház. A hátsó kerekem kiugrott a helyéről!!! és a latex belsőt a tárcsafékpofái közül szedtem ki.
Kábé 5 kili volt a végéig, fogtam magam felnin begurultam, így is 4 óra körül mentem, ha nincs ez 3:05- 3:10 körül jöttem volna középtávon.
Lelőttem a polar-t amikor ez történt, mert azt hittem nem is tudok bemenni, de amíg mértem, táv 50 kili,idő:2:46, átlag 18.3km/h, átlagpulzus 174, max 186, szintemelkedés 1270Védd a fákat, egyél hódot!
-
LonGleY
veterán
Az a kedvencem, amikor lelassít a majom sötétítettüveges, és többen, kocsiból kilógva anyáznak, hogy mit bringázok. Legutóbb a járda és a kocsiút közé ékelődött senkiföldjén tekertem, ahol akarva sem zavarhattam meg eme remek embereket. Amelyik viszont le is szorít, kap a motorházra, de minimum egy visszapillantója ugrik a következő pirosnál. Ilyenkor viszont nem árt kihasználni az egyirányú utcák adta menekülési útvonalakat. :] Egyik ismerősöm nem úszta meg ennyivel, szembenézett egy remegő pisztollyal. Amilyen hülye, bejárta vele a sajtókat, valszeg ti is hallottátok.. Micsoda karrier..
-
tr00p3r
addikt
ez a PECH! túl keményre volt fújva? esetleg anyag hiba? én mentem most megint a 7végén egy 50-es kört, igaz főúton. 1:54 lett a vége, szint 230, avg spd 25,8 km/h. jó ez az S710. most csak az infra portra várok és jöhet az elemzés. mostmár azért vágynék terepre is hasonló távval.... merre szoktál tekerni, ha van időd?
-
Dirtyz
őstag
válasz tr00p3r #3261 üzenetére
3-3,2 volt benne, de azt tudni kell, hogy egy évig ''v'' fékkel ment ez a felni, és tavaly az a sok saras verseny elkoptathatta a fékfelületet ( de nem nagyon látszik rajta kopás ).
Ha van időm..., ez általában vasárnapra koncentrálódik és a Pilisben szoktunk tekerni, aszfaltra sosem megyünk, max míg kiérünk terepre.
Polar elég érzékeny az infrára, ha teheted próbáld ki, mielőtt megveszed (hacsak nem az eredeti polar infrát veszed ).Védd a fákat, egyél hódot!
-
tr00p3r
addikt
hm... értem. kár érte.
nekem is kéne vmi jó bringa partner aki bírja a gyűrődést. igaz én az utóbbi időben aszfalton voltam csak. az azért nem ugyan az mint a terep....
hát 1800 ft lesz az infra és reménykedem, hogy megfelel az órának. eredeti polar-ra meg nincs zseton 12K-ért!!! főleg, hogy az infra, mint átvitel forma, nem egy mai gyerek.... -
kiszu
senior tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek az alábbi bicajról.?
[link]
Ez egy Kellys Definite
Eddig egyetlen véleményt olvastam a neten róla,az agyondicsérte,de mást nem találtam.
És nem tudtok esetleg olyan boltot ahol forgalmaznak ilyet és ki is lehetne esetleg próbálni?
Mégvalami. Ez trekking -cross bicaj. Alapvetően miben más mint egy mtb? -
Jeannie
senior tag
Én vagyok a te embered, és még lehet hogy Ariadne is hozzánkszól Jóval karcsúbb felszereltséggel, de én is egy hasonló gépet használok három hónapja. Az adatait megnézve sok gondod nem lesz vele. A vázból lehet hogy neked kicsi lesz a 19-es, a Kelly's vázak kisebbek, magasabban van a földtől a pedál mint a többi váznál. Viszont gyönyürű gép, szeretni fogod, az tuti. A crossok annyiban mások, hogy városi közlekedésre vannak kihegyezve, nagy kerék, keskeny gumik, jobb erőátvitel a haladósabb sebességfokozatokon, viszont hegyre nehezebb is vele felmenni. Persze van rá terepet bíró gumi is, és nem kell a gépet sem félteni hegyen, de ha inkább arra használnád mintsem városi közlekedésre, akkor vegyél inkább egy igazi mtb-t. Én itt vettem, összerakják, kipróbálható, de a szervízmunkát ne bízd rájuk: [link] Katalógusból sokminden Kelly's cuccot hoznak kérésre.
-
kiszu
senior tag
válasz Jeannie #3266 üzenetére
ááááá,de jó,hogy van itt trekkinges emberke is
Én csak városba használnám,illetve 95 százalékban aszfalton.
Volt már egy össztelós Gepidám és egy merevvézas meridám,ami sajna le volt harcolva.
használtat mos inkább nem vennék,csak ha nagyon tuti és papirokkal igazolt.
nagyon durva a 250e,de mostmár tényleg több évre szeretnék,sok-sok ezer kilóméterre. Naponta használom. Az elmut 3 hónapban 2000km-et mentem.
Ma lemértem magam és 186 centi vagyok. Ehhez sztem a 20 as vagy 21 es váz kellene.
Ha viszont Mtb,akkor ez tetszene:
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
bakker. az enyémet sem ismeri fel... ''unknown COM'' hiba üzenet.... illetve most újra felraktam a driverét és másik USB-be dugtam. a connect-nél nyomok egy startot és ott úgy néz ki mintha kommunikálna a 2 cucc, kiválasztom a küldendő file-t, és elmegy 100%-ig a küldés. a Pro Trainer meg látszólag semmit nem fogad. ''Reading Settings''...... de ennél többet nem csinál.
[Szerkesztve] -
Krinya
tag
Ó, ha lenne most erre pénzem!
Keresnék 622-es kereket(e-h), V-féket, fékkarokat, h.váltót (7-8), négyszög hajtókart, enyhén hajlított kormányt. Összeraknék egy városi cirkálót, váz már adott, de új alkatrészekre nincs most lehetőségem, szóval a felesleges cuccokat jó áron megveszemNincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
Ariadne
őstag
Ahogy Jeannie is mondta, nekem is cross bringám van, ráadásul Kelly's, egy 2006-os Exquisite, a Ridebike-ban vettem (ott meg lehet tapogatni az egész szériát ). Tavaly rendes áron májusban 130 volt [link], de ősz felé szokták leárazni őket, akkor több tízezerrel olcsóbbak ugyanazok. 175 cm magas vagyok és 17,5-eset használok, de el bírnám viselni a 19,5-et is. Az Exquisite-nek van disces változata is, de a V-fékesen is van tárcsafékszem (kivéve a 17,5 méretet, mint utóbb rájöttem...). Kb. Deore szintű rajta minden, nálam hibátlanul működik, csak fékpofákat kellett cserélnem eddig, meg persze fékeket állítgatni, láncot kenegetni, baja nem volt semmi. Ja, egy, több embernél is hamar megadta magát a gyári belső, nálam a gyári hátsó külső is, ennyi.
Túrázni járok vele, egy Land Cruiser külsővel simán elmegyek vele ott, ahol a montisok, hegynek fel pedig a kedvezőtlenebb áttétel (48-38-28) miatt is összességében nem jön ki rosszabban az ember, mivel keskenyebbek a külsők. Persze a legdurvább terepeken már jobb a monti, de elmenni mindenhol el lehet vele. Olvastam egyszer egy jó hasonlatot, mi is a cross bringa: ha a monti a ló, a trekking meg a szamár, akkor a cross az öszvér - montis geometriájú váz, trekkinges áttétellel és kerekeken. Mai magyar útviszonyok közt szerintem aszfaltra tökéletes. Szeretem....
mod: A teló nem egy nagy durranás, de legalább működik, és a lockoutja is, és Dual Control váltókaros a bringa, ami szerintem nagyon kényelmes, de nem mindenki szereti.
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
tr00p3r
addikt
elkezdtem összegyűjteni a gondolataim és úgy gondoltam, hogy összerakok egy kis blog oldalt. egyelőre ennyi [link] futja az időmből, de folyamatosan bővűl a tartalom. ''véredények?''
-
venember83
nagyúr
Megis milyen boltok vannak ebben a varosban??? Nem igaz, h egy 230.000 lakosu varosban nem kapni egyik biciklis boltban sem 1 normalis, francokat, semmilyen spd-combo pedalt Pedig mar annyira elegem van ebbol a muanyag szarbol
tr00p3r: szvsz logouton is kozzetehetned...
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
Ma voltam a soroksári Decathlonban, egyre jobban megkedvelem azt az áruházat. Beugrottam esőkabátért, mert jövet elkapott a nyári zápor, aztán miután láttam az árakat, vettem egy gatyát is meg egy szép fehér kulacsot Megkérdeztem az ajtó melletti szervizkuckóban a srácot hogy ránéz-e az első váltómra, mert nem sikerült rendesen beállítanom,.Az volt az első szava hogy ''de szép géped van'' aztán kb tiz perc alatt beállította tökéletesre a két váltót, megigazította a fékkarokat majd elkérte egy körre a bicót. Mivel fizteséget nem kért, kapott két jéghideg sört, én meg kaptam egy javaslatot hogy milyen Truvativ hajtást vegyek ami nem mozog terhelés alatt.
Nem is emlékszem hogy mikor jöttem ki utoljára elégedetten bringaboltból
[Szerkesztve] -
DeltaPower
addikt
most ahogy olvasom itt az autósokkal kapcsolatos szitukat, hát volt nekem is elég, ajtó elém nyitásától a rám tolatásig (!). de amik először eszembe jutott, azokban az esetekben a másik oldalon voltam.
még mielőtt kötelezővé tették volna a láthatósági mellényt városon kívül (mifelénk csak ''kukásmellénynek'' hívják és nem is veszik komolyan), Kecskemétről tartottam Kkfháza felé, amikor egy jobbos kanyarban majdnem szívrohamot kaptam, és majdnem szembecsaptam az ellenkező irányból érkező autóst... ugyanis egy bicajos halódó elemű villogóval (kb. 30m-nél láttam meg, plusz a jobbkanyar, 90-es tempónál), semmi fényvisszaverő cuccal (még prizma se), sötét ruhában és bicajon tekert majdnem a sáv közepén. útitársaim nem értették miért rángatom olyan vadul a kormányt, mivel a bicajos észlelésekor nyomtam egy gyors balt, aztán a szembejövő kocsi miatt egy gyors jobbot, aminek következtében úgy belengett a kocsi, hogy alig bírtam sávban tartani... utána 60-nal mentem vagy jó 10 percig és meresztettem a szemem, van-e még bicajos. ez még nem is gáz, mert nem hiszem, hogy rutinos biciklista lett volna.
a másik már inkább. parkolóból tolattam ki jobbra, sehol semmi, amikor kitolatok és beváltok egyesbe, egy bicajos futár a kocsim és a padka közti kb. 40 centis helyen száguldott el. még fél másodperc és nekitoltam volna a mellettem parkoló autónak. para ott is volt rendesen.
mondjuk ezek után egyre inkább gondolkodom egy sisak vásárlásán, és egyre gyakrabban eszembe jutnak ezek a szituk, amikor én ülök bicajon. fél másodperc."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
kiszu
senior tag
válasz Jeannie #3285 üzenetére
Én is abba a Decathlonba járok.
Vettem mér ott kesztyüt,2 bicajos gatyát,polókat,nyerget ,nyeregcsövet,pumpát,belsőt,hátitáskát.viztartállyal.
ha esetleg nem cross bicajt veszek,akkor ezzel szemezek
[link]
Ha valaki tud erről a márkáról vagy konkrétan erről a tipusról,akkor ossza már meg velem légyszi.
A bikemag 4000 km es tesztjében dicsérték
most ez 240 lenne
[Szerkesztve] -
Eriksson_
csendes tag
Én a dirt, street műfajokat kedvelem!
Az új keróm UMF hardy 3, bike+, Avid, BBB, Mozo
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
válasz venember83 #3287 üzenetére
lesz. láthattad, hogy folyamatban van a feltöltés... csak nincs normális képen róla. illetve van, de az nem az igazi.
-
Ariadne
őstag
Mind2 márkáról úgy tudom, Szlovákiában készítik, a Dema pedig Kelly's koppintás.
A Kelly's szerviz háttere nem valami fényes sajnos, a Demáét nem ismerem, az X-Factor forgalmazza őket. Rémlik mintha őket se dicsérték volna nagyon...
Jelzem, Kelly'séknél ezt adják 300-ért (szept-okt környékén kb. 250-ért), barátomnak ilyenje van [link]. A legszebb bringák között van nálam, brutálisan (wandálisan ) szép a festése.
Szerintem érdemes várni egy-két hónapot, ha belefér, akkor kezdődnek a leárazások.
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
sanyixXx
senior tag
buktassa hát. múltkor voltak nálunk soroksáriak a mieink helyett. hát nem törtek össze a munkában sőt...ilyen lusta szar bandát ritkán látni....
nem alkatrészfüggőek a munkák, hanem ez garanciális szervize a decának, tehát elsősorban a garanciális javításokat végzik ott el. mi nem fogadunk el másik bringát, máshol lehet, hogy nem így van.Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Ariadne
őstag
válasz sanyixXx #3299 üzenetére
Érdekes amit mondasz, a honlapon ugyanis kicsit már szerepel, pl. budaörsi áruház ''műhelyszolgáltatások'' menüpontban például egyértelműen azt hirdeti, hogy ez egy külön szolgáltatás, szó sincs arról, hogy csak ottani cuccokra élne.
''Az Ön áruházában elérhető műhely szolgáltatások
- Kerékpár''
stb.
''A rendelkezésre álló alkatrészek függvényében teljesített, bejelentkezés nélkül megvárható szolgáltatások az Ön áruházában:
- Kerékpár : kerékbelső / kerék csere
- Kerékpár : kerékcentírozás
- Kerékpár : kiegészítő fölszerelése
- Kerékpár : lánccsere
- Kerékpár : váltó + kábel vagy fék + kábel cseréje
- Kerékpár : fékpofa cseréje
- Kerékpár : pedálcsere
- Kerékpár : kerék felszerelése''
stb.
Bocs, csak kibújt belőlem a fogyasztóvédő elkötelezettségű énem...
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest